Blogg gratis Logga in

WANTED

17 Okt, 2009

wanted | 17 Okt, 2009 | Huvudkategori | (2424 Läst)

Olycka

Och så var olyckan framme.. inte bra

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Det är knas. Alltid ska det hända det ena eller andra. Nam och Lillkillen stack ju upp till hennes föräldrar för några dagar sedan. Igår knackade det på dörren och till min förvåning så står Nam där. Blev riktigt paff för jag trodde hon skulle stanna två veckor där uppe.

Men hon och lillen hade råkat ut för en moppeolycka första dagen de hade kommit upp och hamnat på sjukan. Jag har ju ingen telefon så vi kan inte kontakt varandra. Eller jag har en lur som jag byter nummer på nu ofta, pga olika intervjuer så hon vet aldrig mitt nr. Lillkillen är kvar på sjukan med bruten arm och där stod hon utanför dörren helt i chock, blåslagen med gråten i halsen. Direkt när hon kunde gå lämnade hon sjukan och tog första bästa buss till Bangkok. En resa på ca tio timmar. De pengarna som hon hade med sig upp räcker inte till sjukvården som de behöver. Men vad jag förstått så är Lillen kvar på sjukan med Nams mamma. Tror dock hon var tvungen att lämna honom över natten då hon själv är väldigt gammal och knappt kan gå.

Så Nam kom ner till mig i Bangkok och måste återvända idag. Jag kommer få låna en akut slant så det ska räcka till sjukhuset hoppas vi på. Dock så borde Nam röntga huvudet då hon har ständig huvudvärk efter olyckan och mår illa. Verkar allmänt förvirrad och talar något sluddrigt. Men det är så typiskt att något sådant här ska hända. Vi får se hur långt våra pengar räcker. Moppeolycka var det och tydligen hade de vurpat och sedan hade hon vaknat upp förvirrad, letat efter lillen som legat i diket och folk som stannat på vägen hade tagit dem till sjukhuset. Det var tydligen en stor väg och hade de båda vurpan och landad åt andra hållet så hade de garanterat blivit överkörde båda två. Så tur i oturen. Men under dagen idag så kommer vi som sagt få låna en slant av Sofia som ska göra en överföring via Westion union, så när vi får den så kommer Nam ta bussen tillbaks upp och så får vi se hur långt slanten räcker i sjukvård. Så är det här. Inga pengar ingen sjukvård.

Just nu finns det inte så mycket vi kan göra mer än att vänta. Men Nam ligger i sängen trasig och jag är ingen doktor men, ständig huvudvärk, spyr ibland och allmänt förvirrad tyder väll på hjärnskakning men vad gör man åt det? Hon äter inget heller men dricker tvingar jag henne att göra. Att sedan släppa iväg henne på en bussresa på tio timmar känns inte helt okej, men vad ska jag göra? Erbjöd mig följa med, men det blir bara extra kostnader för oss.

Återkommer senare om mer och lite om vad som hänt efter jag publicera det öppna brevet.

Hörs snart.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Ja du, nog låter det som om hon fått en ordentlig hjärnskakning alltid. Det finns inte mycket att göra än att vila. Vila både kropp och knopp. Men eftersom hon verkar så pass dålig borde hon kolla upp skallen så det inte är någon blödning där.
  Jag hoppas verkligen att det löser sig för er alla och att det inte är någon fara med lillkillen. Och du, jag lovar att aldrig gnälla över skatten här i Sverige något mer, aldrig!

  Skrivet av Mie — 17 Okt 2009, 09:54

 2. Hej David,

  Jag känner många läkare. Vill du ha kontakt med någon av dem? En diagnos via email är kanske bättre än ingen alls

  Skrivet av Per — 17 Okt 2009, 14:29

 3. http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Hjarnskakning---vuxna/

  Skrivet av Evert — 17 Okt 2009, 18:31

 4. Hallå!

  Tack för att ni bryr er, det värmer. Nam har åkt tillbaks nu och jag var tveksam om jag skulle släppa iväg henne ensam men vi hade inge val. Hon kommer förmodligen ha råd när hon kommer tillbaks till sjukhuset, som Lillkillen ligger på, att få en enkel diagnos. Men hon har alla tecken på att hon fått hjärnskakning, absolut. Bara hon inte fått inre blödningar bara. Så mår hon inte bättre inom de närmaste dagarna så måste hon röntgas. Men det är ju i stort sätt bara vila som gäller.

  Men just nu är hon påväg tillbaks med bussen upp till Lillkillen och nu har vi fixat så hon varje fall har ett mobilnummer som hon kan nå mig på - så hon slipper åka fram och tillbaks totalt ca 20 timmar, bara för att få tag på mig.

  Men tack för kommentarerna och så fort jag vet något mer så skriver jag. Tydligen var det en kraftig moppeolycka och de har haft väldigt tur i oturen om man säger så.

  Usch ja - vad är ett liv på rymmen... O mycket ska man vara med om innan man dör.

  Skrivet av wanted — 17 Okt 2009, 18:55

 5. Men jösses, vad läskigt!
  Hoppas verkligen att de klarar sig utan större skada.
  Tur att de överlevde!

  Sköt om er aiilhop.

  -Det är nu min smbos tur att lyssna på din bok och han är redan fast i din historia.
  Hoppas bok nr två kommer snart, längtar!

  Skrivet av :) — 17 Okt 2009, 19:59

 6. Om det nu är en hjärnskakning hon har så måste du hålla koll på henne när hon sover! Du måste väcka henne 1 gång i timmen första timmarna och prata med henne, ställ enkla frågor som hon får svara på.
  Kolla så att hennes reflexer fungerar som dom ska, kan hon följa ditt finger med blicken osv!
  Hoppas hon och grabben kryar på sig och blir helt återställda!

  Skrivet av Karlsson — 18 Okt 2009, 01:50

 7. Jag har haft 5-6 hjärnskakningar och jag är ändå bara 19 år haha jag lyckas alltid ramla med cykeln eller halka på isen eller något liknande, men hon måste kolla upp sig för det kan vara riktigt allvarligt om hon har fått en ordentlig hjärnskakning men försök få hon att äta soppa eller något som går lätt ner. Hoppas det går bra med lillkillen och att hon blir frisk! Ta hand om er

  Skrivet av Frida — 18 Okt 2009, 15:33

 8. De borde verkligen kolla upp Nam på sjukhuset då hon kommer fram till lillkillen!
  En inre blödning i huvudet är ju inte helt uteslutet.
  Hoppas på att det "bara" är en hjärnskakning.
  Hälsningar till er alla tre. Ta hand om er.
  Moppeolyckor är så vanligt i Thailand.
  Krockade själv i Bangkok förra året.
  Folk kör lite hur som helst. Bussarna är hemska, det är ett litet äventyr varje gång man ska uppåt landet. " Undrar om vi överlever, eller om bussen välter" hehe.
  Kram

  Skrivet av Kitty — 18 Okt 2009, 18:20

 9. i thailand kör dom som vildar och på fel sida om vägen dessutom! tror dom har typ 10 ggr fler olyckor enligt statestiken än tex sverige har. skatten i sverige kommer jag alltid att klaga på eftersom vi borde egentligen ha dubbelt så bra vård för dom pengarna men ineffektiv byråkrati och annan korruption äter upp stålarna. i sverige håller dom nere lönerna för sjuksköterskan men höjer den för den onödiga byråkraten som bara producerar meningslösa papper. det går säkert fler byråkrater per patient än vårdare snart. sverige är byråkraternas paradis. när ska folket vakna???

  Skrivet av ee — 19 Okt 2009, 12:28

 10. ps. en hjälm hadde nog hjälpt men tyvärr är det väldigt få som använder det i thailand pga av värmen...

  Skrivet av ee — 19 Okt 2009, 12:32

 11. Hej den här länken kan vara intressant för sitsen du är i, dom ska ändra någon lag för att lättare få hem lysta personer.

  http://www.bt.se/nyheter/aterkallat-pass-far-hem-brottsling-%281580188%29.gm

  Hoppas grabben klarar sig och hoppas att du fortsätt skriva.

  Skrivet av lasse — 19 Okt 2009, 22:35

 12. Måste börja med att säga tack! Har suttit helt apatisk nu med din bok efter kneget varje dag denna veckan, inte alltid så poppis med tjejen då man hör från köket släpp skiten nu så lagar vi mat
  -Ja jag ska bara. Blev svaret.

  Nu när boken var igenomtuggad så knäppte jag igång den bärbara och googla lite WANTED. Titta han har juh en blogg brast jag ur mig och fick onda ögat från min bättre hälft.
  -Så nu ska du sitta där...osv

  Har läst 5-6 böcker totalt och av den här tar fan i mig priset. 10/10. Har börjat läsa dina första inlägg och ser fram imot flera! Tack Dennis

  Skrivet av Dennis — 22 Okt 2009, 19:27

 13. Ledsen för olyckan, men nu får du börja blogga lite, vi som har följt dig saknar dina inlägg och undrar naturligtsvis hur det går med allt.
  Hoppas nam snart blir bra och att det inte blir några mén.
  Ett tips igen....Var inte för kaxig när du svarar på kända personer kommentarer om din bok och om dig som person för då får dom bara vatten på sin kvarn att du inte är något annat än en kriminell somsom inte är värld att lyssnas på, visa inte ilska.....som sagt bara ett tips
  Ha det så gött

  Skrivet av Marie-Loise — 23 Okt 2009, 09:31

 14. Alla som har varit med ett tag vet att detta händer då och då.
  Wanted försvinner ett tag, men kommer tillbaka igen.
  Alltså inte att Nam gör sig illa.

  Hoppas allt är bra och hela eran familj mår bra!

  Jag sitter och hoppas på lite mer "Tatuerat bröder"

  Skrivet av P — 24 Okt 2009, 19:31

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor