Blogg gratis Logga in

WANTED

28 Dec, 2009

wanted | 28 Dec, 2009 | Huvudkategori | (1896 Läst)

Who´s next!?

Fick en underlig raderad känsla

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Förbannat kul att så många är kvar, måste jag börja med att säga.

Var med om en underlig känsla igår. Satt uppe länge och hade svårt för att somna. Nam var hemma hos sig, hon ska eventuellt åka till sin mamma och fira nyår. Så hon städa med mera och jag var solo. Precis när jag tryckte av lampan så insåg jag att jag inte hade en aning om vilken veckodag det var. Försökte verkligen tänka efter, leta ledtrådar i tanken men jag hade ingen som helst känsla om det var fredag, torsdag, måndag, söndag eller någon annan veckodag. Fanns inget i mig som på något sätt kunde sätta finger på dag. Kändes tomt att inte veta. Helt empty.

Kändes som jag var den där galna ryska astronauten som blivit placerad ute i rymden i någon kapsel för evigheter eller forskaren som bott ensam i Antarktis insnöad och bortkopplad från omvärlden i en istid. Det enda som andades ljud och liv var något instrument som blippade ensamt. I mitt fall en gnisslande fläkt i mörkret.

Vad fan? Hur svårt kan de vara att veta vilken jävla dag det var. Kunde lätt ta reda på det eftersom jag har en kalender i datorn och tillgång till nätet, men jag vägrade. Ville komma på det själv. Men det gick inte, fanns inte ett tuss av spår som jag kunde följa. Svårt att beskriva men det kändes verkligen tomt att inte veta. Fuskade tillslut och kikade. Söndag? Var det söndag?

Vet faktiskt inte om jag blev särskilt tillfredsställd av att fått veta, känslan gick istället över till något flummigt att jag inte bara är rutinlös, utan lever verkligen i sekunden. Gillar inte flum och det hela att inte ha den minsta rutin just nu i livet, är som att springa omkring totalt naken i inget. Alltså ”i inget”, inte klädd i inget även om känslan var naken.

Vad som hör till saken är att Lillkillen är och hör och häpna hos sin far. Ja just det. Idioten tog kontakt med ambassaden för några dagar sen och sa han var i Thailand, i tio dagar och ville ta sin son då. Han kan inte betala en baht när sonen ligger på sjukhus med dropp helt uttorkad, men plötsligt dyker upp och vill ta honom. Men hur kan man neka en femåring att träffa din ”Daddy” som han inte träffat på tre år och ser som hans Hero. Det går inte, så Nam gav över Lillkillen till honom förut, såklart hur orolig som helst. Men han är hos honom nu.

Och just det suddar ut mina rutiner till absolut inget att mäta dagen med. Då Lillkillens rutiner är mina rutiner. Tid är onödigt, just nu. Men så plötsligt slår man sig på bröstet och lekar Hulken, hoppar in i duschen, fräschar till sig, tar en kaffe, en cigg och tänker – Fuck it. Let´s bring home the bacon och så får man en sådan där jävla anamma känsla att trolla fram framtid ur rockärmen.

Who´s next!?

Så det spelar ingen roll om man skalas av från all tid, blir näckad i inget, eller nästan raderad totalt. Och jag vet inte vad det är, men något säger mig att nästa år kommer sätta spår i min almanacka.

Måndag idag.

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Ps Skånepåg i Björnskog - post på g idag.

  Skrivet av wanted — 28 Dec 2009, 09:18

 2. ´Ja när alla rutiner försviner blir det ju inte lättare för dig att orka med dagarna,måste kännas väldigt segt utan rutiner.

  kram på dig

  Skrivet av maria — 28 Dec 2009, 09:32

 3. Trodde du kolat vippen. Har kollat flera ggr på Crime news bloggen.

  Gott Nytt år.

  Ps
  be carefull out there amigo...

  Skrivet av Gurudas — 28 Dec 2009, 11:04

 4. Härligt att du e tillbaka... Blir tomt i vardagen utan din blogginlägg

  Skrivet av sebbs — 28 Dec 2009, 17:45

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor