Blogg gratis Logga in

WANTED

22 Jan, 2010

wanted | 22 Jan, 2010 | Huvudkategori | (6254 Läst)

Soon Home

Visst fan känns det..


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Soon home

Kul att det redan nu trillar in anmälningar till Face to Face. Jag fick en fråga om man är garanterad en plats om man föranmäler. Och det anser jag. Jag kommer jag styra upp så det är ett måste att man ska göra en anmälan om man vill komma i huvud taget. Och jag kommer jobba för att hitta en lokal/ställe där alla får plats. Jag kommer i samband med att pocketboken släpps den 12 feb skicka ut mejl och göra PR både för boken och seminariet till olika yrkesfolk men även i senare skede skicka en påminnelse till folk och de ”yrkesfolk” jag kontaktat. Men blir det extremt mycket folk så är det först till kvarn som anmält och om det är så att det blir så mycket folk att jag måste checka efter anmälningarna, så kommer jag använda mejladressen som folk har mejlat från som kontroll. Är ni fler som anmäler via samma anmälan så skriver bara i mejlet hur många ni väntas bli.

De yrkesfolk som jag tänker göra utskick till är allt från media, politiker, skolväsendet, vård och branschfolk. Mitt huvudsyfte med Face to Face är att göra PR för mig som person och föreläsare. Misstänker att det kan bli en hel del folk. Men en föranmälan måste göras så jag kan ha någon som helst koll på cirka antal. Så anmäler man sig så är man garanterad en plats. Och skulle man få förhinder är det bra om man säger till.

Men att det redan nu ramlar in anmälningar är riktigt tårta. Det är en bit kvar tills den 29 maj men det ska bli ruskigt spännande på alla sätt och vis. Jobbar stenhårt på manuset till seminariet och det ska verkligen bli kul att träffa folk som stöttat mig.

Hur känns det att komma hem? Frågade någon. Overkligt blir mitt snabba svar. Riktigt förbannat overkligt. Svårt att fantisera men jag tänker på det konstant. Försöker fokusera att jobba på Face to Face men visst ligger tankarna mycket på själva hemkomsten. Att få rulla skor på Stockholms gator och andas pulsen i min hemstad. Det känns, när jag tänker på det. Jag kommer inte ta med mig Nam och Lillkillen hem till Sverige. Men jag kommer se till att de har så det klarar tillvaron när jag är borta. De har sina skolar som de måste gå i här, så de blir kvar. Men tanken är att jag kommer hem, håller i seminariet, gör PR för mig själv, gör media och krokar på så mycket jag kan som kan hjälpa mig i framtiden. Att jag så snabbt som möjligt bygger upp tillvaron hemma tillsammans med Jack och skaffar bostad med mera. Träffar folk, vänner och scannar av det hela.

Som ni vet så jobbar jag ju på flera manus och just nu ligger ett fiktivt manus närmast att bli nästa bok. Men jag har mycket i bakfickan när det gäller skrivandet och min tanke är att när jag är klar hemma, stabiliserat det hela och krokat upp mig tillräckligt, så sticker jag tillbaks till Thailand. Stannar där tre månader för att styra upp det hela här och trygga saker här. Drömmen i framtiden är att skriva på olika böcker i Thailand och hålla föreläsningar i Sverige. Att pendla fram och tillbaks. Men allt beror på hur mycket krokar det finns och hur jag tar tillvara på allt, det hela kan ge mer än föreläsningar har jag en känsla av. Kommer göra allt jag kan för att slipa till det här så vasst som möjligt och verkligen kunna gå runt på det. Det blir vad man gör det till, helt enkelt.

Kedja frågade om jag varit på en begravning i Åbo för sex år sedan och nej, det var jag inte. Mathew frågade om jag blir gripen när jag kommer hem till Sverige och vad jag kan gå ut med offentligt idag, just nu, är att läget är lugnt. Min advokat har varit i kontakt med tingsrätten etc. Och jag kommer senare tala om exakt hur läget ligger till men som det ser ut idag så är jag inte huvudperson i utredningen och min hemkomst kommer förmodligen inte leda till något gripande. Marie-Lousie, jag kommer tyvärr inte att videofilma det hela och tyvärr kommer jag vara väldigt sparsam med bilder pga spara så mycket mediavärde som möjligt. Utan mitt framträdande kommer endast offentliggöras just där inför den slutna sällskapet. S, självklart kommer jag bjuda in polisväsendet om de är intresserade, annars är det bara att svida om till civil och komma dit. Men jag kommer gå ut till Stockholmspolisen att de är välkomna att anmäla sig om de är nyfikna. Nenne, jag har flera gånger varit på postkontoret och jag har skickat cirka femton böcker idag från Thailand men hört att tre, fyra inte nått sitt mål. Vet inte hur de kommer sig och jag fick en i retur som jag skickade iväg igen. Har tyvärr inga böcker här mer men får hitta på något när jag tar i svensk mark. Allt blir enklare för mig då.

Men hur känns det? Hur känns det verkligen att det börjar närma sig? Jag ser fram emot det något fruktansvärt men är, om jag ska vara ärlig, orolig också. Men det jag är orolig för är att själva seminariet inte blir bra, jag är inte orolig för att skit där hemma eller att jag ska göra något ”ont” igen. Nej, det jag är orolig för är det mentala.

Är inte orolig så det känns i magen men en svag dust finns. Jag menar, jag har i stort sätt varit här nu i två år och man kan säga att jag varit i mitt egna fängelse. Gått rondell på samma kvadrat i rummet, inte i stort sätt haft något socialt på hela tiden förutom väldigt slutna rutiner med Nam och Lillkillen. Det blir som en sorts trygghet isig som är dubbel. Och sedan plötsligt slitas från det och helt plötsligt stå rampljus i Stockholm. Vara en offentlig person som blottat hela sitt bagage av elände. Det kommer bli en u-sväng som är svår att förbereda sig på. Inte för att jag tror att jag inte kommer fixa det, nej då. Grejjar det, men det kommer vara mentalt påfrästande. Och det är därför jag redan nu går ut med mina planer för att få öppna mål att kämpa mot, bli peppad av själva arbetet och samtidigt kunna förbereda mig själv mentalt redan nu.

Har ju kunnat gömma mig bakom mitt alias, har ju kunnat stå här i skuggan i Thailand men snart börjar det på det riktiga allvaret. När jag kliver fram helt. Men det är bara att knega på och göra det bästa av allt. Jag nämnde ju förut att jag håller på med ett nytt manus som idag diskuteras och som det känns nu, kommer det nog bli nästa bok. Det är fiktivt som jag sa men en del är taget från real stuff och namnet på den boken idag är – ”Danny Saw”.

Så ni kan ju tänka er vad den handlar om. Karaktärer som jag skrivit om tidigare är med i den boken, Helt organisationen Bröder, Schack Matt etc plus massa nytt godis. Med det säger jag inte att jag lagt ner de andra böckerna men vill klargöra detta manus och det ligger närmast i förhandlingarna att bli BOK.

Det var några ord från oss alla tre här till er alla och jag hoppas allt är som det ska i Svedala fastän det varit förjävligt kallt. Men visst kittlar det som fan och är nervigt samtidigt när man tänker att man snart är hemma.

Här hittar du blogginlägget till mitt framträdande - Face to Face

-----

Anmälan till Face to Face görs på via mejl till:

facetoface.wanted@gmail.com

(Skriv gärna namn men ej nödvändigt utan antal pers är viktigast)

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Erkänn, du är Jan Gullio, som levt ut sin mörka sida. :-)

  Skrivet av Gurudas — 22 Jan 2010, 14:28

 2. Hej "David!

  -Tack för att jag fått nöjet att läsa/höra din ljudbok.
  "Det är inte lätt att vara liten och vara utan vinterhandskar"..hört det förut?
  Att först vara "stor"i din värld är du tvungen att göra grova saker proffessionellt,vilket du verkar ha gjort med bravur.Att ständigt gå med "vinterhandskarna"(läs hårdhänt) på tar på krafterna belive me i know..Och nu står du naken inför världen,en ny värld för dej antar jag..men såhär långt verkar du inte vara "blyg"och du tar för dej av allt det nya (läs författarskapet)och du gör det med bravur också..
  Ta Sverige med storm och högburet huvud när du kommer hem,skit i Jantelagar och alla andra som ser ner på dej.Du gör det rätta nu,inget tvivel om saken och jag önskar dej ALL djä***framgång.I livet som sådant,som förälder,författare/föreläsare som NY MÄNNISKA.Vore du här där jag bor i Thailand skulle jag bjudit in dej på en fika och ett snack..kanske kan vi göra det ändå,framtiden får utvisa..Bor i Thailand fulltid sedan ett antal år tillbaka..så behövs det några råd,hör av dej.._tack än en gång för att jag fick höra på din ljudbok K A N O N..

  //A.N i Norra Thailand

  Skrivet av A.N — 22 Jan 2010, 15:40

 3. Tjena Wanted,
  om du kommer ihåg så skrev jag en kommentar för länge sen där jag skrev att jag just har svårt att skriva och har det lättare att pratas vid "face to face" det gäller ju naturligtvis fortfarande.Jag tycker efter att följt din blogg du har bra fokus när du väl bestämt dig,och att du har enormt starkt psyke och mod,för det du skall göra i Sthlm skiljer verkligen "agnarna från vetet"..lycka nu till med allt och jag hoppas vi ses 29/5

  Skrivet av Seppo — 22 Jan 2010, 23:16

 4. Lycka till med din nya karriär som du redan har kommit en bra bit på väg mot till skillnad mot ditt förra självdestruktiva liv innan.

  Jag tillhör ju själv dom som har vänt allt mitt negativa och självdestruktiva liv till något positivt och konstruktivt istället och sånt är alltid positivt.

  Det gäller bara att hitta sin nisch och köra hårt på det och inte ge upp, och författarskap är ju verklige din nisch med tanke på hur du kan få ur dig alla orden till böcker.

  Det har varit kul att följa ditt första blogginlägg till det du har lyckats med tills nu.

  mvh Jari / admin

  Skrivet av Jari — 23 Jan 2010, 01:30

 5. Tjena . Säger inom ( parentes ) att jag ej va något läshuvud i skolan , så visa stavfel kan förekomma. Vi backar kl till 18:00 ikväll (lör 2010-01-23) Min mobil ringer och det är polare som fråga vart jag är, ja säger ja kommer ska bara duscha , och då är ja på kap 21 enligt ljudboken (orka inte läsa, måste lysna blir så mycket bättre), och den är köpt lagligt på adlibris.com ) Iaf så handlar det kap om att brosan åkt in på sjukan o det ser inte bra ut.
  Så jag kan inte sluta lyssna helt enkelt :) så det bli ingen krog med polarna ikväll, men det va skitsamma. För det här va den BÄSTA bok jag hört och då har jag lyssnat på mycket i samma genre. Typ liam nordberg,peter rätz, hanteraren , snabba cash osv. Den här slog allt och hoppades på att den ej skulle ta slut..men allt har ju sitt slut iaf för denna bok..... Måste också ge ett stort + till Jonas Malmsjö som läser din bok Outstanding!
  Jag vill tacka dig för en fantastiskt bok..

  Har bara en fruktansvärt dum fråga !
  men undra hur du kan göra detta ? ( fACE TO fACE ) iom att slutet på boken var ju inte så trevligt?????????? . Tack iaf Mr W... för den bästa bok jag lyssnat på ,du fick mina 8 tim o gå fort på godisfabriken som jag jobbar på.
  Mvh Pelle / Östersund 20 mil från viskan :)

  Skrivet av Pelle — 23 Jan 2010, 01:49

 6. Tror starkt på dig ska du veta!

  Hör och häpna - Sol i norrort!

  Skrivet av nina — 23 Jan 2010, 09:26

 7. Jag vill också jobba på godisfabrik!!

  Skrivet av malin — 24 Jan 2010, 04:21

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor