Blogg gratis Logga in

WANTED

31 Jan, 2010

wanted | 31 Jan, 2010 | Huvudkategori | (7092 Läst)

Me Sweden

Jack och Lillkillen

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Jack

”Läser du bloggen?”

”Nope pappi, inte längre så mycket.”

”Inte?”

”Nä pallar inte. Ibland kanske, men jag läser kommentarerna.”

”Bara kommentarerna?”

”Ja, det är roliga att läsa tycker jag.”

Sa Jack när jag frågade häromdagen. Och sedan kvittrade fåglarna utanför balkongdörren i solen här i Thailand och samtidigt hörde jag via skypen hur lilla gubben, som inte är så liten längre, klagade över att det var så kallt i Sverige.

”Så jävla kallt.”

Och det var ett tag sedan jag stötte på kyla. Och det var ett bra tag sedan vi två träffades, Jack och jag på riktigt. Visst vi sågs två veckor i förbifarten känns det som. Mer som en bekräftelse för honom att jag levde och hur jag levde. För att få se hur det verkligen är istället för att måla upp ännu sämre på näthinnan. Två veckor är kort och de sprang iväg. Löpte på som när man snabbspolar en gammal kassettspelare.

Sofia och hennes sambo som vi kan kalla Jimmy plus Jack tog en två veckors förut till Thailand. Sofia och Jimmy skulle vidare till södra Thailand, bungalows och snäckstränder och Jack träffa mig i Bangkok. Deras plan till söder gick så tajt att de inte hann möta upp mig på flygplatsen. Jack fick irra omkring själv och leta och det blev verkligen leta. Och flygplatsen här är inte liten utan mega stor. Men vi letade och han letade, för han försvann i stojet tills Nam hittade honom. Och Sofia drog en lättad suck i paniken för att vi inte blivit en son kort.

Kramkalas och shit vad stor han blivit. Tydligt längre än jag och jag skyllde på att jag hade slitna tofflor och han feta sulor på sneakers. Men vips så var två veckor gone och när han tog taxin sen till flygplatsen, tillsammans med Sofia och Jimmy som gjorde sina sista dagar i Bangkok, visste jag inte. Hade ingen aning om när jag skulle få träffa honom igen.

Dörren slog igen efter vi kramats och den färgglada taxibilen rullade gata, bort i trafiken. Därefter gick jag upp till mitt rum. Det blev tomt och den största tomheten var just att jag inte visst när vi skulle ses igen. Men nu vet jag.

Mycket snart.

*

Lillkillen

Mina band har samtidigt blivit väldigt starka till de här. Vi tress i la familjo. Banden till Lillkillen har blivit väldigt starka och jag berättade för honom för inte så länge sedan att jag skulle åka till Sweden. På knackig hemmagjord engelska, ett alldeles eget språk som han och jag format mellan oss.

”Me Sweden. Go ariplan. My home. Me gone. No stay Thailand. But Me come back to Lillkille and Mammi. Understand you?”

“No like”, sa han och tittade på mig argt, höll i leksaksbilen som blänkte i solen och vi stannade upp på gatan.

”But Me come back Thailand.”

“No like”, sa han igen med vassare och argare blick. Och hårdare tag om leksaksbilen.

”Me must work Sweden... Icecream?”

”Icecream chocolaaate?”

“Yes”

Och så gick vände vi på gatan och gick tillbaks till seven och köpte lite glass.

Det kommer på ett sätt vara svårt också att åka härifrån. Att lämna dem två. Men vi är fast beslutna att hålla ihop och jag ska göra allt för att återkomma inom kort och hjälpa dem så mycket jag kan när jag är i Sweden. Så resan tillbaks kommer innebära mycket olika sorts känslor. Och allt mitt liv här i Thailand är långt ifrån ett avslutat kapitel.

*

Har slängt ut lite krokar nu om lokal till Face to Face och det ser ut som jag kommer få en del napp. Vill först och främst just fixa location och exakt tid så jag så snabbt som möjligt kan göra ett utskick till yrkesfolk etc i samband nu när pocket boken kommer släppas. Det är förövrigt snart 80 plaster som blivit bokade och shit, det rasar in. Ja, jag håller på att slipa på själva manuset också till Face to Face, skriver ”Wanted 24” som jag nog kommer döpa om och dessutom måste lägga ner energi på manuset Danny Saw som jag nu fått konkret feedback på från förlaget.

Hur mår jag? Hur mår ni? Jo tackar som frågar. För jag får fortfarande många mejl om frågor om läget är ok etc. Och jag mår faktiskt oförskämt bra kanske. Det flyter på när man har konkreta saker att jobba för. Mål i tillvaron och berg att flytta. Och det simmar ganska cool, måste jag säga. Stampa iväg igår på en biljardturnering. Insats ca 80 svenska bagis och vann jag så kunde matkassan utökas med en hel månad. Och där stod man plus tjugo andra sugna på att kamma hem första pris. Mest thaifolk men en och annan blekis. Vi nästan ryckte i dörren av iver för att starta igång. Vad händer, jo ut kommer en ragglig jävel som ska hålla i det hela. ”Still drunk, hangover!” säger han. ”Tomorrow not today!” och så vänder han med runda sulor och trillar in i lokalen och klickar låst i dörren. Fan, jag som var laddad till tusen.

Men det blev skytrain hem och idag då när det hela hålls kan jag inte. To much to do. Jr angående rättigheterna till digital bok förstår jag vad du menar. Men om den ska släppas som digital bok behövs ganska stort PR etc som ligger på förlagets bord. Samtidigt som man då får pondus över det hela. Ett förlag är inte bara ett filter utan även en enorm resurs med kontakter etc som kan punga ut boken. Även om det är lätt att sälja den digitalt så behövs det tung marknadsföring och kontakter för att hamna bland i alla internetbutiker med mera. JJ – tack för kommentaren och jag kommer absolut läsa den boken. Har blivit tipsad om den av flera och det kommer vara bland dem första jag läser när jag tar i svensk mark. A.N – okej då vet jag. Har också fått de uppgifterna att overstay är max 20 000 baht om man själv lämnar in sig till vid flyget. Men blir man tagen på gatan så kan det bli illa. Har varit nära kan jag säga. Vid enkla passkontroller mitt från ingenstans. Men jag lyckats krypa undan. Jari – det kommer förmodligen bli Tradera. Hade det i tankarna om jag inte får någon i bokbranschen intresserade att hålla i det hela.

Men det är lite andra svårigheter angående stämplar och pass som jag inte riktigt kan avslöja. Håller dock på att lösa detta och när det är löst kan jag berätta. A.N, jag är inte internationellt efterlyst nu. Så det underlättar att få åka tillbaks.

Nej måste jobba och fixa och dona. Hörs snart och hoppas ni haft och får en trevlig helg, av det som är kvar av den. Och tack ni andra för alla kommentarer också!

Här hittar du blogginlägget till mitt framträdande i Sthlm i maj - Face to Face

Anmälan till Face to Face görs på via mejl till:

facetoface.wanted@gmail.com

(Skriv gärna namn men ej nödvändigt utan antal pers är viktigast)

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. mysigt få träffa grabben:) ses snart i kalla sverige!

  Skrivet av maria — 31 Jan 2010, 11:04

 2. Hej igen! Du, nu börjar jag bli närvös, du skrev sist att du hade skickat ut ett standard mail till alla, jag har anmält mig men inte fått något mail? Jag mailade tillbaka men har inte fått någe svar? Please let me know! Det går bara framåt nu, ännu en månad bakom oss och februari är så gott som slut den med, snart. :)

  Skrivet av Jenny — 01 Feb 2010, 15:48

 3. Jenny - har inte fått din anmälan till mejlen facetoface.wanted@gmail.com

  Du måste skrivit fel mejl eller nått. Skicka igen. Skriver till dig på FB också!

  Skrivet av wanted — 01 Feb 2010, 16:09

 4. NU har jag mailat, från laje_2@hotmail.com. Jag har mailat till din adress två ggr tidigare, hur kan de inte komma fram?
  De ligger under skickat i min mail.

  Skrivet av Jenny Remes — 01 Feb 2010, 16:24

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor