Blogg gratis Logga in

WANTED

26 Aug, 2009

wanted | 26 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1641 Läst)

Plans and more..

Kör lite vad om är på g..

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

I går var Sofia och Timo uppe på förlaget och blev intervjuade. De spelade in två intervjuer, separata intervjuer som de ska klippa ner till korta youtubeklipp och marknadsföra på nätet. Klippen kommer ni få se till helgen kanske. De satt i skuggan för att inte blotta min identitet och jag har ingen aning om vad de talade om. Men jag vet att det gick riktigt bra tydligen. Ska bli riktigt spännande att se. Tydligen satt de kvar länge och snackade med min förläggare och media ansvarig och det samtalet skulle vara intressant att få höra, av olika anledningar. Men men här sitter man på andra sidan jorden och avståndet är både en pina och ett skydd.

Fick häromdan en uppgift att skriva ett brev till tjugo tusen bokus kunder också. Ett personligt brev som skulle gå ut till alla kunder i samband med någon katalog. Så som jag uppfattade det så var det några utvalda ”författare” som skulle skriva och jag var en. Kommer senare publicera brevet. På fredag kommer jag bli intervjuad av Magasin Style och det är lite intervjuer på g. Jag har hört att min bok har blivit utvald som ”Veckans bok” av en av de största internet försäljarna och den kommer då ligga som just det på första sidan högsta upp på deras hemsida. Under samma vecka som jag blir släppt. Riktigt kul och bra för försäljningen. En kvinna som jag kommer presentera lite mer senare kommer göra en intervju med mig via skype och sedan skriva ut den och den intervjun kommer jag publicera helt ocensurerad här på bloggen. Jag kan tänka mig eller det skvallras om att hon kommer gå ner ganska så hårt på djupet om man säger så. Anledningen varför jag gör så är för att jag kan tänka mig att det kan vara intressant för er läsare. Att få ta del av vårat ”samtal” ur en annan vinkel än vanligt här på bloggen. Ur någon annans perspektiv också. Jag känner inte henne mer än över nätet och jag har givit henne helt fria händer om vad och hur hon vill lägga upp intervjun. Okej jag kan säga så här – att jag har långt ifrån blivit religiös, jag gör absolut ingen Liam här. Men kvinnan håller på att utbilda sig till präst. Och intervjun kommer inte bli religiös vinklad, men jag tror att hon kan beröra djupet med sina frågor på ett väldigt bra sätt.

Sedan så kommer ju Mats Karlström så småningom lägga ut en recension av boken här, en frilansjournalist, fd redaktör och läsare av bloggen. Jag vill nu på något sätt underhålla er läsare och på något sätt hitta ”nytt” som kan vara kul att ta del av på denna resa. Håller på med marknadsföringsplaner som sträcker sig till våren 2010, inte för bloggen men för boken och planerar massa kuligt, smått som stort. Ett projekt som faktiskt faktiskt kan vara riktigt riktigt bra för boken. Men boken kommer att komma ut i pocket i tidig vår och vid det tillfället kommer vi nog köra på det som jag tänkt inom marknadsföringen. För att ge boken en extra putt.

Förlaget har varit mycket öppna för att ta emot förslag och tycker det är kul när författaren till boken engagerar sig. På ett sätt så kommer ju själva situationen jag sitter i sälja men jag hoppas på att få bra feedback på språket också. Så just mitt själva författande i sig säljar. Är dock inte så orolig för att det kommer bli ris, men lite är man ju. Har fått så mycket bra feedback från både är läsare och förlaget. Någon nämnde att jag skriver som en kratta.. jo he he.. det håller jag med om. När jag skriver blogginlägg och storys så skriver jag på och sedan slänger in i ett rättstavningsprogram nu och rättar där det är rött. Skriver så mycket och det är så mycket så just nu har jag inte tid till mer, men då märker ju inte programmet när jag använder fel ord... och det gör jag. Har sedan länge mycket svårt för detta och har skolålder fått en stämpel som en viss släng av dyslexi. Som liten sa jag ofta fel vid vissa ord som tex släcka och tända, över och under m.m. De satt sig aldrig utan var som stora luckor.. likadant med sätt m.m. nu som äldre ser jag helt enkelt inte det.. hur mycket jag än bankar in att sätt är sätt och inte sett. Det krävs stor koncentration för att faktiskt skriva rätt.. likså i många svåra långa ord. Och det kämpar jag på sam fan att öva bort men om jag sitter och bankar in att sätt är sätt så om två dagar senare så kan jag inte se skillnaden på sätt och sett ändå. Men givetvis har jag korrat med förlaget och givetvis så är dess ord redigerade. Du ska vi inte tala om andra språk, engelskan, och nu Thai. Jag har bott här i över ett och ett halv år och försökt hur många gånger som helst att öva thai men det är som en spärr – det går inte. Jag är ju den sista som liksom brukar ge upp. Men när det kommer till språk så ja.. omöjligt känns det som. Enkla fraser som jag hör varje dag och får förklarat försvinner bara några dagar senare..

Dock så gör jag vad jag kan och när det gäller svenskan i skrift så har det varit till min fördel anser jag för när jag kommer till ett svårt ord så går jag runt det ordet men andra ord. Och försöker hitta egna ord och ge en egen sorts förklaring istället för att stava rätt – på så sätt har jag fått mitt egna språk. Men jag skäms inte för det och jag skäms inte för att publicera text som är grammatiskt fel eller som bör korrar.. Inte här och inte på andra bloggar. Men när det kommer till bokform och annat tex som brevet som ska gå ut till tjugotusen bokuskunder då går det givetvis genom såll.. dont worry.

Idag har det varit lite problems, med Nam och hennes mor. Tredje världskriget helt enkelt. Och mellan står jag som ett frågetecken. Tror det är på g att lösa sig men det stormar hårt. Annars så är det läsa bok som gäller och skriva – har precis börjat läsa ”Gärningsmannen var en kvinna” skriven av två journalister, en av dem är Suzanne Kordon som håller Crime News. Ni ser den på bilden i förra inlägget. Handlar om som det låter kvinnliga gärningsmän. Gör en avrapportering sen.

Men återigen tack alla för ”grattis”. Mina föräldrar fick hem tio ex av boken hem till sig igår och visst var de stolta men som sagt – delat. Pappa kommer nog vänta ett bra tag innan han vågar läsa baksidetexten ens och mamma bläddrade i den försiktigt. Talade med dem på skype idag och de ger mig full stöd i det jag gör men det är ju ”ont” för dem som hela boken handlar om. De tyckte omslaget var fint men nja.. lite brutalt.

På onsdag nästa vecka dagen innan debuten kommer jag mejla förläggaren mitt andra manus, fortsättningen på ”Jag är Wanted” och det ska bli riktigt spännande och se vad hon tycker om det. Ni får hålla tummarna då. Och minns jag inte fel så har programmet ”Efterlyst” premiär på onsdag, dagen innan min debut. Fan tänk om Leif GW skulle få en sms fråga eller något om vad han trodde om denna ”Wanted” som sitter lyst och skrivit en bok, är sann eller inte? Snacka om reklam he he.. så ja.. om någon har lust så gör det ju inget om någon okänd slänger iväg ett sms..

Glöm inte tävlingarna!! De har kommit in några bidrag men inte så många så chansen är BIG att vinna kan jag lova. Nä nu ska jag läsa en skvätt, sedan göra läxor med lillkillen, vänta på samtal från förläggaren och stå kvar mitt i ett krig mellan Nam och hennes mor. På återseende folk..

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Du har väldigt mycket på g låter det som, det ska bli väldigt kul att se intervjuer/recensioner av din bok.

  Får man fråga vad "kriget" mellan Nam och hennes mor innebär?

  Simma lugnt, som du brukar skriva.

  Skrivet av Gf — 26 Aug 2009, 17:00

 2. Ett tips om du tvekar mellan ord, skala av ordet till grundformen och fundera på vad det betyder. Tex grundformen på sett är ju se, dvs något man gör med ögonen. Antar att du hamnar i en rytm när du skriver och att du inte vill bryta den rytmen genom att väga ord. Tyvärr så blir det motsatt effekt när man läser, det utmärkta berättandet störs av de återkommande felen. Gå tillbaka när du skrivit klart ett kapitel och fixa till det. Din text ovan är rätt OK tekniskt sett, åtminstone jämfört med den i berättelserna så du kan ju bättre om du vill.

  Nog om detta, grattis till boken, jag har just beställt ett ex. :-)

  Skrivet av Nisse — 27 Aug 2009, 01:56

 3. Vi kvins och våra morsor... Det är inget som ni män behöver ens förstå haha. Kul att allting rullar på, att du kommit ur den tristessen som varit! Stavfel eller inte, diggar det du skriver ändå.

  Grattis ännu en gång, du är verkligen värd all cred du får!

  kram

  Skrivet av N.H — 27 Aug 2009, 08:43

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor