Blogg gratis Logga in

WANTED

29 Okt, 2009

wanted | 29 Okt, 2009 | Huvudkategori | (1369 Läst)

Okay lets try

Lite korta ord om slitaget och så knuffar jag mig själv över en tröskel.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en gängbok. ”youtube och bilder” – som det låter. ”Snack” – ljuddagbok.

Hallå i stugan, i hösten där hemma. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men känner ändå att jag vill skriva. Just nu är det väldigt tungrott här. Fick ju stöd men allt kom som en jävla ketchup flaska. Allt på en gång och i det står jag helt svarslös hur fan jag ska gå vidare. Har frågat förlaget om ett förskott och jag väntar besked om det på telefon. Men utan det kommer det inte bli tufft för oss utan helt förjävligt.

Samtidigt som den här olyckan drabbade oss och åt upp alla resurser så börjar en ny termin för Nam och Lillkillen i skolan. Och med ny termin så innebär det nya slantar ut. Helt sjukt att allt kom på en gång. Jag vill inte sitta här och fläka ut massa problem hur illa allt är i form av tycka synd. Men jag gör det för denna gången och alla de som tycker ”rätt åt mig” får göra det. För det kanske det är.

Alternativet är ju att de inte ska fortsätta skolan men då förlorar Nam cirka två år studier, som hon kämpat för och den examen som hon ska ta om fyra månader. Då blir två år av det bortkastad och visserligen kan hon börja jobba på seven eller någon annanstans. Men lönen där är lika med noll. Man får ca 1500 sek i månadslön och ja, visst det är ju alltid något men att jobba tio timmar om dagen för det innebär så mycket mer. Hon förlorar studierna och chans till universitet m.m. Man kan ju fråga sig hur det går ihop för en vanlig person, men sanningen är det att de bor ofta tillsammans hela familjer och stödjer varandra i räkningar och levende. Många bäckar små som det heter. Släkten delar på kalaset och familjen är det skyddsnät som vi i Sverige har på automatik genom skatter. Så utan familj är man helt utsatt till inget.

Men förmodligen kommer drastiska förändringar ske nu på något sätt. Hur vet jag bara inte. Får jag inte det här förskottet från förlaget så måste något ske. Nam har kommit hem nu och vi har diskuterat läget. Det skär i mig att inte kunna göra bättre. Jag vet att det finns folk som erbjudit sig hjälp men jag har tackat nej. Någon enstaka gång har jag tackat ja till läsare som velat hjälpa oss. Men det är mycket svårt att ta emot rent ekonomiskt stöd på det sättet. Många bäckar små som sagt men ändå.

Dock så har jag nu idag beslutat mig för att göra allt jag kan för att dra igång bloggen igen mer på allvar och kanske kan jag få stöd på något sätt genom detta. Vi får se. Så slut på självömkan och tillbaks till att kämpa, på alla sätt och vis. Härnäst ska jag verkligen försöka finna kraft till att fylla bloggen med olika typer av ting för att dra upp läsarna. Har några få idéer som kanske kan göra så det rullar på.

Kommer från och med nu blanda bloggen igen med massa olika saker, om hur det går för mig här i Thailand för de som undrar till storys. Både fiktiva och självupplevda. Sitter idag på en fängelseroman som jag tidigare flaggat på om och lagt ut något kap. Den är dock inte helt klar men jag ska försöka skriva klart den under resans gång och har idag ca hälften av boken klar. Kommer börja lägga ut den idag och sedan lägga ut ett nytt kapitel varannan dag. Efter den så vill jag fortsätta med Matt. Och även lägga ut ljuddagböcker och lite annan text. Så jag vill försöka mixa nu så på olika sätt. Fängelseromanen ”Cikk” är dels självupplevd men jag har ändrat ganska mycket och vill idag kalla den mer fiktiv för att vrida upp tempot en skvätt och så den blir mer underhållande. Så back to buisness helt enkelt.

See you later aligator – väldigt snart Carl Lewis fart

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor