Blogg gratis Logga in

WANTED

29 Dec, 2009

wanted | 29 Dec, 2009 | Huvudkategori | (4056 Läst)

Powerless

Känns bra lite sak samma...

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Gör egentligen inget. Blir lite blandat idag. Är en smula orklös faktiskt. Igår stack ju tjejen iväg till sin mor och solo som man är så blir det inte många knop gjorda. Skriver lite eller läser och pillar i ett manus som jag ska trycka sänd förlag snart. Det är ett nytt manus.

Ska vi tala klarspråk så är det tydligen förtidigt att släppa ”Wanted hem´nd”, som är fortsättningen på ”Jag är wanted”. Så jag har tre manus i lådan som alla är fiktiva. CIKK, Tauterat BRÖDER och nu ytterligare ett. Nu när jag var borta fick jag med mig datorn och rista in detta nya manus. Kan inte berätta än hur det blir och vad som händer men snart. Mycket hysch hysch i den här branschen. Försäljningen går dock bra av ”Jag är wanted” eller mycket bra har jag fått höra.

Varför finns inte min ljudbok på bensinmackarna? Måste mejla förlaget och fråga. Har fått höra att boken inte alls finns där. Snart släpps den i pocket och då får vi hålla tummar och tår att den skjuter i taket. Fick en bild igår på mejl som Sofia tagit från en bokaffär där boken stod i hyllan nyheter med en flik ”Personalen Rekommenderar”. Alltid kul att se.

Jag försöker ju alltid hänga med på nyheter i vad som händer. Men nu när jag varit borta och kommer tillbaks så slirar jag in på AB, Getingen och DN. De två första tidningarna får mig att spy och jag tappar nästan känslan av inte orka bry mig skvatt. Tappar orken helt att se vad som händer hemma i Sverige just för att tidningarna rapar upp Anna Anka, mediahoror, bondejävlar, och vem fan är Erik? De är fyllda av skit och jag skäms fan över att jag själv skrivit i Expressen och jag skäms över att jag mediahorat i AB. Är jag samma jävla skrot som de kladdar ner tidningarna med? Måste få styrning på mig själv om jag ska komma hem. Kan inte kleta ut mig själv på något sätt i ankdammen. Men var går gränsen?

Man kanske ska passa på att skriva ihop typ tio manus, skicka till förlaget, nu när man är här och sedan gå och dö. Alltså fejka sin död. Försvinna in i djungeln och never come back. För att i smyg dyka upp i radhus bakom staket och se på när Jack klippar gräsmattan med ett glas hallonsaft i hängmattan. Byta namn till Anders Andersson och aldrig någonsin läsa vad man skrivit, och hitta på något helt annat. Typ pilla sig i naveln.

Nej, det skulle inte funka av flera anledningar, pilla sig i naveln är inget för mig. Skulle bli rastlös och har inte ADHD men näst intill ibland. Hittar jag något jag brinner för kan jag inte sluta, det blir som det äter upp mig. Och ofta hittar jag saker som jag helt plötsligt är helt uppslukad av. Som någon sjukdom faktiskt.

Visst vill man sina böcker ska säljas och visst fan skulle det kännas bra att kunna sitta tvsoffa och snacka om sitt skrivande men ja.. vi får se. Lackar bara lite när jag tänker på den där rampljuskåtheten som finns bland folk. Nej, nu ska jag promenera en repa, ta en kaffe på ett fik och titta på folk. Äta en skvätt och tro mig folk, men det är ett spektakel här på gatan också. Igår skådade jag när en ballongförsäljare. En dam som knyter ihop ballonger till olika skepnader och säljer. Hon blev attackerad av en tant med sticka som stack hål på alla ballonger och stod och skrek på ballongförsäljerskan i över en kvart. Någon intern fajt som fick hela gatan att stanna upp. Plus en moppe som backa in ett matstånd och välte ut en jäkla massa seafood. Ja, vi får se om något händer idag.

Klistrar in några rader som jag skrev igår när jag lyssnade på låten ”Down to the river and pray” som en viss person tuta ut på facebook. Hörs imorgon. Simma lugnt.

---

---

J a g vill skriva när jag inte kan skriva. När jag promenerar eller står vid väggen och röker en cigg, när solen bränner och tittar ner på mig. Då vill jag som mest skriva det jag känner i mig som om jag plötsligt fångat något i handen.

Det som jag fångat etsar sig fast och bränner sig tungt i ben och kropp men flyr ändå sakta bort i ett dunkel av känslor som inte är tämjda. Dit jag inte når, för hur skarpa sinnen jag än har så räcker inte armen när jag sträcker mig så mycket jag kan. Det är ett galler ivägen.

Mor, det är ett galler ivägen.

Men hon kan inte lyssna på mig. För hon är inte här hur mycket jag än vill så finns hon inte här. Min trörst är dock att jag vet, jag vet att hon vill vara här. Hon vill lyssna när jag säger att det är ett galler i vägen. Och jag vill att ljudet hur jag försöker ska nå henne så hon förstår mig.

Känner hur jag skrapar med fingerspetsarna och rispar min naglar i saker som gör ont. Känner hur det på andra sidan finns i mig, tämjer ett ord som vilar i en evighet för jag fångade det. Då bränner solen plötsligt på mig och väggen jag står vid, visar var jag ska skriva det jag fångat i dunklet av inget men samtidig allt. För jag fångade det ingen annan fångat i mig.

Och hon log.

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Haha ja mediakåta finns det många av men jag tycker inte du är det inte som anna anka:)

  Skrivet av maria — 29 Dec 2009, 09:28

 2. Tusen Tack för en super bra bok!!
  Du har verkligen gåvan att uttrycka dig i skrift, skulle önska att jag hade den också. :)
  Erik är bra!! Älskar Idol och musik är aldrig fel :) Media skriver väl om det som folk vill läsa. Människor älskar ju skandaler och katastrofer, lite kul att det finns lite intresse för det enkla och onödiga i världen också. Även om det är ytligt och "onödigt".
  Ser fram emot dina följande böcker och önskar dig ett Gott Nytt År 2010!!

  Skrivet av Pia — 29 Dec 2009, 10:40

 3. Jag tänkte lite David, om du har mycket aggressioner i dig. Varför inte sparra lite tai boxning. Du är ju på rätt ställe. Det är många som fått utlopp för såna känslor i kampsport...

  Skrivet av Gurudas — 29 Dec 2009, 12:09

 4. Jo, AB och expressen skriver om sånt som många vill läsa om... det visar bara än en gång hur majoriteten av människorna, de som läser blaskorna och går på löpsedlarna, är dumma i huvudet. Att folk inte ens är intresserade av äktheten och källor spär bara på dumheten. Inte märkligt att världen ser ut som den gör...

  Gott slut och gott nytt, David!

  Skrivet av Malin — 29 Dec 2009, 15:24

 5. Gurudas du kanske glömt att han är på rymmen.
  Skönt att du är tillbaka iaf och väntar ivrigt på nästa bok.

  Skrivet av mister — 29 Dec 2009, 20:21

 6. Det finns många tai boxnings gym i Thailand. Det är bara att promenera i gymet om man vill, på rymmen eller inte...

  Mvh

  Skrivet av Gurudas — 29 Dec 2009, 22:02

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor