Blogg gratis Logga in

WANTED

03 Feb, 2010

wanted | 03 Feb, 2010 | Om att Skriva | (6874 Läst)

Begin, Beginning, BeGUN

Mix, bladning av börjor och ändring and diverse.


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Börjor och titeländring m.m.

Det finns en hel del sjukt folk och man är förmodligen inte själv helt friskt. Men vem minns en frisk? Jo, jag talar om kvinnan som påstår texterna jag lagt ut på bloggen är hennes. Se förra inlägget. Men thats life. Jantelagen har jag fått lära mig, att vissa följer om det nu är det.

Och i det janteovädret så skriver jag dag ut och dag in nu på Limited Edition utgåvan. Nu har jag fastställt saker och ting mer. Fan, jag har mycket att göra nu. Men tiden flyger fram när man sitter och jobbar järnet. Detta har jag bestämt:

Att ”Wanted 24” ska döpas om till ”Cashpektiv” och under titeln ska det stå med små bokstäver ”Wanted - Limited Edition - 51”. Jag håller på att skriva den och kommit en bit in påvägen och fan, det flyter. Känner att den kommer bli förbannat bra. Har läst stora delar av ”Jag är wanted” för att smitta mig själv med språket i den boken. Och nu jävlar sprintar tangenterna på i höga knyck. Sitta stol, rulla gata och tugga grovkalibriga ord i just Cashpektiv.

Men jag har också dribblat fram tanken om den på längre sikt. Mitt mål är att den 29 maj släppa den på Face to Face och sedan auktionera ut tio ex på nätet. Boken kommer bli runt 300 sidor och jag håller samtidigt på att skissa upp lite grovt på att det kommer bli en serie på fem böcker som jag kommer släppa vartannat år. Alltså ”Cashpektiv” är första boken av fem i denna Limited Edition upplaga. Resterande böcker kommer naturligtvis också vara Limited Editon. Har bara spånat lite på handlingar och upplägg på de andra men kommer jobba på själva skrivandet i dem mycket senare. De två andra närmaste böckerna heter idag ”Slakta” och ”Kalibra”. Men det kan ju ändras. Skulle vara riktigt kul om det blev en samlingsserie för de mest hängivna läsarna av mina texter och böcker.

Men som sagt nu först jobbar jag på ”Cashpektiv” och ”Danny Saw”. Båda kommer bli riktigt tunga. Danny Saw har jag skrivit mycket på och fått feedback på från förlaget. Ska göra ändringar och lägga till en karaktär. Förresten om någon har förslag på ett namn på en nittonårig tjej som ska ha något skönt nick, så skrik till. Det är en av de absoluta huvudkaraktärerna i storyn. En nittonårig pundartjej, som haft slitna år men håller på att slipa till sig innan det är försent. Blev utkastad från ett behandlingshem och nu flyttar in hos sin kusse som bor vid Skanstull. Kusinen är givetvis Danny Saw och vem är bättre att styra upp henne? Eller inte. Kom med ett förslag om du har något mysigt nick på henne. Ett namn betyder mer än vad man tror och jag har fått extremt mycket god feedback på folk som älskar både Skräpet i Jag är Wanted, som person och hennes nickname.

Denise gjorde ju ett avtryck i en kommentar i förra inlägget och det tackar vi för, kommentera tillbaks och fick svar igen. Marita gick ut sen offentligt på forumet och bad om ursäkt till Denise. Men dock inte till mig? Så hon fortsätter måla in sig i ett hörn och vi låter henne sitta där, för stunden. Fundera på om jag ska lägga ut ett kapitel från manuset ”Jag är wanted” som vi tog bort inför tryck till bok. Lite extra, men jag får fundera vidare. Kanske inte är så kul att läsa.

Annars knallar det på och jag sitter och funderar dagligen på hur det kommer bli när jag kommer hem. Många tankar som snurrar. Fick besked om att syrran kommer ner till Bangkok en sväng snart, ska bli riktigt kul att träffa henne. Var bra länge sedan vi sammanstrålade.

Alltid kul att läsa när folk har skrivit på sina bloggar om min bok. Oavsett ris eller ros. Bara kul att läsa att någon köpt boken. Och jag brukar stampa in och ibland lägga en kommentar. Vill du jag ska länka till din blogg om du skrivit något kan jag mer än gärna länka. Skrik till via mejl så gör jag det.

Men nu över till del II i detta inlägg. Som de flesta vet som skriver mycket så gäller det att fånga läsaren från början. Och tro det eller ej men början är hur jävla viktig som helst. Jag menar förbannat jävla viktig. Hela första prologen eller första kapitlet eller båda. Dels om boken inte redan har ett avtal och ska gå genom förläggarsåll, men även för läsaren. Men jag har gått med luppen nu och skalat ner vikten till de absolut första meningarna. Som också bara de, är förbannat viktiga för att fånga läsaren och skapa mer intresse eller spegla vad boken innehåller.

Jag har kikat på de första meningarna i Snabba Cash, Insidan, Aldrig Fuck upp, Stockholmssyndromet, El Choco och Svensk Maffia. Analyserat dem och givit kommentar plus betyg. De böcker som har prolog har jag kikat på både första meningarna på prologen och Kap 1. Fångar de mig, sptåket och vad säger de? Är de bra? Man kan ju nyttja prologen tillsammans med första kapitlet med mera därför har jag tittat på båda.

Sedan har jag lagt ut prolog och början på mina manus; Jag är wanted, Tatuerat Bröder, CIKK, Wanted hem´nd, Danny Saw och Cashpektiv. Skrivit min tanke om varför jag skrivit så jag gjort och även nu ser svagheter i dem och ska ändra. Men de första intrycket är ju viktigt i alla lägen. Mer än vad man tror.

Syns sen och hörs – glöm inte om du sitter på något namn till en nittonårig pundartjej, som iförsig är jävligt charmig.

*

Snabba Cash av Jens Lapidus

Prolog

De tog henne levande för hon vägrade att dö. Kanske gjorde det att de älskade henne ännu mer. Att hon var där hela tiden, att hon kändes äkta.

Men det var också det som det inte fattade, det som skulle bli deras misstag. Att hon levde, tänkte, var närvarande. Planerade deras fall.

Kap 1

Jorge Salinas Barrios lärde snabbt spelets regler. Numero uno sammanfattad: tjafsa aldrig. I utvecklad form kunde han den på sina fem. Säg aldrig emot. Stirra aldrig tillbaka. Sitt alltid kvar. Gola aldrig. Slutligen, ta den alltid duktigt upp i prutten – utan att gnälla. Bildligt.

Livet sket på Jorge. Livet sög hästballe. Livet var tufft. Men Jorge var starkare än så – de skulle få se.

Tycke av mig - Betyg 4

Prologen – Starka ord och meningar som genast speglar att boken kommar vara våldsam. Det händer något i texten direkt. Och texten är lockande och skapar frågor och mer intresse. ”De tog henne levande för hon vägrade att dö” – höga betyg på allra första meningen.

Kap 1 – Jens visar direkt på sitt speciellt typspåk och visar läsaren – såhär skriver jag. ”Numero uno sammanfattad: tjafsa aldrig.” Hård attidyd i början som lägger ribban för resten och genast fångar läsaren. Jag som läsare fattar direkt vilken typroman och språk det handlar om. ”Livet sket på Jorge. Livet sög hästballe.”

*

Insidan av Liam Norberg

Prolog - Rio de Janerio, september 2008

Efter flera månaders förberedelser är vi äntligen påväg. Planet lyfter snart mot Rio de Janeiro i Brasilien. Det är en ungdomsdröm som går i uppfyllelse.

Många förutsättningar har förändrats sen ungdomsåren. Nu åker vi inte för att festa på karnevalen eller testa det inhemska. Nu åker vi ite för att på på nattklubbar och träffa tjejer. Nu åker vi för att jobba.

Kap 1

Det är början av 90-talet. Min vän sitter häktad i väntan på rättegång. Han ska pekas ut av ett vittne i domstolen. Just nu är han maktlös, maktlös men inte ensam.

Vi har kört runt och letat på Stureplan krogar efter vittnet, som också är huvudvittne. Vi vill inte döda men varna honom, säga åt honom att chilla ner, tänka efter, att det är ohälsosamt att vittna.

Tycke av mig – betyg minus 2

Prolog - Tycker inte om när man börjar med ett datum. Nödlösning som bör bakas in i texten. Början speglar inget av vad boken egentligen ska handla om. Typ brottsbana, rån, yrkeskriminell etc. De ska åka utomlands för att jobba. Prologens början fångar mig de nada och jag frågar, är resten såhär? Språket har inget eget eller imponerande. Var är action?

Kap 1 – återigen tidsstämpel, som inte imponerar. Men nu får vi ord som ”häkte” etc som pekar på bokens inehåll. Sista meningen är ok men resten något blank, torr och alldaglig.

*

Aldrig fucka upp av Jens Lapidus

Kap 1

Smaken av metall i käften passade inte in. Som när man bostat tänderna och råkar dricka juice. Fullkomligt förvirring. Fast nu – egentligen – passade den in. Blandad med rädsla. Panik. Dödsångest.

En skosdunge. Mahamud på knä i gräset med händerna på huvudet, som nån jävla Vietconglirare i en krigsfilm. Marken blöt, fukten trängde igenom jeansen. Klockan kanske nip. Himlen var fortfarande ljus.

Runtomkring honom stod fem shunnar uppradade. Alla modell livsfarlig. Killar som inte bangade. Som svurit att alltid backa upp sitt gäng. Som käkade smågangsters som Mahumud till frukost. Varje dag.

Tycke av mig (Vet ej om denna bok har prolog, citerat från internet) betyg 5

Mycket bra inledning. Brutalt och speglar attityd. Hårda ord. Sätter ner foten direkt och fångar mig genast. Återigen ser jag direkt Jens speciella språk. Action som väcker intresse och brutla liknelser som sätter färg. Plus direkt bild av en situation. Mycket mycket bra början.

*

Stockholmssyndromet av Janne Olsson

Prolog

Klockan var strax före 10 på eftermiddagen den 23 augusti 1973. Himlen var mulen, men det var ändå ganska varm höstdag. Sommarsemestern var slut sedan länge, skolorna hade börjat och valröreösen pågick för fullt. Det var många människor i rörelse redan på morgonen. Det kändes nog som en vanlig torsdag för de allra flesta.

Kap 1 – Torsdagen den 23 augusti 1973

Jag sov oroligt natten mot torsdagen och vaknade flera gånger. Jag gick upp vid 8-tiden. Jag åt inte mycket till frukost den morgonen. Det var kaffe, två mackor, mjukt bröd med pålägg. Jag var rädd för att en full och nervös mage skulle göra att jag blev skitnödig när det var dags att gå in i banken.

Jag sa till Ingalill, Clark Olofssons flickvän, som jag bodde hos de här dagarna, att hon skulle ge siv iväg en halvtimme innan jag tog mig ner till torget. Jag föreslog att hon kunde sätta sig i Palmhuset, ett litet fik på Normalmstorg, sa att hon hade första parkett och kunde se vad som skulle hända och det gjorde hon också.

Tycke av mig betyg kan man sätta minus 1?

Prolog – Janne börjar med datum. Billigt. Men han kan komma undan med det eftersom boken syftar på en omskriven händelse. Resten av meningarna inehåller inget som griper mig och inte det minsta om vad boken kommer handla om. Okej, vi vet men ändå. Kunde lika gärna vara en kärleksroman. Spåket mjäkigt.

Kap 1 – Datum igen men som rubrik? Nej, slutar läsa redan här och lägger boken på hyllan. Tre första meningarna börjar med ”Jag”. Även mening fem och sex. Av de sju första meningarna börjar sex med ”Jag”. Tamt, riktigt dåligt det finns inget i spåket som jag tycker om eller är speciellt. Det händer inget speciellt heller. Det ända lockande är ”Clark Olofsson”. Mycket dåligt. Skapar inge nyfikenhet alls. Platt.

*

El Choco av Lutterman Markus

Förord

Vakten drog igen den tunga järngrinden bakom oss och låste frågn utsidan. Nu stod vi där, Malin och jag, ensamma bland brottlingarna på en rastgård inne på fängelset San Pedro i La Paz.

”Jaha, jag kan väl börja med att visa er runt lite”, sa Jonas Andersson glatt.

Vi hade hört talas om den svenske knarkbrottslingen när vi satt och utbytte reseminnen med andra ryggsäcksluffare på kafé i Rurrenabaque i bolivianska Amazonas. Malin och jag hade redan tidigare försökt komma in på San Pedro men avvisats av de beväpnade vakterna.

Kap 1 – Cellen

Den slitna, roströda ståldörren öppnades och Jonas Andersson såg in i det äckligaste lilla rum han någonsin sett.

Golvet var täckt med smutsiga kartongbitar och tidningspapper och precis innanför dörren låt en hög med något som såg ut att vara en intorkad spya. Det fanns inget fönster i det klaustrofobiskt trånga utrymmet, och de gråa betonväggarna såg ut som om de omsorsfullt hade gnidits in med sopor och smutsigt vatten.

Tycke av mig betyg 4

Prolog – Det händer något direkt. Mycke bra. Genast slängs vi in i ett fängelset San Pedro. Mycket bra. Dialog som får början mer levande och det finns ord som speglar romanen, ”Fängelse”, ”Beväpade vakter” etc. Höga betyg. Dock är språket medel eller ja, inget speceillt.

Kap 1 – Mycket beskriving men av rätt sak. Boken handlar ju om fängelset. Bre och målande beskrivet och återigen något händer. Visserligen öppnas en dörr bara men man får smak på språk etc och visst blir jag nyfiken.

*

Svensk Maffia av Lasse Wierup och Matti Larsson

Prolog

Det enda han tänker är att det måste komma en polisbil. Då skulle han kunna öppna bakdörren till taxin, hoppa ut och skrika på hjälp. Annars kommer det här att sluta illa, det är mer och mer uppenbart. Till höger om honom i baksätet sitter en av de unga killarna som i flera timmar hållit honom fången. Först i en bil på väg från Stockholm hit till Uppsala, sen i hans egen lägenhet i utkanten av stan. Och nu i den här taxin. Trots att han har gett dem alla pengar han lyckats få ihop, trettioniotusen kronor, vägrar de att släppa honom. Minst hundra tusen ska de ha – annars skjuter de honom, har de sagt och garvat.

Kap 1 – Inledning - Maffian finns i Säffle

Sverige är inne i en högkonjunktur. En av de branscher som går bäst är utpressningsbranschen. Många vill vara med och dela på vinsterna och konkurrensen gör aktörerna allt sjärvare. Indrivning av påhittade skulder, bskyddarverksamhet och ”bötening” är exempel på ya, lönsamma affärsidéer.

Mitt tycke betyg 4

Prolog – Boken är en klar journalistik facklitteratur men de börjar som en skönroman. Plus i kanten för att väcka intresse. Handling och speglar innehållet mycket väl. Vi placeras direkt rätt och fattar. Action, hårt och brutalt.

Kap 1 – Mycket bra början som nu får en mer touch av facklitteratur men med ord som precis beskriver vad som komma skall. ”utpressningsbranschen”, indrivning” etc. Blandat med vad svensson är vana med som ”högkonjunktur” och ”lönsamma affärsidéer”. Den undre världen ligger nära vardagen, säger de. Får mig intresserad och jag vill läsa mer och rubriken väcker funnderingar. Där också?

*

Mina börjor

Jag är wanted

Prolog

Kände mina egena andetag tydligt, hörde dem ovanligt högt. Försökte fokusera på att hålla nere adrenalinet och behålla lungnet. Förbli fokuserad. Pulsen var hög men slog jämnt.

Lyfe det massiva vapnet i ansiktshöjd. Över fyra kilo. Visste att den svarta AK4:an spred skräck runt mig och att den tunga ammon skulle kuna genom borra vilken plåt som helst och slita kött i biter.

Kap 1 – Promenaden

Hej och hur mår du? Jag mår jättebra och fåglarna flyger och en och annan blomma viker ut sig. Gruset knastrar under skorna när jag står och rör på fötterna på samma ställe. Vad gör du nu för tiden och vad har hänt under alla dessa år? Det joggar förbi en overall med svettbandband och några lyckliga mödrar med barnvagn snackar sig förbi oss.

Hur ska jag förklara om hon verkligen vill veta? Vet inte vad jag ska säga men jag lyssnar, mina öron är stora.

Tanke

Prolog – Vill verkligen sätta läsaren mitt i skiten. Mitt i en handling med känsla och action. Vill ha ord som ”puls”, ”adrenalinet”, AK4:an”, ”slita kött i bitar” som speglar på vad boken kommer att handla om. Fånga läsaren och spegla.

Kap 1 – Eftersom jag anser att jag nämnt brutala ord och hoppas fångat läsaren i prologen, vill jag nu spegla kontrast. Spegla mitt typspråk och genast sätt läsaren i frågetecken – Vad är det här? Slita läsaren från ena platsen till den andra. Väcka intresse tillsammans med prologen och tidigt ge mitt fingeravtryck i språk. Gillar inte ordet ”jag” i en självbiografi och i börjorna finns bara en mening som börjar på ”Jag”. Anser att en ”Jag” berättelse ska innehålla så lite ”jag” man kan.

*

Tatuerat Bröder

Kap 1 (saknar prolog)

Folk fråga mig, hur det är att leva i den undre världen, hur det är att vara medlem i en stor kriminell organisation. Jag brukade svara dom: det handlade inte bara om cash, våld, status, knark eller sex. Nej, det var så mycket mer än så. Det handlar först och främst om lojalitet. Men alla gillar ju cash, vissa knark, andra sex. Många diggar att bara glida. Glänsa. Och man tackar ju inte nej till saker som följer med direkt. Men, nummer ett: lojalitet. Det kan inte mätas i cash.

Mitt namn är Zebastian, kalla mig Zorro. Jag är medlem i en kriminell organisation, BRÖDER. Tre bröder, bröderna Jacksson, grundade skiten: Presidenten är Tony och de andra två heter Mackan och Rolle. Skiten är mitt allt - organisationen BRÖDER.

Tanke

Vill direkt visa på vad skiten ska handla om. Få tyngd i det första intrycket genom att också lägga det i extremt Jag form som talar direkt till dig. Vill att man ska förstå direkt, det är gäng, våld, cash och lojalitet som är riktlinjer. Även visa på mitt språk som jag vill ha något mer korthugget i denna roman och lite hårdnackat. Inte samma svägning som Wanted böckerna. Sitta stol etc. Men ändå nära.

*

CIKK

Prolog saknas. Men istället har jag en kort text.

Jag ska

Berätta för dig

Att

murarna saknar liv och

att TID är en sekund i taget

Ändå så har betong egen puls

och sekunden olika känslor

Dom – KÅKEN

Kap1 – C1

Bläddrade i en tjock tegelsten till bok. Någon deckare, urusel. Satt i sängen med huvudet lutat mot den hårda cellväggen. Försökte traggla mig genom skiten. Boken döda tid. Suckade en aning för mig själv. Läste samma rader flera gånger om och om igen. Raderna fastnade inte. Tittade upp från texten och stirra rakt fram mot den röda celldörren som stod på glänt. Tung plåtdörr som var ut från fyra väggar betong. Och samtidgt det som stängde än inne. Det lyste där ute i korridoren.

Tanke

(Prolog) Ville göra något annorlunda och började på detta sätt istället. Men ville dock berätta vad boken handlar om. Vill också direkt få fram jag-perspektivet.

Kap 1 – Vill börja i cellen och har döpt även kapitlerna till ”C” som i Cell, Cellblock osv. Nu när jag plockar ut den såhär tycker jag början är någt svag och kanske bör göras om. Ser inte heller mitt egna språk riktigt i den, mitt fingeravtryck. Kanske inte behövs eftersom (Prologen) var udda. Men jag vill absolut börja lite i cell som hela boken speglar. Inlåsning. Öven om det inte händer något så händer det något. Jag läser, är uttråkad etc som det är på kåken.

*

Wanted hem´nd

Prolog

Höll revolvern i handen. Vägde den lätt. Det stod ”Korth” i en cirkel på stålet. Snurrade på cylindern, den var fullt laddad, sex skott. Brunflammigt greppvänligt handtag och i handen var det som den smittade av sig av våld, respekt och makt. Satt på sängkanten, det var mer än ett år sedan jag höll i ett vapen, egentligen så brände pjäsen ont i handen och det sista jag ville var att vifta gun igen. Men vad skulle jag göra?

Kap 1 - Overkligt

Jag står med armarna i kors, lutad mot väggen och tittar på honom. Han ligger i sängen med ryggen vänd mot mig med bar överkropp och jeans. Allt är så overkligt. Väggen är hård, rummet mörkt med ljus från tven som lever ett frånvarande sken, tyst sken utan ljud. Det slår på hans kropp. Rummet är trångt och jag lägger handen på väggen. Det är något med väggen i mörkret, något som inte stämmer.

Tanke

Prolog - Likhet med ”Jag är wanted”, you bet. Medvetet eftersom det är en fortsättning. Vapen och känsla i början av prologen. Hårda ord som följer den undre världen och speglar bokens innehåll. Och jag ville få in en fråga som väcker nyfikenhet redan nu.

Kap 1 – Och här blir det kontrast igen. Exakt som i ”ettan”, just för att skapa likhet. Dock så är denna inledning inte med samma ”sitta stol” och glada ton utan mer ”dyster.” Men samma tanke med kontrast mot prologen som ev skapar nyfikenhet.

*

Danny Saw

Prolog

Toaletten spolades och strax efter hördes vattnet från kranen vridas på. Plötsligt mer hulkande och det lät som han spydde igen.

Tio minuter senare öppnades dörren och han som kom ut var likblek i ansiktet. Han stängde toalettdörren och klev ut i det svaga sken som kom från fönstret i vardagsrummet. Ljuset skar genom husets mörker och rum, la sig på det tunga trägolvet och vilade på bräderna. På andra sidan rummet ur ett öppet väggvalv, som ledde in till matsalen, kom en annan man, med naken överkropp, diskhandskar och en kort yxa i handen.

Kap 1

”Är du klar araberna väntar”, sa Jerry och tittade på Stravos som rörde i koppen.

Vi satt på Söder och gått genom det senaste jobbet vi gjort. En tjock idiot som spelat för mycket kort hade gjort bort sig. Dragit på sig för mycket skulder till fel personer och fick ta konsekvenserna. Ibland gick vi genom saken efter, för att klargöra en del och om vi kunnat gjort det bättre, som någon typ av reflektion.

Tanke

Prolog - Man märker inte det i prologen av dessa meningar, men prologen är skriven i tredjeperson. Vill sätta läsaren i en handling direkt får att fånga läsaren.

Kap – Här är det jag-form och kontrasten är de olika formerna. Samtidigs om jag återigen förflyttar läsaren drastiskt till någon direkt händelse och plats. Har ord som ”tjock idiot” och det hela speglar att någon har en skuld. Ser nu att jag kanske borde lägga in lite mer av mitt egna språk. Dock så finns det mycket av mitt språk i boken men jag vill nog redan här flagga på mer. Det hela kanske borde förbättras en smula.

*

Cashpektiv

Prolog

Förstod redan från början att det skulle bli strul. Det blir alltid strul, fucking jävla strul. Ändå så öser man rakt in i en bergsvägg, gång på gång. Mitt liv i ett nötskal. Jag andades tungt genom näsan, munnen var tejpad helt. Den här gången bestod väggen av fyra psykopater som var helt jävla galna. Han slog.

Helvete också.

Slaget tog hårt i tinningen på mig. En explosiv smärta skar i huvudet, samtidigt som skallen bedövades direkt

Kap 1

Tänkte efter ordentligt. Jag tänkte inte bara, utan verkligen kände efter denna gång. Har fått frågan tidigare och då svarat kanske mer på reflex. Denna gång fick frågan mig verkligen att fundera. Varför vet jag inte.

Tände en cigg och öppnade, sköt upp glasdörren till balkongen. Satt stol, strax innanför balkongen och lutade mig bak. Stolen hade inget ryggstöd utan var mer som en pall och betongväggen var hård mot ryggraden.

Tanke

Prolog – Action direkt. Något är strul. Till och med Fucking jävla strul. Vill börja aggressivt här i prologen med någont extremt som händer. Fånga fånga fånga...

Kap 1 – Och i denna början som kontrast drar jag ner på tempot eftersom prologen är explosiv. Men här vill jag väcka frågan om vad som är frågan? Så läsaren på automatik läser vidare, som ett måste. Vad är frågan? La in ett fingeravtryck i texten för att markera. Denna story är full av mitt språk – Satt stol.

*

Swim it - wanted

Här hittar du blogginlägget till mitt framträdande i Sthlm i maj - Face to Face

Anmälan till Face to Face görs på via mejl till:

facetoface.wanted@gmail.com

(Skriv gärna namn men ej nödvändigt utan antal pers är viktigast)

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Nu vart man enu mer sugen på att få tag på dom övriga böckerna du ska släppa måste verkligen få tag på all limited läser sällan böcker annars men när jag hittade din bok fastnade jag direkt take care ses den 29de garanterat

  Skrivet av tokrave — 03 Feb 2010, 18:37

 2. Kan du säja något mer om den här tjejen som du vill ha hjälp med namn på? Så att namnet/smeknamnet passar in på personen.

  Skrivet av Nenne — 03 Feb 2010, 22:29

 3. jag tycker hon ska heta Nejla.
  en liten pundartjej med mycket chaarm.=)

  Skrivet av dezdie — 03 Feb 2010, 22:32

 4. Hej!
  Har precis läst ut din bok. Jag tycker om ditt sätt att skriva på. En intressant bok som gav mig nya inblickar. Jag tycker om människor och är intresserad av att bygga relationer och förstå.Det jag undrar över är vad man hade kunnat gjort för att hjälpt dig? Känns så vanmäktigt att inte kunna hjälp barn som behöver det. Känns så wasted. Hoppas du får ordning på ditt liv. Tror jag skulle gilla dig IRL. kram

  Skrivet av ingrid — 03 Feb 2010, 22:44

 5. Hon kan heta Kyssen eller Trixie eller Loppan

  Skrivet av Nenne — 03 Feb 2010, 22:49

 6. Tack för namnförslagen! Har dykt upp en del på FB också och jag sammanställer dem och redovisar imrogon!

  Tjej som är nitton år. Sliten och pundat i några år, släckt eller kusin med Danny Saw. Har nu suttit på behandlingshem men blev utkastad därifrån och ska flytta in till Danny. Utseende ej bestämt än men hon är sliten fast kämpar nu verkligen för att förbättra sig. Går på nitar men är tuff och vill så mycket. Men ändå hamnar i trubbel. Glad till det yttre men ganska så deprimerad. Kall men mjuk. Svänger i humör...

  Måste sova - svarar mer imorgon.

  Skrivet av Wanted — 03 Feb 2010, 23:08

 7. Några förslag till: Vonkan....Virre.....Dessi eller Kexet

  Skrivet av Nenne — 04 Feb 2010, 00:13

 8. Måste slänga in ett namnförslag till! Zelda passar in på din beskrivning!

  Skrivet av Nenne — 04 Feb 2010, 00:27

 9. Någon skrev Trixie, why not Pixie? -tatuerad brud, tidigare narkoman, jobbar som fan idag som tatuerare, inkomsten där ifrån, de enda som håller henne vid liv. Festar hårt. Galen men snäll, snäll mot de "snälla".

  Skrivet av Jenny Remes — 04 Feb 2010, 10:13

 10. Eller Mira?

  Skrivet av Jenny Remes — 04 Feb 2010, 10:31

 11. * Verk(tyget)eller bara Kort & Gott "Tyget".
  Verktyget syftar på hennes pundar vertyg.
  Tyget är en förkortning av Kjolstyget..

  Själv gillar jag just "Tyget"lirar bra ihop med "Skräpet"..

  Kör så det ryker Mr.Wanted...//A.N

  Skrivet av A.N — 04 Feb 2010, 11:04

 12. Kajsa, Amy, Strulan, Snövit

  Skrivet av ethan — 04 Feb 2010, 11:30

 13. här kommer yttligare några förslag Emm, Kexet eller Stjärna

  Skrivet av V.P — 04 Feb 2010, 13:53

 14. Hon ska heta Marie-Louise men det är bara familjen som känner henne som det - Danny känner henne som det. Alla andra känner henne som Fitt-Lisa. Hon ska kämpa mot ett drogberoende men också för sin mänsklighet. Att ha ett namn som alla ser ner på gör denna karaktär stark och trovärdig. Mitt bidrag får bli

  Fitt-Lisa

  Skrivet av PG. — 04 Feb 2010, 19:27

 15. har inget bra namnförslag just i dagsläget. Återkommer med det senare kanske

  Nu ville jag bara kasta in en hälsning, visa mig här igen och säga att jag är fruktansvärt sugen på att läsa de kommande böckerna. Hoppas mycket på att vara en av 51. återstår att se.

  Skrivet av E-- — 04 Feb 2010, 23:21

 16. Tycker hon ska heta Kellie.
  Mycket bra blogg =))

  Skrivet av Erika — 10 Feb 2010, 22:58

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor