Blogg gratis Logga in

WANTED

31 Aug, 2009

wanted | 31 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1609 Läst)

And the winner .. plus annat

Lite blandat med vinnare och känslor och om namn..

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Ja, nu så.. ska bara sansa mig lite. Fick precis reda på att en läsare här på bloggen som jag även har som facebookvän – att han fick hem boken redan idag! Det var jag inte beredd på. Han hade beställt den på bokus och ja.. usch vad nervös jag blev. Det blev som det helt plötsligt blev verkligt alltihop. Att den damp ner i lådan idag!? Så egentligen vill jag bara gå och gömma mig men jag lovade ju att utse vinnarna och lite till. Men förvänta nu er inget mästerverk när ni läser boken och en del kommer ni känna igen från bloggen.. jag hade ju lite tidsbrist och förläggaren sa att vissa blogginlägg var grymt bra m.m... så ja.. nä nu svamlar jag. Dags för en cigg och sedan ska vi utse vinnare och tala lite om Kristinas intervju plus min identitet.. röka och sedan är jag tillbaks..

Sådär ja.. ja hur var det nu med namnet och så. Jo visst kommer det komma fram och det har vi ju insett alla, båda jag och alla nära och det kommer bli jobbigt. Frågan är bara när. Jag hoppas det kommer dröja tills det blir offentligt om man säger så. Vissa eller en del kommer ju hajja direkt av gamla polare och så men det är inte säkert att det direkt går till media och att det publiceras. Mest jobbigt är det för familjen där hemma om det skulle bli offentligt men vi har pratat mycket om det och farsan sa – ”Det är en fas som kommer gå över den också.” Samtidigt som de är väldigt stolta. Hur kommer jag då tackla det. Ja jag hoppas jag själv kommer så småningom få välja forum och tid att säga – ”Det är jag som är Wanted” och kanske få sitta i någon soffa. Men först måste jag då gå genom det som vänta mig. Mitt ev straff dvs. Om jag nu klarar ut soppan med de som är ute efter mig. Jag är lyst men för det betyder det ju inte att jag måste bli dömd. Polisen har lyst mig i en utredning och jag ska bli förhörd, sedan så får vi se vad som händer. Får jag några år, så tar jag det och om inte så har jag en jävla massa saker som väntar – säger förlaget. Som föreläsningar och annat om jag är offentligt person då och kläckt min identitet. Då finns det massa krokar som kan leda till bra saker.

Men när är rätt tillfälle då? Ja det vet jag sjuttsingen. Har inget svar på det idag och jag vill nog bara ha lite stabilare runt omkring mig. Just nu så känns det lite si sådär just för att allt är så ostabilt. Jag menar vi kämpar ju fortfarande i dagsläget för att nästan överleva här, dock så är det betydligt mycket tryggare än förut men ändå. Men som sagt min son Jack är stolt och han tar det hela mycket bra. Sofa och familjen är nog lite nervösa hur det hela kommer att arta sig, dock så har jag fullt stöd från alla och de är stolta. Men huvudsaken är nog att vi snackar om det. Och det gör vi väldigt mycket. Så jag hoppas att jag får välja själv så småningom ”När”. Och kanske så förnekar jag ett tag framöver – men det ska bli intressant att se hur det hela kommer debatteras och tas upp. Usch ja.

Sedan så var det intervjun – Och den var tung. Ärligt så blev jag helt slut efter Kristina och jag talat på skype. Jag hade i oförsig precis avslutat en annan intervju med en journalist från magasin Style och den var lång men Kristinas var tung. Jag visste att den skulle vara djup men nu när jag haft en del intervjuer så har jag också förberett mig. Men den största förberedelsen har ändå legat i att rannsaka mig själv och bara sjunka in i någon ärlighet. Att svara så öppet och ärligt på allt och just det har givit mig en trygghet. Dessutom så kan jag ju säga ”Nej det har jag ingen lust att svara på”, så jag känner mig inte så nervös ändå för intervjuerna.

Men Kristina och jag har lärt känna varandra i ett skrivforum som heter Kapitel 1 och vi har haft lite diskussioner om allt möjligt, mest om skriva men även om annat, tillsammans med andra. Och det var inte bara kul att höra hennes röst eftersom vi inte träffats live utan också få känna närvaron på ett annat sätt än massa foruminlägg. Jag var övertygad om innan vi började att hon skulle kännas hur trygg som helst att tala med och det var hon. Tycker att det hela var djupt och tungt men mycket ödmjukt och det som jag mest berördes av var hennes ärliga nyfikenhet som människa. Det kan ju vara annat att tala med en journalist som gör det rent journalistiskt men Kristina var rakt igenom ärligt nyfiken och det kändes väldigt bra. Det kändes också som hon själv var en smula nervös i början men bara efter någon minut så kändes samtalet naturligt. Men som sagt efter vi lagt på blev jag väldigt trött i skallen och var tvungen att slagga ett tag. Två långa intervjuer på raken, Kristinas var strax under en timma tror jag. Så sen sova jag. Men tusen tack Kristina och vi har sagt att vi ska ta ett samtal till efter att hon läst boken. Det ska bli intressant.

Och nu till vinnarna..

Tävling 1

Vinnaren i denna tävling vann för att jag tyckte att storyn fängslade mig och jag ville bara ”veta” – vad fan är det? Den var rå, ärlig och rakt fram men ändå hade sina liknelser och metaforer som lyfte språket. Den lilla storyn hade en puls genom texten som nästan var hetsig men bekväm och jag vill bara komma till slutet för jag ville veta.. sedan fick den mig att le. Och ja den vann pga av charm, hets och för att den väkte nyfikenhet på ett riktigt bra sätt.

Här kommer den...

-SPRING! Skrek Harry flämtandes bakom mig. Jag kunde nästan känna hans varma andedräkt i nacken. Andedräkten som fortfarande luktade vitlök efter kebaben som vi delade på till lunch. Ännu mer påtaglig var den panik som fick luften att vibrera. Den som får adrenalinet att koka, allt blir skarpare, minsta lilla ljud hörs alldeles tydligt. Så länge det finns en enda flyktväg så försvarar man den med liv och död. Inget får komma i vägen, jag kan välta träd om det behövs.

Jag sprang, jag visste att om jag stannade så skulle det vara slutet. Snabbare än vad jag egentligen kan springa bar det fram efter den annars så lugna villagatan i Hedemora. Månen sken skrämmande medan Harry manade på och slog mig i ryggen för att jag skulle öka farten ytterligare. Lungorna värkte och benen kände jag inte av längre, de domnade bort efter ett par hundra meter.

Efter vad som kändes som en evighet stannade vi flåsandes i en lekpark som var dunkelt upplyst. När Harry vände upp ansiktet såg man i hans ögon att det fanns mer än skräck där, han var upprymd. Den jäveln tyckte att det var roligt. Jag skakade på huvudet då vi plötsligt hörde steg i skogen. Grenar brast och marken tycktes vibrera när vi såg en stor gestalt röra sig fort genom snår och buskar. För fort för vad som verkade möjligt.

Allra helst ville jag bara vrida tillbaka tiden och få allt ogjort. Hur kan man vara så jävla dum, frågade jag mig själv. Aldrig mer ska jag handla utan att tänka på konsekvenserna, ALDRIG mer!

Benen kändes som fastfrusna i sanden, paniken steg ännu mer i bröstet. Plötsligt flög jag framåt. En obeskrivlig smärta i näsan fick mig att vackla och sekunden efter kände jag något varmt och vått rinna ner för mitt ansikte. Mer hann jag inte känna förens Harry puttade mig framåt igen, förbi gungorna som jag hade slagit i och genom villatomterna som fortfarande osade grillat.

Jag kände hur hallonbuskarna rev på benet när vi hoppade igenom dem, det blev svårare att andas. Blodet rann ner i halsen och det kändes klibbigt att svälja. Järnsmaken fick mig att vilja kräkas. Aldrig har det varit så synd om mig.

Harry vek plötsligt av, då såg jag. Harrys hus!

-Kom nu viskade Harry och öppnade altandörren som ledde in till hans kök. Men var tyst mamma sover, hon ska upp och jobba.

Nu orkade jag inte mer. Med blodet som rann ner för ett bultande ansikte och skrubbsår som sved när svettens sälta täckte huden, ramlade jag ihop i en hög på golvet. Jag grät, jag var rädd så att kroppen skakade. Adrenalinet som flödat i kroppen var på väg ut.

Aldrig, ALDRIG mer ska jag palla äpplen hos Psykogubben.

Grattis Joe Silent! Och jag mejlar dig snart! De bidragen jag fick in fanns många bra och en del var också riktigt bra skrivna. Riktigt kul att läsa och en del var direkt skrämmande. Men jag valde Joes som vinnare i denna tävling och skulle vilja välja fler men kan tyvärr inte just nu. Får se hur många böcker jag får kvar sen.. he he.. Släkten tog ju mer än hälften av de ex jag fick.

Och nu över till Tävling 2..

Här var det poesi och poesi kan ju vara allt mellan himmel och jord. Men den dikt som jag valde fick mig att känna lite extra än de andra och det var denna..

Glaset…..det förbannade glaset,
Som sakta lyfts mot dina läppar,
Dina fina, små tunna ljusrosa läppar,

Jag vill slå glaset ur din hand,
Ner på golvet,
Höra glaset krossas,

Stampa på glaset,
Spotta på skärvorna,
Se spriten flyta ut på golvet,

Men jag kan inte, vågar inte,
Du är min lilla mamma,

Om jag ändå hade vågat,
Du var min lilla mamma,
Jag älskar Dej.

Grattis Nenne! Har inte din mejl så du får mejla mig. Men jag kommer dessutom säga till ”jordbro” – don´t worry, dig kommer jag skicka ett ex ändå. För att du ställt upp i hårda tider! Plus så kommer jag skicka ut en ljudbok till Marie-Lousie, för hennes dikt som fick mig att le, om sitt hår. He he.. den kommer dock komma senare då de inte kommer släppa ljudböckerna förrän i mitten av september och jag kommer be förlaget själva skicka den.

Nä nu ska jag gömma mig under täcket! Blev lite mer nervig nu när jag såg att en till hade fått boken... precis nu.

Hörs sen!.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Kanonvinnare! Grattis till er två :)

  Skrivet av Mats K — 31 Aug 2009, 20:09

 2. Håller med föregående talare, kan bara gratulera och får väl gratulera mig själv också,
  Tack så väldigt mycket, det behövde jag, vinner aldrig något annars, och ljudbok var bra var faktiskt inne på tanken själv att köpa den som ljudbok eller mp3. Så tack än en gång.
  Ps Jag kommer fortfarande vilja ha din signering.

  Skrivet av Marie-Louise — 01 Sep 2009, 06:58

 3. Ang ditt namn, så gå inte och grunna på det nu det kommer nog ut av sig själv och då får du ta det då, Men jag förstår at du har mycket att tänka på, men tänker man för mycket så blir man galen.
  Carpe Diem

  Skrivet av Marie-Louise — 01 Sep 2009, 07:03

 4. heter du most wanted på facebook möjligtvis? :P

  Skrivet av SB — 01 Sep 2009, 09:02

 5. SB - sök på min mejl wantedblack@gmail.com jag heter David Larsson där men jag misstänker det finns en del David Larssons.

  Skrivet av wanted — 01 Sep 2009, 09:11

 6. Tack så jättemycket för vinsten! Har haft den i huvudet i 26 år!

  Skrivet av Nenne — 01 Sep 2009, 16:47

 7. Tjo!
  Hittade din blogg för några dagar sedan, och har sträckläst allt från ditt första inlägg tills idag! Glad att jag slapp vara med från början och vänta på inlägg så jag fick läsa allt i streck! :)

  Och slapp även vänta länge på din bok, hade tom så tur att jag var in på lokala bokhandlaren idag och frågade om att förboka den, Då sa han att dom har den här och visade mig till en hylla där den stod, redo till försäljning.. Jag påpekade att dom var lite för tidiga med att sälja den, vilket han då också upptäckte själv, men till min glädje fick jag då köpa den idag! :)

  Har bara hunnit läsa runt 50sidor änsålänge, mycket repriser på saker jag just läst i bloggen. Men förhoppningsvis kommer det mycket annat med!

  Gillar ditt skrivspråk och din stil.

  Hoppas att allt löser sig till din fördel en vacker dag, även om du förstört många liv. Alla
  är värda en andra chans. Har även själv snuddat vid din värld som yngre, och har många polare som både gjort tid och suttit fast/är fast i drogträsket. Men själv tog jag mig ut innan det vart allvar!

  Kommer följa dina (förhoppningsvis) framsteg, och kommer vara en trogen köpare på dina böcker, älskar historierna om Matt, och även Tatuerat BRÖDER. Matt känns som en variant av dig, och att du nog är "rollfiguren" bakom Matt. Fast med mindre verklighetsanknytning än historierna om ditt eget liv!

  Men men, Håll fast vid vad som betyder nått. Familj och vänner, och nu även dina fans i hope :)
  Det finns ett annat liv, och jag tror nog du kan nå dit en dag.

  Orkar inte korrektursläsa mitt inlägg, så ber om ursäkt om det låter något virrigt, stress-skriver och ska skynda mig iväg på gymmet nu!

  Mvh

  Skrivet av Thony — 01 Sep 2009, 17:54

 8. Hej och tack för vinsten!!

  Jag blev sjukt glad när jag såg motiveringen och att jag hade vunnit. Ska bli riktigt roligt att läsa boken.

  Keep up the good work!

  Mvh
  Christoffer

  Skrivet av Joe Silent — 01 Sep 2009, 22:46

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor