Blogg gratis Logga in

WANTED

11 Nov, 2009

wanted | 11 Nov, 2009 | Om att Skriva | (2616 Läst)

Öppet brev till min förläggare

Några öppna ord till min förläggare..

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

----------

Öppna ord till A!

Som är min förläggare på Wahlström och Widstrand. Eller var, för hon är slutat. Jag vill därför printa ner några ord till henne.

Oavsett hur det kommer se ut i framtiden mellan oss och fast det är ditt jobb att hitta texter som du tror på, så vill jag att du ska veta att jag är oerhört tacksam för att att du hela tiden tagit sådana risker och trott på mig. Det har gått lite mer än ett år sedan du uppmärksammade min blogg och bad mig ta kontakt med dig. Och bara en sådan sak, att du som förläggare, som jag förstått drunknar i manus, läste min blogg och visade intresse, är stort. Att du sedan tog steget till att mejla mig har betytt otroligt mycket för mig. Inte bara för mig utan även för min familj och jag vet att jag även talar för min son och andra nära.

Du bad mig då skriva en början på en bok och jag skrev så det brann utan egentligen förstå vidden av det hela. Skickade dig en början och inom kort, 2008 10 29 fick jag ett mejl efter vi haft lite mejlkontakt, från dig som sa mer konkret att ett avtal garanterat skulle skrivas. Du sa ordagrant att du var helt övertygad om att jag kunde skriva denna bok och att du trodde på mig. Det var bra länge sedan, om någonsin, som jag känt så stort hopp om hela min tillvaro och att kunna göra något bra av min framtid. Jag visste dock att allt hängde på mig och jag ville göra mitt absolut bästa av det du givit mig.

När jag söker på ditt namn bland mina mejl får jag upp fler hundratals mejl och det plus alla våra långa samtal som vi haft via telefon är konkreta bevis på vilket stöd du varit för mig på denna resa. Från början har du visast en stor öppenhet och lyssnat på hela min situation. Jag förstår att ni på förlaget tagit stora risker då boken inte var klar när vi skrev avtalet. Jag kan nog inte förstå helt, men jag tror jag förstår vilket oerhört stort jobb du måste ha gjort för att övertyga andra och som jag vet att du lobbat in mitt manus. Misstänker att du var väldigt lättat när jag i mitten av januari skickade in slutet på boken. Men stödet som du givit mig i utvecklingen av boken och i mitt skrivande har varit en mycket stor del till att vi här i Thailand orkat gå vidare och plöja oss genom tiden till publiceringen. Tiden som varit har varit väldigt slitsam och tuff och jag skulle absolut inte klara av det utan detta.

Och med ”detta” menar jag ditt stöd i min fortsatta utveckling av mitt skrivande också. Jag har verkligen jobbat med att utvecklas, genom allt från att läsa till att förstå både skrivandet och branschen. Känner idag att jag faktiskt inte kunnat gjort bättre på denna tid eller kämpas mer. Och det känns verkligen bra. Men genom hela denna tid har jag känt en väldigt stor trygghet i att närsomhelst kunna ha dig som stöd. Skrivandet har hållit mig över ytan.

Eftersom min situation egentligen är bisarr så vill jag återigen lyfta fram hur stort det är av dig att tro på mig. Nu när boken har släppts och tydligen sålt väldigt bra hittills så är det ett konkret bevis på att vi båda två gjort allt rätt. Men och det finns ett men…

Och det är att det handlar om så mycket mer än bara en bok eller om den säljar bra eller mindre. Det du givit mig i din tro på det hela är förmodligen hopp och en helt ny väg för mig att gå på. Jag kommer att satsa allt jag har och kan i att skriva mer och förhoppningsvis få chansen att publicera fler böcker. Men författarskapet som du själv sa, kan slänga ut väldigt många krokar till mycket. Och detta mycket kommer att förändra mitt liv. Jag bara vet det och jag är idag tvärsäker på vad jag vill göra och håller på att forma hur. Krokarna som skrivandet leder till är min nya väg till att forma ett liv. Ett liv där jag kommer att göra rätt, rätt för mig och för alla nära.

Oavsett hur vårat samarbete kommer se ut eller inte vara i framtiden, vill jag att du ska veta hur tacksam jag är för du varit så öppen, tagit sådana risker och varit ett otroligt stöd. Men framför allt för att du öppnat en dörr för mig och verkligen trott på mig så jag kan få chansen till att leva ett liv i trygghet. Som jag alltid eftersträvat.

Önskar dig all lycka till på det nya förlaget och ser verkligen fram till när vi syns, för första gången och tar den där middagen som du lovat bjuda på! Den 3 september 2009 var en av de två bästa dagarna i mitt liv, trots min situation här. Den andra dagen var när min son föddes.

Tack A!

Hälsningar – ”David”

---------

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Vem ska vi tro på?

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Mycket bra skrivet, än en gång. Rörande. Och många av din orda till "A" kan jag bara stämma in på. Är oerhört tacksam för att hon trott på dig, sett dina talanger. Tack "A" för att vi här hemma förhoppningsvis snart kommer att få hem en ny pappa m stark vilja att börja ett nytt liv/Sofia

  Skrivet av Sofia — 11 Nov 2009, 20:40

 2. Bra skrivet. som sofia säger är det rörande och läsa och jag är glad för dig och din familj, att ni snart kommer få ses igen och ha en ljus framtid framför er där du har en chans att vara med din son och familj ingen. Glad att se det stöd du har.

  Är så spänd på att följa din resa hem till Sverige igen. Hoppas det blir snart och att Nam och lillkillen kommer få ett bra liv. Du får ta hem dom till Sverige om de är något de vill.

  Lycka till med ditt nya liv.
  /Erika

  Skrivet av E-- — 12 Nov 2009, 00:09

 3. Ja det ska bli intressant att få följa dig i framtiden och jag önskar dig all lycka till Wanted. Starkt av dig att kommit så här långt och stort som du skriver av din förläggare att varit ett sådant stöd.

  Skrivet av Tina — 12 Nov 2009, 08:24

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor