Blogg gratis Logga in

WANTED

08 Nov, 2009

wanted | 08 Nov, 2009 | Huvudkategori | (2034 Läst)

Rattpictures and party

Blandat med familjetillskott och Psykofrank en bakis dag som denna.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Var det såhär det var.. att vara bakis och social? Tror det var över ett halvår sedan jag tog steget att kliva över gränsen och va social i någon bemärkelse alls. Varje fall i biraknuten situation. Den enda levande människa som jag diskuterat live med förutom Nam och Lillkillen är typ journalisten från DN. Och det är på över ett år, ja nästan ett och ett halvt. Förutom när jag fick besök här. Eller, nu ljög jag. Jag har ju knäckt en bira, men bara en med denna man tidigare. Glömde det. Vi satt ju på en krog här nere några timmar förut. Men igår gav jag och den franska psykologen oss iväg till ett turistområde. Knäckte ett par kalla och det blev lite disckodunk en snabbis. Därefter satt vi ute vid en gaturesturang fram till fem på morgonen och bara tugga på om väder och vind. En utekväll helt enkelt.

Det kändes fin fint. Förut när jag gjorde ett krogbesök under förra nyåret tror jag det var så kände jag bara obehag av det hela. Kände mig aggressiv hela tiden fick svälja stort. Hela utegrejen höll äta upp mig totalt och alla som fjanta runt och skrällde med hattar och happy new year ville jag... bara packa ihop och trycka ner i en ask.

Men igår var det annat. Helt annat. Hade riktigt trevligt där jag satt och snacka med Psykofrank som jag kallar honom. Och fulla folk störde mig inte alls. Utejiddret och glada människor stärkte mig nästan. Talade med lite allt möjligt folk, turister och thai. Hela kvällen gick på cirka lisa tvåhundra femtio svenska bagis men det var värt varenda baht. Kändes precis som man drog på sig mänskligheten igen och kände mig mycket ordinary bara. När jag får råd ska det göras om garanterat med Psykofrank. Han är en trevlig prick som jag kom mycket bra överäns med. Lite mjukis sådär men mycket trevlig. Han har levt i Thailand i snart tio år och hade mycket att berätta om.

Dock så när jag vaknade så dunkade det i tinningarna och det var inte bekvämt i hjärnan. Blev ju inte aspackad men rund om fötterna. Men som sagt värt huvudvärken var det. Obeskrivligt på något sätt hur det kändes. Som att kliva in i verkligheten igen. Ut från fyra väggar, evigt balkongsittandes och samma kvadrat. Att verkligen få komma ut och andas verklighet och känna av att pulsen fanns kvar, blev en liten väckarklocka att det behövs.

Men sedan segade jag mig ner till Nam och hennes rum. Och knackade på dörren som levande bakisdöd. Lillkillen öppnar upp som en glad spellivink, helt uppskruvad och ville visa mig något. Mitt i rummet stod en liten bur med två små råttor! Ja, de är inte mer än två centimeter stora. Tydligen hade de under gårdagen varit ute en sväng och gått in i en djuraffär. Bara för att titta. Men kommit ut efter mycket lillkilletjat med en bur och två microsmå råttor eller möss eller vad det är. Gissar nog på möss nu när jag tänker efter.

Så Lillkillen hade övergått från åska till blivit en liten sol och sjungit hela vägen hem släpandes på en liten bur. Sedan hade han inte kunnat sova utan bara suttit och tittat på råttmössen.

----------

--------

Slänger in en bild här. På en av familjetillskottet. Tror det är en hon. Så nu får man släpa på en bur mellan rummen också och hålla ett vakande öga på dessa två, så de inte förökar sig eller hittar på något annat hyss. Men de är så otrolig små. Vet inte ens om man kan ha på airconditon, de kanske dör i förkylning och då blir det hus i helvete här. Just nu sitter lillkillen med buren i knät framför tven och kramar buren...

Men nog om det. Skriver lite söndagskort bara, bakiskort idag. Vill också tacka alla som slänger in kommentarer. De värmer som fan. Läser alla kommentarer och det är lättare att ha överblick när man kan se de senaste till höger på bloggen. Trevlig fortsatt söndag och vi höres.

Nu har facebooksidan ”Jag är wanted” 90 medlemmar! Gå med och bli fastspeed uppdaterad vad som händer, se lite foton, eller diskutera väder och vind. Svarar på allt där inne och lägger upp smått och gott. Sprid gärna sidan som ett tips till vänner och bekanta för att göra lite pr för boken. Alla kommentarer både här och folk där inne som engagerar sig håller mig över ytan. Det är ett stort stöd måste jag säga. Mer än ni anar.

Här hittar du gruppen ”Jag är wanted”

Simm it bakis

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNewsKommentarer

 1. Skönt att höra att du hade det trevligt igår. Sitter och försöker hinna med alla inlägg jag missat innan jag hittade hit. Det är endel :P Men bra läsning och jag läser som en tok för att någon gång i framtiden komma ikapp. In och kollar mailen efter ett svar från dig men ser tomt ut nu. Bakis och allt som du är så får jag önska dig en trevlig söndag med Nam och lillkillen.

  Skrivet av E-- — 08 Nov 2009, 16:19

 2. Haha, men så roligt med djuret. Jag tror varken det är en mus eller råtta utan en hamster av något slag om det nu finns olika varianter, den har inte så lång svans och ser ut som en sådan. Men är inte säker.
  Ang facebook så måste det kännas underbart att få ansikten till alla namn, det blir kanske en närmare kontakt med omvärlden på så vis.
  Det kryper verkligen i skinnet på mig när jag försöker föreställa mig din situation...men gläder mig lika mycket att du fick känna av känslan av frihet om så bara för en stund.
  Ha det gott.

  Skrivet av :) — 09 Nov 2009, 09:07

 3. sv: Just nu älskar ja boken, kan inte fatta att det hänt, men otroligt bra är den! Börjar komma mot slutet nu, å vill aldrig att den ska ta slut, ja hoppas du skriver en bok sen om det går bra för dej! Å ja hoppas verkligen det gör det! Ja håller på dej!

  Ska genast gå in på facebook å kika!

  Kör hårt mannen! Ja tror på dej!

  Skrivet av Marie — 09 Nov 2009, 10:49

 4. Låter så jäkla gulligt när du pratar om Lillkillen!

  Skrivet av Nenne — 12 Nov 2009, 12:10

 5. Tänkte bara lämna ett avtryck här så att du ser att jag fortfarande finns här, och läser dina inlägg =)

  Det stod ngt om dig i Amelia förra veckan. Kommer inte riktigt ihåg i vilket sammanhang... El jo, det var nåt i stil med "människor som blivit kända genom att vara kriminella" minns absolut inte ordagrant, återkommer till det när jag letat fram tidningen. Men det stod lite om din situation och om din bok.

  Hoppas du mår bra där du är! Hör av dig, länge sen =)
  Ett regnigt norrort over n out

  Skrivet av Nina — 15 Nov 2009, 05:01

 6. Brott lönar sig - när det handlar om att få folkets beundran hette artikeln i amelia =)

  Skrivet av nina — 15 Nov 2009, 12:31

 7. Nina - Tack.. nyfiken vad det stod i artikeln. Vet att Tidningen Cafe också skrev lite. Men tyvärr så kan jag ju inte följa allt härifrån. Försöker hitta det jag kan men allt läggs ju inte ut på nätet.

  Dundersol och vindstilla idag :)

  Skrivet av wanted — 16 Nov 2009, 09:24

 8. Sibirisk Dvärghamster är det nog. Eftersom det inte är speciellt varmt i Sibirien är det nog ingen risk att det fryser ihjäl;)

  Skrivet av Vincent — 03 Jan 2010, 14:07

 9. rättar till de sista sagda.. Sibirien är kallt..ju!! Dvärghamster ja de är rätt , har haft ett gäng.. tja kunde inte låta bli att inte säga nått, tänk om någon skulle ta på orden o tro att de är varmt!! då skulle ju de bli bra galet!!

  Skrivet av Noname — 30 Aug 2010, 17:58

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor