Blogg gratis Logga in

WANTED

31 Aug, 2009

wanted | 31 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1589 Läst)

Close and closer and sooon

Snart och GF - sorry gubben men nu när det är el spänning i luften så måste jag snacka av mig nutid.. men snart.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Vaknade i morse av att rummet var så kvavt att man knappast kunde andas. Kikade på klockan och den skulle snart slå tio, de första som går genom tankarna var som vanligt att räkna ut hur många timmars sömn jag fått. I natt var det ungefär fem. Ibland känner jag ingen skilnad på två, tre timmar och fem, sex. För mer sover jag inte per dygn men är det så att jag bara fått två tre timmar sova, så tvingar jag mig själv att ligga kvar och försöka ropa på John Blund.

Men det var kvavt, så in i vassen, för strömmen hade gått. Igår gick strömmen fem gånger och det gjorde mig vansinnig. Ont i ryggen, för jag slaggat som ett jävla ess på en leksak i sängen som lillkillen glömt städa bort. Klev upp och drog upp balkongdörren, in i badrummet och sköljde av mig. Greppade en burkkaffe, sprätte upp den och klunka i mig, utan på balkongen och tände en cigg. Det var som rummet bokstavligen var utan syre, helt stilla. Men ute på balkongen var det både, väte och syre eller H2O – heter det va?

Någon minut in på ciggen såg jag en av vaktmästarna, han rullade en cigg och tittade upp mot mig. Log och håll upp två fingrar i luften.

”Two!” sa han och visade nästan rostiga tänder.

”No power”, svarade jag tillbaks.

Han slog ut med handen över husen som om hela området var utan el. Skakade på huvudet, rullade klart ciggen och höll upp två fingrar i luften för en andra gång.

”Two!” utbrast han igen och sedan lämnade han scen.

Två minuter, två timmar, två kvarter – ja, inte vet jag men jag gissade på att han menade att strömmen skulle komma tillbaks om två timmar. Fan, tänkte jag. Ville ju slå på datorn och kika om det hänt något spännande. Måste mejla lite och skriva, men svårt utan ström och mina batterier till datorn har lika mycket krut som Wasa har i sina kanoner nu. Suckade hårt, rökte och dra på trissor, fläkten drog igång i samma veva jag klev in. Två minuter menade han. Bra, bra. På med lapitopen och nu sitter man här....

Men det har inte hänt så mycket på fem timmar. Det första jag checkar är mejlen och någon kommentar till bloggen hade kommit plus några andra mejl. Sedan spanar jag facebook och därefter kollade jag bokus listan, hur försäljningen hade gått förra veckan och nu låg man kvar på sjunde plats. Allt har jag legat sju v 33, 34 och 35.. stabilt. Det är alltså listan av mest sålda självbio och min har ju ännu inte börjat säljas men Dick Sundewalls Peter Rätz hade klivit under mig – det tyckte jag var kul. Glansdagarna är över Dick, bered din väg....

Sedan var det Kapitel1.se som jag kolla över. Bruker inte vara där nu så mycket, eller inget alls men har ett öga där. La ut en tråd igår om moral.. för jag fick ett mejl igår som jag la ut där och vill visa att jag är öppen för debatt, från okänd beundrare.. saxar in hela trådstarten som jag la in på forumet...

-----

Nu har den moraliska debatten och "motståndet" börjat angående min bok "Jag är Wanted" som släpps den 3 sept. Har märkt av svaga tecken på olika sätt att det finns folk som bokstavligen inte vill att min bok ska säljas eller publiceras. Har bland annat fått ett mejl...

Detta mejl fick jag:

"Mitt namn är som ditt obetydligt. Jag skickar dig detta mail för jag anser att ditt förlag går över en moralisk gräns när de publicerar din bok. Du är fortfarande efterlyst och du ska veta att jag och några andra som har stort inflytande bland kritiker, media och den svenska kulturvärlden vill förhindra att din bok säljs och att den blir publicerad.

Jag tillsammans med mina vänner kommer göra vad vi kan för att förhindra detta.

Anonym"

Debatten i sig har jag alls inget emot att lyfta fram och alla får ha sin åsikt. Vem som skickade mejlet har ingen betydelse, har mina misstankar och kanske är det bara ett lösskott. Men jag vet att det finns folk som har emot att min bok släpps och det ska bli intressant att se hur de kommer att gå tillväga för att förhindra. Det de måste förstå är att själva debatten i sig väcker uppmärksamhet och förmodligen bara kommer öka min försäljning. Jag kommer att hålla denna debatt öppen och ta upp den på olika forum på nätet, min blogg och även om det ska behövas lyfta fram den i media om intresse finns.

Men viktigt för min del är att hålla debatten öppen och att folk får tycka till, fråga och debattera. Därför lägger jag in denna trådstart själv här och vill man är det bara att fråga på så svarar jag i den mån jag är här.

Simma cool

-----

Länk dit kan ni hitta här...

Och vad säger vi om det här? Ja, rent uppmärksamhetmässigt ”sätt” så är det ju bra för boken att det kommer väckas en debatt och att det finns en motståndare. Inge krig utan fiende och krig får ju alltid spotlight. Så om det finns några där ute som kommer jobba mot min bok så blir det ju egentligen för. Jag själv accepterar att det finns folk som kanske tycket att jag inte borde få publicera en bok men vi har tryckfrihet i Sverige och än så länge är jag svensk medborgare. Jag skrattade ju inte när jag fick mejlet men mer skakade på axlarna och det eggade mig till att själv ta upp det hela. Jag skrev ett inlägg på Crime News om det som ni hittar här.

Ja, upp i ringen om någon vill fightas – I am wanted and redo. Men det är väll viktigt att jag visar en öppenhet som jag faktiskt känner. Alla får ha sin åsikt och jag kan debattera för min. Men idag ska jag ju presentera vinnarna i tävling 1 och 2, men det får ni vänta med tills senare ikväll, sorry men tålamod är en dygd. Och själv sitter man som på nålar och spikmattor i väntan på den 3:e.

GF – ja jag försår men just nu kommer det bli lite mer annat. Det är nog många som vill ha storys och lite längre inlägg, men tiderna förändras och även min blogg byter skepnad ibland. Just nu kommer det bli mycket om nutid och om min bok. Strax efter debuten och när jag fått prata av mig lite bok och listor och annat så kanske vi kliver in i mer storys igen. Sorry gubben men det kommer så småningom – lite mer crime.

Idag lite senare kommer jag även lägga ut en intervju som Krsistina Garhn har gjort med mig. Hon är en av de jag lärt känna på kapitel1 och hon intervjuade mig via skype i fredags och blev klar med utskriften igår. Så senare idag publicerar jag den också. Nä tyvärr GF just nu är jag så uppe i det här med boken att jag inte skulle kunna få ner några spännande rader. Du får helt enkelt vänta en skvätt. Det var något mer jag tänkte ta upp men glömt.

Jag vet idag att min mor och min son plöjer boken och det känns nervöst. Mycket nervöst måste jag säga och inte minst att min syster också läsar den. Ja, vad de sen kommer säga kommer ta på alla sätt och vis. Oavsett vad de säger. Nej nu ska jag fortsätta min dag och senare idag så läggar jag ut vinnarna plus Kristinas intervju.

Hörs snart – simma cool

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Hej! Jag igen, din fd kritiker numera omvänd blivande bokköpare.

  Har du funderat på hur du ska tackla att din identitet blir känd? Även om du nu skrivit om dina stories så kommer med säkerhet en del folk att känna igen dig och det kommer säkert att skrivas en del på div skvallerforum.

  Har du förberett dig själv och dina nära och kära inför detta faktum? Blir det förneka förneka förneka eller kommer du till slut gå ut med din riktiga identitet?

  Mvh Doc B

  Skrivet av Doc B — 31 Aug 2009, 09:23

 2. Hej Doc - Jodå och jag fick en fråga om det tidigare. Och det var ju det jag skulle svara på som jag glömde bort. Tack för påminelsen. Svarar i nästa inlägg. Ang mitt namn m.m.

  Skrivet av wanted — 31 Aug 2009, 09:29

 3. Det klart att det är bra att det blir en debatt, men jag skulle önska att det blir en debatt om själva boken sen när den kommer ut, för det är ju tvärr inte ofta man får höra hur det är att vara en brottsling vad ni tänker och känner och hur ni lever, och just den biten tror jag är viktig framförallt för ungdommar som kanske är på väg att välja fel väg, att då kunna läsa om hur det verkligen är att leva det livet tror jag kan få många att välja en annan väg.en vet man ju att ungdommar kanske inte läser vidare mycket böcker
  men ju mer man diskuterar boken desto större chans att dom blir intresserade.
  Vad gäller att du inte skulle få ge ut en bok bara för att du är efterlyst tycker jag du ska skita i för om jag förstått dig rätt så är du inte på flykt från det straff som väntar dig av den svenska rättvisan, utan du flyr från folk som vill åt dig. Rätta mig om jag har fel.
  Ha det så bra i hettan :)
  Ps känner mig som nån jäkla psykolog.
  S

  Skrivet av Marie-Louise — 31 Aug 2009, 10:30

 4. Jag uttryckte mig nog lite "hårt" i min förra kommentar med tanke på hur många spaltcentimeter du ägnade till att svara på mitt inlägg, hehe.

  Jag förstår helt att du inte har ork och lust att pumpa texter som förut och vill fokusera på nutiden. Det är intressant det med, så fortsätt med det. :) Jag är väldigt intresserad av att läsa vad du skriver under dom kommande dagarna/veckorna. Men ja, ibland kan man ju bli lite nostalgisk. Dock så kommer ju boken ut närsomhelst nu så då lär min wantedholism bli mer än tillfredställd, misstänker jag. :)

  Och det där mailet, ja, det var väl kanske inte så oväntat att liknande respons skulle komma. Just brush it off.

  Skrivet av Gf — 31 Aug 2009, 16:12

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor