Blogg gratis Logga in

WANTED

02 Nov, 2009

wanted | 02 Nov, 2009 | Huvudkategori | (3668 Läst)

Original Gangsters and mixed stuff

Är OG historia, varför dansar Hasse och vem är nyttig idiot?

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok. ”CIKK” – en fängelseroman.

Är OG krossade?

Tänkte ta upp just det idag lite lätt. Har själva inga direkta förbindelser till Denho Acars organisation Original Gangsters. Har självklart kommit i kontakt indirekt med dem men dragit mig från att ha starka band oavsett organisation. Idag eller nyligen startades ett projekt som polisen kallar Projekt Serium om jag inte minns fel. Nya öronmärkta slantar för att krossa den organiserade brottsligheten. Tycka vad man vill om det som sagt. Sedan så läser man dock i kvällstidningarna som man ska ta med stora nypor salt hur polisen slår till mot OG. Denho Acar själv är häktad i sin frånvaro flera gånger om och gömmer sig i Turkiet. Där han själv har medborgarskap och landet har inte utlämningsavtal med Sverige. Så där är han trygg.

Men är de krossade? Flera andra personer, ledare sitter häktade och större delen av OG är bakom lås och bom. Ska inte rapa upp info som man kan hitta på nätet och en artikel i AB finner du här. Men frågan kvarstår om man krossar en organisation genom att sätta medlemmarna bakom galler? Eller växer de bara sig starkare innanför murarna? Verksamheten utanför reduceras ju kraftigt och för att bedriva en sådan organisation behövs ju finans. Men ett väl malt uttryck är ju att mycket styrs innanför kåkarna. Och visst fan gör det de.

En punktmarkering som nu skett av organisationen kan tackla dem hårt men det kan också stärka dem. Jag vet inga smaskiga detaljer innefrån och skulle heller inte flagga på om jag visste men en sak är säker, enligt mig och det är att Denho inte kommer att ge upp utan vända på detta på något sätt.

Och vad vill jag komma med detta? Jo polisen dunkar sig själva på varandras ryggar och ler. Samhället tror sig kunna andas ut. En smutsig fläck har sopats under mattan anser man och livet lekar. ”Så krossade polisen Original Gangsters” – skrever media. Flera hundra miljoner riksdaler är öronmärkta i kampen och ett stort steg är taget. Eller är det de? Vad de i själva verket gör är att låsa in OG för tillfället och kanske så kommer de ut och är starkare, kanske försvagas de. Men det plöjer mark åt andra organisationer som snabbt vinner mer mark och nyttjar situationen.

Att man lyckas spärra in några enstaka individer är knappast någon större trofé i slaget mot den organiserade brottsligheten. Den är lika bred för det, bara med andra huvudaktörer. Så länge man inte satsar på rötterna, med få ord – lägger resurser för att erbjuda de unga något annat som överglänser gängmentaliteten, så kommer det alltid finnas små som blir stora i brottslig kostym. Oavsett tatuering eller ryggmärke. Att låsa in indriver, ledare är ingen som helst skrämseltaktik i att, ”se brott lönar sig inte”.

Personligen så tror jag inte OG är krossade. Försvagade för tillfället men långt ifrån krossade. Personligen tror jag att de öronmärkta degen som är kukförlängare för polisen bara resulterar i omvänd effekt i långa loppet. Och det skulle inte förvåna mig om OG är starkare än någonsin om fem år. Personligen så tror jag den så kallade organiserade brottsligheten aldrig har varit så stor, bred och just organiserad som tidigare i Sveriges historia. Vissa vill bara kalla Hells Angels verksamhet som just organiserad brottslighet men då blundar man nog för verkligheten. Den finns i många former som inte bara är nationella utan internationella och inte bär tatuering eller ryggmärke. Det är den organiserade brottsligheten man verkligen ska vara rädd för. Eftersom den inte syns.

Men över till annat. Måndag idag. Kikade på lite statistik. Nu har jag haft bloggen i över ett år och någon månad och skrivit 231 inlägg. Sammanlagt är det 1406 kommentarer och igår var det 166822 besökare. Idag är det 167585, när jag kolla nyss. Inte unika besökare för det vet jag inte hur man kollar. Alltså en ökning på ca 730 klick på en dag. Vet inte riktigt hur man ska tolka de siffrorna om man är ute efter att göra en tolkning. Jag har ju ibland inte orkat blogga fullt ut och tappat läsare titt som tätt. Men stretar på och ska försöka kicka igång igen. Kanske inte med lika långa inlägg som förut och kanske lite annorlunda. Kanske är många som läser från början eller petar mitt i.

Försöker lista ut något sätt att tjäna små slantar också och kanske kanske har en lösning. Inte så det ska bli dyrt eller svårt på något sätt men jag funderar på att lägga ut Matt avsnitt som är på ca 40, 50 sidor för en mycket billig penning. Skriver på ett avsnitt nu som kommer bli action och adrenalin. Oe - var ju inne förut i en kommentar att det jag kanske borde trixa med mina huvudkaraktärer och det ligger nog något i det. Dock så är ju Wanted böckerna självbio och Cikk en blandning som stora delar är jag. Matt är en lik men Tony och co ligger nog en bra bit ifrån. Gör kanske lätt för mig och skapar andra karaktärer runt om istället. Och texterna här har ju på ett sätt varit att sålla fram karaktärer som jag senare ska skriva böcker på. Idag är ju bara en bok publicerad och omvärlden har ju bara läst den. Så vi får se, tror nog ganska hårt på både Tatuerat senare och även Matt. Matt är enklare på det sättet att jag just kan skapa mindre avsnitt och bygga upp flera storys på samma karaktär. Men skulle jag kunna direkt tjäna en liten slant på skrivandet direkt så är det helt klart värt att försöka finslipa på ytterligare figurer som är helt annorlunda.

”Nyttiga idioter” – är ett uttryck som jag stött på de senaste dagarna i media ett antal gånger. I debatten på Axess nämndes det många gånger. Att journalisterna kanske används ibland båda av Polisen och av brottslingarna. Och journalisterna sitter stol mitt i och blir ett språkrör till folket eller en nyttig idiot som manipuleras och förmedlar på ett icke objektivt sätt. Brottslingen kanske får en vinkling som gynnar honom, ger gäng respekt och Polisen läcker väl vald information. Vill inte journalisten förmedla så tappar de en källa och så blir man bonden på brädet. Det kanske ligger något i det men samtidigt – vem i samhället är inte en nyttig idiot eller en bonde?

Till och med Jan Gulliou nämns i kvällstidningarna att varit en nyttig idiot när KGB för många år sedan försökte rekrytera den då unga journalisten. Och Jan själv går in i försvar att just köra på den linjen att förlöjliga sig själv och även situationen. Att han haft kontakt med KGB är ju glasklart men vad som sas eller gjordes och var gränsen går för spioneri är luddigt. Får jag ge en personlig reflektion på det hela efter läst hans självbio, den första, Ondskan och sätt massa inslag nu och läst om mannen så tycker jag han är en uppblåst nyttig idiot som lyckats förmedla en bild av sig själv som han själv ser sig och byggt en plattform på det egot. Men det är bara min högst personliga åsikt och vem är jag att kasta paj.

Men som sagt, när trasiga mediahoror som inte bara säljer sig själv till media, utan är just mediakåta och säljer sig billigt, och tar scen i ett annat syfte än vad de egentligen brinner för. Blir man nog inte bara en bonde på brädet utan en utslagen sådan. Blir man förvånad att se Hasse Aro börjar steppa Let´s Dance. Mr Efterlyst ska ju inte fjanta omkring på dansgolvet som en sprattelgubbe, i vilket syfte? Det jag är ute och fiskar efter är att jag försöker göra mig själv stabil i att inte slira utanför mitt eget syfte att stå scen. Och om jag någon gång trampar i klaveret att synas för att synas skull och inte i syfte att synas för att göra PR för min litteratur, eller för att debattera om sakliga frågor som ligger mig nära – så ryt till. Nära har tillåtelse att spö mig och väldigt nära kan sparka på mig om jag ligger ner. Har faktiskt större förståelse för unga som super och gör bort sig i direktsända såpor än mediaprofiler som struttar runt i klackskor i närbild. Eller förvirrade unga som just går med i gäng. I försöka att bli sedda och få uppmärksamhet.

En annan sak ang media som även berördes i Axess debatten är hur internet vridit upp tempot så att medias konkurrens blivit så mycket hårdare. Viljan att hela tiden på minuten pumpa ut och vara först. Som läsare måste man nog tänka till en eller två gånger innan man köper riktigt vad som står. Hysterikern runt helikopterrånet var bisarrt. Jag fick ju känna lite av den på andra sidan och i stundens hetta var det verkligen ett race utan dess like.

Visst måste man visa sig och visst måste man tala offentligt som författare, dels för att just sin bok konkurrerar med tusentals andra. Och visst är marknaden brutal med mycket armbågar men man bör nog inte tappa fästet med vilka värderingar som är viktiga på något sätt. Ja, lite ord mellan Cikk och elände. Annars är det som vanligt ett riktigt kaos. Börjar blir slitet. Men det är ok med Nam och Lillkillen trots allt. Ibland vill man helt enkelt inte bara vakna men fy den som självömkar och som man bäddar m.m.

See you och simma lugnt

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Tjena, skönt att du är tillbaka på allvar igen, klart du ska tjäna lite deg på bloggen...
  Jo du började förut skriva om lite på nästa bok, när du o Andy blev kidnappade.. Du slutade lite tvärt och skulle lägga ut en fortsättning, har jag missat fortsättningen eller har den inte kommit ut?

  Skrivet av Sebbs — 02 Nov 2009, 14:15

 2. Sebbs - Nej då, du har inge missat. Har faktiskt inte skrivit fortsättningen. Fick akut läge att just slipa på den boken för att jag skulle skicka ett stort utskick till förlaget. Så jag hann inte att skriva klart det. Då jag fokuserade på att korra och skriva andra delar av den boken för att ge till förlaget.

  Ska så småningom skriva klart det och jag hoppas snarast få ett klartecken från förlaget att de är intresserade av fortsättningen. Det har dock skapats ett litet dilemma som förhoppningsvis inte är ett dilemma på förlaget och det är att min gamla förläggare har bytt förlag. Och ja.. nya relationer för min del måste byggas upp. Återkommer mer om det sen.

  Skrivet av wanted — 02 Nov 2009, 14:32

 3. https://www.flashback.info/showthread.php?p=19546366#post19546366

  Skrivet av JB — 02 Nov 2009, 15:58

 4. JB - följer tråden med en nypa salt och kikar in då och då. Hela forumet består istort sätt av folk som vet allt och känner alla.

  Ser ingen mening i att argumentera på andra forum om mig själv. Vissa inlägg har jag lagt men är folk intresserade så kan de följa och gärna kommentera här istället.

  Skrivet av wanted — 02 Nov 2009, 16:31

 5. Hej.
  Eftersom du har många tankar och åsikter har jag några frågor som jag hoppas du vill svara på.

  Vilken hjälp och stöd tycker du att du skulle
  fått i unga år?

  Hur har din rellation till din familj varit under alla år, tänker på din mamma,pappa och syskon.

  Vad tycker du om dagens stöd till ungdomar som hamnat snett?

  Vet inte om du sett och hört om programmet
  inlåst på 5:an eller 3:an, men vad tycker du om ideen?

  Vad skulle du vilja ge för råd till alla de "nära" som sitter och är oroliga över sina barn/ungdomar/vänner som hamnat snett?

  Sist, vem skulle du vilja se i rollen som Wanted om det blev en film och varför?

  Tack på förhand

  Skrivet av :) — 03 Nov 2009, 13:09

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor