Blogg gratis Logga in

WANTED

27 Aug, 2009

wanted | 27 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1672 Läst)

In the ear and number 3

Ett snutte kort smakprov för örat och ja visst har jag klättrat.. helt ofattbart.

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Kommer bara skriva några mycket korta rader idag, för det väller in att göra men imorgon blir det dessto mer. Glöm inte tävlingarna heller! Jobbar som attan med massa saker både för bokens famtid men också för bloggen på olika sätt som jag nämnde i förra inlägget. GF du fråga om Nam ja.. det är lite svårt att förklara men jag gör det sen. Det är en helt annan kultur här och ibland är det svårt att förstå. Men jag förklarar sen.

Tack alla – när jag får höra att ni beställt boken och bara väntar på den så blir jag som sagt helt varm i kroppen, det känns förbannat bra. Såg förresten att jag låg TREA idag på W&Ws lista. Hua.. shit alltså och jag hajjar ingeting, ofattbart.

Idag så släpptes ett mycket mycket litet smakprov av ljusboken från Bonniers Audio, ni kan lyssna på det här. Tycker Jonas Malmsjö som är uppläsare låter helt grym! Ska blir riktigt kul att få sin egen bok i örat sen, att få höra någon läsa upp den. Amazing helt enkelt.

Men det var några korta ord! Hörs sen.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Soft

  Låter bra som fan.

  Dåliga nyheter för mig dock, jag försökte handla boken online. Men av flera anledningar bor jag i Berlin just nu och de la på mer än dubbla priset för frakten. Sniket av dem. Det är fan inte så dyrt att skicka grejer. Jag har gjort det tusen gånger och det går på mindre än halva.

  Får vänta tills jag kommer till Stockholm nästa gång. Den som väntar på nått gott väntar alltid för länge :(

  Simma lugnt.

  Skrivet av Per — 27 Aug 2009, 14:47

 2. Ja, låter jävligt bra indeed. Grattis till tredjeplatsen. Snart är du etta.

  Skrivet av Gf — 28 Aug 2009, 01:19

 3. grattis till förstaplatsen där du ligger idag (28 aug.)

  :)

  Skrivet av Evert — 28 Aug 2009, 14:41

 4. Tyvärr verkar W&W inte vara bättre än dig på att skriva korrekt. Den beskrivning av boken de har på sin sida, troligen baksidestexten, har i första meningen din typiska felanvändning av sätt. Det skall vara sett istället.

  Kan ju vara en kommentar att ha i bakfickan om den som korrekturläser åt dig klagar.

  Skrivet av Nisse — 28 Aug 2009, 14:56

 5. "Eftersom jag levt på skiten i stort sätt i hela mitt liv, så javisst, man kan säga det har varit mitt yrke."

  Det är inget fel här eller? "Sätt" har inte med se att göra?

  Skrivet av Erica L — 28 Aug 2009, 15:07

 6. Grattis till förstaplatsen ! @Erica L Pissnisse vill väl bara gnälla antagligen.

  Skrivet av Putte — 28 Aug 2009, 15:40

 7. Tack alla!

  Vill bara säga att jag tyvärr inte kommer skriva något idag fast jag sa det igår. Är trött som bara den och det känns helt segt i pallet. Har haft två intervjuer idag på telefon och skype. En väldigt lååång och en lång.

  Men skriver imorgon. Ni som bor i sthlm eller vistas i stan på måndag. Kika i Stockholm City då! Men de som intervjuade mig idag var några helt andra.

  Hörs sen nu ska jag Soooooova och visst fasiken - att ligga som etta vilken grej. Fattar det inte själv!

  Skrivet av wanted — 28 Aug 2009, 17:26

 8. Erica, är du lärare i flumskolan eller? "I stort sett" uttrycker en övergripande betraktelse av något, i detta fall livet. Betraktar gör man med ögonen, därav se och sett. Det är riktigt att sätt inte har med se att göra.

  http://www.kotus.fi/index.phtml?l=sv&s=1644

  Exempel: På sätt och vis har jag i stort sett levt på etc....

  Sätt har alltså med att göra hur något går till. Jämför tillvägagångssätt.

  Problemet med att släppa in fel ord i olika sammanhang är att språket förfaller och den som läser till slut inte vet vad författaren egentligen vill ha sagt. Sen så tar många av de mindre belästa som ser detta efter den felaktiga användningen, precis som Erica. Många journalister platsar i denna kategori. Wanted's bok lär ju inte bara bli läst av kultureliten så risken finns att många tar efter.

  Om du menar "på ett sätt sett" och skriver "på ett sätt sätt" så kan man ju ana vad du menade men du kan ju ha menat "på ett satt sätt" eller "på ett sätt satt" eller "på ett sätt sått". När det blir fel är det ju inte alltid uppenbart om du använt sätt istället för sett eller om du bara stavat fel och att det istället för ä skall vara a eller å. Ofta spelar det ju mindre roll men texten minskar i värde när det är många fel.

  Värdet som minskar beror naturligtvis av sammanhanget. Är det en teknik, juridik eller ekonomiartikel är det ju bara att kasta i papperskorgen om det är tvetydigheter. Är det en skönlitterär text så är det ju berättandet som är viktigast men underhållningsvärdet minskar då man får stanna upp och fundera på vad författaren egentligen menade.

  Skrivet av Nisse — 28 Aug 2009, 18:13

 9. Fick nyss ett mail från Bokus:

  Vi har idag skickat följande varor med Posten Ekonomibrev:

  * 1 st Jag är Wanted

  Nice!

  Skrivet av Nisse — 28 Aug 2009, 19:31

 10. @Nisse, Hej språkpolis. Vem orkar bry sig om småsaker ?

  Själv hatar jag alla språkpoliser för jag tycker att alla har rätt att uttrycka sig i skrift oavsett om dom skriver bra eller dåligt, det är inte förbehållet dom som har högsta betyg i svenska.

  Jag själv skriver väldigt dåligt mellanåt och har fått min dos av språkpoliser själv :-)

  Jag själv gillar att Wanted skriver på ett annorlunda sätt och jag fattar det han menar, tror nog att dom flesta gör det faktiskt.

  Grattis till förstaplatsen på topplistan Wanted !

  Skrivet av Jari — 28 Aug 2009, 19:35

 11. @jari Det en otjänst att säga att någon är tillräckligt bra, det skapar bara medelmåttor.

  Jag tycker att Wanted har ett uppfriskande berättarspråk med många geniala genvägar i språket som är både nyskapande och precisa i sitt uttryck. En svenskalärare kanske skulle tycka att det fattas några ord för en korrekt meningsbyggnad ibland men det skulle antagligen förstöra berättandet. Det korthuggna språket tycker jag Wanted är bättre på än t ex Lapidus eftersom Wanted's språk känns mer äkta. Det är inte där problemet ligger. Problemet är att man tappar rytmen i läsningen när det är fel ord och ibland felsyftningar. Ska bli kul att läsa boken men om W&W inte har korrat bättre än de gjort på baksidestexten är det tråkigt. Särskrivningar dyker upp ibland också men inte så ofta hos Wanted.

  Särskrivningar kan ju bli riktig roliga ibland, se exemplet nedan. Kul att vara same från Lappland ibland.

  "mörkhårig sjuksköterska sätter på skygglapp"

  "mörk hårig sjuk sköterska sätter på skygg lapp"

  Som du ser blir betydelsen helt olika beroende på hur orden sitter ihop. Hur trevligt är det med en hårig och sjuk tjej?

  Skrivet av Nisse — 28 Aug 2009, 21:35

 12. @Nisse, Du ska veta att jag respekterar din åsikt eftersom alla har yttrandefrihet, men jag hatar som sagt språkpoliser, ingen ska dissa någon för att dom stavar fel eller har problem med meningsuppbyggnad.

  Det här gäller allra helst på nätet, på nätet har alla oavsett hur dom skriver rätt att yttra sig utan påhopp, nu har det ju tack och lov blivit mindre språkpoliser på nätet senaste åren jämfört med innan, språkpoliserna har insett att även om någon stavar fel så har dom rätt att skriva utan att bli påhoppade.

  Jag ska kanske nämna att jag driver den här siten bloggsite.se och försvarar alla som skriver i bloggarna här när dom blir påhoppade om stavning o.s.v och jag själv är inte den som är bäst på att stava rätt :-)

  Jag har själv problem med många grejer som att skilja på en och ett t.ex finne som jag är hehe.. och jag hatar när folk påpekar det !

  Jag vet inte heller vad verb, adjektiv o.s.v är för det kunde jag aldrig lära mig.

  Tidigare var det ju många språkpoliser i farten i olika forum och andra siter men dom har fått ge vika, ingen ska hoppa på någon annan för att dom stavar illa.

  Det är knappast ditt ansvar eller någon annan språkpolis ansvar att läxa upp någon för att dom inte stavar rätt, det kommer aldrig att bli så att alla stavar rätt utan försök leva med det.

  Skrivet av Jari — 28 Aug 2009, 22:26

 13. @Nisse, självklart skrattar jag också åt en del särskrivningar som folk gör, det är en stor skillnad på sjuk syster och sjuksyster o.s.v haha...

  Men jag låter bli att påpeka om sånt eftersom jag vet vad dom menade och alla andra vet oftast också vad som menades.

  Skrivet av Jari — 28 Aug 2009, 22:29

 14. @jari Visst ska alla få uttrycka sig, det är ju självklart. Kan man som språktaliban med ett enkelt påpekande få någon som gör ett konsekvent fel förstå felet och åtgärda det är det väl en större vinst för den som lärt sig något än för den som klagat? Det jag påpekat är inte stavfel, det är användning av fel ord vilket gör att texten blir otydlig och ibland goddag yxskaft. Har man författarambitioner som Wanted kan man bara vinna på att bättre behärska språket, det är ju ett arbetsverktyg.

  Jag fick dessutom aldrig mer än 4:a i svenska. Det motsvaras antagligen av dubbelt MVG idag. :-)

  Till Wanted kan jag bara säga grattis till 1:a platsen och hoppas att du uppskattar både ris och ros. Det är välment.

  Skrivet av Nisse — 28 Aug 2009, 23:01

 15. @Nisse, problemet är ju att det inte går att lära någon att stava rätt eller skriva på rätt sätt när dom helt enkelt inte kan lära sig.

  Du kan sitta en vecka med mig och försöka lära mig vad verb och adjektiv o.s.v är men fråga mig veckan efter så kan jag aldrig säga vad ett verb är hehe.. så enkelt är det.

  Du kan förklara för mig skillnaden på en och ett i en veckas tid och veckan efter så kommer jag i hälften av fallen helt enkelt säga fel fortfarande för jag kommer inte att veta ändå, jag kan bara chansa och ha fifty fifty chans eftersom jag inte vet :-)

  Jag kan förstå att det är svårt för dig att ta in det men vissa kan helt enkelt inte lära sig vissa saker hur mycket man än försöker lära någon, jag kan bara hoppas att du inser det och tar in det jag säger, jag kan bara tala för mig själv men vet att många har samma problem helt enklet.

  Skrivet av Jari — 28 Aug 2009, 23:20

 16. Idag är det den 29:e. Var det inte idag tävlingarna skulle avgöras?

  Skrivet av NoName — 29 Aug 2009, 11:36

 17. He he jo jag håller på att skriva och kolla över bidrgen på tävling 3. Men just nu kommer en liten tjej vid namn Nam med kvart och städar blick så jag måste liksom ta paus och ja.. kanske piffa upp en kudde så jag gör mitt.

  Snart resultat

  Skrivet av wanted — 29 Aug 2009, 11:53

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor