Blogg gratis Logga in

WANTED

27 Sep, 2009

wanted | 27 Sep, 2009 | Huvudkategori | (2426 Läst)

Robbery Porn

Vakna och slog upp gluggarna - Sverige hade drabbats av ett rån som fick landet att hångla med rånarna.


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Hallå

Som ni märkt så försvann jag en smula av olika anledningar. Jag var tvungen att försöka ta tag i saker så vi kunde överleva dagen här om man säger så. Är jätteglad för alla positiva kommentarer jag får på boken och det betyder väldigt mycket.

Nyligen så vaknade jag en morgon eller sen förmiddag här och upptäckte på nätet att Sveriges mest avancerade rån skett i Västberga. Så jag såg en stor chans att säga ett och annat om detta och göra PR bland annat för boken. Det ska man självklart inte sticka under stolen med. Men eftersom jag har ganska stora erfarenheter av just rån så anser jag att jag har ett eller två att säga till om.

Så jag tog kontakt med Expressen och Aftonbladet. Båda var väldigt intresserade av att höra vad jag hade och säga och som Noname sa så fanns en artikel i expressen som jag varit med och skrivit. Ni hittar den längre ner. Den artikeln var en helsida och låg på debatt sidan i Expressen och har fått mycket bra respons. Jag talade även om rånet i en ytterligare artikel i Expressen med Liam.

Noname du talar om integriteten och till skillnad från dig så kommer jag bli en offentlig person eller är idag fast anonym oavsett jag vill eller inte, det kommer med boken. Förmodligen väldigt snart kommer mitt namn cirkulera och snart kommer även det blottas. Jag har fattade för länge sedan att det är totalt omöjligt att hålla det i skuggan för alltid men jag vill själv välja tillfälle att blotta det. Men dit jag vill komma är att det är otroligt viktigt för mig att tala om var jag står. Och jag är en fd kriminell och jag vill dela med mig av mina erfarenheter för att förebygga och arbeta främst mot kriminaliteten som befinner sig i låga åldrar. Därför är det viktigt att redan nu ta ställning. Jag kommer aldrig någonsin lägga andra folk som levt i denna värld. Men jag kommer tala generellt om vad jag tycker och anser för att påverka. Jag ger min anonymitet en till två månader till.

Det är därför jag hela tiden varit väldigt noggrann med att kamouflera allt jag skriver. För att andra inte ska bli drabbade, gärningsmän eller offer. Jag var även med i P1 och talade om rånet där ni också kan få höra min verkliga röst. Länken hittar ni nedan också.

Har även skrivit ett blogginlägg på crimenews om rånet som jag kallar rånporr bland annat och det finns en artikel på newsmill där jag talar om att glamouren måste överskuggas. Har även blivit intervjuad av Mats Karlström angående den stora tipspengen som gått ut på sju miljoner och hur den kan påverka sökandet efter rånarna. Den artikeln kan ni också läsa på newsmill. Alla länkar hittar ni nedan. Jo, just det så har Suzanne Kordon även intervjuat mig på crimenews.

Idag kommer även DN gå ut med sin artikel och jag har nu när jag skriver detta inte än läst eller sett det. Men jag vet att den artikeln kommer idag – söndag. Aftonbladet har också sagt att en intervju med mig kommer att komma ut idag.

Så detta stora depårån har givit uppmärksamhet på crime och rån och givit min bok en ordentlig knuff. Men jag anser att debatten som kommer att väckas ska handla om lite djupare än den rånporr som målas upp i media och gör mitt bästa för att styra den åt det hållet.

I slutet av veckan kom äntligen böckerna hit och jag fick tyvärr betala själva frakten hit av dem. Någon policy som förlaget hade och det åt upp min ekonomi totalt. Men jag kommer måndag/tisdag skicka böckerna signerade till vinnarna och ta kontakt med dem jag inte än fått adress till. Sorry att det tagit så lång tid men nu ska det iväg. Rätt ska vara rätt. Har fått en massa mejl som jag tyvärr inte hunnit svara på för dessa dagar har varit riktigt jävla 24 timmars pass. Att klura ut och hitta kanaler för hur jag kan påverka debatten och även knuffa boken i media. Kommer snart kommentera vissa kommentarer mer ingående.

Hörs snart.

Länk till Expressens artikel

Länk till Expressen där jag och Liam talar om rånet

Länk till P1 Studio 1

Länk till Crimenews där jag blir intervjuad av Suzanne Kordon

Länk till Newsmill där jag blir intervjuad av Mats Karlström

Länk till Newsmill där jag själv skrivit en artikel.

Länk till Crimenews där jag skrivit om rånporr bland annat.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Härligt! Så fort som PostNisse slänger ner lappen i lådan så ska boken hämtas! Och sen blir det sträckläsning! Jag läste intervjun i DN o jag tycker att den var lite lam.

  Om du har möjlighet så länka gärna till artikeln i DN för dom som inte har den.

  Skrivet av Nenne — 27 Sep 2009, 10:34

 2. Kul att få höra en röst bland all text...

  Skrivet av N.H — 27 Sep 2009, 11:34

 3. Kul att höra rösten. Den stackars flickan som intervjuade verkade lite nervös dock.

  Angående det där bom bom rånet. Varför eldade de inte upp helikoptern? Räcker ju med att ha sett gangsterfilm för att ha koll på en sån sak..

  p.

  Skrivet av Per — 27 Sep 2009, 21:50

 4. Har precis läst ut boken och var helt enkelt tvungen att googla fram denna sida som alltså är helt ny för mig..

  Jag vill bocka, buga och tacka för en förbaskat bra bok!
  Sträckläste den sedan jag fick den igår :-)
  Jag hoppas på något sätt att historien är påhittad, men om det nu finns en sanning bakom har du i alla fall mina lyckönskningar om en bra och snabb lösning av problemen här hemma!

  B.

  Skrivet av Benny — 28 Sep 2009, 01:38

 5. hehe bra timing med häftigaste rånet i sverige och din bokutgivning. man kan nästa tro att den ingick i reklamkampanjen för boken. skämt åsido förstås. ok, lycka till med boken nu..

  Skrivet av mr x — 28 Sep 2009, 16:11

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor