Blogg gratis Logga in

WANTED

28 Sep, 2009

wanted | 28 Sep, 2009 | Huvudkategori | (6369 Läst)

Om helikopterrånet i Västberga

Om värdedepårånet.

Om rånet

Expressen skriver att rånarna är fast eller delar av ligan och att polisen är hundra procent säkra att det var dem. De skrivet att polisen också vet att det finns en insider och att de var påväg till Aisen.

Min teori.

Drar en snabb teori. Som jag sa i expressen dagen efter rånet så är jag hundra på att det är Sthlms killar, plus att det finns en insider. Jag sa också att de förmodligen skulle dra till Thailand el Brasilien för att försöka ligga lågt men utan bytet. Bytet har de förmodligen gömt och idag har tidningarna inte än skrivit något om det. Men det står att de rånarna ”lurades i fällan”. Media fick information att rånarna var Serbiska soldater och så blåste detta upp. Jag tror att polisen medvetet läckte ut att de trodde var serbiska soldater och att Serbisk press gick ut med namn på rånarna. Detta för att trygga rånarna, locka fram dem till att göra felsteg. Det står också i media att rånarna hade varit under bevakning innan rånet skett men att detta avbröts pga ekonomiska skäl och det kan mycket väl stämma. Men allt detta tyder då på att rånarna är svenska och enligt mig från Sthlm.

Vad gjorde rånarna för fel? Nja, nu vet vi ju inte hur många av dessa rånare som gripits för att utföra ett sådant här avancerat rån krävs ganska många personer. Själv tippar jag på att ett tiotal person har varit inblandade och ca fem personer direkt inblandade. Och min magkänsla säger att högs fyra, fem person har gripits. Att snuten inte har haft koll, har jag aldrig tvivlat på då de har stenkoll på vilka som är kapabla till att utföra dessa typrån. Den klicken är lika kartlagda som hitta.se har koll på vägarna. Snuten har stenkoll helt enkelt och kan snabbt sätta stora resurser på dessa. Leif GW gick ut med att han trodde ett hundratal gossar var kapabla, min gissning ligger på runt tjugo trettio och många av dessa sitter säkert bakom lås och bom. Men rånarna gjorde fel i att inte ligga lågt. Att dra till Asien fem dagar efter rånet skett? Lika dumt som att köpa en ferarri dagen efter. Självklart så har polisen koll på vilka som drar. Hade faktiskt tippat på att de skulle gå tillbaks i vardagen minst en månad men jag vet att pressen är stor. När man lyckats med något och speciellt en sådan här grej så är pressen enormt stor och känslan att ville komma bort – drog kanske för mycket.

Men polisen har jobbat i motvind, då de har fått extremt mycket kritik för ett lamt handlande när själva rånet utfördes. Om de skjutit så skulle kanske helikoptern krascha och kanske skulle ett blodbad uppstått. Svensson var fascinerade av rånet och samtidigt skrek grodor till svenska polismyndigheterna att de var handlingsförlama. Men vad fan, chansen att rånarna skulle lyckas, komma undan och kunna leva ett happy end – är nästan obefintlig. Polisen jobbade mycket effektivt i kulisserna och kanske fortsätter att jobba effektivt för att gripa resten – om det finns en rest. La ut ”fällor” och hade förmodligen full koll på var alla som var kapabla till rånet höll hus.

Bytet då? Jag gissar på att bytet än inte hittats men eftersom rånarna greps ganska så tidigt så tror jag att det finns en chans att bytet kan påträffats om det inte redan har det. Men kanske är rånarna så ”dumma” att de suttit på bytet nära eftersom bevisningen idag tydligen ska vara tvärsäkra. Men att inte agera våldsamt från polisens håll under själva rånet – kan kosta bytet. Och när man agerar mindre aktivt just då för att sedan plöja i den undre världen och röka ut rånarna så kan det vara på bytets bekostnad. Men vad är pengar egentligen? Man kanske ska fråga rånarna.

Nya länkar till DN igår när DN var här på besök.

Sida 1 – DN - http://i33.tinypic.com/28khjex.jpg

Sida 2 – DN - http://i38.tinypic.com/2nrhgy.jpg

Länk till Expressens artikel

Länk till Expressen där jag och Liam talar om rånet

Länk till P1 Studio 1

Länk till Crimenews där jag blir intervjuad av Suzanne Kordon

Länk till Newsmill där jag blir intervjuad av Mats Karlström

Länk till Newsmill där jag själv skrivit en artikel.

Länk till Crimenews där jag skrivit om rånporr bland annat.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Har följt din blogg sedan du började skriva... Har tänkt att skicka iväg ett meddelande hur bra du är... Men vad skall man grunda det på egentligen... Du skriver intressant och har en bra blick i den världen många "ser upp till"... Men det som gör mig mest intresserad av din blog är att du har utvecklas till en ödmjuk kille... Eller vem är jag som kan svara på om du har gjort det, sitter i ditt huvud men på något sätt känns det som så. Hoppas att allt klarnar upp sig och du får bli en fri man! Alla förtjänar en andra chans oavsett hur livet har varit eller skall bli...
  Du visar upp den spännande värld som många vill leva men du skingrar och hur det kan gå och hur problem kan uppstå när man är fel ute...

  Keep up the good work!

  Skrivet av Razz — 28 Sep 2009, 12:02

 2. Har också följt bloggen sedan start och instämmer med Razz i det han/hon skriver.
  Fick ljudboken i brevlådan i dag och ser fram emot många timmars lyssnande.

  Skrivet av Hamilton — 28 Sep 2009, 18:22

 3. Tack för kommentarerna. Har själv lyssnat på ljudboken och tycker Jonas Malmsjö gör bra ifrån sig.

  Noname och GF om ni ser detta innan jag kommer ut med nästa inlägg - Mejla mig. Har fan fått metervis med mejl och letar bak efter era adresser men hittar inte!

  Skrivet av wanted — 28 Sep 2009, 21:41

 4. När kmr din/dina fortsättningar på rån och wanted hem nd förresten?

  Skrivet av SB — 02 Okt 2009, 09:57

 5. rånet ska de ju va, Galna tror ja du kallade storyn.

  Skrivet av SB — 02 Okt 2009, 10:01

 6. ÅLLER PÅ ATT LYSSNA PÅ DIN BOK, ÄR INTE FÄRDIG MEN JAG LYSSNAR I FLERA TIMMAR VARJE GÅNG, DEN ÄR SÅ BRA, SKRAÄMMANDE OCH FÅR MIG TILL MÅNGA EFTERTANKAR..
  aLLA ÄR VÄRDA EN ANDRA CHANS.
  lYCKA TILL.

  Skrivet av MMMM — 04 Okt 2009, 14:28

 7. Wanted,vad händer? still alive?..vore kul med ett litet livstecken.

  Skrivet av Seppo — 07 Okt 2009, 18:48

 8. Vad har hänt mannen? Har fun slängt ut dig?

  Skrivet av Per — 08 Okt 2009, 13:30

 9. Vad har hänt mannen? Har frun slängt ut dig?

  Skrivet av Per — 08 Okt 2009, 13:30

 10. Läste ut din bok i veckan, Najs som faan, Bra jobbat! Har din blogg som startsida nu. Ingen update på sistone, hoppas allt bra iaf. ser fram emot fler inlägg:)

  Skrivet av PaLLe — 08 Okt 2009, 17:16

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor