Blogg gratis Logga in

WANTED

01 Sep, 2009

wanted | 01 Sep, 2009 | Huvudkategori | (1520 Läst)

Talk and talk and walk

Svammel dessa dagar och jag vet inte riktigt vad jag pratar om..

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Det har blivit helt skevt nu med sovrutiner. Får ingen direkt sömn utan man ligger med ena ögat öppet känns det som. Som i en lullig halvdvala. Sover några timmar vaknar och gör i stort sätt ingenting. För att sedan försöka sova igen. Igår så fick jag ju beskedet om att flera hade fått boken från bokus och det var en mycket märklig känsla. Trodde inte jag skulle känna så starkt men det gjorde jag. Blev genast nervös och kunde knappt skriva förra inlägget. Är nästan mer nervös och spänd hur den ska tas emot av folk här och att folk sa tycka att den var dålig. Men men.. ja ni som hängt med ett tag vet ju att jag lagt ut början och att en del text är taget från bloggen .. bara så ni vet.

När den hamnar i händerna på er, är det som ett sätt som cirkel är sluten och det känns mäktigt. Ni har ju hängt med ett tag och ni känner mig delvis kan man säga, men alla andra tusentals om faktiskt kommer köpa boken och sticka näsan i den har ju ingen aning om vem jag är, så själva processen – som vi har gått genom här kommer som sagt börja om fast i betydligt större skala. Idag fick jag besked om att en journalist från DN ska komma hit och intervjua mig nästa vecka. Deras asienkorrespondent som håller till här i grannländerna ska ta planet till Bangkok och intervjua mig. Första personen som jag kommer träffa rent fysiskt när det gäller boken. Det är ju en sak att bli intervjuad på telefonen och en helt annan sak att sitta face to face. I vanliga fall så gillar jag inte alls att tala på telefonen utan jag vill samtala synligt, jag vill kunna analysera och föra samtalet öppet för hur man säger saker är minst lika viktigt som vad man säger. Så i början av nästa vecka så kommer vi träffas och nu håller vi på med att bestämma hur, var och när via mejl. Kommer nog bli nervöst då, just nu känner jag inte så mycket. Nu består spänningen i rummet av att få mottaga de första recensionerna och se vad folk tycker. Kanske kommer ingen recension alls på ett tag eller så börjar det diskuteras på alla möjliga håll och kanter. Inte bara om boken utan min situation m.m. Vet inte riktigt vad jag förväntar mig om just torsdagen den 3 september 2009. Har ingen aning vad som väntar den dagen. Kanske inget utan det blir tyst som ett vakuum. Kanske mycket.

Kvar som nummer ett ligger jag på W&Ws lista och det känns förbaskat bra, overkligt bra och nästan bortskämt. Jag går själv och väntar på att videoklippen när de intervjuar Sofia och Timo ska släppas, de kanske släpps då. I den kontakten som jag haft med förläggaren nu så säger hon att det är mycket positivt att återförsäljarna köpt in mycket av boken för de ligger de i högar ute i butikerna och syns. Sedan så får vi vänta på och se om böckerna går åt och butikerna beställer in mer. Usch vilken nervig väntan. Ja, just det.. Stockholm City blev uppskjutet tills torsdag för er som är nollåtta.

Ja, tänk och undra vad som kommer hända nu. Helt otroligt och vad har man ställt till med egentligen? Inte i min vildaste vildaste fantasi skulle jag kunna tro att man skulle publicera en bok och få chansen att kanske kanske släppa fler och ja.. kanske bli ett namna. Om vi lekar med tanken och nu drömmer vi bara lite, men det måste man ju få göra. Tänk om denna bok nu säljer bra och chansen finns ju då det är låååångt kvar till en best seller, som min förläggare skriver men en god början!? Och bara det, att det finns en god början är helt fantastisk. Men om vi nu lekar med tanken att den säljer bra och att jag lyckas få fortsättningen publicerad också. Då har man kommit en bra bit påvägen för att göra ett rejält märke i den svenska litteraturen. Om jag därefter börjar att bygga upp kanske Matt och skriva om honom tillsammans med karaktärerna i Tatuerat Bröder eller fortsätter och skriva klart T Bröder, och de böckerna börjar sälja. Ja då jävlar vill jag lova att det inte kommer finnas något stopp.

Crime säljer som de säger och kommer göra ett bra tag. Jens Lapidus har jag plöjt vägen för oss andra när det gäller den undre världen. Självbiografier säljer också, så jag har inte kunnat stampa in i bättre tider. Men tänk då om kanske tio år, när man sitter och tänker tillbaks på tiden här idag. Ja, då kommer man nog le åt det och oavsett om jag släpper en eller flera böcker så har tiden hittills här på bloggen och med boken gjort ett rejält avtryck i mitt liv och förmodligen givit mig en helt ny början.

Nu vet jag inte riktigt vad jag skriver känns som jag svamlar saker som jag talar om hela tiden. Men ja, jag får skylla på att det är nära nu och att folk redan sitter med boken i handen känns helt otroligt, speciellt ni som läser här. Amazing. Ni får ursäkta mig för att jag skriver kort och utan någon direkt rödtråd men dagarna är tumult och förmodligen kommer inget alls hände den 3 september utan bara tyst och kanske någon recension och ett samtal kanske från förläggaren. Någon annan skillnad kommer det inte bli för mig men jag vet då att boken finns ute.

Och bara för det så läste jag just nu att Thony som kommentar nytt, välkommen hit Thony förresten, ja att han köpt den redan nu i butik.. Nä ni får köpa boken men ställ in den i hyllan utan att läsa så jag slipper höra vad ni tycker. Nervigt, men som sagt kom ihåg att det är en del repriser, speciellt i början som Thony också påpeka. Om jag minns rätt så slängde jag också ut början förut för att få respons av er? Jo jag tror det. Nä nu ska jag ta en promenad mitt i natten här och försöka tänka på något helt annat.

Simma lugnt!

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Väntar med spänning på att det ska komma en bok i brevlådan i morgon. Har läst hela bloggen på några sena kvällar förra veckan. Fastnade minst sagt. Hoppas det blir bokskrivande i stället för bus framöver. Och då måste du lyckas sälja böcker, och leva på det.
  Fick en hemsk tanke, kommer inte KRF inkassera sina skulder på obetalda p-böter och annat elände på förjänsten i ett antal år framöver? Men det har säkert ni, du och förlaget, löst på något smidigt vis. Ta inte ut lön i Sverige!
  På miljöbeskrivningarna så är vi nog grannkommunerna i norr bägge två.
  Lycka till!

  Skrivet av johan — 01 Sep 2009, 22:40

 2. Tjenare Wanted,
  Jag hämtade igår ut mitt exemplar av boken som jag beställt från Adlibris, där du också ligger topplista inom någon kriminell/biografi-genre.
  Läste närmare 200 sidor igårkväll, mycket kändes igen från bloggen i olika form men måste säga att du har fått ihop det till en mycket bra helhet.

  Så jobba på med uppföljaren så återkommer jag med en mer fullständig rapport.

  Skrivet av Jr. — 02 Sep 2009, 09:02

 3. Fick boken igår och läste den rakt av. Tror den kommer sälja stort. +100000 ex minst. Tyckte bloggen hade mer tempo men för de som läser boken direkt utan att ha läst bloggen blir det nog tillräckligt tempo ändå. Som bloggläsare var det kanske 70% upprepning. På sidan 111 heter din socialsekreterare Hans och på nästa sida och framåt heter han istället Leif, annars hänger det ihop rätt OK. Boken har också mindre av ditt direkta berättarspråk än bloggen. Eller så kanske det upplevs så eftersom boken har mer stickspår i berättandet. Hursomhelst så ska du nog i allafall känna dig nöjd med debutboken.

  Skrivet av Nisse — 03 Sep 2009, 05:05

 4. Hej Wanted!

  Jag fick din bok för några dagar sen och har slukat den. Håller inte med Nisse. Från ungefär sidan 210 framåt så var det helt nytt och innan kände jag igen ca hälften, så ungefär 25 procent kände jag igen. Men jag tror din bok kommer sälja som smör i solsken. Var helt suverän och du behöver inte oroa dig att. Folk som läser den och inte följt med dig på bloggen kommer tycka de är storslagen!

  Jag tycker som sagt den är fantastisk och du ska vara riktigt stolt. Den kommer ligga på listorna och bli en storsäljare.

  Skrivet av Sara — 03 Sep 2009, 06:08

 5. Sara, du har nog inte läst hela bloggen. Hela ekogrejen var ju repris och att den skulle sluta med blåsning var ingen nyhet. I stort sett så knyter boken ihop de tidigare blogginläggen med lite kitt mellan de redan berättade actionavsnitten. En spännande bok kan man läsa 2 ggr men första gången är ju roligare.

  Skrivet av Nisse — 03 Sep 2009, 13:41

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor