Blogg gratis Logga in

WANTED

30 Dec, 2009

wanted | 30 Dec, 2009 | Huvudkategori | (13408 Läst)

You and me and the devil makes three

Skuggan skugga en skugga i skuggan.


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Svepte java på ett fika och höll uppsikt över gatan. Det var som vanligt, trafik, stök, sol och i avgaserna fanns en stark känsla av långt hemifrån. Plötsligt hände något som nästan fick mig att svälja koppen hel och jag stelnade till, satt staty.

Det finns ett fik här på gatan som jag brukar sitta på och skriva eller surfa. Tar med mig den bärbara och ibland så kan man få tillgång till nätet. Ett mycket mysigt och trevligt hak, men väldigt litet. Det är som en glassbar, fik och lunchhak samtidigt. Jag och lillkillen brukar gå dit och äta. Han kallar stället ”Home icecreem” och då hajar jag att han vill gå dit.

Där satt jag igår. Med min bok ”Jag är wanted” och bläddra lite i den för att bli inspirerad till att pilla i mitt nya manus. Och så kliver en stekare in på fiket, en farlang. Som betyder utläning. Frös till som sagt i några hudradels sekunder och sedan slog jag snabbt igen boken och la den med omslaget neråt på bordskivan.

Vad som hör till saken är att dessa kvarter ligger ganska så utanför det centrala Bangkok och efter två år så håller jag reda på vilka farlanger som bor på dessa gator i dessa block. Ganska så enkelt för det är en handfull och hälften smyger omkring i skuggan. Säger inte så mycket och gör inte så mycket. Men ibland kan man snappa upp varifrån de kommer om man tittar på detaljer. Men de har blivit fler på den senaste tiden som inte känns så bra. Kvarterna ligger så pass djupt in i staden att det titt som tätt brukar komma en cyckelkaravan på ca tio pers som är en guidead tur åt farlanger. Tio blekfisar på rad trampar runte med två thaiguider som pekar och har sig. Lustigt att se faktiskt när de kommer farande och alla tittar sig omkring med stora ögon. Men jag vet alltså vilka farlanger som bor här.

Han gick förbi mig och det som fick mig att reagera så pass som jag gjorde var att han höll i en bok. Ja, inte min bok utan en annan bok som är mycket känd och som jag är väl bekant med. Han satte sig ner och läste efter han beställt i kassan. Jag har sett stekaren tidigare och inte reagera särskilt mycket. Tror jag sett honom ett femtal gånger. Det jag reagera på denna gång var just boken, att han var svenska och med den reaktionen kom ytterligare en reaktion. Jag tyckte jag kände igen honom. Men från vart?

Har träffat så mycket folk i mina dagar så man kan blanda ihop både en och annan. Från buse till normal eller någon man sett i tidningen. Men inbillade jag mig, bara för han var svensk? Nej, det kändes inte så. Letade i minnet men fann inte. Snubben satt i en halvtimma och sedan casha och gick. Jag efter.

Inte bästa egentligen att ligga skugga, och kanske läser han just detta. Eftersom han var intresserad av böcker i crime genren, så vem vet. Han kanske vet om min bok och läser bloggen. Men min nyfikenhet var för stor, jag kunde inte låta bli.

En sak visste jag. Han var inte snut. Man kan se på folk efter deras beteende om de varit i landet länge. Hur de talar till andra, som tex i kassan på seven eller hur de rör sig i trafiken. Man kan se på folk om de känner sig trygga i miljön, men man kan också se om de är vaksamma och speciellt om någon håller sig gömd.

Så jag följde efter honom och kunde inte hur mycket jag än försökte hitta varifrån jag kände igen honom. Såg på hans sätt att vara att han var mycket bekant med området men att han ändå var skygg. Han kanske kände på sig att han hade några ögon på sig för helt plötsligt satte han sig ner i en kvart och tittade noggrant runt sig och letade i miljön efter något. Kan vara något helt annat än att han kände sig förföljd men det såg ut som han var orolig.

Efter ett tag fortsatte han och försiktigt smög upp i ett slitet hyreshus. Jag gick hem och det kändes olustigt att inte veta. Men sen väl hemma gick det upp för mig. Är inte hundra procent men nittio. Och jag kollade på nätet för säkerhetskull. Idag satt jag på ett annat fik för att hålla uppsikt och se om han dök upp. Såg han inte och tyvärr kan jag inte säga vem det är. För det sista han vill är att någon känner igen honom. Och om jag skulle säga det kommer många få eld i baken hemma i Sverige. Kommer inte ta kontakt med honom om jag ser honom igen. Men mycket lustigt som sagt att vi bor på samma gata. Kan tänka mig att många av er läsare vet vem han är.

Svarsruta – Angående thaiboxningen och aggressioner så visst har jag en del agg. Men det är mer rastlöshet. Träna är bra men jag skulle inte kliva in på en klubb eller ett gym och börja träna här. Däremot har jag hittat ett ställe där jag kan träna utomhus och varit där förut. Ska slipa till mig och försöka ta mig dig flera gånger. Så jag får tillbaks lite fys.

Tio värsta rubrikerna i dagens AB och Geting; (Och nu har jag inte tagit med högerspalten med massa skitklipp och annat trams)

De fick första bondebebisen.

Så ska du klä dig i kylan.

2038 tar alla sekunder slut.

Bosse bildoktorns tips, stanna hemma.

Kändisar ska laga mat i tv.

Läsarna; Torka tårarna Annika (Någon fettdoktor?)

Bingohall bannlyste tjocka kvinnor.

Jag kommer inte tystna (Fettdoktorn igen)

Rooneys fågelattack mot svärföräldrarna.

Har du koll på kattraserna.

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Vart lite späning för en här hemma i kylan:)

  Skrivet av Maria — 30 Dec 2009, 11:38

 2. https://www.flashback.info/showthread.php?t=94003

  Om du vill lida lite mer :)

  Skrivet av Evert — 30 Dec 2009, 11:40

 3. Peter Rätz? Max Åström? De har iaf varit i ropet med sina böcker om sin tid som infiltratörer i den undre världen.

  Skrivet av Fb — 30 Dec 2009, 14:14

 4. Tror väl inte att varken P.Rätz eller Max skulle springa runt med en bok om sig själva. Och sätta sig på nått fik med kaffe och en bok om sig själv... Men man vet ju aldrig.
  Gott nytt år!

  Skrivet av sundsvall — 30 Dec 2009, 21:59

 5. Jag menade inte att de skulle springa omkring med en bok om sig själva. Jag syftade på att det är två infiltratörer i den undre världen som är kända i media och som figurerar på bild i kvällstidningarna samt tex på flashback.

  Wanted skrev att han kollade på nätet efter info efter att han sett Mr X på fiket. Finns inte många fler än dessa två att välja mellan, iaf inte fler som är massmedialt kända.

  Skrivet av Fb — 31 Dec 2009, 12:21

 6. Joachim Posener från Trustorhärvan?

  Skrivet av No Wanted — 31 Dec 2009, 14:25

 7. Kan säga med 110% säkerhet att det inte är posner.

  Skrivet av Tokrave — 31 Dec 2009, 18:09

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor