Blogg gratis Logga in

WANTED

17 Nov, 2009

wanted | 17 Nov, 2009 | CIKK | (13842 Läst)

CIKK - C10

CIKK - en fängelseroman

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

CIKK – C10 – tidigare kapitel hittar du under kategorier ”CIKK”. Detta är en fängesleroman som delvis är självupplevt men väljer att säga att det är en fiktiv story då delar är tagna.

CIKK

C 10

Stod i köket och hackade lök. Hade sagt till Lulle att jag tog över hans pyssla just nu för minuten. Var så jävla uttråkad. Lulle satt vid bordet och bläddrade i en tidning. Calle stod bredvid mig och rörde om i en gryta. Jag höll i en stor kökskniv och kunde lätt sticka hål på tjockisen bredvid mig. Bladet var sylvasst och det blänkte farlig. Alla knivar vid köket hade en varisn vajer som var fäst i väggen så man inte kunde förse sig med dessa dödliga vapen och springa iväg. Men just nu var Calle kock i räckhåll för att få blöda såll. Hade ingen tanke på att snitta honom men om man var kock så gällde det att lita på sin medhjälpare. Hackade löken så fint och snabbt jag kunde. Fördrev tid. Lökigt värre var det på avdelningen nu – urtrist idag. Jag grät av löken.

Det skulle bli gryta till middag. Gruvan var stängd idag, någon helgdag och hela dagen hade jag klättrat vägg. Vi hade varit ute en sväng och jag hade gått med Jocke och TeddyLeo runt fotbollsplan tills vi var tvugna att gå in. Runt runt runt och vi hade snackat om allt möjligt. Började gilla Leo mer och mer. Han hade till och med gått och bett Frank om ursäkt för den arga blicken i köket, men det hade han inte alls behövde göra. Kunde ju ses som en svaghet också. Men hans story spred sig fort. Dagisfröken som råkade slå ihjäl en huligan. För liraren som han skicka till himlen eller helvetet var just en känd huligan i bajenklacken. Någon riktig buse som kanske inte förtjänade bättre. Alltså, TeddyLeo var egentligen en mjukis med ett stort hjärta, så ingen ville honom ont.

Det hade gått några dagar efter Öz tripp till sjukan med full stång där bak och garven började dö ut om det. Såklart han skulle få leva med det hela tiden ut, men storyn var inte lika het nu. Även den kuliga grejen blir förr eller senare överskuggad av annat. Och idag visade sig det snart komma annat.

”Du behöver inte hacka så smått”, sa Calle till mig. ”Lite större bitar ger bra smak i munnen Cikk.”

”Jaha ja, hur fan ska jag veta? Får väll hacka lite större då.”

Så jag hackade större bitar och grät mera.

Helt plötsligt stormade Jocke in i köket. Hans prettyboy-frilla stod lite snett och han hade en konstigt leende. Kom fram direkt till oss och hängde mellan våra axlar.

”Lugn snyggo”, sa jag. ”Ser du inte att jag håller på att hacka lök med dödligt vapen?”

”Vet ni grabbar, fan Sidden fyller år idag.”

Jag tittade på Jocke.

”Hur vet du det?”

”Nja jag hörde det, en plit skvallrade. Jätten har födelsedag idag.”

Calle brukade baka ihop något och vi brukade skramla ihop till en present från alla på avdelningen när någon fyllde år. Även typ Bullen, skinnbulan var också tvungen att lägga en tia. Så vi kunde tjacka något och göra lite speciellt till middagen åt födelsedagsbarnet. Nu var det ju fan middag om en halvtimme och tajt med tid som fan. Men till en kille som Sidden var man bara tvungen att arbeta ihop något. Sidden ja, det var han som jag kallade Big Ben. Fullständig namn Sid Ben Ahmed Ghozali. Vet inte var han kommer ifrån, vilket land alltså. Men snubben är först och främst stor. Ja, förbannat stor. Typ två meter och tjock som Calle och TeddyLeo tillsammans. Sedan ser han ut som självaste al-Qaida himself. Gigantiskt skägg. Inte på längden men runt liksom. Skägget går som en toalettsitts runt hakan. Krulligt skägg som fan. Rakad på skallen och när han skrattar rör sig hela kåken. Har sätt killen i duschen och hårigare kropp får man leta efter, kanske i guiness rekordbok. Kriminalvården skulle nog gå back om han bestämde sig för att använda schampo istället för handtvålen på kroppen. Alla gillade Big Ben, go gubbe rakt av. Han satt för grov misshandel och grov utpressning. Var ganska tung där ute men här inne ville han bara äta, kolla på tv och läsa böcker. Men schysst som attan var snubben. Så något var vi tvugna att fixa på 30 minuter, tills middagen var klar.

Vi bestämde följande; Lulle fick ta över Calles matlagning. Calle skulle kuta in till B2 och se om de hade stuff att slänga ihop något som kunde symbolisera tårtan. Vi hade vissa delar men Calle sa han måste ha andra ingredienser också. I vanliga fall så beställde man veckovis allt som skulle inhandlas. Kocken gjorde listor och då planerades sådana här tillställningar in vid inköpet. Man lämnade sedan listan till plitarna som handlade. Vi hade en viss peng varje vecka att gå efter för att inhandla mat. Men Calle hade kvar lite stuff från förr och kunde säkert hitta på något. Jocke fick i uppgift att skramla ihop en tia från alla och jag att snacka med plitarna. Det var inte våran kioskdag men kanske kanske, om jag lyckades med snittsig retorik, få någon plit att rucka lite på reglerna så vi kunde handla något i kiosken åt Big Ben.

Vi splittrade på oss alla tre. Jocke in i korridoren, Calle till B2 och jag till plitkuren.

Knackade på den tonade rutan till plitkuren. Höll alla tummar och hoppades på rätt plit. Muggen eller Hitlina. Kunde nog övertala Hitlina om jag log riktigt brett. Hon var ond mot andra men schysst mot mig. Muggen skulle vara enklast. Kom igen sesam öppna dig och visa... Luckan åkte upp...

Osten.

”Vad vill du Larsson?”

Fan, inte Ostjäveln.

”Är Muggen där?” frågade jag.

”Vad vill du?” frågade han igen med hårdare röst.

”Tala med Muggen” La till ett ”Tack.”

”Vad det än är kan du ta det med mig, okej.”

Skit också. Muggen satt förmodligen där inne och kolla på tv och Osten vägrade ge mig sig. Jag suckade en smula men började;

”Okej Osten, du och jag kanske inte drar lika jämt eller du drar ju inte lika med någon.”

Han lyssnade i kuren.

”Men jag fattar, det är din stil och jag diggar dig ändå. Du kanske inte tycker om någon av oss. Eller?”

”Vad vill du Larsson?” Suck.

”Okej, jag ska cut the chase. Jag behöver att någon av er kan gå ner till kiosken. Big Ben fyller år och...”

”Glöm det Larsson, ni har kiosk om två dagar.”

Och så åkte luckan igen.

Fuck. Jävla plitjävel. Tog tre djupa andetag och räknade till tio i slowmotion. Svalde ilskan och knackade igen. Knack knack knack.

Tog ett tag innan luckan åkte upp igen och självklart var det Osten igen. Fick lägga om taktiken helt.

”Pleeeease kära Ost, kan någon av er gå ner och handla...”

”Larsson ge dig för fan. Kiosken om två dagar that´s it. Inga undantag vem fan bryr sig om någon av er fyller år.”

Luckan igen, denna gång hårdare.

Jag började koka. Skulle det vara så jävla mycket begärt. Såg Calle komma ut från B2 med famnen full av diverse saker. Han pep över till våran avdelning. Jävla kukOst. Hade bestämt mig. På något sätt skulle Big Ben få sig en present. Stod där ute och fundera bara på hur. Skitförbannat och stampade hårt i golvet. Jocke kom ut från våran avdelning.

”Här”, sa han. ”Tvåhundra femtio bagis.” Han höll händerna skopade med massa tior och skrynkliga tjugosedlar.

”Pröjsade alla?”

”Ja, eller ja. Bullen hade inte deg just nu. Han var helt luspank och likaså den nya Leo. Men jag la ut en tia var åt dem.”

”Okej, bra. Se bara till att de degar tillbaks sen.” Jag stirrade mot luckan. Hur fan skulle jag lösa det här?

”Vänta här”, sa jag till Jocke och med bestämda steg gick jag in till B2. Frank satt vid ett köksbord och ritade. Vad vet jag inte och inte heller varför. Men ett skissblock låg uppslaget och massa kritor utspridda på bordet. Jag sket i det om han var upptagen med konstig konst eller kreativ meditation. Gick fram till honom. I resten av rummet satt lite folk här och där och deras kock höll på att röra om i någon kastrull.

”Frank, har du någon hållhake på Osten?” frågade jag direkt.

”Va?” Han tittade upp från sitt block med en röd krita i handen. Mot min vilja sneglade jag på blocket.

”Ja, har du någon hållhake på Ostjäveln. Skulle behöva den nu isåfall.”

Han tittade sig runt. Såg ut som han kollade om det var någon plit i rummet.

”Eh, men vad... vad rör det sig om?”

Vadfan kladdar han på? Tänkte jag och vred lite på huvudet för se vad det var. Men han liksom försiktigt skymde teckningen med ena armen.

Så jag förklarade läget och Frank skrattade gott. Sedan sa han;

”Så du vill att jag ska ge dig en hållhake på Osten så ni kan köpa en pressent åt Big Ben. Har jag uppfattat dig rätt?”

”Japp, korrektomunda.”

”Du vet hur mycket sådana hållhakar är värda va?”

Jag visste att ha hållhakar på en plit kunde vara värt guld, tungt med guld om man nyttja dem vid rätt tillfälle. Och det här var ju inte direkt ett akutläge. Men jag sket i det.

”Jo jag vet. Men jag skiter i det. Säg vad du vill ha, så ska jag se om vi kan deala.”

Tittade samtidigt på klockan på väggen och den visade tjugo minuter till maten. Det började bli bråttom. Frank funderade. Rynkade pannan lite extra och sa tillslut.

”Du har ett stort hjärta Cikk, men vi gör såhär. Jag följer med ut till luckan så får vi se om han ångrar sig. Vi kanske inte behöver kasta något på honom.”

Jag nickade, det fick duga och vi gick ut. Men innan vi stampa ut försökte jag återigen se vad han ritade. Hann inte se för Frank drog igen blocket i ett svep.

Knack knack knack på tonat glas.

Luckan upp och jag skulle precis säga; ”Vi måste...”

När jag hörde ett;

”Yes, Cikk. Vad vill du?” från Muggen.

Blev så förvånad så jag frågade;

”Var är Osten?”

”Han gick precis ett ärende vadårå?”

Drog snabbt storyn om Big Bens födelsedag och bad Muggen kila ner till Kiosken. ”Det skulle vara så jävla schyyyyyst”, la jag till.

Hans ögonbryn åkte upp och ner i otackt och dansade ”fundera” några sekunder men sedan kom ett;

”Okej då. Skriv ner en lista så går jag om fem minuter.”

Steppade nästan riverdance och buggade små grodorna samtidigt där ute på golvet av glädje. Frank dunka mig i ryggen och försvann in till B2 och jag kuta in till oss och skrev snabbt ner en lista på vad jag kunde tänka mig låg på ungefär 250 spänn. Det blev en pocketbok, hade sätt kiosken hade de där Hamelton böckerna, så det blev en sådan och den nyaste Vetenskapens Värld plus massa kexchoklad, som jag visste han gillade, annat godis och läsk. Blev lite osäker på om Big Ben hade den senaste Vetenskapens Värld.

Men för att vara på den säkra sidan så kutade jag in i korridoren. Knackade på Big Bens dörr. Han låg där inne och läste bok.

”Hej Cikk!” sa han.

”Får jag störa en sekund?” Såg att hans klockradio visade tio minuter innan maten men vi fick nog skjuta upp maten en gnutta.

”Japp, kom in. Vad vill du?” Han började resa den enorma kroppsyddan från sängen som han skulle sätta sig upp.

Jag klev raskt in och fram till hans tidningshög. Pekade på den som om jag ville kika och han grymta ”Javisst” när han försökte sätta sig upp.

Bläddrade fort som fan genom den och nappa att han inte köpt tidningen på minst tre månader. Big Ben lyckade tillslut sätta sig upp.

”Jo”, sa jag då och slog armarn i kors. ”Jag undrar... Du som är beläst har väll läst de där Hamilton böckerna, jag funderar på börja läsa de och undrar om de är bra?”

Big Ben sträckte sig efter lite risslapapper för att rulla sig en cigg. Den enorma jättearmen sköts ut över skrivbordet.

”Nja, jag skulle vilja läsa men har aldrig börjat läsa Jan G...”

Det räckte för mig. Pep ut som det brann i cellen och kastade mig ut i köket. Slet upp dörren ut från våran avdeling och knackade på plitluckan.

Muggen kikade fram och jag sträckte fram listan. Jocke stod därute i givakt vid kuren och slantade upp hela högen med stålar i luckan. Klockan var fem i mat och Muggen gick ner till Kiosken.

Någon hade sagt till Big Ben att middagen blev en kvart försenad. Men precis kvart över maten så blev vi klara. Ett stort paket med omslagspapper från Expressen låg på Big Bens matplats. Prydligt på bordet och lyste paket. Alla stod upp vid sina stolar. Till och med Skinnskallen Bulan stod raklång vid sin stol. Jocke var pågväg att hämta födelsedagsbarnet. Calle stod framme vid spisen och hade fått till en tårta. Han hade trollat ordentligt, hur fan då hade jag ingen aning om. Men det såg ut som en liten tårta. Räckte bara åt Big Ben. Men rund och grädde och lite chokladbitar stack fram ur grädden snyggt. Han hade filat choklad eller vad det heter, så det låg som strössel också. Dekorativt som fan. Muggen hade till och med köpt tårtljus. Planen var att när Big Ben kom in skulle Jocke släcka ner och Calle tända ljud och vi sjunga allihop. Mys pys som ingen annanstans. Calle hade nu tårtan gömd bakom ryggen.

Steg i korridoren och Big Ben och Jocke visade sig. Jocke tryckte på strömbrytaren. Kolsvart.

Endast lite ljus från belysningen där ute lyste in genom fönsterna och gav konturer i mörkret. Man såg folk röra sig lite smått men de flesta stod staty.

”Vad fan!?” Kom från Big Ben. ”Strömavbrott?”

En tändsticka hördes från Calle och en svagt ljus där framme fladdrade till. Calle tände fyra små tårtljus och vände sig mot Big Ben och höll upp den lilla tårtan i luften mot honom.

”Jaaaa må han leva” Började jag med en djup stämma och alla haka på. ”Ja må han leva, Ja må han leva uti hundrade år...” Sången ekade på avdelningen och alla tittade på Big Ben.

Vi sjöng klart och vi avslutade med fyra grova, tunga – Hip hip... ”Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Man såg bjässen stå och ta upp nästan hela korridoröppningen. Hans kontur från den enorma kroppen skymde ljuset från korridoren. Tårtljusen fladdrade i mörkret. När det sista ”hurra” dött ut och det var som de trängde bort alla lås av sin styrka, då tände Jocke lampan igen. Ljusrören blixtrade till. Ljust.

Big Ben stod helt orörlig. Tyst med händerna längs sidan och ansiktet rörde inte på sig en tum. Det stora krulliga skägget som gick som en toasitts runt hakan var blixt stilla.

”Grattis Sidden”, ropade någon. ”Hur gammal? Arton!?”

Några skrattade till och Big Ben tittade på den lilla gräddchokladtårtan med fyra tända ljus, som Call höll upp, ha fortsatte titta på Calle, på paketet som låg vid hans plats. Sedan så tittade han på mig i hörnet. Det såg ut som snubben skulle börja böla, som ögat skulle bjuda på en tår. Så häpen såg mannen ut. Men han samlade sig och skulle det sprattla loss en droppe ögonvatten som kila kind. Ja, då skulle han få höra det lång tid framöver. Big the crying Baby före detta Big Ben.

”Grabbar”, sa han istället. ”Jag vet inte vad jag ska säga.”

Harkel och bjässen tog emot sin lilla tårta.

”Blås ut ljusen och önska dig något istället”, ropa jag från hörnet. ”Sluta lipa och blås!”

Han blåste och de fyra fladdra till och släcktes. Han blundade hårt några sekunder. Shit, tänkte jag. Han önskar sig verkligen något. Tidig muck kanske? Hur fan man kunde få det. Större skägg? Jag log för mig själv.

”Tack alla!” Sa han ”Detta hade jag verkligen inte förväntat.” Big Ben gick fram till sin plats. Ställde ner tårtan och tittade på paketet.

”Öppnad då Sidden!” sa Berro som stod bredvid honom. ”Så vi kan börja äta någon gång.” Berro log och klappa jätten på axeln.

Big Ben öppnad. Rev bort lite tejp och expressen-omslags-pappret vek ut sig. En Hamilton bok, en tidning Vetenskapens värld, massa godis och läsk visade sig. Han tog upp boken och tittade på den, log brett och ögonen var ödmjuka.

”Tack gubbar. Tack som fan”, sa han och vände sig runt i matsalen. Han nickade mot mig och jag kunde se på honom att han var riktigt rörd.

Men sedan sa någon högt. ”Mat, Grattis Sidden! Men nu är vi hungriga!” Och det blev kö till Calles gryta.

Innan jag ställde mig efter mat gick jag fram till kalasbarnet och la en arm på hans stora axlar.

”Grattis gubben hur gammal?

Han höll fortfarande boken med båda händerna.

”Trettionio”, sa han och skägget rörde på sig. ”Tack Cikk, för det var väll du som låg bakom allt?”

”Nej, inte bara. Tacka Jocke och Calle också. De hade lika finger med i spelet. Men, käka tårta du och grattis igen.” Tittade på honom och han såg verkligen rörd ut. Nästan tårögd igen. Lämnade honom och ställde mig sist i kön. Köttgryta nästa, med min hackade lök.

En timme efter maten kom Big Ben in till mig. Det var inte så ofta han var inne hos mig, eller hos någon kanske. Tror faktiskt han bara stått i dörröppningen förut till min cell. Men denna gång hade han kommit in och satt sig. Han hade berättat att det var tolv år sedan någon firade hans födelsedag senast och han hade själv glömt bort han fyllde år. Tolv år sedan då han fyllde tjugosju. Hans föräldrar had dött i en bilolycka det året och han hade inga släktingar i Sverige. Det var då det hade börjat gå utför rejält. Stått i dörren på olika hak i stan och sedan följt med på olika indrivningar och utpressningar. Nu satt han på en femårs plus volta och hade lite mindre än två kvar. Varit på denna kåk ett halvår. Han berättade att han knappt hade några vänner på utsidan och umgicks egentligen bara med de han ”jobbade” med. Men ingen hade varken skickat ett enda brev eller försökt ta kontakt. Det han ville komma till var att han var otroligt tacksam för de vi gjort för honom vid middagen. ”Det betydde” hade han sagt innan han lämnat mig i min cell.

Jag hade fattat det innan. Hade sett det på honom. Små ting här inne kunde ha betydelse. Enormt stor betydelse. Allt här inne fick ett helt annat värde. Ciggen blev mer värdigfulla, pulverkaffet var värt sin vikt i guld, det var bråk förut om en penna? Ja små ting hade betydelse. Hade som sagt inte så privat dekorerat i min cell men det jag hade var pedantiskt staplat och snyggt. Några böcker som jag inte läste låg i snygg hög. Fotona på väggen satt på sin plats. Pennor och block låg prydligt. Mitt gem som jag rista dag i bänken på låg på samma plats. Termosen stod alltid vid fönstret, min mugg och så vidare hade sin spot, pulvermöjlken, tändstickorna ja allt var placerat där det hörde hemma och var sak hade sin betydelse. Skulle någon annan intagen kliva in i min cell när jag inte var närvarande. Utan mitt tillstånd så skulle helvetet braka loss. Det kunde jag lova. När man levde cellkvadrat och klädde betongväggarna med sitt. Tog man ingenting förgivet. Smått blev viktigt och stort blev enormt. Ett kalas som denna dag kunde ha ofantliga storlekar egentligen. Hela veckan som gick efter flög iväg i en gemytlig massa av sekunder och same same but diffrent men glatt. Det kändes i korridoren när det var så. Till och med skinnskallen Bullen var med när vi spelade monopol en gång. Och till råga på allt vann snubben. Nassen köpte Normalmstorg nästan direkt, levde fattigt och byggde långsamt och skinnade oss andra totlat efter många timmars game.

Moj och jag snackade inte så mycket. Vi gled tid i samma korridor men gemenskapen vi hade förr var bortblåst. Som den aldrig funnits. På sin höjd hade vi under en cigg på gården snackat fem minuter, men that´s it. Fanns inge agg mellan oss men han höll sig till några andra för det mesta och jag och Jocke kilade på som vanligt och hade den nya TeddyLeo i släp. Men veckan efter kalaset flöt på bakom inlåsning, murar i våran lilla värld. Vi gjorde vad vi kunde för att tiden som var vårt straff skulle pinna på. Denna vecka gemyt på B1 varjefall sedan kan man ju undra hur det var i alla andra korridorer på kåken. Och kanske hur det var på alla andra kåkar.

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Vem släkte ljuset?

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Ja är ingen poet men ja tycker du skriver bättre o bättre för varje inlägg. Skön läsning.

  Fråga. Kåken det handlar om nu, hur pass slutet skulle du säga det är?

  Skrivet av Per — 17 Nov 2009, 17:03

 2. Per - eftersom det är blandat så skulle jag vilja säga att det är Klass A och B typ.. Det finns ju olika säkerhetsavdelningar på olika kåkar också men generellt så är det en mix mellan A och B.

  CIKK började jag egentligen skriva på i Jan detta år då jag avslutade "Jag är wanted" så det är gammal text som ligger. Eller gammal och gammal men den är ju inte helt klar så jag ska nu börja skriva på fortsättningen så jag kan fortsätta blogga ut..

  Skrivet av wanted — 17 Nov 2009, 17:24

 3. Måste säga att jag är imponerad att du kan skriva ett så bra avsnitt om en födelsedag och verkligen få fram betydelsen på hur viktiga saker är där inne. Jag själv skulle alla fall ha svårt att hitta så mycket text på en sån händelse.

  Alltid lika bra läsning!

  Skrivet av E-- — 18 Nov 2009, 15:51

 4. Har du varit inne på sidan vulkan.se?
  Du som författare bestämmer näst in till om allt runt din bok och kan publicera den inom en dag.
  Läsarna kan även köpa i e- bok´s form.
  Kanske ett sett att sälja dina texter mot en peng.

  Skrivet av :) — 20 Nov 2009, 15:59

 5. ”Inte!”
  ”Jo!”
  ”Aldrig!”
  ”Jo jag lovar!”
  ”Inte hur länge som helst.”
  ”Jorå.”
  ”Amen nån måste ju kolla, förr eller senare…”
  ”Icke! Vänta bara ska du se. Hav tålamod.”

  Och vänta gjorde vi. Och glodde. Iakttog noga. Människorna. Som klev ut ur skivaffären. De flesta med en dinglande platt plastpåse runt armen. Somliga bar den i ett stadigt grepp om handtaget, som om innehållet var den dyrbaraste varan i världen. Det såg lite komiskt ut. Det var övervägande män som handlat. Och personer i tjugoårsåldern var i klar majoritet. De strömmade in och ut lite stötvis ur butiken.

  ”Nå?” log Tina och tittade på mig. Hon var burleskt klädd. Hopplock från hittemagasinet. Svart kavaj över färgskrikig skjorta. Hon hade magrat. Men det märktes knappt.
  ”Nänä. Inte än nä. Men vi har för sjutton bara stått här en fem, tio minuter”, sa jag och svepte den fotsida grönrocken runt kroppen. Stampade med benen. Gjorde en åkarbrasa. Det blåste kallt. Det blåser för övrigt alltid kallt i Malmö. Vi stod på Davidhallstorg. Med Systemet i ryggen och Polishuset till vänster. Praktiskt arrangemang. Ibland fick kunderna vandra raka vägen till arresten. Och den beslagtagna spriten hamnade bland stöldgods, som någon slags transitstation till polisens personalfester.
  ”Jag sätter en tia”, sa Tina och sträckte fram handen.
  ”Done!” svarade jag och tryckte hennes. Den var grov och fast. Hennes svarta ögon glipade fram bland hårvirvlet. Hon saknade en tand i överkäken. Black magic woman.

  Tio spänn. Hade jag givetvis mer än råd med. Nyss blivit befordrad. På banken. Avancerat från vanlig tjänsteman i kassan, till vice kamrer. Med avdelnings- som visst personalansvar. Min karriärstege gick spikrakt mot toppen. Men för mitt tvivelaktiga umgänge var det nu lite si och så i det avseendet. Något av omvänd karriär faktiskt. Ju bättre det gick för mig, desto sämre för somliga av mina bekanta. Klassresa i störtloppsbacke. Tina hade suttit inne. Fast ute. Öppen anstalt. Nyss muckat. Haft semester och samtidigt passat på och göra strålande affärer som hon uttryckte det. Nu stod vi åter tätt tryckta tillsammans i kylan som i gamla goda 70-tals tider.

  Sic! 11? :-)

  And where the fuck are you in private mail?

  Skrivet av You know mine allready — 20 Nov 2009, 18:20

 6. Hej Wanted. Lyssnar precis just nu på din bok på jobbet (länge leve ljudböcker!) och blir enormt fascinerad av din story. Har den senaste månaden plöjt igenom "Svensk Maffia" av Lasse Wierup och Matti Larsson och börjat få lite grepp om hur den undre världen sett ut de senaste decennierna.

  Jag vet egentligen inte vad jag vill framföra, mer än min beundran för din intelligens; även om du har varit ett rötägg, en ond och hemsk person, så har du ändå kloka tankar. Vem som helst kan vara biffig, stor och se farlig ut. Men det krävs hjärna för att veta att det man gör är fel och VÄLJA att göra det.

  Fuckin hell. Jag gillar dig och det du skriver. Jag vill inte alls vara så själv, men jag respekterar dig djupt för att du i din bok kan se dig i spegeln och se dina fel. Ge fan i brott, fortsätt skrivandet. (Även) Det är du bra på.

  Skrivet av THISISNTME — 20 Nov 2009, 18:24

 7. Hemma efter on runda på stan... Grymt sagt THISISNTME. aja god natt'alle! sov puff

  Skrivet av Dempa — 21 Nov 2009, 00:52

 8. Hörde rykte om att du åkt på svininfluensan wanted? Stämmer det? Hoppas verkligen inte det.

  Bästa hälsningar Dedde

  Skrivet av Dedde — 26 Nov 2009, 11:39

 9. Läst din bok just. Gillar den skarp. Gillar din kämpaglöd och att du verkar vara driftig. Förtsätt skriva.

  En sak undrar jag. När du fatta att du blivigt blåst. Att han dessutom blåst andra och peka över all skit på dig.
  Värför stog du inte på dig och tog "tjuren i hornen". Du hade ju blivigt totalt blåst du med. För du är väl oskyldig¨eller hade du också tänkt blåsa dem "andra"?
  Tror ju inte att du hade blivgt fimpad rakt av. Du hade nog fått chansen att redogöra vad din del i allt hade vart. En liten fundering bara. mvh Sundsvall

  Skrivet av Sundsvall — 27 Nov 2009, 11:29

 10. Du skriver fint - jag är glad att jag hittade din blogg. Världen är full av vilsna människor och det är så bra att någon vågar prata om det. Lycka till med allt jag hoppas att du kan åka hem en dag. Respekt mannen :)

  Skrivet av E — 27 Nov 2009, 20:38

 11. Sundsvall.
  När det handlar om så mycket cash. så blir man fimpad rätt snappt

  Skrivet av tok — 28 Nov 2009, 10:11

 12. Tjena Wanted,
  nu har det gått ett tag sen du gav ett livstecken igen,kan du inte bara skriva ett par rader så man vet att du fortfarande "går av egen maskin" för du är väl inte på tillbaka marsch till Svedala?

  Skrivet av Seppo — 28 Nov 2009, 10:21

 13. Väntar också på ett livstecken och helst CIKK 11. :)

  Skrivet av -J- — 28 Nov 2009, 21:54

 14. Okej Tok. För du vet att de är så då eller. Och hur mycket flis handlar det om igentligen?
  Va det inte nått om 30% av vad dom gjorde för vinst på alla tre bolagen?
  Hoppas allt e bra Wanted.

  Skrivet av Sundsvall — 29 Nov 2009, 15:07

 15. Tänkte bara säga att David har varit tvungen att flytta till tjejen ett tag på flykt från svininfluensan. Men He is alive and he will be back ;)

  Skrivet av Jack — 30 Nov 2009, 19:39

 16. Tack för informationen Jack..

  Skrivet av Seppo — 01 Dec 2009, 19:32

 17. På flykt från svininfluensan? Har den flyttat in i hans lägenhet? :) Spika igen dörrn isf. asg

  Skrivet av Farbror Grön — 02 Dec 2009, 10:06

 18. Yes! det är precis det som har hänt , så nu sitter han o trycker hos Nam , feg som han är ;)

  Skrivet av Jack — 02 Dec 2009, 11:52

 19. Sicken fjolla :) Gömmer sig bakom kjoltyg i vanlig ordning. Urk. Tur att han inte har Internet och kan se det här haha.

  Skrivet av Farbror Grön — 03 Dec 2009, 07:38

 20. hmmm..om han inte har internet hur vet då Jack om detta ;o) om jag inte minns fel så använde han väl skype när han ringde,bara en tanke,kanske bara jag som är ute och "cyklar"..ja ja..jag hoppas allt är bra med dig Wanted när du så småningom läser detta.

  Skrivet av Seppo — 03 Dec 2009, 19:34

 21. Va fan en gammal rånare som dig, vi saknar ditt skrivande, cikk 11 tack..
  En liten svininfluensa kan väl inte stoppa dig eller :)

  Hoppas allt e ok och att vi får se nya sköna avsnitt:)
  Du gör det jävligt bra iaf!!!

  Livvakten sthlm

  Skrivet av Livvakten — 04 Dec 2009, 23:23

 22. Har han åkt dit för overstay tro? utvisad ur landet? Att han skulle ligga och trycka i en lägenhet utan att gå utanför dörren i fyra veckor tror jag inte på. Han är ju kedjerökare och måste ha cigg. Ett par rader från ett IT-cafe hade han alla gånger krängt iväg om han haft den möjligheten. Detta är skumt, mycket skumt....hang in there David. Vad det nu kan vart som är orsaken till denna långa tystnad.

  Skrivet av PG. — 15 Dec 2009, 05:55

 23. får väl hoppas att han fick med sin dator dit han är, även om det inte finns internet kanske han har filat ihop rätt många nya storys till oss när han väl kommer tillbaka. Hoppas det blir snart bara. skulle vara trevligt med lite mer CIKK eller MATT

  Skrivet av E-- — 15 Dec 2009, 09:40

 24. Ju mer tiden går ju mer börjar jag tro att han är på väg till Sverige eller kanske redan är här.
  Apropå hans dator-tror inte att han ger sig iväg utan den.

  Skrivet av Seppo — 15 Dec 2009, 10:15

 25. om jack läser detta kanske han kan kontakta mig har pratat rätt mycket med davis har en fråga

  Skrivet av tokrave — 15 Dec 2009, 14:51

 26. Jag är här, Hur lyder din fråga ?

  Skrivet av Jack — 15 Dec 2009, 18:38

 27. Jack hur är det med din pappa? Kommer vi få se honom här snart?

  Skrivet av E-- — 16 Dec 2009, 12:38

 28. Har läst hälften av din bok..diggar den som fan!.
  en sån stabil person som du är, kommer det att sluta med att du får träffa och leva med din familj!..=).

  Skrivet av ragnar — 16 Dec 2009, 17:58

 29. Så ni vet vad ni ska köpa i julklapp:
  http://svtplay.se/v/1814440/gomorron_sverige/boktips_i_jul

  Skrivet av Evert — 16 Dec 2009, 19:46

 30. jack jag undrar bara hur det är med honom och om han har fått mitt paket som jag skickade

  Skrivet av Tokrave — 17 Dec 2009, 18:48

 31. väldigt lång tystnad, lite oroligt tycker jag...

  Skrivet av oz — 18 Dec 2009, 20:51

 32. Han har nog fått ut lite pengar från förlaget och lever nog sina livs dagar i Bangkok.

  Tycker mig se en tendens att varje gång det finns pengar så försvinner han.

  Skrivet av Maya — 19 Dec 2009, 10:34

 33. om det är något jag kan garantera så är det att han INTE lever sitt "livs dagar i Bangkok".

  Skrivet av Evert — 21 Dec 2009, 06:20

 34. Trist att det bara blir helt tyst.
  Risken e att han tappar läsare om det går för lång tid, utan att vi får ngt besked om vad som händer.

  Skrivet av Mange — 21 Dec 2009, 18:06

 35. håller med,trist,undrar varför Jack inte svarar,han är ju ändå här och läser ibland.
  kanske Wanted är i Sverige redan :o)

  Skrivet av Seppo — 21 Dec 2009, 18:28

 36. Jag tror något har hänt. Kanske inte att Wanted blivit tagen av svenska snuten. Men lever man som han gör i Thailand i Bangkok, utan visum med mera så kan vad som helst hända. Olycka kanske? Hörde en kille som fastande i thaifängelse i tre månader för att han inte hade visum eller papper. Hoppas allt är bra med honom.

  God Jul på dig wanted vad som nu har hänt.

  Skrivet av Dedde — 21 Dec 2009, 18:48

 37. Jack, dags för en inside?!

  Skrivet av Bandit — 21 Dec 2009, 20:47

 38. Halloj. Köpte precis din bok! Ville bara tacka för förhoppningsvis en bra bok! :)

  Sköt om dig!

  Jenny

  Skrivet av Jenny — 22 Dec 2009, 14:16

 39. Kanske är det detta som gör att han inte bloggar:

  http://www.balitapinoy.net/journal/609792/10M_BANK_ROBBERY_SUSPECT_ARRESTED

  http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/12/22/ranet-mot-dansk-v%C3%A6rdihandtering-2008-svensk-gripen-i-manilla/

  Skrivet av Fb — 22 Dec 2009, 16:18

 40. Även i Expressen..

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1822287/har-greps-svensken-misstanks-for-jatteran

  Så hans riktiga namn är Lucas Hasselgren från Spånga? På FB är någon hundra på det.

  Skrivet av Jonas — 22 Dec 2009, 16:28

 41. "In a report to BI Commissioner Marcelino Libanan, BI-Interpol unit chief Floro Balato Jr. identified the Swede as 37-year-old Lukas Hasselgren."

  http://www.balitapinoy.net/journal/609792/10M_BANK_ROBBERY_SUSPECT_ARRESTED

  Skrivet av Fb — 22 Dec 2009, 16:44

 42. det är Lucas som är david larsson, har fått det bekräftat.

  Skrivet av oskar — 22 Dec 2009, 18:01

 43. Oskar hur då?

  Skrivet av Jonas — 22 Dec 2009, 19:16

 44. Om det är han som torskat undra hur de nu blir med nästa bok om det skulle bli av?

  Skrivet av mister — 22 Dec 2009, 23:47

 45. Han greps den 8 december i Manila. Sista blogginlägget är den 17 nov. Det är tre veckor där i mellan. Kände han heat i Thailand och åkte till Filippinerna?

  Rånet i Danmark skedde i Aug 2008. I September började denna blogg. Om det nu är Lukas som är David så är det en stor grej för media och jag antar att vi får reda på det om det nu är så. Han har ju medverkat i både TV, Radio, Tidningar och skrivit en bok. Att han skulle åka fast utan att det blev en stor sak av det tror jag inte på. Vi får helt enkelt vänta och se hur media hanterar detta. DN m.fl känner ju till hans rätta namn.

  Skrivet av PG. — 23 Dec 2009, 03:04

 46. Rätt som PG säger att det skulle bli mediapådrag om det är Wanted som är Lukas. Men så är inte fallet. Känner en svensk kille i Bkk som har träffat David och hans flickvänn är bekant med Nam. Och han säger att något har hänt David och Nam, men att han inte är denna person som gripits i Filipinerna.

  Däremot har det hänt något med dem men jag måste höra efter hur mycket jag själv kan säga. Vet Nams riktiga namn som kanske "Jack" eller "Sofia" kan intyga. Kommer inte avslöja namnet men med lite fantasi så kan man förknippa det med vatten. Hon har även ett annat namn som kan förknippas med ett land. För att bevisa att det jag säger stämmer.

  Men både Sofia och Jack kanske har blivit tillsagda att inte säga för mycket. Vet inte, men det som hänt är tydligen ganska allvarligt. Men han är inte denna Lukas. Återkommer snart.

  Skrivet av JJ — 23 Dec 2009, 09:47

 47. Jack..any coments?

  Skrivet av Seppo — 23 Dec 2009, 10:35

 48. Här är en person som träffat honom för ett tag sedan. Men tydligen ganska långt innan han försvann.

  http://www.kapitel1.se/forum/thread/15736

  Skrivet av JJ — 23 Dec 2009, 11:03

 49. The thrilla in Manilla - Ali vs Frazier -75

  Nä. Tror inte ett dugg på. Håller med JJ. O stämmer med Nam(n ;-) o allt. Ej träffat D. Men telsnackat o mailat i nästan ett år nu.

  Hittills har precis allting han sagt privat till mig, stämt till 100% när man sedan kollat mot blogg/andra länkar/massmedia/uppgifter etc.

  För nån dryg månad sedan la han ut en ny profil. Med rätt förnamn o bild? På Kap1 (där jag fortfarande är medlem). O då föll i a f min (adoptions)polett ner o allt kriminellt i boken föll på plats s.a.s.

  Har även träffat hans förläggare (på Bokmässan) o via henne skickat uppmuntringspaket (läs pengar o Sverigemat).

  Men sen början på nov är han mystiskt försvunnen. Mina mail bara studsar. O mystisk är sannerligen också denna fagra dam kallad Nikita Mest (!?). Jag har efterlyst (gulp!) svar från henne via min profilsida om inte annat. Men njet. Scandal-beautyn tiger som muren... David har i a f nämnt henne. O hennes ev förestående besök.

  Den som lever får se. I'll rest my case. Ni hittar mig via boktipset i menyn till höger. Porr :-)

  One night in Bangkok - Chess -84

  Skrivet av You know mine allready — 23 Dec 2009, 13:58

 50. Mystik. Wanted come back!!

  Har han lagt locket på för Jack och Sofia? Är det något hemskt som hänt? PR trick? Är Wanted inte Wanted längre utan Lukas? Har för mig att han åkte till norra Thailand till Nams föräldrar och inte hade tillgång till internet där. Har han fastnat där? Blivit munk?

  Någon, Jack? Sofia? Timo? Evert var inte du vän med David också? JJ berätta vad säger din bekant?

  Skrivet av Dedde — 23 Dec 2009, 14:17

 51. Längesen jag skrev nått här.
  Men mystiken tätnar. Vad har hänt.
  Visserligen har han varit borta längre perioder förr men inte så här länge.
  Är det ngn som kan bekräfta om det är Lukas eller inte? Jag menar, ngn jävel måste ju ha kontakt med honom.

  Eller så kan väl Jack titta in?

  Skrivet av Henrik — 24 Dec 2009, 11:56

 52. Hej David och alla! God fortsättning och Gott Nytt år!

  Jag har läst både boken och bloggen nu och ska börja med att säga att jag vet vem David är. Det är ganska uppenbart om man befunnit sig i hans umgängeskrets. Har också följt tråden på FB där det spekuleras om ”Davids” riktiga namn. Folk undrar där varför inte de som känner ”David” kliver fram och berättar hans namn.

  Men kom igen, det finns inte många som åkte runt i adidasoverall, körde en merca 500 SL i träskor och har en tröja som det står Brat Die Brat på. ”David” i ett nötskal. Visst är det flera som vet hans namn.

  Jag jobbade på ”Davids” firma under ett bra tag och kände honom innan. Eller visste vem han var. Då umgicks vi inte men hade några gemensamma bekanta. När jag började jobba på rivfirman så började vi umgås en del. Men han umgicks med de flesta i firman och under somrarna var det mycket som han gjorde med oss. Vi samlades bland annat under Fotbolls EM varje gång på Mellis när det var match och han bjöd alla på dricka osv. Uppfattade inte honom som riktigt grovt kriminell eftersom när han hade firman så vet jag att han försökte sköta sig. Har dock hört massa rykten om vad han gjort och vet att han varit, vet att han sysslade med ekobrott och så när jag jobba under honom. Jag vet att också att han umgicks då och då med riktigt fel folk och ibland dök det upp skummisar på firman, förutom de som jobbade i den. Jo, han var grovt kriminell tidigare men inte då när jag var honom som närmast.

  Men han var en djävligt bra chef och hade stor respekt bland oss. Saken är den att ”David” var just väldigt omtyckt, alla de som jobba för honom tyckte väldigt bra om honom och folk runt honom verkade gilla honom kraftigt. Det skar sig i slutet bland folk, men när man läst boken så förstår man varför. Men i det stora hela så var ”David” mycket omtyckt och ställde alltid upp på oss och han är en snubbe som man aldrig ska räkna ut. Tror inte folk vill säga hans riktiga namn utan lämnar det till honom. Han får kliva fram när han själv vill. Inget överraskar när det gäller honom.

  Har många goda minnen av honom och firman och tycker det är synd att han inte skrivit så mycket om oss i boken. För det var verkligen en speciell firma. Ja, just det han betalade en resa upp till Sälen en vinter för allt. Folk som aldrig stått på ett par skidor stod plötsligt i backen. Typ ”Nill..”. Ha ha... Vi bilade upp i en karavan och bodde där uppe, vilken jävla resa. Mycket ”slitet” folk i firman men han hjälpte alltid till om någon hade problem. Firman blev en plattform för många just då var min uppfattning. En gång hade vi firmafest och vi hade vår egna bar på kontoret. Vi hade byggt en riktig bardisk med massvis med sprit och vid invigningen spårade det ut. Fulla folk och ”David” lacka ut. Det var första gången jag riktigt sett honom förbannad, men då blev han som ett vilddjur. Dagen efter låg det glasskärvor i hela lokalen och sprit överallt och hans ex då som var där hade dragit bilnycklarna längst hans Avanlanche och inte lite. Henne har han inte nämnt i boken, ”Ul..-Bu..” Ha ha.. shit vilka tider. Han slängde ut både henne och alla anställda ur baren med buller och bång.

  Ja, men jag talar nog för många när jag säger att man INTE blir förvånad över att han släppt en bok. Han var en sådan person som ”Timo” säger i youtubeklippet att han klarar vad som helst. Finns så mycket jag och andra skulle kunna berätta men vi avstår och lämnar det till honom. Vet dock att det skar sig mycket med han och en av hans närmaste i firman i slutet. Finns så mycket som inte står med i boken. Som tex när han drog ut sin egna framtand med en griptång! Ha ha ha.. Och inte på fyllan. Ja han är speciell men som sagt mycket intellektuell och klarar av allt så jag tvivlar inte en sekund att han kommer komma hem och släppa massa böcker. När firman en gång stod på branten råkade jag gå in i konferensrummet och där satt han, helt rödögd och varit vaken i över två dygn typ och sagt att ingen fick avbryta honom. Hela väggen som bestod av en jättestor vit whitboard tavla, så var det pilar och streck, namn, ringar och rutor, hur mycket som helst. Han hade planerat helt sanslöst hur han skulle göra ett år framåt. Flytta över firman, till en annan firma och med lager, konkursförvaltare, facket, anställda och allt och vända hela steken, krypa genom paragrafer och lagar och lyckas komma ut med vinst. Det går inta att förklara hur mycket det var. Ja, han är lite speciell. Men gubben I like you.

  Lycka till ”David” och hoppas allt är okej med dig. Gör faktiskt ont att läsa att du har det djävligt tajt och hårt. Du skriver förresten fördjävligt bra!

  Försvinner han som han gjort så gör han det av en anledning. Men han är en överlevare och kommer förmodligen dyka upp snart eller rent av i soffan på tv helt plötsligt med en ny bok som kommer snart. Allt med "David" är på något sett planerat. Till och med hans alias.

  // Om jag säger "Järvå" så vet du vem jag är.

  Skrivet av H... — 26 Dec 2009, 10:42

 53. intressant läsning H... jag har ju inte en stund trott på att "David" skulle vara på flykt från nån svininfluensa,nej jag tror som du,antingen är han jävligt fokuserad på nåt annat eller så befinner han sig här i Sverige,jag tror mest på det sistnämnda,tråkigt bara att inte få nån liten uppdatering åtminstone,man har ju ändå varit med här och läst från början.

  GOD JUL OCH GRÅTT NYTT HÅR!

  Skrivet av Seppo — 26 Dec 2009, 15:42

 54. jaha , så pålitlig var min källa om bekräftelsen.

  skönt att du är tillbaka i alla fall

  // oscar

  Skrivet av oscar — 27 Dec 2009, 09:56

 55. Älskar Cikk ingen tvekan, är inne på min 11:e timme här på jobbet och har precis läst klart hela "Cikk", tiden har rullat på som fan nu när man har haft nått vettigt att göra :D Tack ännu en gång för bra läsning!

  Skrivet av robiN — 22 Jan 2010, 16:52

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor