Blogg gratis Logga in

WANTED

24 Jan, 2010

wanted | 24 Jan, 2010 | Huvudkategori | (7396 Läst)

19, cheap och Danny

Snart i annat format och vi mixar med smakprov.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Nitton dagar till pocket.

Om nitton dagar släppts ”Jag är Wanted” i pocketformat. Min bok kommer då tillsammans med Månpocket att finnas ute i butikerna för runt femtiolappen. Det är alltså den 12 februari som gäller. Det ska bli ruskigt intressant att se hur det kommer gå och givetvis hoppas jag på att den kommer spridas land och rike runt, sälja som smör smälter i solsken och finnas där i hyllorna, väl synlig.

På ett sätt känns det som det är nu det kommer visa sig om den hållar för den stora massan. Om det är en bok som går hem, platsar i händerna hos den vanliga läsaren. Helst ser jag den i handen på killen som inte brukar läsa, liraren som bara läst Snabba Cash. Helst ser jag hon, den yngre tjejen sitta på tuben med ”Jag är wanted” uppslagen och allra helst ska hon missa stationen hon alltid går av vid. För hon var mitt uppe i Tomterånet.

”Frezze era jävlar, det här är ett rån!” skrek tomtejätten Volkan så högt han kunde och riktade den långpipiga revolvern mot tjejerna vid bordet. Ena tjejen slängde sig på golvet.

”Fan lugn”, sa jag. Frezze? Volkan, din idiot.

I en hetsig rörelse vred han huvudet mot mig och masken åkte åt sidan. Shit, tänkte jag. Filbuske my ass. Volkan drog fram sin vänsterlabb och försökte fösa masken till rätta. Jag sprang fram till tjejerna och östen ner plastfodralen som degen låg i, ner i min säck. Tjejen som satt kvar på stolen såg livrädd ut, helt i chock. Volkan stissade fram och tillbaks i det lilla rummet.

Känns det igen?

Nästa Slussen. Faan, ser jag henne tänka när hon lyfter blicken från boken och tittar ut. Hon skulle ju gå av vid Mariatorget. Dörrarna öppnas och hon slår igen pocketboken och stoppar ner den i handväskan. Rusar ut och måste ta tuben tillbaks. Och jag hoppas hon missar att kliva av igen, hon får gärna komma en smula försent till jobbet också. Dörrarna åker igen och tunnelbanan börjar rör på sig. Själv så kliver jag av vid centralen, tar en repa upp och in på pressbyrån. Ni vet den som ligger vid tågcentralen, i själva vänthallen på samma sida som tiderna flaggas på för tågen på den stora tavlan, fast mer åt höger. Och där i stället står boken igen, i hyllan bland pocketböcker. Går fram till hyllan och tar ner ett exemplar och bläddrar lite smått.

”Har du läst den?” säger en mansröst.

Jag vänder mig om och tittar upp. Killen är i min ålder och han håller en resväska på hjul.

”Ehh.. nej, har du?” svarar jag och tittar på honom. Han har en sådan där gammal duffrock på sig. En marinblå som går ner till knäna och det bruna håret ligger okammat.

”Gillar du crimeböcker ska du läsa den. Blev klar förra veckan, den är jävligt bra faktiskt. Och verklig också, alltså true story.”

”Ofan”, säger jag. Vänder på boken och låtsas läsa på baksidan.

”Ja, en snubbe som var yrkeskriminell och var tvungen sticka till Thailand.”

”Aha, ja kanske”, svarar jag och kikar på de andra böckerna.

Han själv tar ner en deckare som jag känner igen och försvinner bort till kassan släpandes på sin väska med hjul. Hjulen gnisslar och han håller på att gå in i en gammal kärring. Jag ställer tillbaks min bok i hyllan, ställer mig i kön och tjackar ett paket cigg.

Tar rulltrappan upp. Upp till viadukten och tänker ta en promenad ner till Sergels torg. Va ju ett tag sedan jag gick i stan. När jag svänger upp dörrarna blir det ett hårt vindsug och samtidigt som jag kliver ut kikar jag på klockan. Snart är det bara tjugofyra timmar kvar tills jag kommer offentliggöra mitt namn. Shit alltså, vilken grej. What a feeling, i huvutaget.

Ja, så kan det kanske gå. Och det är ju när boken släpps i litet och billigt format som den kommer spridas mer. Vi får hålla alla tummar och tår för att den kommer sälja förbannat bra. Eller jag gör det varje fall och alla runt mig säger – ”Dont worry, den kommer sälja”. För det är ju en typiskt pocketbok och den ligger rätt i tiden. I am not worry men försöker hålla ner förväntningarna. Den inbundna har sålt ruskigt bra tydligen, som debutantbok.

Jag brukar ju inte läsa så mycket ur mina gamla texter utan bara tutar på och skriver nytt. Ibland så bläddrar jag i min egna bok och hittar ett par sköna rader. ”Har jag skrivit det här?” kan jag komma på mig själv och tänka. Småler lite över att jag faktisk just har gjort det och leta vidare efter några spetsiga meningar.

Läste på robiNs blogg. En läsare som på senaste tiden plöjt min bok och blogg och även kommenterat. Länkar till hennes blogg i högerspalten där hon skrivit flera inlägg om mina texter. Men hon skrev nyss lite om CIKK och tagit ut en mening som hon tyckte skön...

”Och vad pysslar du med annars då, förutom att svinga dörrpinnar och döda folk?”

När jag skriver så skriver jag bara, rapar ut text utan någon större tanke. Kanske senare går tillbaks och skalar av, lägger till. Men ibland när man långt efter läser så kan meningen smaka betydligt mycket bättre än tidigare och det gjorde just denna. Hade inte en tanke på den men när robiN skrev ut den och jag smaka på den några extra varv så var den fan mig skön. Ja, det är alltid kul att läsa vilka citat som andra tycker är bra. Vin blir ju bättre med tiden har jag hört. Inte för jag dricker det men det kanske är samma med ord. Och robiN, vill du jag ska ta bort din länk till din bloggen så tjoa till så trycker jag på radera.

Men över till lite färskpressad text. Som jag flagga på så hoppas jag att mitt nästa publicerade manus kommer vara ”Danny Saw”. Det är ett fiktivt manus som jag idag kämpar med så det glöder och får jag klartecken så pressar jag klart det helt innan förlaget hinner blinka. Det handlar om Danny som är huvudperson och är en mix av fiktivt och true. Men här kommer ett mycket litet smakprov. Pyttelitet smakprov. Danny och en stekare som heter Jerry sitter och väntar på Tony och grabbarna ur Bröder. Deras polare greken vid namn Stravos har blivit kidnappad och de inväntar lite info om vilka som kan ligga bakom kidnappningen av Tony. Och med det säger jag fortsatt trevlig Söndag alla.

---

Ur manuset - Danny Saw

”Skulle inte ta jävla boston”, sa Jerry och petade bort lite bostongurka som kladda t-shirt. ”Usch vad trött jag är, kanske borde åka hem och sova”, han talade för sig själv, öppnade en pucko och drack ur den. ”Har ännu inte ringt frugan, men hon är van att jag inte kommer hem. Har du flickvän förresten, har aldrig hört dig snacka brudar eller sett dig med något fröken. Eller du kanske är bög? Ja, för mig får du vara bög, alltså inte för jag är sjärtgosse men alla får va vad de vill för mig.”

Tittade på klockan. Det var en timme sedan vi lämnade Farsta och Tony och grabbarna borde varit här nu. Tony, presidenten i organisationen ”Bröder” som fått lika stor mediaplats som Anna Anka på senaste tiden men inte för att han dödade sniglar. Han hade ringt och sagt han hade något om thailudrerna. Kunde ju vara allt eller inget och Stravos kunde lika gärna ligga sänkt i en sjö bland sommarbadare vid det här laget. Men vi skulle fan ro hem detta. Gillade ändå Stravos, inte som polare men bra kille. Rena motsatsen till Jerry var han.

”Så du är bög alltså. Eftersom du inte säger något. Men det är lugnt, jag menar det är ju enklare för bögarna att sitta på kåken egentligen. Det är ungefär som om man själv skulle hamna på en kvinnlig anstalt, som snubbe då. Ensam man bland hundra intagna luder. Eller ja, kanske inte men typ.”

”Nej jag är inte bög. De kommer nu”, jag nickade mot två bilar som gled in vid grillen.

Vi klev ut båda två.

”Det är ju ganska acceptabelt nu det här med bögkulturen, även bland oss”, fortsatte han över biltaket efter att dörrarna åkt igen. ”Jag vet många kriminella som gått på pridefestivalen i färgglada kläder och tjoat för rosa.”

Jag tittade på honom hårt, och i ögonvrån såg jag samtidigt hur flertal ur ”Bröder” klev ur bilarna.

”Jag lirar inte konståkning, latjar inte fiol, eller har regnbågiga kläder, är inte fjolla. Fattar du.”

Han mötte min blick.

”Bra”, sa han. ”Skulle vara tvungen att slå ihjäl dig då. Inga balettkukar i min värld tack.”

Fattade inte hur han orkade, ibland hade jag bara lust att sätta något vässat i axeln på honom som en varning, men om jag kände Jerry rätt så skulle han ändå inte haja att jag ville ha någon gräns. Men han borde passa sig.

Organisationen Bröder. Den bildades för cirka sex år sedan och var som sagt en av de starkast kriminella organisationerna i dagsläget, förutom HA och Bandidos. Tre bröder, Tony, Mackan och Rolle var skaparna av gruppen och de hade en jävligt bra rykte. Pysslade med allt som drog in deg och det var verkligen ingen merci från deras håll. Senaste tiden låg de i krig med en annan grupp som kallade sig Sweden Warriors och flertal i de olika gängen hade strukit med på kuppen. Snubben Schack Matt hade för inte så länge sedan, tillsammans med några andra, agerat förmedlare mellan dem vid ett möte och freden hade varit i två månader. Men sedan blossade det upp igen. Läste för en vecka sedan att en ur SW hade hittats sönderslamsad i Sundsvall, död och misshandlad och att polisen misstänkte att det hade med kriget att göra. Tony har jag känt sedan långt innan han och hans två bröder bildade gänget. Måste varit för mer än femton år sedan våra vägar korsades för första gången.

De var fyra som kom mot oss. Tony, Mackan och två andra som jag inte kände igen. Trodde faktiskt jag visste alla ur organisationen men fel hade jag.

”Tjena gubben”, sa Tony och gav mig en kram.

”Hallå Tony.”

Vi körde de vanliga, ”Hur är det” och ”Vad händer”, handskakningar och ryggdunkningar. De två som jag inte kände igen stod i bakgrunden och höll utkik. Förmodligen för att det just nu var hetläge mellan dem och SW. Tony, mörkt hår i kort bena, raka ansiktsdrag, proper i vit skjorta och jeans. Brorsan Mackan lite bredare kroppsbyggnad, lite rundare i ansiktet och aggressivare blick och han också prydlig, i skjorta och jeans.

”Du fråga om några tagit hit thaitjejer?” Sa Tony efter ett tag.

”Ja”, svarade jag.

”Hörde med grabbarna och det visade sig att en av dem visste ett och annat.”

Lyssnade stort.

”Bagera som kör Stureplan varje natt sprang på en svenskfinsk snubbe, Pekka, kallad Porr Pekka. Galen jävel som kommer från Malmö. Känner du honom.”

Tittade på Jerry, som skakade på huvudet. Likaså jag, kände ingen Porr Pekka.

”Jo, han och Bagera rocka loss den natten för någon vecka sedan och de slutade tydligen med att Pekka ringt upp fyra tjejer till något hotelrum. Och alla var thaibrudar, ingen tala ett ord svenska.”

Mackan stoppade upp en prilla i käften, räckte över dosan till oss men vi skakade igen ett nej. Tony fortsatte.

”Bagera sa till mig att under kvällen så kröp det fram att Pekka och två andra hade själva tagit hit hororna från Thailand. Vilka de andra är har jag ingen aning om.”

”Ofaan”, sa Jerry och hans blick smalnade.

”Hur kommer jag kontakt med Pekka?” Frågade jag.

Tony rykte på axlarna.

”Bagera visste inte, de bytte aldrig nummer. Men vad jag förmodar så är du inte ute efter att pippa thai eller hur?”

”Nej, inte direkt. Men behöver få kontakt med lirarna som tog in tjejerna till Sverige. Bättre du inte vet varför Tony.”

”Det är lugnt”, sa han. ”Du är bra Danny, och du vet att jag behöver tjänster ibland. Ryggkliande du vet. Tvivlar inte på att det kommer tillbaks.”

Vi stod sen och snacka i en kvart till. Tony berätta att Pekka varit med länge och suttit i Thailand en vända. Satt för knark, men killen hade för det mesta varit verksam i södra Sverige. Porr Pekka kallades han för han spela in porr rullar förut. ”Pervers jävel som sätter på allt tvåbent”, var Tonys exakt ord. ”Inte stor, men har en skruv lös”. Vad Tony mena med ”inte stor” var att han inte hade särskilt mycket kontakter. ”En skröv lös”, var att man borde vara försiktig.

”När ska ni bli en av oss då?” Frågade han när vi var påväg att avsluta.

”Aldrig”, sa jag. ”Systrar klarar jag mig utan.”

Jerry drog upp byxorna och kläckte ur sig en fråga.

”Tar ni emot bögar förresten?”

”Är du bög?” frågade Mackan till Jerry utan någon som helst ironi.

Plötsligt hördes från bilen, hur Jerrys mobil ringde. Det var hans signal, någon Michel Jacksson låt. Vi hade lämnat mobilerna i kärran som alltid när man snacka. Jerry hann inte svara på Mackans fråga, utan småsprang till bilen för att svara.

”Jaa, han är... ja så kallad homosexuell”, sa jag lågt. ”Pojkvännen som ringer förmodligen.”

”Äh, lägg av!?” sa Mackan. ”Är Slaktarn bög alltså. Trodde han var gift?”

Jag skakade på huvudet lite lätt.

”Nä, det sprack när snubben klev ur garderoben.”

Det blev dödstyst mellan oss för några sekunder.

”Danny!” Hördes bortifrån bilen. ”Vi måste dra!”

Jag skakade hand med grabbarna snabbt och gick med raska steg mot Jerry som redan startat igång bilen. Hoppade in och tittade på honom.

”Det var Stravos. Han befinner sig ute på någon jävla mack i Södertälje, helt jävla naken och tänderna utslagna.”

---

Jo, förresten. Varken för eller efternamn behövs egentligen inte, men skadar inte om ni skriver vid anmälan till Face to Face. Jag går på mejladressen men glöm inte att skriva om ni blir fler. Och vem fan vill inte jobba i en godisfabrik! Återigen tack för kommentarerna! Just nu klev vi precis över 30 gränsen för anmälningarna till Face to Face. Och då har jag inte räknat med vänner och bekanta, yrkesfolk, etc. Har inte ens gått ut med det mer än här på bloggen. I feb kommer jag göra första stora utskicket till yrkesfolk och övriga som kan tänkas villa komma. Men see you soon. Ta det relax. Det är söndag.

Här hittar du blogginlägget till mitt framträdande i Sthlm i maj - Face to Face

Anmälan till Face to Face görs på via mejl till:

facetoface.wanted@gmail.com

(Skriv gärna namn men ej nödvändigt utan antal pers är viktigast)

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Vad ska man säga? klockrent som vanligt... Släpp allt du har, jag köper direkt

  Skrivet av sebbs — 24 Jan 2010, 11:07

 2. haha volkan ja den delen i boken satt man och garva åt :)

  Skrivet av maria — 24 Jan 2010, 11:13

 3. Mera Danny Saw, kan inte få nog. Har suttit och läst Matt hela morgonen här på jobbet och nu har jag väl snart läst allt som du har lagt ut här på bloggen...
  Som sagt, jag kan inte få nog...

  Ha en bra söndag :D

  Skrivet av robiN — 24 Jan 2010, 11:40

 4. Hej 'David'!
  Jag är en tjej som inte läser böcker och har tillsammans med min pojkvän plöjt din bok -igenom flera dagar så vårt sexliv blivit drabbat. hehe.skämt Å sido. det är otroligt intressant och det bästa var skräpet. Jag hoppas att du har henne som tjej. det är min önskan. Jag tror din son är i min ålder och jag ser dig som en förebild för överlevnad. Man har ibland mkt gemensamt och känner igen din frustration. Blev skitarg på ToFFe. O jag är glad att du lyckades fly. Vi köper allt du säljer och du kan skriva bra och det är intressant och jag är inte minikriminell utan jobbar inom kultur. Skulle vilja sätta på en teater efter din bok eller film eller liknande. Du har min mail så du kan svara dit. HÄlsningar Dezdie

  Skrivet av dezdie — 24 Jan 2010, 12:28

 5. "Helst ser jag den i handen på killen som inte brukar läsa, liraren som bara läst Snabba Cash."

  - Jodu den liraren var man en gång. Hade inte läst en bok på 5-6år tills en polare tipsa om din blogg.
  Har skrivet om det innan men så vad det. Som så många andra fick jag gå tillbaka någon månad för att kunna läsa allt du printat. Men fan så fast man blev, Var väll i vevan när du läste Snabba som man på riktigt Blev fast besluten om att läsa boken som alla pratat om. Så svensk maffia snabba cach och aldrig fucka upp införskaffades. Stora grabbar. Men sen kom din bok, STORT!

  Skulle varigt jävligt kul att få träffa mannen som gett en annan många skratt och intressanta historier! Men Face to Face kommer jag inte komma på, men jag har en ganska stark tro på att detta inte är sista chansen. Välkommen hem.

  Skrivet av steam — 24 Jan 2010, 15:07

 6. Behöver väl inte kommentera längre..du vet att jag tycker det är bra.

  Undrar lite över boken
  Wanted hem nd......var blev den av såg verkligen fram emot den.

  Lycka till med pocketboken, tror inte du behöver oroa dig den kommer att sälja som smör i solsken.
  Ha det så bra i värmen så länge du har chansen.

  Skrivet av Marie-Louise — 24 Jan 2010, 17:43

 7. Du är ju som en jukebox, spottar ut text efter text!

  Får jag önska mig en låt? Lite poesi vore väl på sin plats. Me like me like me like ;)

  Sköt om dig, Kram

  Skrivet av Nina — 24 Jan 2010, 21:51

 8. Väldigt väldigt bra!Kommer vara en av dom första att köpa Danny Saw. :-) Skulle egentligen bara kolla min mail men fick ett infall att kliva in här och kolla lite och som vanligt så fastnade jag bland nya och gamla inlägg i sisådär 30-40 minuter.
  Ha det så fint du kan Wanted så ses vi 29.5.

  Skrivet av marina — 25 Jan 2010, 17:56

 9. Hej "Wanted"

  Fick ett tips fran en kompis i Sverige om din blogg, mycket bra! Grymt bra skrivet

  Ar sjalv pa tvangssemester i Asien, sa det ar kul att hora fran en annan broder. Hallt mig borta i tva ar nu, bara 8 kvar haha.

  /"Bjorn"

  Skrivet av Bjorn — 26 Jan 2010, 06:54

 10. Du har ju kontakt med Danny numer, som jag fattat det.
  Vad gillar han detta? :)

  Hursomhelst har du inte tappat stinget, även om jag saknar "trampat grus" eller "sitter stol" språket. Jävligt uppfriskande att läsa så.

  Ses den 29e.

  Skrivet av Henrik — 26 Jan 2010, 10:46

 11. Fyfan alltså, verkar som tung skit den här nya danny saw! längtar som fan.. du måste spotta mer än den boken hoppas jag, skulle kunna läsa hur många av dina böcker som helst, helt 100. De är ju hur du skrev jag är wanted som gör den så jävla klockren. Skulle gärna kommit till face to face men bor i örebro, men keep up the good work! ciao / MVH

  Skrivet av kimpa — 26 Jan 2010, 13:26

 12. har läst din bok, riktigt bra, kanske en av intressantaste böckerna jag läst, tack för bokupplevelsen du delade med dig mvh

  Skrivet av anonym — 26 Jan 2010, 21:26

 13. Älskar din bok, kunde inte ha blivit bättre. Och den där beskrivningen på en ung tjej som missar stationen för hon läste boken, den passar så bra in på mig. 2 dagar tog det att läsa den och jag kunde inte lägga den ifrån mig. Helt jävla underbar.

  Skrivet av lisa — 27 Maj 2010, 19:55

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor