Blogg gratis Logga in

WANTED

10 Nov, 2009

wanted | 10 Nov, 2009 | Huvudkategori | (1560 Läst)

Uppdate and gene?

Kriminell gen som ger strafflindring, uppdate för nya och annat.


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Sammanfattning

Tänkte köra en fastspeed uppdate för ev nya läsare. Lite kort bara för de intresserade. Man kan säga att jag har varit yrkeskriminell i stor sätt hela mitt liv. Tills nu. Började i tidig ålder, typ fjorton, femton med små brott. Ni som kommer ihåg skolstrejken på åttiotalet minns kanske att lärarna dunsta från plugget och skolorna slog igen. Det var väll då ungefär som det började ta fart. Om inte tidigare, men det var småbrott och våldsbrott. Slagsmål och söka jidder.

Det blev fosterhem och låsta avdelningar, Gnagetklack och arresten flera gånger innan sjutton. Och vid just sjutton hamnade jag på Österåkers Häkte för första gången för lite grövre brott. Planering för grovt rån redan då och massa inbrott. Sluten ungdomsvård och behandlingshem. Sedan rullade cirkeln igång på allvar. Grova rån och andra grova brott på löpande band, kåken och massa annat.

Men när jag var sjutton och det var tumultkaos så fick jag en son med Sofia som jag då kilat med i flera år. Jack föddes och farsa rollen skötte jag inge vidare alls. Men som sagt det drog iväg i grovt och jag levde på brott och åkte in och ut på häkter och kåken. Öppnade upp en byggfirma och körde bygg plus gick över till ekobrott. Viss typ av indrivning och annat hängde kvar men jag la av med rånen. Var tvungen att sticka, fly landet och hamnade i Thailand.

Här har jag bott i snart två år. Botten var nådd, ett tag så hade jag knappt tak över huvudet men när jag varit här ett tag så träffade jag en tjej som hette Nam efter jag blivit utslängd och separerat med min första tjej. Nam hjälpte mig med bostad och annat och vi blev så småningom tillsammans. Belv som en plastfarsa till hennes son men hade ständigt kontakt med min son i Sverige som jag kallar Jack här på bloggen och i boken. Plus att jag har kontakt med hans mamma konstant.

I september 2008 började jag blogga om mitt liv och mina erfarenheter. Flera läsare tyckte jag skulle skriva en bok och efter kort så fick jag kontakt med ett förlag som vill signera ett avtal om jag skrev ihop en början och om de gillade texten. Så på någon vecka rapade jag upp cirka hundra sidor självbio och i november 2008 signerade jag ett avtal med dem. I början av Januari blev boken klar och den 3 september 2009 släpptes boken.

Har figurerat lite i media och boken har sålt riktigt bra för att vara en debutant. Men året mellan avtalet och släppet var riktigt förbannat tungt pga brist på stålar helt enkelt. Idag väntar jag på att nästa manus ska bli bedömt och kanske så blir det en tvåa. Försöker hålla bloggen flytande och även lägga ut fiktiva storys för i underhållande syfte och kanske så kan jag hitta ett betalsätt att ta betalt en liten slant för dessa så vi kan gå runt. Försöker göra mig hörd i rätt forum i förebyggande syfte och använda min story till att skapa förståelse och visa den undre världen med eget språk, för att kunna påverka i positiv riktning men blanda naken action i olika texter och djup. Rippa en verklighet och även göra det fiktiva så nära som möjligt.

That’s it and today it is today.

Har tagit ett ytterligare steg idag. Tidigare så hade jag kapat all kontakt med Sverige i stort sätt. Men nu har jag sucesivt tagit upp kontakten via gamla vänner och då menar jag bra vänner som jag vill ha kvar i mitt liv. En del har jag inte hört från på säkert fyra fem år och vissa andra tio år. Riktigt kul faktiskt och jag har i smyg avslöjat att jag idag publicerat en bok till vissa av dem. Så jag vet att de nu smyger runt här på bloggen bland annat och läser. Känns riktigt bra måste jag säga. En tjej som känt mig sedan ja.. jag var sexton, sjutton är kanske. Vi kan kalla henne hmm.. Millan. Hon känner Andy och de gamla strulputtarna och har hängt med i mitt liv sedan bra dess, från och till. Henne hade talade jag med på skype igår. Det var riktigt kul, en nära vän som jag känner mycket för. Senast jag hade kontakt med henne var typ tre år sedan. Och efter jag hjälpte henne flytta en säng så försvann jag helt. Men nu är banden återupptagna. Så jag har tillbringat lite tid åt att just söka rätt på old good foks. Och det kommer behövas om jag någon gång ska kliva hem.

Jag har fått några frågor via mejl från vissa och jag har valt att svara på dem här lite kort. Men har då frågat de som frågat först om det är okej. Lite frågor och snabba svar.

”Vad är det värsta med att vara på flykt?” – löd en fråga. Och ja, för min del så fick jag mig en riktig tankeställare när jag blev utkastad av mitt ex här i Thailand. För då försvann verkligen all sorts trygghet eller nät. Stod i stort sätt på bar backe utan några slantar alls. Visst kan jag säga att det värsta är att inte få ta del av min sons uppväxt och det är verkligen surt. Men när verkligheten liksom kommer över än som den gjorde för mig vid det tillfället måste jag säga att det absolut värsta var då – att man inte hade någon som helst av hopp. Inget hopp av något. Och det är verkligen inte för intet att det heter de sista som lämnar människan är hoppet. För när jag hade sjunkit så långt utan hopp om något var jag nog i den absoluta mest största hål jag någonsin varit. Och bland de mörkaste stunderna i mitt liv. Nu vet jag och håller på att bygga upp allt. Jag har hopp och visst är det förbannat jobbigt att inte få träffa Jack, men vi har kontakt och vet att dagen kommer. Men viktigt då är att det görs på ett stabilt sätt också.

”Tror du att kriminalitet kan vara genetiskt?” Frågade en person. Nej, är mitt svar. Dock så såg jag på Sverige Radios hemsida på vetenskapsidan som du hittar här, den 3 november i år så fanns ett inslag om att nu har den första person någonsin i Europa fått strafflindring i rätten pga av att han har en kriminell gen. Eller ja, han hade knivhuggit någon i Italien till döds, fått från början strafflindring för psykiskt sjukdom. Men fortsatte det rättsliga och fick ytterligare ett år avskalat. Men är ännu inte höjd utan vill ha mindre straff. Han har tydligen enligt experter en gen som gör att han har mindre MAOH, ett enzym som påverkar impulskontrollen. Och att sticka ihjäl någon är ju kriminellt. Men jag tror inte, eller jag tycker absolut inte att det är en ursäkt till att få mindre sraff och bli särbehandlad. Kort stubin heter det enligt mig och även om man har det så är man väll lika inför lagen.

Men det är en intressant fråga och jag kunde inte lyssna på radioinslaget utan bara läsa textens om fanns. Slow internet. Men någon större gen som gör att man utför kriminella handlingar tror jag inte på. Men om jag minns rätt så finns det något som heter S-människor. Människor som har högre behov av spänning och söker sig extremt mycket till olika typer av kickar. Ja, det kanske finns det och det kanske har med det psykologiska bakåt att göra eller något i kroppen. Men det är ändå ingen ursäkt till att man inte ska följa lagen. Om man säger så.

Sedan så hade vi ytterligare en fråga – 13 sa på bloggen under kommentarer att han hört annat om Andy och i ett mejl frågade en person om jag hört något mer. Och jag har fått bekräftat från två håll nu att Andy sitter häktad igen. Två håll som är helt oberoende av varandra. Dock så vet jag inte riktigt för vad. Men ska försöka ta reda på det. Det kan ju vara så att de släppte honom så han tog sig till Sverige och sedan bara låg och lurade, man vet ju inte. Men han borde ju varit förjävligt försiktig tycker man.

Och som avslutningsvis idag så ska jag dra lite statistik. Jag kan ju bara spekulera men jag tror att läsarna här på bloggen ungefär är samma grupper som blivit medlemmar på facebooksidan. Om man bortser från olika mediagrupper som jag vet är inne och snokar plus annat folk rent yrkesmässigt. Men generellt så kan det vara kul att veta..

… Nu har jag statistik på de 89 första medlemmarna på sidan. Vi är idag förresten 110. Men den 7 november var vi 89 och 56% av dessa är män och 34% är kvinnor. Resten är tydligen könslösa? Största gruppen är män mellan 25 år och 34 år som består av 18%. Sedan kommer män 18 år till 24 år på 17%. Därefter kommer grupperna kvinnor mellan 25 till 34 år och 35 till 44 år på 12%. Sedan är resten spritt. Dock 2% man över 55 år men ingen kvinna. Dock så leder gruppen kvinnor i åldern 35 till 44 år i att vara mest aktiva på sidan. 83 pers av 89 från Sweden och 52 från Sthlm. En från norge ;)

Snittet på facebooksidan mellan den 5 nov till den 8 nov har det varit 294 träffar per dag. Men cirka 89 unika träffar per dag. Jade lite kuriosa bara.

På återseende alles. Hörs snart! Imorgon CIKK och lite till. Håller på med ett inlägg som ska bli lite längre och heta ”En vanlig dag – förr” och spegla hur en vanlig dag såg ut när jag hade byggfriman och samtidigt var kriminell. Får sen men det kommer nog snart inom de närmaste dagarna.

Kort annars så är det ganska så ok här nu då rutinerna flyter på och allt är som vanligt. Men tack alla för alla mejl och jag ska försöka svara på alla så fort jag kan. Har märkt att jag missar att svara på vissa men ibland blir i kaoset här så blir det förvirring men jag vill svara så gott jag kan och skicka gärna mer. Jag läser allt som kommer in och det är en stor knuff i rätt riktning!

Här hittar du facebook gruppen ”Jag är wanted”

Vem mörda morfar?

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

  1. Håller med dej om det du skriver om gener o S-människor!
    Din statistik stämmer säkert när det gäller Facebook men inte på bloggen:) Då hade du åtminstone fått en procent:)

    Skrivet av Nenne — 10 Nov 2009, 20:43

  2. http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

    stämmer eller inte varför o vad gör man åt det?

    Skrivet av tony — 11 Nov 2009, 00:45

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor