Blogg gratis Logga in

WANTED

11 Sep, 2009

wanted | 11 Sep, 2009 | Om att Skriva | (1921 Läst)

We can call it art

Konst - gillar inte ordet och våldet är som .. nej blodet är liv inte död men..

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Vi kan kalla det konst

Gillar inte konst. Jag tycker inte om det och jag anser mig inte konstnärligt lagd. Javisst, twist. Jag gillar slå knut på ord och språka eget. Jag gillar de vackra i en tavla för jag kan se det jag tycker är vackert och jag kan vila blicken på skönhet. Men konst för mig är egentligen inget annat än någons känslor och känslor kan vi alla visa, vackert som fult. Konst är kanske att uttrycka sig och skapa och vill man spetsa till det och kalla det ”konst”, så gör det. Och kanske är det just det jag inte gillar att allt ska spetsas till så in i vassen, och fin i kanten målar jag upp en bild för dig. Kallar mig konstnär och därmed är jag kulturellt accepterad. Nej tacka vet jag parkeringar som har en nytta och logik som är grunden till det ologiska och visst, statistik är bra. För att slå sig fram i olika lägen – vilka typer av tavlor säljer mest och vad är en paragraf mot en ledsen ensam blomma som växer sig stark utan ljus?

Jag accepterar konst men inte den som kallar det konst, jo jag accepterar den personen också men det är inte jag. Vi skapar på olika sätt och vi uttrycker oss olika, vi lägger ut det vi har i oss, vackert som fult och någon annan vilar sitt öga på det vi skapat. Men jag gillar inte heller våld. Ja du hörde rätt, jag gillar inte våld, avskyr det mer än vad jag ogillar konst.

Nej blod och våld kan skära djupt i mig. Jag duckar inte för blodiga scener och jag vänder mig inte om när någon tar till ilska, för det sista jag är, är just konflikträdd. Men våldet i sig avskyr jag egentligen. Idag så talar jag hellre och jag kan lyssna stort på vad du har att säga. Jag kan skåda dina känslor och vände på dem. Och jag lovar dig att att jag kan försöka se ur ditt perspektiv. Är faktiskt ganska bra på att vända på bilden och att ha förståelse. Visst, vi alla har fördomar och vi alla tycker inte om något men jag lovar att lyssna när du visar mig din konst. Jag har en harmoni i mig och den ler, för det sista jag vill är skåda våld eller ta till det som en konstnär använder sin pensel eller skulptören sina händer.

Och jag tittar på mina händer. De vilar i knät och de ligger där öppna, något slitna men öppna och de visar eller talar om att de inte gillar att knytas till hårt. Nej, våldet är det sista som ska finnas i denna värld, det sista som ska fostra oss alla och blodet som vi bär är liv och inte död.

Men jag vill att du ska veta och lyssna nu hårt. Spänn dina sinnen för det är viktigt det jag säger till dig bland konst, vackert och det vi gärna vilar ögonen på. Behandlar du mig fel eller gör illa mina nära, måste du gömma dig. För oavsett om jag avskyr våld, eller lidelse, för oavsett om jag avskyr att såra och se någon gråta av smärta – så när jag väl har ilsknat till och bestämt mig, så snälla göm dig. För något i mig släpper jag då ut.

Och kliver du på mig, sliter jag dig i stycken. Skadar du den jag älskar kommer jag efter dig, dag som natt och då ska du få se på konst – min vän.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

Mats recension av ”Jag är Wanted”

bokKommentarer

 1. Jösses vad bra skrivet... Skrämmande men fantastiskt bra.

  Skrivet av PJ — 11 Sep 2009, 21:06

 2. Har nu beställt boken. Ska bli intressant att läsa den.Har själv en trasslig historia bakom mig men lyckades att vända i rätt tid. Jag jobbar numera som lärare. Lycka till.
  MVH Mika

  Skrivet av Mika — 12 Sep 2009, 08:01

 3. Väldigt dubbelbottnat det du skriver, men jag är glad att du tar till dig vad folk skriver.
  Men det finns alltid andra sätt att lösa konflikter än genom våld.
  Själv accepterar jag alla människor för alla är vi olika jag kan tycka illa om deras handlingar men inte om själva personen.
  Antingen accepterar man folk som dom är eller också umgås man inte med dom.
  Lägg inte energi på att hata och tänka på hämnd det tar så mycket energi en energi som du kan använda till så mycket annat.
  Exepel på att skriva för antingen du vill det eller inte så är du ju också kulturell nu.

  Skrivet av Marie-Louise — 12 Sep 2009, 08:25

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor