Blogg gratis Logga in

WANTED

12 Sep, 2009

wanted | 12 Sep, 2009 | Huvudkategori | (1880 Läst)

Answer

Svarsruta - för er som undrar.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Svarsruta

PJ – Tack. Marie-Lousie – Nej, det är sant, våld är inte den bästa lösningen. Texten ”Vi kan kalla det konst” skrevs igår när jag lyssnade på en låt med Lisa Ekdahl och då kom texten bara. Rullade låten gång på gång och skrev bara utifrån känslan och just så kände jag, just då. Ord för ord. Och antingen jag vill vara delaktig i vårt kulturella så är jag – sant det också. Men det är vad andra anser och inte jag. Det finns så mycket annat som man enligt mig ska sätta fokus på än just det kulturella, konst och verk. Men smaken är som baken. Men egentligen kanske det har med vad man har för syfte med sin konst eller för syfte att lyfta fram det kulturella i samhället. Orsaken kan ju vara många, en teaterpjäs med interner? För att med ett egetsyfte balansera på kanten till ett helvete?

Mika – Kul att du stampat in i en av de absolut viktigaste rollerna i vårt samhälle. Tror faktiskt det enligt mig ligger i bland de fem i topp i samhällsvikt. Att gå från fd buse till lärare är stort. Mycket större än att skriva en självbiografisk bok. Kuriosa – känner en Mika som jag umgicks med i tonåren som jag tror faktiskt blev lärare. En riktig strulputte med egen stil.

Mie – aha, så Mats ska leverera. Hoppas du gillar boken, fick ju väldigt utförligt vad han tyckte. Du får gärna hojta till vad du tycker om den efter du e klar. Kul att se dig här!

Bobby – Tack, ja jag kan ju inte gnälla allt för mycket om någon laddar ner. He he. Och Timo som ska sno min bok, får jag väll sno tillbaks sen när jag kommer hem till Sverige. Men jag fick precis eller igår reda på att ljudböckerna kommit till förlaget och väntar ner några hit. Ska själv lyssna på Jonas Malmjö när han läser upp den. Tror att det kan kännas riktigt mäktigt att få höra. Fick själv rysningar när de läste upp ett stycke på SVT. Lite skvaller är att jag tror till nästan hundra procent att det i slutet på ljudboken ligger en dialog med med och Jonas som vi spelade in. En liten mini intervju.

A – Jovisst, har jag lärt mig men likt förbannat lever den svenska standaren kvar i en. Att saker som är självklara där hemma vill man på något sätt även här ha för givet. Men jag slås varje dag med att face faktum att så inte är fallet och blir nertagen på jorden hela tiden. Tålamod är en dygd. Börjar förstå och komma in i Thailunket men en svag åder lever kvar av.. svensk stress.

Per – Jo, det är möjligt att boken är bättre än vad Magnus recensera. Men jag är mycket nöjd med hans recension. En stark trea som jag ändå tyckte han gav mig eftersom jag fick så mycket plats och allt han sa nästan lät som en fyra är stort. Har som uppfattning att Magnus Utvik är väldigt väldigt snål med att dela ut höga betyg och det ska man ju va. Att han som flera av ni redan gjort – sagt ”nästa Jens Lapidus” är för mig väldigt stort. Att han också satte höga krav på min nästa bok sporrar mig och att han tror på mig i framtiden som författare är stort. Mejlade honom och fick ett mycket varmt svar. Nej, jag är mycket nöjd med hela recensionen men självklart vill man ha en fyra eller femma. Ska bli ruskigt kul att se om flera i framtiden recenserar.

Henrik – Tack för de stora orden. Och väldigt kul att du som trogen läsare gillar boken. Visst alla känner apan och apan.. men riktigt kul att du gillade den. Angående ändringar i boken med verkligheten så kan en ändring som exempel vara att jag korsat två händelser och sedan ändrat något i den. Som det omtalade tomterånat var en korsning mellan två rån och i ett av dem var vi maskerade, utklädda men inte till Tomtar. Får väldigt mycket frågor från just nära om detaljer som de är nyfikna på och jag har sagt till dem att jag är öppen för svar men kan inte gå in på detaljer här. Sorry man. Angående Danny så trodde jag att han dött när jag befann mig här i Thailand. Fick höra att han strukit med men det visade sig att han satt häktad. Han kommer dyka upp mycket i fortsättningen kan jag berätta. Jag har ännu inte fått någon feedback från Skräpet och övriga. Danny har jag fått men det kan jag inte uttala mig om just nu. Skräpet har jag ingen som helst kontakt med men jag tror att snart, kanske mycket snart kommer hon reagera. Jag vet inte ens just nu om hon vet att jag skrivit en bok. Timo tycker den är jättebra – han saknade dock lite ”Danny action”.

Men dina övriga frågor vad som händer efter – tyvärr min vän det får du vänta med tills fortsättningen kommer ut. Och om det inte skulle av någon väldigt konstig anledning inte skulle publiceras i bokform ska jag lägga ut hela den boken här på bloggen. Men tusen tack för ditt betyg Henrik.

Tokrave – sorry, just nu har jag inge prylar och min tid går idag åt att skriva. Och varje minut jag inte gör det så försöker jag tillbringa tid med Nam och Lillkillen.

GF – Tack vännen. Som jag sa tidigare så kändes det rickigt stort. Väntar fortfarande på att böckerna ska dimpa ner här i Thailand så jag kan dela ut priser och skicka två ex till dig. De ska komma nästa vecka, förhoppningsvis i början.

Sjakalen – Tack! Jo jag hade flera företag i verkligheten. Eller två i bygg. Har förenklat det en smula i boken. Men de överlappa varandra om man säger så. Har haft många idéer om att starta upp i andra branscher och kommer förmodligen göra det, men när tiden är mogen och då ska jag ta det lugnare. Inte dra på i fullt ös hela tiden.

Håkan – Tack! Och alltid kul när folk skriver ett par rader. Men det är som sagt inte ett måste att bara läsa och finns med är jag tacksam för. Kul som attan att du beställt två ex. Återkom gärna och berätta vad du tyckte sen och om din vän gilla den.

Per – Stort Tack för de varma orden. Det betyder. Speciellt när de kommer från trogna läsare här på bloggen. Har hört från flera håll att boken är en så kallad bladvändare. Att man inte kan lägga ifrån sig boken. Och det känns stort. Det är ju ett väldigt gott tecken på att man lyckats skriva själva berättandet bra. Som är enligt mig ett måste när det gäller en bok på över fyra hundra sidor. Som från början var på femhundra sidor. Grupperna som du frågar efter är väldigt stabila men som jag sagt tidigare så kommer jag berätta mer om det i nästa bok – dock inte nämna, även där, vilken grupp det rör sig om. Men i fortsättningen kommer jag inte ta upp storys som jag blottat här utan den texten är helt färsk. Förutom inledningen som jag la ut på ett kapitel. Att jag sedan i framtiden skulle kunna binda ihop andra storys som finns här kanske är en ytterligare ide. Men fortsättningen är fokuserad på hur jag löser upp twisten till stor del och även minnen och annat som spökar. På kanske ett betydligare större djup men fortfarande med action och spänning. Angående glamouren så har jag hela tiden försökt att dämpa den eller balansera den med all skit som är betydligt mycket mer och därav så blir ju boken neggo som du säger. Som verkligheten är och med det så hoppas jag att själva statusen som gangster bleknar. Men att jag sedan i dagsläget får en sk status är ett ansvar idag som jag måste hantera väl. Att lyfta fram rätt saker i media och tala om saker som kan vara till nytta istället för att dra ner ”Lasse arton bast” ännu längre ner i skiten. Men hemskt mycket tack för dina ord!

Pax out! För tillfället!

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

Mats recension av ”Jag är Wanted”

bokKommentarer

 1. Jag sa att maken skulle få fan om han glömde boken... Nu har han fått fan!!

  Skrivet av Mie — 12 Sep 2009, 10:19

 2. Jag måste bara säga det som alla andra säger, boken är grymt bra, läste ut hela i ett sträck och har sen dess känt mig helt tom, måste ha mer, fortsättning... Får du tag på Andy? Fattar mc gänget att du oxå blev blåst? Kommer du nånsin kunna komma hem? Shit frågorna är många men svaren är få=(
  Ha det

  Skrivet av Sebbs — 12 Sep 2009, 14:09

 3. vision,tänka,känna o sen o de känns rätt göra de!! föredrar de om jag hade haft chans till de!! tja de gäller i allt.. har inte läst boken.. men haft äran att vara ute här under dagen.. tja ett par tankar värda att ha med.. tjaaoo!!

  Skrivet av Noname — 30 Aug 2010, 17:36

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor