Blogg gratis Logga in

WANTED

26 Jan, 2010

wanted | 26 Jan, 2010 | Huvudkategori | (5766 Läst)

Wanted 24 - Limited edition

Liter mera Wanted i liten upplaga?

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

En vän åkte iväg till andra sidan pölen nu under min tid här i Thailand. Han var där i ett år, i staterna. Och vi har kontakt via skype. Det är Evert jag talar om som jag nämnt ibland och som dykt upp bland kommentarerna. Han återvände till Sverige för ett tag sedan och tyckte att inget hade förändrats hemma. Allt var same same.

När jag tar svensk mark kommer jag varit borta sammanlagt faktiskt, dryga tre år. Nästan tre år har jag då varit borta från kriminaliteten. En annan vän sa på skypen för någon dag sedan att allt har sin mening, att det är ödet. Mitt öde var att hamna i Thailand för att tvingas gå den väg jag vandrar. Jag skruvar på mig när andra talar om öde, andar, själslig tro och för mig är det lite tomtar och troll över andra slags makter.

Tror inte på ödet, tror inte på tomtar och troll. Men jag tror kanske på att vissa måste slå in i väggen hårt, riktigt förbannat hårt för att tappa kontrollen helt och i den förvirringen hitta spår. Hitta rättare spår. Men att sitta och vänta på hell eller slita i samma ränna dag ut och dag in som endast leder till totalt mörker, bör ingen göra. För det handlar om tid och tid är liv.

”Om”, som är fel att säga, för jag känner mig stark. ”När” jag har kontroll, över mitt liv och min tid. När jag styr över min egen trygghet kan jag inte sörja över ond egen tid som gått till spillo. Jag kan se den, jag kan röra vid den men jag vill inte fastna i den. Allt från grusplan vid Rinken som femton till idag, kvarten jag just nu sitter i – är jag.

Jag är inte stolt över det jag gjort och presterat nu. Jag är inte ett dugg stolt över mitt tidigare agerande och stora delar skämms jag över, mycket. Men det jag presterar idag är jag stolt över och jag ser att det finns saker i framtiden som jag kan bli ännu stoltare över. Det är möjligt jag inte kunnat bli det jag är idag om jag inte placerats där jag är. Men jag önskar ingen att slå i väggen så hårt. Utan hoppas andra hittar sig själv innan.

Vad jag dock vet idag – är att jag är beredd att svälta för att hitta äkta stolthet.

Även om jag förändrats till totalt annat. Även om jag klivit in i ett helt annat liv så undrar jag över hur det är där hemma. Om det är just same same, när jag tar svensk mark. Om saker och ting bara förändrats mellan raderna. Oavsett förändring eller inte så ser jag förmodligen på saker och ting ur annat perspektiv. Huvudsaken är att jag förändrats och är just stark i min förändring. Jag kan vända på stenen, gå på gatorna och fasaderna kanske är i annan kulör, gatan kanske är aningen slitnare. Men stenen har samma form och när jag stryker handen över den känns den likadan. Ytan är fortfarande skrovlig men jag kommer lägga handen på den med en helt annan beröring.

M-L, På frågan om fortsättningen på ”Jag är wanted” så misstänker jag när jag varit i kontakt med förlaget att det är förtidigt att släppa den. Första boken måste sätta sig fast ordentligt första. Men oavsett vad som händer kommer jag publicera den senare, även om jag måste göra det själv. Dizdie, jag har inte din mejl. Den fastnade inte i kommentarerna. Men tack som attan för den kommentaren och skicka gärna ett par rader till min mejl så kan jag svara. Steam, riktigt kul att läsa din kommentar. Kul på så sätt att vad kan vara bättre för en skribent att dennas text uppmuntrar till just mer läsande och riktigt tack för orden STORT. Nina, okej din önskning är min lag. Lägger in lite skvätt poesi för dig i slutet. Skrev dessa förut och minns faktiskt inte om jag lagt ut dem på bloggen tidigare. Men det får bli poesirepris isåfall. Marina see you soon 29.5 och Bjorn håll ut. Bara åtta år kvar!

So whats up just nu. Jo letar lokal och ska kontakta lite folk och dra i trådar till Face to Face. Hoppas hitta något trevligt ställe, krog som vi kanske kan tillåta oss vara i deras lokal mot att vi är ett sällskap på 200 pers och uppåt under sen eftermiddag och att stora delar av oss stannar där under kvällen för att säga skål.

Och eftersom jag måste skrapa ihop deg när jag är hemma på rätt sätt, nu när jag stegat över till den ”övre världen” så jobbar jag på en sak. Det kommer inte ge mig mycket men en liten extra slant som jag kommer få i början av det hela. Och eftersom jag varit så öppen hittills som jag kunnat vara om saker som händer runt mig så delar jag även med mig av detta. Jag filar just nu på ytterligare en bok, som kommer bli på ca 300 sidor plus. Den heter Wanted 24 - Limited edition, och får jag som jag vill kommer jag själv trycka upp boken. Men i Limited edition upplaga och jag vill bara trycka upp 50 st. Alltså inte En bok mer än 50. Har kollat lite och det kostar 79 kr att trycka upp, alltså 79x50 som är 3950 sek. Och sedan kommer jag sälja dessa 50 ex på seminariet. En bok för 250 kr och då tjänar jag totalt 8550 kr. Men vitsen är just att denna bok aldrig mer kommer tryckas och går inte att få tag på i bokform på något annat sätt än just då och där. Möjligt att jag trycker tio extra och säljer sen via nätet eller tradera. Men jag vill verkligen inte trycka mer just för att den ska vara lite exklusive och kul att äga kanske. Ska själv signera varje bok och för skojs skull numrera dem också. Kommer inte publicera något av den texten på bloggen och jag har än inte talat med förlaget om detta. Men det är min lilla grej som jag vill köra. Möjligt hör jag med någon om de vill köpa rättigheten till att släppa den som digital bok, Iphone, Ebok m.m. men absolut inte som i bokform. Den rättigheten säljer jag inte.

Wanted 24 handlar om när jag var just tjugofyra och kriminell 24 timmar om dygnet. Har börjat skriva den och det kommer vara action rakt igenom, givetvis med djup och många i boken ”Jag är wanted” dyker självklart upp. Andy, Volkan etc. Tung spänning, cliffhangers, våld och brutala tankar, på alla sätt och vis. Jag hoppas jag lyckas få genom det lilla projektet som en kul grej men också för att skrapa ihop slantar som en start på hemmafronten. Ska be en person hjälpa till med korrning etc så mina stavfel inte drabbar den petiga. Men only 50 ex och bara där är min tanke.

Om man latjar lite i tanken att det skulle dyka upp mer än 200 pers till Face to Face som är mer än troligt och intresset för boken skulle vara betydligt mer än 50 pers, får man helt enkelt hitta på något. Typ köra en anmälan på plats om man är intresserad av boken och efter seminariet så får femtio namn dras helt enkelt, om vilka som får köpa den. Kul grej isåfall, men men vi får se. Idag börjar vi redan närma oss 40 strecket på anmälningar till Face to Face. Fyrtio pers redan nu!? Och än har jag inte sagt pip mer än här på bloggen. Och i de fyrtio finns inga bekanta eller vänner, förlagsfolk etc.

Nä nu ska jag skriva mer Wanted 24 och till Nina lägger jag ut lite önskat godis, tre små. Hörs och syns snart!

****

gemensam hämnd

luta dig mot min axel och skäl min tröst

jag har råd

att torka bort

i glömskan av eget

för någonstans i tid ska molnen dansa

någon gång har jag botat mitt

i sorg

i glädje

gemenskap och hämnd

i spår av slitet

på egen gata där ingen bor

*

ser du vad jag ser

hopp

***

hur

hur stoppar man om

han som önskar en saga

*

han la huvudet på kudden

jag satt på kanten

och tillsammans

bläddrade vi far och son

*

men ont fick mig

senare under kvällen

att sprida min ilska

i en berättelse utan slut

för jag visste inte

*

hur

***

rummet

när tiden tystnar och rummet står stilla

bildas ett vakuum av våld

och väntan

*

tyst

*

hör du

hur inget slår ihjäl

och varje gång jag andas

suckar hårt

går vi likt förbannat

ett steg närmare

vår egen död

*

som borde vara liv

så passa på att lev

sa rummet och kvävde tystnaden

***

Här hittar du blogginlägget till mitt framträdande i Sthlm i maj - Face to Face

Anmälan till Face to Face görs på via mejl till:

facetoface.wanted@gmail.com

(Skriv gärna namn men ej nödvändigt utan antal pers är viktigast)

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. tips från coachen: en auktion!

  jag tror att du skulle kunna tjäna feta pengar på det faktiskt. du kan ju iaf inte förlora på det :) lek med tanken att det kanske bara är 50personer som är intresserad av boken och ditt utgångspris är säg 250kr. då har du ju inte förlorat något på det. Men lek också med tanken att det kanske kommer 500pers till face2face. då kommer dom flesta att slåss om boken och priserna kommer stiga. På så sätt tjänar du mer pengar till dig, Nam och lillkillen. :)

  förövrigt, alltid lika grymt att läsa dina inlägg! är med i gruppen på facebook så blir uppdaterad så fort ett nytt inlägg finns ute :)

  P.S. ni borde fixa så att även msn.com mailadress funkar att skriva in. den säger bara fel adress hela tiden.

  Skrivet av Jenny — 26 Jan 2010, 10:28

 2. Jag tror inte att Stockolm kommer att vara the same.
  Du har som sagt varit borta länge och även lärt dig en del på vägen, du lever inte längre det livet som du gjorde innan så när du kommer hem så tror jag att du kommer att se staden med andra ögon, upptäcka saker som du inte såg innan och du kommer att njuta av varje ögonblick, att kunna gå och strosa i lugn och ro utan att titta sig över axeln hela tiden.
  Du har ett helt nytt liv framför dig, ta vara på det och njut av varje ögonblick.
  Blev lättad att du ändå tänker släppa Wanted home nd.
  Förslaget att sälja bara ett fåtal böcker tycker jag är en toppen ide.
  Ha det så bra i solen.

  Skrivet av Marie-Louise — 26 Jan 2010, 10:30

 3. jag mailar dig Right here right now :)till face2face mailen:)

  Skrivet av dezdie — 26 Jan 2010, 11:21

 4. Hej

  Följer din blogg med glädje o tycker du skriver otroligt fängslande o intressant.
  En sak som jag tänkt på är,du har ju en rätt saftig overstay hur löser man det i framtiden?

  lycka till med allt jk

  Skrivet av jk — 26 Jan 2010, 18:28

 5. Jag har ingen chans att kunna komma till Sthlm, men är väldigt intresserad av att kunna få ett ex ändå. Självklart skulle jag kunna betala mer än vad du planerat så det är inte det :)

  Skrivet av Cathrine — 26 Jan 2010, 20:27

 6. Antagligen är det som du skriver att saker inte alls förändrats här, inte människorna heller... MEN Du som har hittat en ny väg att gå har möjligheten att v ä l j a vem du vill fortsätta att vara även här i dalen...

  "Nina, okej din önskning är min lag" DET ska jag komma ihåg i framtiden hehehe ;)

  Tack för raderna, fullkomligt älskar det du skriver!

  Sköt om dig, så skålar vi snart!

  Skrivet av Nina — 26 Jan 2010, 20:38

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor