Blogg gratis Logga in

WANTED

05 Sep, 2009

wanted | 05 Sep, 2009 | Huvudkategori | (1809 Läst)

Lost whitout cyberspace and gold

Blandat idag. Intervjun i Stokholm City och annat plus en pytteliten början på ett rån.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Äntligen har jag fått tillbaks nätet. Känns som man fick restriktioner plötsligt. Men jag tror faktiskt de första dagarna var enklare utan nät och fönster ut. Varför då? Jo för man hade väll suttit och klicka fingrarna av sig. Men min förläggare förvarna mig att det kommer dröja innan boken recenseras eller det skrivs om den. Debutant och den typen av bok som jag skrivit är inte den första som kritikerna biter i. Men vi får se saker och ting kanske börjar röra på sig när det börjar surras om boken.

Det är såhär. Mediasurret står på två ben. DN kommer ju besöka mig nu och då kommer denna journalist se att jag är en fysisk person som finns här i Thailand. Sedan så har ju intervjuerna som förlaget gjort, släppts och de kanske är lite långsökt att någon ska ha skakat fram två personer som förlaget intervjuer och ”låtsas” vara de som de säger att de är. Men ändå så går surret om jag är sann eller inte. Och den fasen var vi ju inne i förut här på bloggen. Ingen vågar ta ställning fullt ut och det kanske är begripligt. Ingen har ju än bekräftat att jag är sann. Som själv visat sin identitet. Förlaget kan ju backa up men de har ju eget intresse i det hela. Så egentligen borde jag läcka mitt namn till någon journalist som jag litar på, så denna kan slå i brottsregistret m.m. och se att jag är den jag säger att jag är. Då kan denna person säga att ”Jag har kollat upp David och han är enligt mina uppgifter helt på riktigt”. Då har vi svart på vitt att någon går ut med detta. Någon som kan styrka det hela. Men varför gör jag inte detta då? Nja, vi får se. Känner att skit samma lite. Så klart jag vill att boken ska sälja och att media ska skriva om boken. Och kanske så kan man börja där. Men ett tag till så får folk undra och media balansera i osäkerhet. Har hört att de är så tveksamma så det vågar liksom inte göra något utan istället börjar rota i ”vem är han”. Leta mitt namn lite i skymundan. För att det är ganska så omöjligt att jag är jag.

Är det nu man ska gå ut och avslöja vilken mega författare i Sverige som har anlitat en byggfirma full med torpeder? Eller är det nu man ska avslöja vilken politiker man pressa stålar ur med en ockerränta för att han hade en spelskuld? Eller är du nu man ska avslöja vilken juristfirma man lurade så denna delade ut miljontals kronor av statliga pengar till mig och några andra. Och i efterhand så var det så genomskinligt att istället för att göra en polisanmälan valde man att sopa det hela under mattan för att inte själva bli smutskastade? Är det nu man ska gå ut med vilka jättefirmor i byggbranschen som har rötägg i egna huset som tar emot mutor? Eller vilken programledare som var inblandad i en knarkaffär som håll på att sluta i ett mord?

Nej då don’t worry. Inte denna vecka. Och tänk bara om en hälften av detta är sant.

Ja, säljer man sin själ då för lite mediabrus. Se på mig, tala om min bok! Eller ska man luta sig tillbaks och lita på att den säljer sig själv. Att mun mot mun metoden verkligen funkar och folket snackar. Och att den är så pass litterärt bra att den går hem bland unga, gammla och katter och män? Snabba C växte ju sakta och det tog några år innan den verkligen blev stor. Sedan exploderade det bara för Jens. Vilken själ förresten?

Vet inte vad jag väntar på egentligen. Men väntar gör jag. Skickade nyligen in mitt andra manus till förläggaren och jag håller tummarna att hon gillar det. Där kan jag lova att ni inte har läst ett ord förutom själva inledningen som jag la upp här. Men vad väntar jag på egentligen? Någon recension? Nästan vecka när DN kommer? Att mer media ska höra av sig? Ringar på vattnet? Vi får se.. Just nu sover en liten kille bredvid mig och Nam är ute med sina vänner och äter en bit. Hon frågade om jag skulle haka på och grannen ta hand om lillkillen, men jag pallade inte. Har blivt lite folkskygg kanske. Sedan så har jag blivit jävligt snål, eller sparsam kanske är rätta ordet. Helt otroligt vad man ändrat på sig.

Ni som vunnit tävlingarna, jag har dåliga besked. Ni måste tyvärr vänta lite till. Förlaget skickade upp kartongen med böcker men den kom tillbaks för att de inte fanns något telefon nummer till mottagaren. Så nu är de skickade igen och tyvärr så kommer de dra ut på vinsterna lite. Men jag meddelar er på mejl så fort jag får dem. Sorry men ja.. inget jag kan rå för. Ni får läsa Snabba Cash en gång till i väntan. Likaså GF, du får också vänta med dina två böcker till ert forum. Mejlar dig också så fort de kommer. Jag har inte glömt.

Var ju med i Stockholm City igår och tyvärr så har jag INTE fått en pdf fil som de lovat och jag blev faktiskt aningen lack på dem. För jag hade fått ca trettio frågor som jag skulle svara på kort, med en mening, max tre. Så jag svarade och frågade bland annat om alla frågorna skulle bli publicerade. Fick inget svar och sedan när den väl publicerades så hade de tagit bort vissa meningar och ord i de korta svaren och dessutom i vissa svar svarat med andra ord men med samma innebörd. Okej om de sa till att de skulle göra det men icke sa Nicke och det lacka jag ut på ett tag. Nu är det lugnt men när Sofia läste upp svaren så blev jag förbannat, inte för att svaren var fel men för att de inte sagt till att de skulle förkorta de redan korta svaren. Ja, ja.. man lär sig något nytt varje dag och man får väll lära sig att svälja en del. Artikeln var på en helsida och halva sidan var en bild på min rygg..

-----

Rubriken var : LIVET ENLIGT DAVID

Sedan en underrubrik: Jag ljuger bara för polisen.

Sedan någon text som jag glömt, men att jag typ kommer ut med en bok och lite om den tror jag och sen frågorna. (Har lagt ut hela svaren här)

Vad är sann lycka för dig?

Idag är det nog trygghet.

Vilken är din största rädsla?

Att det ska gå åt helvete för min son.

Vilken egenskap föraktar du mest hos dig själv?

Min svaghet att velat ta genvägar. Så nu får det vara nog med det.

Vilken egenskap föraktar du mest hos andra?

När folk självömkar.

Vilken levande person beundrar du mest?

Min far för hans otroliga beslutsamhet för att alltid göra rätt med stort hjärta

Hur känner du dig just nu?

Trött, förvirrad och som jag lever i ett vakuum mellan två världar, men med hopp i närheten.

Vilken är den mest överskattade goda egenskapen?

Att vara snäll och om det är en god egenskap att vara konstnärlig, skulle det komma på klar andra plats. Fastän jag själv skriver en del poesi i hemlighet idag.

När ljuger du?

I polisförhör och om någon kommer ställa mig mot väggen för att de kommit på min identitet.

Vad ogillar du mest med ditt utseende?

Min rygg, eftersom jag har svårast att se den.

Vilka kvaliteter uppskattar du mest hos andra män?

Rakhet och ”dunk i ryggen” mentaliteten.

Vilka kvaliteter uppskattar du mest hos kvinnor?

Alla som män inte har, speciellt att de är så knepiga ibland.

Vilka ord eller uttryck använder du för ofta?

”Helt enkelt” och ”direkt” och ”och”, helt enkelt.

Vem eller vad är ditt livs kärlek?

Ja, mitt ex som är mamman till min son. Men det kan jag ju inte säga eftersom jag tycker hennes nya kille är förbannat schysst. Annars, honungsdoppade revbensspjäll.

Vilken talang skulle du vilja ha?

Om jag ska bräcka min hårda fasad och blotta något som ingen vet så skulle jag vilja kunna sjunga. Idag krockar bilarna på gatan om jag sjunger i duschen.

Om du kunde förändra en sak med dig själv, vad skulle det vara?

Mitt korta tålamod, förutom en jävla massa ont då.

Vilken är din största bedrift?

Mitt skrivande som jag idag håller på att utveckla dygnet runt. Konkret, kort och gott min bok.

Om du skulle dö och fick återvända som en person eller sak, vad skulle du välja?

En påse nötter, så jag inte kan göra någon mer skada, förutom mot allergiker då, men de får skylla sig själva.

Vilken av dina ägodelar håller du högst?

Idag min bärbara dator, äger inget annat än den och lite kläder.

Vad är det värsta en människa kan uppleva?

Svek.

Vilken är din favoritsysselsättning?

Spela ett parti biljard med en kall i handen och läsa löjligt elaka kolumner av Jan Guillou. Faktiskt inte skriva, fastän jag gör det i stor del av min vakna tid.

Vilket är ditt mest utmärkande drag?

Förmodligen min viljestyrka och mitt kreativa tänkande också.

Vilka är dina favoritförfattare?

Jag vill bara välja en och eftersom jag precis nyligen börjat läsa så har jag egentligen bara Dick Sundevall, Jens Lapidus, Leif GW Persson och Lasse Wierup att välja på, så då väljer jag självklart mig själv.

Vilken påhittad person gillar du mest?

Jag skrattar alltid när jag ser grisen i Lejonkungen och den där lilla pälsiga avlånga saken. Timon och Pumba heter de va? Jo, de är min favoriter om man låtsas de är personer, spelar ingen roll om det är stillbild.

Vilken historisk person identifierar du dig mest med?

Nja, svårt eftersom jag inte är så historisk insatt. Vågar man säga en korsning mellan Alexander den Store och Robinson Crusoe, fast Robinson är fiktiv.

Vilka är de största hjältarna i ditt liv?

Min lillebror och min lillesyster och min sons mor för hon uppfostratt honom så väl.

Vad ogillar du mest?

När någon tjatar på mig. Eller det beror ju på vem det är. Men när nära tjatar på mig så blir jag märkbart irriterad.

Vad ångrar du djupast?

Finns så mycket så det är omöjligt att välja på.

Hur skulle du vilja dö?

Ja, bara jag kan le så spelar det ingen roll. Att sakta bli torterad till döds kanske inte är någon hit direkt.

Vilket är ditt motto?

Att vilja flyttar berg är lika självklart som att björnen skiter i skogen.

Och så bilden med texten: Egot som gillar sin egna bok (typ).

Fick artikeln i örat så jag kommer inte riktigt ihåg texten under bilden.

* * * *

* * * *

Över till Matt. OE frågade om Matt. Jo han kommer tilbaks men jag vet inte när. Faktiskt ingen aning men tillbaks kommer han kan jag lova. Fan det var så mycket jag tänkte skriva men har glömt som vanligt. Ja och hur känns det nu då när boken är släppt?

Det känns overkligt men också en tomhet. Jag väntar respons från förläggaren och skulle fått det igår. Men hon ringde och sa att hon skulle bara.. och sedan ringa igen om en snabbis. Men jag vet att en journalist försökte i nästan två dagar att få tag på mig på ett nummer men kom inte fram. Så förläggaren fick nog samma svar, abonnenten kan inte.. i örat. Operatören är helt värdelös som jag hade, för jag har bytt nu. Byter telefon nummer typ varje gång jag snackar med någon media eller ja.. någon ny person. Om ni kommer hit och ska inhandla ett thainummer köp inte ”One to Call”. Men förläggaren ringer nog imorgon fast det är lördag, kanske. Men det känns helt ofattbart att den finns i butik och jag har fått riktig bra respons. Plus att Nina som är läsare här skickade bilder som hon tagit ute i butiken hur min bok ligger bland andra i högar. Mäktigt, känns overkligt och ja, shit. Men inte bara själva responsen utan även folk som skrivit om den på egna bloggar och gjort marknadsföring, tipsat folk och kört mun mot mun metoden som är så otroligt viktigt. Ett exempel av många är Kjell Åke som ni hittar här.

Nu över till lite action. En kort kort början på en kort story... Vi kan kalla den..

Galna

”Lyssna nu jävligt noga”, sa jag och ilskan i mig kändes i huden som om den kliade. Men jag höjde inte rösten utan försökte hålla ner tonen. Kände hur ögonen drog ihop sig, smalnade och svartna. Fokus på en sak. På stekaren framför mig. Han blängde tillbaks. Fastän jag tagit ett steg närmare och mitt ansikte bara var någon dec från hans, vek han inte en sek. Allt ljud runtomkring försvann, dämpades som om något tryckt ner volymen men i ögonvrån bakom hans huvud, snett till höger skymta jag hur vakterna kom springande.

För två dagar sedan hade vi rånat en guldbutik. Rånet hade spårat ut totalt. Den iranska ägaren hade dragit en jävla machete. Och det var på fitthåret att han kapat armen på Andy. Vi hade klivit in i fel jävla butik och med fel butik menar jag inte Guldfynd, utan på fel gubbe helt enkelt. Ägaren var tydligen helt galen. Och senare skulle det visa sig att hans kusiner, bröder och brödernas söner plus alla deras homies inte heller var så friska. Det var i december månad som vi klivit in i butiken med dragna puffror...

Snön låg slask i hela staden och det var inte ett dugg jul i luften. Butikerna försökt skapa känslan av jul och trigga upp hetsköpandet, över vissa gator hängde allt möjligt trams för att påminna om att tomten var på g, men solen smälte bort skiten under dagen. Sedan när mörkret kom så blev det bara grått och slaskigt, inte det minsta vitt och rött.

”Har du allt?” frågade Andy mig och jag nickade.

I väskan låg silvertejp, svarta platspåsar, rånarluvor, handskar och annat som behövdes. Påsarna visste jag inte riktigt varför jag lagt ner. Inte för att jag trodde vi skulle behöva bära ut ett styckat lik men de åkte bara ner i farten. Vi satt i en stulen Bmw som vi tjålat för inte så länge sedan. Om en halvtimma skulle han stänga butiken och varje dag fem minuter innan han låst affären, lämnade en ung tjej butiken. Hon knega där och det var precis när hon försvunnit runt knuten som vi skulle kliva in.

Tipset hade vi fått från Abbe. Grejen var det att liraren som ägde guldbutiken skulle vara riktigt jävla illa omtyckt i denna småstad. Och de flesta som var några att räkna med i Stockholm skulle också tycka han var en riktigt skitstövel. Enligt Abbe hade han klampat många på tårna i sina affärer. Och då inte guldaffärer, utan bakom den lilla butiken eller rättare sagt i den så var det en och annan handel som pågick, lite svartare om man säger så. Varannan tisdag så skulle han sitta och räkna feta cash där inne. Svarta stålar. Det kunde vara allt från en halv mille till en mille. Abbe visste inte riktigt varför men gissade på att det var löner till olika i restaurang och bygg. Egentligen visste inte Abbe alls så mycket, ingen vidare insider, men unga som vi var och hungriga som fan så räckte det. Och i värsta fall så hade han ju guld där inne. ”Gubben kommer skita på sig” när ni klampar in, hade Abbe sagt. Men så var det inte. Visst, han var illa omtyckt men för det betydde det inte att han inte hade backup. Och visst han satt på deg där inne, men degen var inte hans. Och inte fan sket han på sig.

”Akta!” skrek jag för kung och fosterland. Såg hur Andy drog undan armen i sista sekunden och hur macheten missade med några centimeter. Gubben såg helt jävla skogstokig ut och hade dragit fram den enorma machetes så fort vi klivit in i butiken. Direkt stampat i attack, utan det minsta tvekan. Båda jag och Andy hade blivit helt ställda och varför vet jag inte, men istället för att skjuta ett skott i taket eller nått hade jag slängt ett ställ som stod på disken med smycken mot honom. Han hade träffats i ansiktet och tappat balansen, sedan när Andy klev fram närmare med gannen i högsta hugg reste han sig upp och från sidan höll på att hugga av Andys arm. Men macheten tog i glasmontern som gick sönder direkt och välte. Jag fram, höll på att snubbla över något och..

Fortsättning följer...

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Måste vara småjobbigt att inte bli korrekt citerad i tidningen, jag skulle också bli lack på det om jag blev uppmärksammad i media.

  Jag såg förresten din bok direkt jag klev in i bokaffären här i stan, den stod på någon hylla som hette "Veckans nyheter" eller något liknande.
  Har plöjt igenom halva boken hittills. Jävligt spännande och bra skriven är den.

  Synd att det krånglar med böckerna, men det är sånt som händer. Känns bra att du inte glömt bort det i alla fall, inte för att jag trott det, men.

  Längtar efter fortsättningen på Galna. Är den inspirerad av en verklig händelse?

  Simma lugnt...

  Skrivet av Gf — 05 Sep 2009, 20:03

 2. Jag har läst din bok nu. Ska inte göra någon lång recension...men den är intressant och spännande. Det negativa är att den känns lite halvfärdig. En del saker som du tex nämner i början under kapitel 1 "promenad" knyter du aldrig ihop i slutet. Känns precis som det blivit bortredigerat eller glömt. Betyg 3 av 5 från mig. Hade fått en fyra om den inte känts lite halvtaskigt redigerad.

  Men lycka till med dina författarambitioner, du kan säkert lyckas stort om du satsar på detta!

  Skrivet av Doc B — 05 Sep 2009, 20:31

 3. GF - Japp true story.

  Doc B - I understand och vi redigerade faktiskt bort 80 sidor som mestadels låg i slutet. Men som tröst så kan jag ju säga att jag jobbar på 400 hundra nya sidor som är den direkta fortsättningen. Och det slutet kommer binda ihop I promise.

  Det manuset ligger hos förläggaren nu! Tack för dina åsikter!

  Skrivet av wanted — 05 Sep 2009, 20:42

 4. Läser din bok nu och tycker den är bra svårt att sluta läsa men blev väldigt ledsen över Camilla och Simon hur kan man låta bli att skydda sina vänner, det var ett stors svek, men samtidigt så är väl det rättvisa i din värld att "märka" någon som gjort något fel medans rättvisa i min värld äratt anmäla.
  Sen måste jag säga att du verkar ha haft väldigt struliga polare.
  Men jag ska fortsätta läsa och kommer säkert att kommentera mer.

  Skrivet av Marie-Louise — 05 Sep 2009, 22:33

 5. Berätta inte för mycket nu ur boken.

  För min del är de ingen brådska, angående boken, väntar förstås spänt, men har full förståelse för allt som kan hända med kommunikationerna, länderna emellan. Men som sagt va, inget stress.

  Ps, du har inget smågodis att lägga ut här på bloggen under tiden /ds

  Skrivet av NoName — 05 Sep 2009, 23:48

 6. Jag tyckte den var fantastisk. Har följt bloggen och visste att en del fanns med från bloggen i boken. Men jättebra jobbat! Tycke verkligen om den och jag kan tänka mig att de som inte läst ett ord från bloggen kommer höja upp den till skyarna.

  Skrivet av Soso — 06 Sep 2009, 07:37

 7. Läser inte ofta böcker men har nog aldrig läst en bok så fort. Kunde fanken inte sluta. Mycket bra och jag kommer absolut köpa nästa bok om det blir någon.

  Skrivet av Dunno — 06 Sep 2009, 22:56

 8. Grymt tung bok mannen. borde göras en film på denna boka har läsf snabba cash fucka aldrig upp svensk maffia och din bok lästa jag ut på 2 dagar grymt skönt flow har du något mer på g?

  Skrivet av Tokrave — 07 Sep 2009, 15:57

 9. En mycket bra bok, lite synd att din grabb kommer i kläm som han gör... Hoppas att det hela styr upp sig nångång/ Kram

  Skrivet av A! — 07 Sep 2009, 22:24

 10. Det är lugnt David....jag sitter så snällt o väntar tills boken kommer!

  Skrivet av Nenne — 08 Sep 2009, 15:17

 11. tja David om du fortfarande har ed Hardy kläder till salu kontakta mig via mail kan vi göra lite affärer ihop =)

  Skrivet av tokrave — 09 Sep 2009, 00:04

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor