Blogg gratis Logga in

WANTED

06 Nov, 2009

wanted | 06 Nov, 2009 | Huvudkategori | (1507 Läst)

Flykten från hönsgården

Hon tog i och sprattla med vingarna, flaxade stenhårt över taggtråden...

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Flykten från hönsgården

Nedanför min balkong ligger en hönsgård. Runt gården som hönsgården ligger på finns en betongmur som kanske är lite mer än en meter hög. Sedan fortsätter inhägnaden med stängsel på muren någon meter till och längst upp på toppen så går det tre slingor taggtråd. Rostig taggtråd. Men innanför springer tuppar och höns ganska fritt på gården och de är väl omhändertagna.

Nästan exakt klockan tre varje natt så vaknar de och tupparna startar gala. Och hönsen kackla. Och då blir det alltid en kedjereaktion till andra liknande gårdar. De svarar på varandra i nästan all oändlighet som aldrig tycks ta slut. Men jag är van nu så det är inte irriterande längre utan nästan behagligt. Även klockan tre på natten. Gården påminner lite om den här animerade filmen ”Flykten från hönsgården” tror jag den hette. För det var precis det som hände. En tupp flydde. Ibland så på något underligt vänster så sitter de uppe i ett träd på gården och liksom gungar på de smala grenarna. Eller trädet ser mer ut som en stor buske. Hur det kommit upp till grenarna har jag ingen aning om, har aldrig lyckats se när eller hur de klättrar. Men där sitter ibland några tuppar eller hönor och gal eller kacklar och gungar på grenarna som nästan går av. Det som hör till det hela är att ena trädbusken står ganska nära stängslet. Och idag när jag gick ut på balkongen för att röka såg jag hur de satt ett gäng i trädbusken och liksom talade med varandra och plötsligt...

...så slänger sig en höna ut i all kraft från grenen. Flaxar för fulla muggar och lyckas på millimetern flyghoppa över muren som är en blanding av betongmur och stängsel. Hönan smeker taggtråden längst upp på toppen och sedan störtdyker ner i asfalten. Jag stod där med ciggen otänd i ena handen och tändaren i andra, första parkett till rymningen, häpen och förvånad. Men hönan bröt inga ben eller näppar för hon reste sig upp och började promenera runt på parkeringen och kackla av lycka.

Jag tände ciggen och kikade på rymlingen som gick runt på asfalten. Påminde lite om Jorges rymning från Österråkeanstalten, tänkte jag, i boken Snabba Cash. Hönan promenerade glad där nere och kacklade fri som en fågel och pickade i solen. Men som sagt vad fan är ett happy end, för det finns inte. För innan jag hann röka upp ciggen så backade en bil ut som stod parkerad och körde över hönan med full kraft. Rip direkt. True story.

Ja, och varför berättar jag det här då även om det var dagens action. Jo efter spektaklet så gick jag in och det som hände fick mig att tänka en del faktiskt. Ibland kanske det är tryggare innanför murarna och är man inte tillräckligt förberedd på vad som finns utanför så klarar man sig inte – helt enkelt. Men jag ser ju min självförvållade situation här i Thailand nästan som ett fängelse. Även om jag har Nam och Lillkillen som backup och minifamilj och även om jag inte har låsta dörrar, så är det ett socialt fängelse. Även om jag har tillgång till internet och kan ha kontakt så stänger jag in mig rent mentalt och varje dag ser likadan ut i evig väntan och oroligheter hur vi ska klara morgondagen.

Min högsta önskan är ju att by ticket och flyga hem. Men det är saker som måste ordnas upp först och jag har fått lite besked att det är relativt lugn. Lite toppenskrap bara som ska skrapas bort. Sedan så hoppas jag för min egen del att min advokat kommer med goda besked om ett och annat också. Men det handlar faktiskt inte bara om det. Utan som jag tidigare nämnt så handlar det om Nam och Lillen också till en viss del och hon tycker att jag ska dra hem så fort jag kan. Och det ska jag. Men jag kommer inte lämna dem stående på gatan utan försöka se till så de har så de klarar sig, så det kan fortsätta gå skola, och kila på i några månader utan att jag är här. Så jag kan styra upp verksamheten där hemma och sedan skicka ner stålar till dem eftersom.

Om det skulle vara så att utredningen hos polisen läggs ner av olika anledningar eller att mitt straff endast blir i form av böter eller ett kortare straff. Det är trots bokföringsbrott vi talar om och frågan är hur pass Blå har grävt i härjan. Har de djupdykt eller skrapat. Synd förresten att ekobrottmyndigheten inte lades ner utan beräknas få ytterligare 400 miljoner för nästa år. Om man ser det ur mitt perspektiv. Va ju tal om att den organisationen skulle läggas ner och läggas på vanliga polisen. Men sedan vet man ju inte hur det skulle påverka mig, men ändå.

Men om vi fantiserar om det positiva och arbetar för det så måste jag redan nu börja förbereda mig för vad som komma skall. Plan A och plan B och i skjortärmen C. Jag funkar så just för att inte bli den där hönan. Spelar ingen roll om jag sticker hem om några månader, ett halvår eller om ett år. Lika bra att börja skissa. Och visst har jag en plan, eller flera.

Och vad menar jag med plan då. Jo, hur fan jag ska gå vidare med det hela. Vart jag lärt mig är att man som sagt inte ska lite på någon annan. Att hela tiden utgår från att man måste jobba stenhårt själv och verkligen målinriktat och ha stenhårt fokus. Måste finna någon kanal att dra in slantar på så jag inte åker hem och hamnar pladaskt i en ekonomiskt tillvaro som är noll och ha projekt att arbeta för. Att ha stabilt runt och saker att dra in slantar från. Om jag inte förberett mig tillräckligt så kan det gå illa och vara väldigt jobbigt att dra lasset där hemma. Men nu utgår jag från att mitt skit där hemma kommer att lösa sig. Måste tänka så för att kunna jobba mot de målen jag har.

Boken kommer ju ge en viss inkomst men man blir inte rik på att publicera en bok. Nej, det är väldigt få som kan leva på att författa böcker. Ytterst få, typ en handfull i Sverige kanske om man ska hårddra det hela. Visst hoppas jag på att bok två kommer ut och att jag sedan kan skriva på fler böcker som kan ge en inkomst. Men det viktigaste med författarskapet är just att det slänger ut väldigt många krokar. Det ger tyngd att ha släppt en bok. Och jag kan och kommer nyttja det stenhårt.

En krok som jag kommer köra på hårt och börja slipa på idag är föreläsningar. Olika typer som kan dra in en del slanter. Den första föreläsningen jag kommer ha är att bjuda in kommunfolk, Statligt folk och vanliga föräldrar. Skapa kontakter redan nu bland till exempel SIS som är Statens institutionsstyrelse, de som har hand om ungdomsvården. Bjuda in rektorer och annat folk som är intresserade. Ja listan är lång på olika organisationer. Slipa på en riktigt jävla bra föreläsning som har ett flera syften. Bland annat sälja in en annan föreläsning som är direkt slipat till unga. Kommer naturligtvis ta en penning för det och i början när det bjuds in yrkesfolk så kommer de själva få dega för biljett. Men sedan får organisationer slanta för en hel föreläsning om jag ska komma ut.

Det finns massvis att tala om med en grundbult hur mitt liv har varit och mina erfarenheter men även forma olika typer av föreläsningar beroende på målgrupp. I förebyggande syfte för att motverka brott m.m. Har redan idag flera infallsvinklar som nog är mycket bra och som jag kan utveckla. Men jag jobbar hellre åt det hållet faktiskt än fläker ut mig i rikstäckande tv eller liknade i större skala. Vill inte egentligen bli en mediaapa utan känner starkt för detta i slutet sällskap. Så det är plan A – kan man säga. Att fortsätta skriva och sedan slipa på dessa och skapa nu ett kontaktnät nu som kan vara till nytta sen.

Det handlar inte bara om att jag varit med om det jag varit utan även hur jag levererar det. Rent retoriskt måste det vara skitbra för att jag verkligen ska nå de jag talar inför och så jag kan fortsätta med det. De yrkesmässiga folket som jag ser framför mig är oändligt stort som skulle kunna vara intresserade och denna krok kan leda till mycket. Plan B och C är lite mer hemliga som jag ändå kommer köra oavsett om plan A funkar. Det är mer projekt som jag idag har på G tillsammans med olika folk som jag skapat kontakt med och har med mitt skrivande att göra. Väldigt roliga projekt.

Som sagt. Förbereder jag mig inte tillräckligt så blir det höna av det. Och det är lika bra att ta det easy och försiktigt än springa runt på en parkering med gigantiska bilar som kan köra över än på två sek. Att jag klarar tala inför grupp är inga problem. Har som sagt en vana att styra grupper och en viss vana att tala inför flera, just på stora gruppmöten som vi hade i företaget med mera. Plus att jag har ett ess i rocken som jag inte talat om tidigare och för bli min hemlighet just nu. Som kan gynna mig stort inför detta. Planen är också att inte, lämna Nam och Lillkillen för evigt om ni förstår. Men nu till logg. Fortsättning från igår så ni får lite vardag.

Igår...

16.30 – stampa in i Nams rum. Hon lagade mat, kokade grönsaker och annat. Väntade in lillen och talade lite med hennes granne som är en psykolog från Frankrike. Förläggaren ringde också.

17.00 – Lillkillen kom med skolbussen, glad som aldrig förr. Nam visade på vilken läxa han hade och pula ner kokta grönsaker och ris plus hårdkokta ägg i matlåda till oss. Sedan så gick Lillen och jag hem till mig. Stanna till vid Seven påvägen.

18.00 – Färdigätit och internet för min del. Med facebook, blogg och annat. Lillkillen plugga homework i forma av thaiord och sedan lekte han med bilar.

19.00 - Vi tog en kort promenad och sedan mer internet för min del och han duscha och lekte. Sedan gick han in till en granne och var där lite och lekte med deras unge.

21.30 – Nam kom hem från sin skola och råkat tappat sin miniräknare så den gått sönder. En granne kom över med en tv som vi skulle få låna. Sålde min för några dagar sedan.

22.00 - Bedtime för lillkillen och Nam tvättade. Internet för min del.

23.00 – Plugga för Nam, lillkillen sov och jag jobba med skriva och latja runt på facebook med mera och läste sidor om ungdomsvården.

00.00 – Hon somnade någon gång här och jag satt uppe några timmar till.

Idag...

06.00 – Vakna av att väckarklockan ringde och Nam gjorde ordning Lillen med dusch och skoluniform sedan knata de ner till hennes rum och jag sov stenhårt många timmar till.

10.00 – stod på balkongen och såg ”Flykten från hönsgården”.

Tyvärr så blev det strömavbrott här och stora områden stängde ner i en timme ungefär. Så jag hinner inte köra en svarsruta på olika frågor utan får ta det sedan. Måste blogga ut det här nu och sedan knata ner till Nam för lillen kommer snart med skolbussen. På återseende i CIKK lite senare.

Och glöm inte att gå med i gruppen på facebook där jag tutar på med info i fastspeed-uppdate när det händer saker eller när det ska hända saker i kortare format. Svarar även på frågor där och hänger där titt som tätt. Just nu är vi typ 56 pers skulle jag tro på mindre än ett dygn. Välkommen dit.

Gruppen hitter du här – som heter ”Jag är wanted”

Här kan du också kika på hur ”Jack” min son har en lång debatt med en bloggare som skrivit om min bok och om mig. Kika på kommentarerna. Klick it here.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor