Blogg gratis Logga in

WANTED

12 Nov, 2009

wanted | 12 Nov, 2009 | Huvudkategori | (1787 Läst)

A ordinary day - before

Kör lite vanligt raka rör vanlig dag med en skvätt jidder..

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

A ordinary day – before

Det pep. Som ljudet var långt bort på andra sidan. Som om det inte var för mig. Men jag visste bättre. Det var min telefon som pep irriterat och skrek vakna. Kändes som jag precis gått och lagt mig, som jag landade på kudden för två sek sen. Jobbigt ljud, som ett litet brandlarm tvingade fram att klockan var sex på morgonen. Sköt ut en hand och trevade efter mobilen, fick tag på den och tryckte off. Tyst och skönt. Väckarklockan avstängd.

Idag skulle vi ha ett stormöte i byggfirman och jag skulle piska lite motivation i alla anställda. Hade bett Bea som jobbade på kontoret ta kontakt med alla knegare och be dem befinna sig på kontoret klockan sju sharp. Vi hade cirka tio olika arbetsplatser ute nu och jag hade ringt till alla kunderna och sagt till dem att killarna kommer ut några timmar senare än vanligt för att knega. Brukade samla hela högen då och då för gemenskapens skull och gå genom lite saker.

Tvingade mig upp ur sängen och satte ner fötterna på golvet. Var trött och sliten. Det var sällan jag fick mer än fyra fem timmars sömn i rad. Men in i duschen och tjugo senare slet jag på mig kläderna. Var inne i en mjukiskläd-period och orkade inte slipa till mig utan brydde mig helt enkelt inte. Drog på mig ett par mörkblå adidas byxor och en svart t-shirt som hade stort ”Die Brat Die” på bröstet. I tystnade tog jag en cigg i köket och veva ner kaffepulver i en kopp vatten. Stod där och vaknade i egna tankar. Eller tänkte egentligen inte på något. Bara vakna. Såg att det redan var riktigt ljust ute. Sommarmorgon och en man med hund gick utanför, med steg som var lika tunga och sega som klockan sex på morgonen. Hunden pinkade mot husväggen och såg ut att vara flera hundra år gammal. Tryckte ner ciggen i ett askfat och stega in i vardagsrummet. Tog bögväskan som låg på bordet, Timo hade döpt den till det. En vinrött stort läderfodral. Som en jättefilefax, en bögväska helt enkelt. Drog upp dragkedjan och öppnade hela fodralet. På ena sidan satt de andra fem mobilerna uppradade och jag tryckte på dem, alla förutom en som jag lät vara avstängd. Den privata som tjutit vakna, hade jag i fickan. Kollade över mina anteckningar om dagen. Hade arslet fullt och mitt i allt hade jag lovat att hämta Jack och dra en fika med han och hans tjejpolare. Tog mig till garderoben och slet ut en väska. Öppnade upp den och tog ut lite deg. Borde inte ha degen här i kvarten och skulle ha flyttat den för länge sedan. Visserligen kunde de inte spåras men det var aldrig bra att ha slantar i större skala hemma på detta sätt. Bläddra fram trettiofem lappar och sparka in väskan igen. La in sedlarna i bögväskan och drog igen. Dags för tisdag. Eftersom jag skulle träffa Jack idag så lämnade jag glocken hemma. Brukade ha den i bilen ifall att, men lämnade den idag. Stampa i mina träskor som jag alltid gick i nuförtiden. En skada från kåken och så klev jag ut. Låste och träskoade ner i trappan och ut, det lät högt mot trottoaren om skorna och någon på fasaden mitt emot hängde ut i morgonen ur fönstret och rökte en cigg. En hon med morgonstripigt hår. Hon blängde ilsket på mig som man inte fick ha träskor på sig när man gick på Östermalm.

Ljust och riktigt varmt ute. Det var tidigt, som alla andra dagar jag klev upp och gjorde dag nuförtiden. Men skönt på något sätt. Skönt att få ta del av staden innan pulsen började slå ordentligt. Skönt att verkligen höra gruset under skorna när jag gick bort till bilen. Skönt att dra in morgon i lungorna. Blippa upp åket som stod parkerad mellan två volvos. Till denna sommar hade jag skaffat mig en riktig jävla sommarglidare. Köpt en Mercedz 500 SL. Trehudrafemtio hästar och strypningen var borttagen. Tvåhundraåttiosex hade jag pressat upp den i på Nortäljevägen. Linjerna på denna bil var konst och drog till sig många åskådare ibland. Öppna upp och satte mig, slängde bögväskan på passagerarsätet och stoppa in den elektriska plast nyckeln. Tryckte på, ”tak ner”, och plåttaket vek ihop sig på lite över tjugo sekunder. Öppet. Tryckte in en skön cd och rattade ut. De breda lågprofilsdäcken knastrade asfalt när jag rörde på ratten. Gled fram genom Stockholm, trött men ändå på bra humör. Helt underbart att rulla gata nercabatt en sommarmorgon så här. Snart skulle telefonerna börja pipa för fullt. Firmaluren skulle gå varm och vissa andra lurar började lite senare. Vissa strulputtar, kriminella jävlar hade ju en tendens att vakna lite senare på dygnet. Men fick nästan alltid första samtalet strax innan sju gällande firman. Något skit på tråden var det alltid. Morgonsolen låg på och jag var vaken. Skärpt nu.

En kvart senare svängde jag in i industriområdet där våran lokal låg. Såg att skräpet satt på en bänk utanför med en kopp i handen och en cigg. Tre anställda stod runt henne och de talade om något. Blev förvånad. Nu när hon börjat jobba för mig som administrativ hjälp så brukade hon dyka upp senare. Hon hade sina egna jobbtider, Skräpettider som ibland bara bestod av några timmars kneg och klippa och klistra hundcollage eller surfa facebook. Ibland hjälpte hon Bea att skriva ut en faktura eller koka kaffe. Men nu satt hon där på bänken, tidig som aldrig förr. Visste hon gillade när alla samlades ioförsig. Jag parkerade och steppa ut.

”Hej Gubben!”, sa Albert, en av de anställda. En belgienblue snubbe med rakad skalle. Musklerna ville få t-shirten att explodera och han gav mig en kram. Hälsade på de andra. Rindo och Babyface och till sist fick jag en morgonkram av Skräpet också.

”Fan, vad tidig du va idag då?” Sa jag i örat vid kramen till henne.

”Vadå jag är alltid här så här tidigt. Du måste missat mig varje morgon.” Hon log.

Efter lite småtugg klev vi in och de var en hel del folk i lokalen. Hälsningar och ryggdunkar. Bea satt i köket och jag tog en cigg och drog en lut med henne i lugn och ro. Erkki och Timo dök upp nästan samtidigt och jag hörde hur de talade högt i hallen, överrösta allt annat bakgrundsljud med hård finska.

En och en halv timma senare hade vi haft ett stormöte som vi kallade det. Trettio anställda borträknat ledningen och jag. Jag hade hållit låda och talat lite om jobb som var på gång och ny kunder. Det vanliga tjafset om att alla skulle ha firmakläderna på sig, hålla tiderna bättre och sedan presentera nytt folk som börjat jobba, sedan förra stormötet. Vi hade även talat och diskuterat vissa konflikter och annat strul och som avslutning på kalaset hade jag flaggat på om brännbollen i Rålandsåsparken på fredag. Bira brännboll och grilla. Det gillades och vi brukad ha någon typ av liknande träff då och då för att hålla igång vi-känslan. Efter det hela så delades alla svarta löner ut som jag och Erkki hade förberett dagen innan i olika kuvert. Hade fått strax över femhundra lax av Toffas kontakt och vi hade suttit några timmar och under kvällen och gått genom allas timmrapporter som givetvis inte stämde överens med våra. ”Perkele” hade ständigt kommit från Erkki. Någon kille hade försökt bluffa till sig över fjorton timmar och andra lite mindre. Förseningar och folk som gått hem tidigare. Det blev lite småjidder när vissa fick mindre än vad de trott men det hörde till.

När jag sen satt med skräpet och diskuterade hur mycket hon skulle få ringde en av mina lurar den mobil som var specifikt för Andy.

”Tjugo tusen”, sa hon medan luren lät.

Jag tittade på henne.

”Ja, det tycker jag låter rimligt”, fortsatte hon och blinkade stort. ”Det har jag gjort mig förtjänt av.” Telefonen pep.

”Du får tio”, sa jag och skulle precis trycka grön. Hon vek underläppen över den övre och såg liten ut.

”Tolv då”, sträckte jag mig till.

”Femton”, sa hon.

”Tretton”, blev mitt sista bud. Och i vetskap om att jag ändå skulle få ge henne säkert tio lax till under månadens gång så tryckte jag på grön och undrade om hon egentligen gjort ens tretton timmar nytta på en hel månad i huvudtaget.

”Hej, är du upptagen”, sa Andy.

”Nej det är lugnt. Fan vad du är vaken tidigt.”

”Ja, jag behöver snacka. Sitter utanför ditt kontor i bilen. Kan du komma ut?”

”Visst, men kom in du om du är sugen på kaffe.”

”Nej, ser att det är så jävla mycket folk där och ja.. du fattar.”

”Shore, vänta fem så kommer jag.”

La på och drog upp trettiobunten jag tagit hemifrån. Bläddra fram tretton tusingar och gav Skräpet. Hon bläddrade lite i dem som om bunten var tunn, men gav mig en kram och en puss på kinden. Gick ut och när jag passera köket fyllde jag på koppen med java. Tjorven stack in huvudet och ville snacka men jag sa det fick vänta. Några minuter senare stod jag utanför Andys bil med honom och hade koppen i handen. Några anställda stod på avstånd och kikade. En del hade sett Andy tidigare men undra säkert vem det var.

”Vet du vem Dick är?” frågade Andy.

Jag funderade och klunka lite java.

”Nej, jag tror inte det, känner ingen Dick.”

”Han mucka igår och är tillbaks. Gjort en lång volta för rån. En transport i Farsta.”

”Jaha, vadå är det problems?”

Bea öppnade plötsligt fönstret och kikade ut. Tittade på henne då hon verklade vilja något.

”De ringde från bygget vid Odengatan och undrade varför inga av våra gubbar var där. Men jag sa de var påväg och förklara att vi haft byggmöte. Ska jag säga till alla att ge sig ut?” Sa hon i ett bräde.

”Visst gör det. Vi är klara här. Men säg till Albert att stanna, måste snacka en skvätt med honom.”

Hon stängde fönstret och jag tittade på Andy.

”Ja, denna Dick fick spö inne på kåken av Toffas polare och är en hämndlysten jävel. Han har tydligen svurit på att det första han skulle göra när han kommer ut var att söka upp Toffas polare. Och Toffa ringde och...”

Som alltid tänkte jag, någon har jiddrat med någon och polare hit och dit.

”... fråga om jag inte kunde snacka med Dick. För Toffas polare och Toffa är i Polen och snubben är tydligen jävligt orolig för att Dick ska åka hem till honom. Killen har precis gift sig och skaffat unge med mera.”

”Men tror du verkligen att den här Dick kommer göra ett hembesök dagen efter muck? Och varför så jävla tidigt på morgonen?” Jag tände en cigg.

”Ja, jag känner liraren men som sagt jag känner han tjej och hon ringde...”

”Fan, alltid ska det vara något skit.” Avbröt jag honom. Behövde inte höra egentligen.

”Pallar du följa med, har du tid?”

”Visst, det är lugnt, men finns det ingen annan som kan haka?”

”Du är den enda jag känner som är uppe såhär tidigt. Alla andra jävlar ligger ju och sover.”

”Visst gubben. Vänta en sek så kommer jag.”

Klev in i lokalen igen och berätta för Bea att ställa in allt jag lovat på förmiddagen eller låta någon annan ta det. Det var två byggmöten och sedan skulle jag åka förbi ett NCC bygge för platschefen var inte nöjd med något. Den jäveln var en pain in the ass. Tagit mutor, givit mig ett jobb och sedan var ett stort jävla arsle fast mina gubbar skött sig fläckfritt. Bea tittade på mig ironiskt surt och fatta att jag inte skulle kunna bli kontaktad på hela förmiddagen.

”Ja just det”, sa hon precis när jag skulle gå. ”Det kom ett paket igår till dig, glömde säga det.”

Jag kikade på henne medan hon tog fram ett paket under bordet. Slet upp kollit och undrade vad fan det var. Aha, tänkte jag när jag såg innehållet. Det var ju mina t-shirt. Hade ju beställt ”Die Brat Die” t-shirtar eftersom de tagit slut i butiken. Femton styckena exakt likadana så man slapp be någon tvätta. Jag gick ut och skräpet fångade mig i dörren, hon påväg in.

”Vart ska du?” Frågade hon.

”Fixa en sak.”

”Det brukar låta så, får man följa med?”

”Nej, du har ju massa jobb att sköta eller?”

”Jo... det är klart, tänkte bara om du ville ha sällskap.”

Gav henne en ”hitta på något nytta-blick” och steg ut. Steppa in i Andys bil efter jag sagt till folket som stod att röka att ta sig till arbetsplatserna pronto med barsk ironisk röst.

Andy styrde skutan och jag fastande på blicken utanför utan att egentligen titta. Det här kaoset, med saker och ting som skulle lösas, problem som dök upp och allmänt skit tog aldrig slut. Försökte medvetet beblanda mig nuförtiden med så lite trubbel som möjligt och endast köra på ekobrott. Men det dök alltid upp saker. Självklart följde jag med Andy om han frågade, fanns inte på kartan att inte ställa upp. Och detta var ju bara en fjärt i rymden om man jämförde med andra saker. Men min erfarenheter och förmodligen Andys också sa att små saker ofta växte sig till större än beräknat, och därför var det alltid rätt att vara två. Även vid en skitsak som denna. Dock så var jag förjävligt trött på strulet som ständigt kom som gubben ur lådan.

”Berätta”, sa jag. ”Om denna Dick.”

Andy ratta in mot stan och styrde mot Lidingö. Trafik, cyklister och jobbiga människor myllrade överallt.

”Ja, våran ålder. Suttit en del. Jobba för Zabi en gång i tiden men Zabi kapa honom för han blev för strulig. Åkte fast för fyra bast sedan för en transport tillsammans med Tyke.”

”Aha, Tyke känner jag. Om det är han som försökte ge sig på Palle för bra jävla länge sedan.”

”Ja just det. Det är han. De tabbade sig rejält vid rånet och körde rakt in i en snutbil. Men.. ja jag känner killen genom kåken och visst är han ett arsle...” Andy bromsa för ett rödljus.

”Kommer han ställa till det, måste vi hota?” Frågade jag.

”Nej, tvivlar på det.”

Två tjejer gick över vid övergångsstället och den ena bruden var hur jävla lik Skräpet som helst. Trodde nästan det var hon. Samma blonda frisyr och exakt lika kroppsbyggnad och gångstil. Vi rullade sedan vidare ut mot Lidingö. Mobilerna ringde och det var allt möjligt från jobbrelaterat till annat. Sofia ringde en snabbis från hennes jobb. Men precis när hon skulle säga något dök hennes boss upp och hon var tvungen att klicka off. Kom på att jag hade glömt Albert, sa ju till Bea att hon skulle säga till honom att stanna för snack. Hon höll ju på med att pressa en containerförare på en sak. Hoppas hon fatta att skicka ut honom till arbetsplatsen. Pallade inte att ringa och kolla.

Lidingö. Att plöja genom stan såhär dags var rena mardrömmen men efter bra tag kom vi ut. Andy parkerade vid ett liten parkering vid ett tegelhus. Ett hyreshus som såg riktigt slitet ut. Som en skamfläck här ute bland Lidingöbor.

”Han bor där”, sa Andy och nickade mot huset när vi klev ut. ”Andra våningen i port två.”

”Vet du om han är hemma?”

”Ja, jag snacka med hans brud imorse typ vid sju. Känner ju henne och Dick är bakisutslagen som fan, kom hem vid fyra på natten aprak.”

Öppnade upp porten som var utan portkod och steppa in, precis då kom en tjej i tjugoårsåldern i vit blus och jeans utspringande helt hysteriskt. Stannade till vid glasdörren och vände sig om.

”Jävla idiot döööö!” skrek hon så högt hon kunde så nästan håret på Andy som stod närmast henne, fladdrade villt. Sedan drämde hon igen portdörren så hårt hon kunde utan att ens lägga notis till oss och så försvann hon bort.

”Shit, vad fan var det där?” sa jag rakt ut och tittade på Andy som ryckte på axlarna.

Men vi fortsatte upp i trappan med fult gröna väggar. Andy nickade mot en dörr när vi kom upp till våning två, det stod ”Kristansson” på lådan. Jag tog tag i Andys axel som om han skulle stanna upp. Höga ljud innefrån kvarten. Han frös och vi lyssnade. Lät som bråk, skrik och som dunsar.

”Va fan”, sa jag. Hade sett framför mig hur vi satt i ett vardagsrum med varsin java i handen och snackade lugnt och stillsamt med övertygnade ton att Dick skulle glömma grollet. Att det inte var värt det och det säkert kunde lösa sig utan problem. Men nu kändes det som ja... hej kom och hjälp mig. Orkade inte bara.

Andy ringde på. Det tystnade där inne. Men plötsligt höga kvinnoskrik igen. Gräl och det hördes rejält. Plötsligt tog skriken slut för en sekund och sedan ett högt...

”Hjälp, han är galen. Hjälp!”

Andy kände på handtaget. Olåst och han rykte upp dörren. En kvinna i våran ålder och rött hår uppsatt i tofs som kom springande i hallen. Hon blödde i ansiktet och såg ut som hon blivt överkörd av ett tåg. Såg oss och nästan hoppade på Andy. Såg ut som hon kände igen honom. Jag stod snett bakom Andy i dörröppningen. Men bakom henne såg jag en snubbe komma. En stor jävla lirare med en yxa i handen och helt galna ögon. Jag drog tjejen förbi Andy och knuffade henne nästan ut vid sidan av dörren.

”Dick!” Skrek Andy. ”Vad fan gör du!?”

Men snubben brydde sig inte. När han bara var några steg från oss svingade han enhandsyxan han hade i högern mot Andy...

Forts på lördag. Hi hi... kunde inte låta bli.. Tänkte lägga denna på tre delar och hoppas det inte stör eller blir jobbigt att hålla isär på CIKK och detta. Forts på CIKK kommer imorgon. Simma lugnt så länge.

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Kom hon alltid försent?

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. hehe.. Ös mer över oss så jag har något att läsa på dagarna. är ju klar med allt annat på din blogg.

  Skrivet av E-- — 12 Nov 2009, 17:32

 2. näe va fan :P vill ju veta vad som händer nu ju

  Skrivet av svesse — 12 Nov 2009, 17:34

 3. Bra skrivet och spännande läsning.

  Skrivet av -J- — 12 Nov 2009, 17:54

 4. another cliffhanger!!

  om ni fick storpisk så är det fan rätt åt dig :)

  Skrivet av per — 12 Nov 2009, 20:47

 5. va fan vill ju veta vad som hände nu =)

  Skrivet av Tokrave — 12 Nov 2009, 23:16

 6. Har inte läst igenom hela inlägget ännu, men kan inte vänta med att kommentera...
  Träskor!?!?! What tha fuck W!!! Träskor!?!?! Kom igen, du kan fan inte mena allvar? hahaha :)
  Adidasbrallor, t-shirt, bögväska och träskor...komedi min vän, stor komedi :)

  Skrivet av Earthbridge — 13 Nov 2009, 14:42

 7. Erthbridge - ja suck. he he.. men det är sant. Gick konstant i ett par bruna träskor ca två och ett halvt år tror jag. Vinter som sommar. Och resten är också sant. Mer som en trotsgrej pekat mot adidasgangsters.. Men jag hade mina "ting" på den tiden.

  Brydde mig inte så mycket bara. Gillade att störa och reta folk. Så.. ja.. så himla anonym och stå skugga var man inte alltid.

  Skrivet av wanted — 13 Nov 2009, 15:05

 8. Så nu står du alltså där...i Dick's hall, i ett par träskor? ahahahahaahhaa!!!

  De klart du lämnar Glocken hemma..du är ju fan beväpnad ändå :)

  Skrivet av Earthbridge — 13 Nov 2009, 18:07

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor