Blogg gratis Logga in

WANTED

01 Feb, 2010

wanted | 01 Feb, 2010 | Huvudkategori | (7964 Läst)

Me Denise Lopez?

Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Ja mycket ska man få vara med om innan man dör. En del saker som är totalt sanslösa. Som denna lilla sak. Att sångerskan Denise Lopez skulle vara en av de som ligga bakom mitt alias och min bok ”Jag är wanted”. Måste erkänna att jag hade tills idag no clue om vem det är.

Det började egentligen i april förra året. Långt innan min bok släppts. Location, skrivforumet – Kapitel1.se

En författare vid namn Marita Staf som släppt en fängelsebok i utlandet får helt plötsligt en knäpp. Datumet är den 26 april 2009. Hon har kvällen innan suttit och läst min blogg. Själv så vaknar jag upp i mitt vanliga kaos och var förmodligen mitt uppe i något manus. Jag hade ju vid det tillfället redan skickat in hela mitt manus till boken ”Jag är wanted” och börjat skriva andra böcker. Som i vanlig ordning slog jag upp mejlen efter lite morgongöra och en vän från forumet som stöttat mig i mitt skrivande hade skickat ett mejl.

Marita Staf hade fått en knäpp. Hon skrev helt öppet på forumet att jag var en vän/bekant till henne som hon i förtroende givit ett manus hon hade skrivit. Marita hade sedan blivit ovänn med denna och nu gick hon ut med att min blogg var text från hennes manus. Att jag skulle vara någon vän till henne som använt text från hennes manus på min blogg!? Att den texten skulle vara grunden till att jag sedan fått ett bokkontrakt. Jag blev minst sagt häpen.

Klicka upp forumet på sidan som jag var mycket aktiv i för att skapa kontakter och utveckla mitt skrivande och mycket riktigt. Läste anklagelserna och förstod inte först. Trodde först hon anklagade mig för att direkt text i Jag är wanted var hennes. Sedan förstod jag att hon anklagade mig för bloggtext som lett till boken skulle varit hennes från början. Både jag och andra läste hennes bok/manus som hon lagt upp på sidan och det fanns inte en enda liknelse i hennes språk/berättartecknik etc som var likt min text på bloggen. Jag frågade henne vart i helvete var texten som skulle varit stulen? Vilka blogginlägg syftade hon på?

När hon då skulle se över igen och när hon återkom med svar så svarade hon att texten försvunnit? Att jag nu raderat dessa texter och att jag skulle blogga ut dem i Augusti 2008. Men för i helvete sa jag, typ, jag började blogga den 12 September 2008. Men hon stod på sig att hon hennes anklagelser var riktiga. Att jag var en kvinnlig bekant till henne som nyttjat hennes manus till min blogg och på så sätt fått ett bokkontrakt. Enligt flera jurister som gick genom tråden var detta glasklart förtal.

Flera trådar öppnades om detta och hur mycket jag än bevisade att hon hade fel så stod hon på sig och vägrade lyssna. Hon kunde nu inte bevisa för texten som låg ute i augusti 2008 var borttagen. Heta diskussioner var i forumet och jag kände mig både förbannat och besviken. Mycket har jag stulit i mitt liv och kanske är det rätt åt mig, men inte en enda mening har jag kopierat och sagt varit min.

Tillslut ebbade det ut genom att ledningen sa till att vi fick ta diskussionen utanför forumet och jag bad Marita Staf mejla mig så vi kunde reda ut saken. Men inte ett mejl kom och hon stod på sig att jag stulit hennes text och var en bekant till henne.

Det blev lugnt ett bra tag men jag talade inte med kvinnan i huvudtaget. Vad som hör till saken var att det var flera person som var pain in the ass, på forumet. De gillade inte att jag skrev under pseudonym och jag var en fd kriminell som fått bokkontrakt med ett stort förlag. blev kallad både det ena och det andra. Feg råtta som inte vågade facea mina offer och visa mig etc. Antal trådar handlade just om detta. Skit samma tänkte jag. Lite skit får jag tåla och argumenterade bästa jag kunde med god ton. Men oftast slog de värsta dövöra till och hade sin trångsynta still.

Nu när jag bestämt mig för att kliva fram i ”Face to Face” beslutade jag mig för att visa god sida till och bjöd in de tre värsta belackarna. Marita Staf, en person som kallar sig Dogstar och en annan person vid namn Mats. Jag bjöd öppet in dem till seminariet och skrev att jag var villig att diskutera och nu möta både dem och andra face to face. Jag bjöd även på inträdet för dessa tre och om de kom skulle de få en varsin pocketboek. Allt i god mening för att ta saken ordentligt och öppet. Eftersom de tidigare agerat pga min anonymitet etc och ansåg jag var feg. Fick svar av två att de absolut inte ville komma. Slösa tid på mig och Marita sa att hon varken var intresserad av mig som person eller min bok?

Va!? tänkte jag. Om hon nu var fast besluten att jag var någon bekant till henne som stulit hennes manus borde hon ju vara högt intresserad av detta. Åtminstone för att se om hon har fel. Men det fanns inget i hennes agerande som visade på att hon var villig att se över saken. Hon stod fast vid sin åsikt och anklagelse. Då blev jag lack. Tog kontakt med Jari som sköter denna bloggsida och frågade om han kunde kolla upp när jag startade bloggen. Och han svarade att jag startade bloggen den 12 september 2008 och kunde omöjligt haft ute inlägg i augusti för välkomst inlägget som man får automatiskt ligger kvar och är datumstämplat. Och jag inte kan ändra datumet då det sköts via en databas. Jag citerade Jari och sa hon kunde ta kontakt med honom om hon ville. Serverade tydliga konkreta bevis på att jag inte bloggat ut någon text i augusti och absolut inte hennes texter. Men hon slår nu dövörat till och vägrar ta kontakt med Jari. Hon säger bara att det är ord mot ord. Jag har stulit hennes texter etc.

Dessutom igår namngav hon vem som var hennes bekant som hon tror är jag. Och hör och häpna. Hon säger att jag skulle vara eller fått texten av Denise Lopez. Som tydligen är någon känd svensk sångerska. Två personer har hon givit detta manus till och det är Denise Lopez och Eva Ahlkvist Björkman som ska vara någon i bokbranschen. Som bland annat publicerat Lillbabs självbiografi. Så enlig Marita Staf är jag antigen en sjungande Denise eller Eva.

Blir rent av förbannad. Speciellt när jag lägger ut konkreta motbevis på att jag inte bloggat ut hennes texter i augusti, försöker vara öppen och bjuda in henne face to face och hon bara ger kalla handen och vägrar lyssna. Jag vet att Denise Lopez idag fick reda på detta och blev minst sagt inte glad. Eftersom hon i sin tur också är beskylld för att stulit och använt och ligga bakom ”Jag är wanted” som skulle varit Maritas text från början. Helt sjukt vilka idioter det finns. Tydligt förtal och som sagt, jag kanske borde få känna på lite sveda och visst är jag lack. Men det är ok. Tycker bara synd om Denise och Eva som blir direkt utsatt för förtal. Känner inte dessa två och har aldrig någonsin träffat dem. Och inte ett enda ord eller mening har jag stulit eller kopierat och sagt varit format av mig.

Två länkar. Finns flertal trådstarter om just detta i april det året, men jag länkar till den första tråden Marita anklagar mig i och sedan min inbjudan där hon går ut med att det är Denise Lopez eller Eva Ahlkvist Björkman som ska vara jag!? Och stulit hennes texter!?

http://www.kapitel1.se/forum/thread/10739

http://www.kapitel1.se/forum/thread/16523

Här hittar du blogginlägget till mitt framträdande i Sthlm i maj - Face to Face

Anmälan till Face to Face görs på via mejl till:

facetoface.wanted@gmail.com

(Skriv gärna namn men ej nödvändigt utan antal pers är viktigast)

Vi börjar närma oss 90 anmälningar!

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Men herregud! Jag läste länken då du första gången nämde henne här och jag läste de där du bjöd in henne och de andra och läste även hennes svar, patetiskt är ordet! Hon är ju sjuk. Att hon inte skulle vara sig varken intresserad av dig, din bok eller ha med dig att göra motsäger sig själv. Lägg inte mer tid på denna kvinna, hon gräver sin egan grav! Man kan inget än skratta!

  Skrivet av Jenny Remes — 01 Feb 2010, 16:20

 2. Upphör aldrig att förvånas!!!

  Skrivet av Camilla — 01 Feb 2010, 16:41

 3. Herre gud vilken sjuk kvinna! Många störda människor har jag stött på i mitt liv, men den här damen tar ju verkligen priset!

  Skrivet av Westman — 01 Feb 2010, 16:52

 4. Att vissa orkar hålla på,fan om dom ej gillar dig som person ska dom väll skita i att läsa om dig i stället!

  Skrivet av maria — 01 Feb 2010, 17:03

 5. Jag är helt säker på att ditt första blogginlägg var den 12 sept 2008.När jag började läsa din blogg i mitten av sept 2008 så hade du inte skrivit så många inlägg.Den 12/9 är ett speciellt datum för mej därför kommer jag ihåg datumet för din bloggstart

  Skrivet av Nenne — 01 Feb 2010, 17:06

 6. Fan att du inte är Denise!! Hon är ju rätt het och hellre henne som polare än dig hahahaha...du kanske kan bli polare med henne nu och presentera mig:)

  Skrivet av 13 — 01 Feb 2010, 19:08

 7. Hahah men herre gud, vad går människan på egentligen?
  Har hon inget vettigare för sig än att beskylla andra..

  Skrivet av Cathrine — 01 Feb 2010, 22:28

 8. Jag tror att hon trollar, eller att hon helt enkelt är psykiskt sjuk..

  Skrivet av Earthbridge — 02 Feb 2010, 10:08

 9. Hej David,

  Då detta är min mammas goda vän som bad mig om hjälp för ca tre år sedan. Jag hjälpte henne att presentera en redan utgiven bok i Holland till ett svenskt förlag, som tyvärr tackade nej. Därefter gav jag boken tillbaka till min mor. Sen den dagen har jag inte hört ett ljud från Marita.

  Marita är begåvad, men jag styr inte över vad förlagen tycker och tänker. Tre år senare får jag detta kastat i ansiktet. Jag blir självklart besviken, ledsen och illa berörd över att utsättas för Jag blev anklagad för att vara du, som skulle ha snott en redan utgiven bok. Jag förstår inte hela grejen om jag ska vara ärlig.

  Hon fick för sig att det var jag för att vinna PR på det hela och få min egna självbiografi publicerad. Men min biografi handlar om musikbranschen och hur jag kan hjälpa unga begåvade blivande artister på vägen. Inget om en man från death row eller någon om kriminell bakgrund. Hur jag skulle vinna något på det ställer jag mig frågande till.

  Att poängtera är att Marita har bett mig om ursäkt både personligen och i forumet där hon anklagat mig. Jag har godtagit ursäkten och hoppas att vi kan lägga detta bakom oss.
  Men det värsta är att när man går ut med något för allmänheten att beskåda och även namnger en människa som nu råkar vara jag - utan någon som helst grund, så finns det folk som reagerar. Så även jag.

  All lycka önskar jag dig.

  Vänligen

  Denise Lopez

  Skrivet av Denise Lopez — 02 Feb 2010, 14:08

 10. Bra skrivet Denise! Hoppas att Marita nu kan ge sig och lägga detta bakom sig också!

  Skrivet av Westman — 02 Feb 2010, 14:29

 11. Hej Denise!

  Tack för kommentaren och kul att du skrev ett par rader. Jag känner inte Marita mer än vi båda tillbringat tid på samma skrivforum.

  Såg också att hon bad dig om ursäkt. Hon har dock inte bett mig om ursäkt och jag kräver inte en ursäkt men jag måste säga att det känns olustigt att hon anklagar mig för att stulit hennes texter och nyttjat dem. Oavsett om jag skulle vara dig eller någon annan.

  Text som jag jobbat stenhårt med och sedan få i ansiktet att det är hennes texter. Självklart ska du lägga det bakom dig nu när hon bett dig om ursäkt. Och det är stort av dig.

  Jag kommer också lägga detta bakom mig då jag inte tjänar något på att älta i det. Men det kvarstår ju att Marita fortfarande har anklagat mig för stulit hennes texter. Dock inte dig längre. Men men vissa saker får man leva med. Känns också olustigt när hon inte vill mötas att tala om det hela, reda upp missförståndet utan på ett nonchalant sätt viftar bort mitt behov att bevisa att hennes anklagelser är falska.

  Ja, du vet ju som både skrivit en bok själv och är artist om någon helt plötsligt stampar in och vill ta cred för ditt jobb. Eller ja, det kan ju vem som helst förstå som jobbat för något stenhårt.

  Men skit samma. Jag har annat att lägga tid på. Uppfattade inte om din självbiografi har blivit publicerad, men om så är fallet ska jag söka upp den och läsa.

  Jag kommer ju offentliggöra mig den 29 maj i sthlm under ett event som jag kallar Face to Face. Och du är mer än välkommen dit. Folk har trott att jag är alla möjliga personer eller att jag inte finns i huvudtaget. Blev dissad av båda Hasse Aro och David Lagerkrantz hos Malou. För att jag inte existera eller liknande. Dock så har Lagerkrantz bett om ursäkt och önskat mig lycka till. Men det är saker man får ta när man skriver anonymt. För det tappar jag ju inte rättigheterna till att försvara mig. Men men.

  Ska bli skönt att få kliva fram och bevisa att jag varken är spökskrivare eller Dig Denise med flera. Och är du nyfiken på vem jag är see you Face to Face den 29 maj. Lovar rockn n roll på föreläsningsvis. Även krogkväll, mingel etc.

  Anmälan till mejlen; facetoface.wanted@gmail.com

  Mer info om lokal senare. Lycka till med din karriär - "David"

  Skrivet av Wanted — 02 Feb 2010, 15:19

 12. efter detta. e det okej att jag bara spyr ugnstekt falukorv med potatismos rakt ner i hennes brevlåda. Att kvinnor har mens vet jag men. att man får ett hysteriskt schizofrent anfall måste jag befria det kvinnligadjuret ifrån, hon måste med andra ord varit en kär-ring.

  Kram kram Till dig daviiid!

  Skrivet av dezdie — 02 Feb 2010, 21:40

 13. kan denna: http://www.youtube.com/watch?v=ua4BYr4ofOA ..kanske inte allt men ändå påminna om din o jacks situation, bara nyfiken?

  Skrivet av SB — 03 Feb 2010, 00:26

 14. Hej. Har precis hittat hit, började läsa din bok för nån vecka sen -sitter som klistrad! Hoppas den blir film. Låter helt befängt att försöka sno åt sig uppmärksamhet på nån annans bekostnad och sen inte våga stå för det... Kommer fortsätta följa bloggen Stå på dig

  Skrivet av V.P — 03 Feb 2010, 09:52

 15. Hej David och tack för ditt svar.

  Jag har ännu inte gett ut min biografi, jag finslipar på den och har säkert lång väg kvar innan jag ens vågar ge den till ett förlag. Vi får väl se.... Det finns mycket spännande att berätta som jag tror kan hjälpa många med drömmar där ute.

  Jag kommer gärna och träffar dig face to face om jag har möjlighet i maj. Jag ska kolla på det.

  Det vore på sin plats att Marita även bad dig om ursäkt.... Vi båda har blivit utsatta för detta på ett eller annat sätt.

  Som artist och låtskrivare vore det fruktansvärt om någon stal mina verk, men tur att det finns lagar. Marita bok är redan utgiven och publicerad så därför förstod jag inte riktigt hela grejen...men men...den är på så sätt redan skyddad. Hade du stulit något så hade väl i så fall bokförlaget varit på dig, eller? Nåväl. Marita har erkänt att hon gjort fel och det måste vara fruktansvärt jobbigt att du misstänks för att vara lilla jag, eller någon annan än du är. Skämt å sido....

  Ge aldrig ut ett manus utan att vederbörande skriver på ett papper att de mottagit det. Alla måste skydda sig.

  Jag önskar er alla lycka till och så hoppas jag vi ses i maj då David L.

  //Denise L :)))

  Skrivet av Denise Lopez — 03 Feb 2010, 16:56

 16. Känner att jag vill skriva några rader. Jag känner Marita mycket väl. Givetvis tycker jag det som hänt är mycket mycket tråkigt.

  Att min dotter skulle bli misstänkt för något dylikt är utanför mitt förstånd och dessutom av en
  mycket god väninna till mig.
  Innan jag både blev arg eller agera så ville jag tala med Marita först.

  Jag var en av dem som Marita lät mig läsa manuskriptet innan det var klart. En helt fantastisk skildring av ett liv, noggrann research
  är gjord och det finns både värme och humor med.

  Att tala med henne var givetvis viktigt för att förstå --varför--.
  Kära älskade Marita, du är förlåten av min dotter och av mig. Särkilt tacksam är jag att Denise kunde finna det i sitt hjärta.
  Då jag läste manuskripet (som senare blev bok) mycket grundligt så kanske jag också kan få se den del som enligt Marita är stulen. Kan David visa på den sidan?
  Mvh Jane

  Skrivet av Jane — 03 Feb 2010, 20:37

 17. Jane - Grejen är att det inte finns något. Hon säger jag har stulit henne manus och lagt ut den på den här bloggen i augusti 2008 och sedan raderat den.

  Men jag började inte blogga förrän i september det året. Jag har aldrig träffat Marita. Aldrig talat med henne och hon anklagar mig i ett öpept forum utan några som helst belägg.

  Jag motbevisar henne gång på gång med konkreta bevis. Se länkar ovan. Där till och med blogg adm. säger att jag inte kunnat blogga i augusti då sidan öppnades i september. Enligt Marita skulle hennes text legat ute på den här bloggen då när den inte ens existera?

  Det är inte bara dig och din dotter som hon har förtalat utan även mig. Att jag ska ha använt något som är hennes? Stulit hennes texter? Har aldrig hört talas om kvinnan förrän jag träffade henne på skrivforumet någon gång i mars/april 2009.

  Allt rimmar helt fel och hennes anklagelser är totalt grundlösa. Jag har ingen som helst lust att fortsätta att älta i det här men om hon fortfarande anklagar mig/tror att jag har nyttjat hennes texter kommer jag gå till botten med det, rent juridiskt när jag träder fram offentligt. Det hon anklagat mig och skrivit på forumet finns kvar och är sparat på forumets trådar. Det är enligt jurister klockrent FÖRTAL och går inte att förneka.

  När jag träder fram kommer hon förstå att hon gjort världens misstag och målat in sig i ett hörn som hon verkligen har svårt att ta sig ur.

  Jag har flera gånger varit öppen för att tala om saken, få bevisa för henne att hon har fel men hon ger mig bara kalla handen. Vägrar mejla, vägrar tala, vägrar diskutera saken. Har givit henne mängder med chanser att be om ursäkt men inte ett pip.

  Min mejl är öppen och jag fortfarande öppen för att reda ut saken. Men jag kan lägga ut någon text som du vill se, för den finns inte. Hur i h**** skulle jag kunna blogga i augusti när jag startade bloggen i september?

  Hon säger ju att hon givit texten till dig eller din dotter. Och att ni har bloggat ut den eller givit den vidare. Men tagit tillbaks det. Och om det nu skulle finnas en text så anklagar hon indirekt Den andra personen som hon givit texten till, Eva A Björman eller vad hon hette. Då måste ju hon givit mig den texten enligt Marit. Eftersom hon bara givit manuset till er. Den männsikan har jag heller aldrig träffat och har inte den blekast om vem det är.

  Nej - enligt mig har Marita fått en knäpp och hon reder inte det här upp sig eller hon tar tillbaka anklagelserna innan jag kommer hem, kommer jag driva vidare det rent rättsligt.

  Mvh - David

  Skrivet av Wanted — 03 Feb 2010, 20:58

 18. Internet är en ohärlig soppa ibland. Vet inte hur många gånger jag hamnat i liknande situationer via olika forum eller gästböcker på internet.

  Den där Marita verkar dock mer bäng än mig som också tvivlat på "Davids" äkthet mellan varven. Fast egentligen har jag inte tvivlat på äktheten , snarare trott att han är en annan person.
  Men jag har dock inte hållt på som den där Marita trotts att jag är ännu mer anonym än henne och trotts mina tvivel.

  Jag tycker hon borde uppsöka din Face-to-Face så får hon bilda en riktig uppfattning om dig "David" då. Men då ser hon ju också att hennes anklagelser är helt knas.

  Så ville bara avsluta med att säga att jag är ägare av din Ljudbok sen ett tag tillbaka. Helt ok , men många historier har man dock läst på bloggen. (som du också sa att det skulle göra innan du släppte boken)

  Skrivet av Fundersam — 03 Feb 2010, 21:16

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor