Blogg gratis Logga in

WANTED

23 Aug, 2009

wanted | 23 Aug, 2009 | Tatuerat BRÖDER | (3050 Läst)

Tatuerat BRÖDER - kap 10

Kap 10 ur min fiktiva bok - Tatuerat Bröder


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Det här är kap 10 ur min fiktiva bok ”Tatuerat Bröder”. Tyvärr så är det sista kapitlet för nu som jag kommer lägga ut. Vill inte blotta boken för mycket utan ge en försmak på vad jag hoppas komma skall i framtiden. Detta är än okorrat bara så ni vet.

10

Sammansvetsning och Otto

Otto Garas klev ut från gymmet. Han hade bytt gym för ett halvår sedan. Nu tränade han inne i stan. Kändes skönt att tvinga in sig själv till city, för inte växa fast i Hässelby helt. Ibland träna han till och med två gånger om dagen, gymmet låg vid Slussen. Men han sket i att det var en bit att åka. Han hade ju inget bättre för sig ändå. Igår hade han sett Sören, snubben som såg till att han fick kicken från kneget. Hade inte snubben varit med sin dotter hade han lappat till rövhålet. Skitit i att det var mitt ute på ljusa dan, centralt mitt vid Götgatsbacken. Nej, hade snubben varit ensam hade han fått. Otto hade sopat gatan med honom totalt. Men det fanns gränser och när barn var inblandade så fick det va. Jävlar vad han störde sig på den där idoten.

Otto försvann ner i tunnelbanan. Drog SL kortet och passerade spärrarna. Ner för rulltrappan. Höll i träningsbagen och stressade inte. Gick inte i rulltrappan som alla andra. Fanns inget att stressa till för hans del. Grön linje ut mot Hässelby Strand. Han satte sig på bänken, halvmycket folk, söndag förmiddag. Tidigt hade Otto varit upp, hade inte kunnat sova, drog iväg till gymmet och stod i stort sätt och hängde på låset när de öppnade.

Han suckade ut stort och tittade på tidtavlan som hängde i taket, - Hässelby Strand 7 min. Livet är SKIT, tänkte han. I torsdags hade han varit uppe hoss socialen, förnedrande. Tiggt om cash. Visserligen hade han varit där förut men det var som att hälla en hink med skit över sig själv. Sitta där och snacka om sig själv, självömka. På måndag var han tvungen att anmäla sig på arbetsförmedlingen. Simmade han på botten nu? Det kände så. Han hade fått något erbjudande av några grabbar att va med och driva in en skuld på tjugofem papp, men snubbarna verkade inte seriösa, överdrivna jävlar som speala Allan ballan. Han hade ju vanan att driva in cash. Det var ett tag sedan han var med i gamet. För när han jobbar som dörrvakt hade han lagt av med indrivningarna och utpressningarna, men nu behövde han degen. Sex hundra hade han gort av med de senaste dagarna. Men deg måste in och det NU.

Tre minuter visade tavlan. Det hade gått lite över en vecka efter att han och Tony träffat Henke. Det mötet hade ju gått jävligt smidigt. Henke hade skött sig fin fint på snutstation sen. Tony var bra. Men inom en vecka skulle hyran in. Han stirrade ner i plattorna i golvet och två tjejer gick förbi. Två unga brudar med hip hop kläder, såg lite halvfulla ut. Men han brydde sig inte. Stirra parrongsplattor igen och tankarna gick om allt möjligt.

Otto sneglade upp mot tavlan. ”Hässelby Strand 5 min” - lös den. Vad fan? Var det inte tre minuter nyss? SL:s jävla minuter var de enda som ticka bakåt. Fitt-SL, tänkte han och stirrade ännu hårdare i plattorna.

Då ringde luren. Han fiskade upp den ur byxfickan och stirra på displayen – Tony – lös den.

Söndag morgon. Tony låste upp restaurangen och klev in. Gick bakom disken, brygga java. Vatten i bryggaren, filter och en – två – tre ... tio skedar plus en extra skopa kaffe. Tryckte på knappen och maskinen började puttra. Han hade släppt av Mackan och Rolle vid ican, för att köpa fikabröd. Rolle hade sett helt förstörd ut. Lillebrorsan hade varit ute kvällen innan och var tydligen bakis som fan. De hade smygit in i hans kvart och slängt en kopp vatten i ansiktet på honom. Rolle hade legat mitt på golvet och sovit, helt utslagen. Men han fick sig en väckning som hette duga, fick fan skylla sig själv, tänkte Tony. Han hade ju sagt, ”tidigt på söndag har vi styrelsemöte”. T satte sig vid ett bord och började skriva ner lite stödord, om vad mötet skulle handla om.

En kvart senare. Alla på plats, Piskan också. Tony satt med penna och block. Kaffekopparna fulla, fikabröd, bullar och muffins, och en Rolle som hade påsar under ögonen. Han såg ut att må piss. De hade alla fyra nu tatuerat in BRÖDER;s logga, på vänster underarms insida. Den syntes tydligt och var en markering - att nu kunde de börja, köra igång på allvar. Tony gillade det här. Första riktiga styrelsemötet. Det kröp lite i kroppen på honom, en känsla av att börja få bygga något. Han drog handflatan över duken.

”Jag har bestämt, och om någon har något att tillägga så säg till”, började Tony och tittade på de andra. ”...Att lägga in trehundrafemtio tusen av våra sparade flos i BRÖDER:s kassa.”

Tyst ingen sa något.

”De kommer snart lite från egen ficka också eller från vinsten av kokset. Jag lägger från och med idag, in 40% av vinsten från knarkaffärerna i kassa, det står tydligt i våra paragrafer. 10% delar vi på, vi i ledningen och resterande går till mig, Mackan och Rolle. Eftersom det är våra kontakter och affärer innan vi startade. Däremot...” han tog en klunk kaffe, ”så om vi flyttar över verksamheten till någon annan så får denna person den den delen av vinsten. Hajar ni?”

De nickade och drack lut allihop, Rolle tuggade också på en bulle och såg ut som en degklump själv. Helt borta.

”Det var det första jag tänkte ta upp”, sa Tony och drog ett streck i blocket. ”Punkt två, är ytterligare medlemmar. Vi har ju diskuterat Otto Garas och den enda som inte tyckt till om honom, är du Piskan.” Han tittade på Piskan. ”Du känner ju Otto, vad säger du, ska vi fråga honom?”

Piskan blev lite förvånad över att bli tillfrågad, kändes lite ovanligt.

”Jafan”, sa han med en smula förvirrad röst. ”Jag menar, den gubben verkar ju vara reko. Ni känner ju honom bättre än jag, men för mig, absolut ett ja.”

”Ryck upp dig för fan!” sa Tony plötsligt och titta strängt på Rolle som höll på att somna. Rolle rykte till.

”Sorry brorsan”, sa han och satte sig upp ordentligare. Klunka mer kaffe.

Tony fortsatte;

”Okej Piskan, jag hade redan räknat med ditt JA, men vi måste va demokratiska, speciellt när det gällar att ta in nya medlemmar. Enligt våra regler så är det egentligen bara jag, Mackan och Rolle som bestämmer vilka som kan få vara med eller inte, men jag tycker så här i början att alla ska få tycka till.” la han till.

Efter mer kaffe fortsatte han;

”Jag har under veckan snackat med hyresvärden i kåken, i det här huset och det finns en lya på trean som är ledig. Han vill ha femtio lax för det kontraktet, under bordet naturligtvis. En tvåa. Om Otto vill joina oss så tänkte jag dega det ur kassan. Jag vet nämligen att snubben vantrivs ute i Hässelby och skulle mörda för att flytta.”

”Shit, han kommer ju skita på sig av lycka”, sa Rolle gäspandes.

”Några invändningar?” fråga T.

”Möbler och så då?” sa Piskan.

”Ja, jag tänkte han skulle få låna lite deg av mig personligen och sedan drar jag det från jobben han utför, om han inte har egna förstås.”

Mackan rörde om i koppen.

”Vad har vi för typ inkomster, nu?” frågade han sen.

”Ja, det är nästa punkt jag tänkte komma till. Förutom knark affärerna som Tjorven, Ali och Eddie kör åt oss så... föresten, är det någon som hört något från Eddie? Han har inte ringt på en vecka.”

”Nej”, sa Mackan. ”Han var ju här förut, men efter det, nada. Inte ett pip”

”Nä, inte jag heller”, sa Rolle.

Tony hade varit så uppe i BRÖDER senaste dagarna så han glömt bort Eddies skuld, eller inte tänkt på den.

”Mackan”, sa Tony, ”leta upp honom och ta hit honom, så får vi besluta hur vi ska göra med den snubben. Han är ju skyldig tio lax. Han säljer bra men.. ja vi får se. Ta bara hit honom”

”Japp, ska ske. Se det som gjort”

”Jo, förutom det så har vi...”

Tony fortsatte. De satt i över en timma. Två indrivningar skulle ske. En som Tony fått från en byggfirma och en annan indrinvning som var lite oklar. Det var några snubbar i Tensta som hade blivit blåsta på hundra kakor. Byggfirman skulle bara göras ett besök hos en annan firma och säga med lite hårda ord att fakturan måste betalas på stuts. En faktura på treundrafemtio tusen. Om pengarn skulle trilla in efter första besöket så skulle BRÖDER få tio procent och beställaren trodde det skulle räcka med att de visade sig lite halvhårt. Om de behövde göra mer än så skulle procenten omförhandlas. Den andra indrivningen, skulle T själv höra mer om. Sedan så var det dags att skaffa ett förråd, så Rolle och Piskan fick i uppgift att leta reda på ett. Ett vapen förråd. De hade ju nu lite extra guns och ryssens K-pist. Förrådet skulle skrivas på en målis vid namn Anders Frust, även kallad Stickan. Rolle hade fått en lapp av Tony där nummer stod till Anders och Mackan hade någon kontakt som satt på olik Lager. Men uppgiften gick till Rolle och Piskan. Förutom det så var det en större leverans av adidas kläder, kopior som fanns att köpa. Skit billigt, så grabbarna skulle höra om det fanns något intresse, där ute. De kanske kunde göra sig några procent bara genom att förmedla kontakter. Tony hade senare under dagen ett möte med Tjorven och Ali. Han skulle presentera BRÖDER för dem, inte för att de skulle bli medlemmar, mer för att de skulle fatta, att de nu fick knarket av organisationen och inte av Tony personligen. Det var lite andra småsaker också men efter en timma la de av.

Precis då knacka det på glasdörren. Det var Saga. Rolle gick och öppnade.

”Varför har ni låst?” frågade hon.

”Nä, inget” sa Rolle.

”Vad du ser ut, har du varit ute och slirat eller?”

”Ja, mycket sprit blev det”, svarade han trött och suckade djupt.

De gick in och Rolle stängde dörren. Tony och Mackan hade redan försvunnit ut och in på kontoret. Piskan torkade av bordet. Det var Söndag och Saga var mest där för att hon inte hade så mycket att göra. Rolle satte sig i baren och la huvudet på bardisken.

”Ska jag blanda till en bakisställare åt dig?” frågade hon den trötte.

”Bakisställare?” Rolle tittade upp från bardisken.

”Ja.. min tjejpolare bjöd mig en gång på en sådan. Ingen alkohol alltså. Den inehåller, jucie, lite kaffe, några ägggulor...”

Han blev förvånad, men samtidig glad när han såg att det var Tony som ringde.

”Tjena Tony”, sa Otto efter han tryckt grön lur.

Hässelby Strand 4 min, stod skylten på.

”Hej gubben”, hördes i andra endan. ”Du jag skulle vilja snacka med sig om en sak.”

”Jaha” sa Otto, ”Visst, när då?”

”När kan du, helst idag?”

”Jag är vid Slussen och påväg hem efter lite gym, ska käka och så, men sen är jag ledig.”

”Kör du bil?”

”Nä, väntar på tuben, fanskapet kommer ju aldrig.”

”Okej, kan du inte ta dig till Solna centrum istället, så plockar Mackan upp dig där Jag bjuder på krubb, så kan du få se våran våran restaurang också?”

Tjejerna som passerat Otto förut hade börjat gräla med varandra, en bit bort. Den ena skrek ”Hora!”

”Jo visst. Jag kan nog vara där, om typ tjugo minuter. Om den här jävla tunnelbanan kommer någon gång.”

Skylten visade, Hässelby Strand 7 min.

”Ring när du kommer fram, så ser jag till att Mackan hämtar dig´, okej”

”Okej”, sa Otto. “See you soon då.”

De la på.

Undra vad det kunde vara, tänkte Garas när de lagt på. Hoppas det hade med deg att göra. Han var tvungen, bara tvungen att dra in lite ståler på något sätt. Leve som en kyrkråtta i samhällets botten, jävla soc. Detta var inte inte hans dröm precis, att leva såhär.

”Men du då, knulla med Carros ex! Är inte det slampig!?” Ekade det i parrongen. En äldre dam med rolator drog sig från de onyktra tjejerna. Otto ställde sig upp, tog sin bag och gick nära spåret. Om det inte hade något med stålar att göra, så skulle han nog fråga om ett lån på något sätt. Om Tony kunde, skulle han nog låna ut deg. T brukade ju alltid vara skyst. Kunde det vara knark? Att han skulle börja sälja koks åt bröderna? Han visste ju att de hade några som deala åt dem. Men nej, han hade ju aldrig kränkt droger förut, så varför skulle Tony fråga om det? Förmodligen var det någon indrivning eller något annat.

”Bitch!” skrek en av tjejerna och sprang ifrån den andra, nästan ramla in i en papperskorg i farten och fyllan.

Shit, tänkte Otto. Söndag förmiddag, han var ju van att se skit från dörren men, dessa tjejer såg unga ut och en söndag. Grön linje till centralen då, tänkte han, sedan byte till blå. Han rotade fram en banan i väskan. Hade senaste vecka fått dille på att äta banan. Han fatta inte varför. Men han köpte en klase om dagen och åt som en jäkla babbian. Knäkte upp en gul, tog en tugga och snegla mot skylten - 0 min Hässelby Strand? Vad fan var det här?

Rolle och Piskan hade precis lämnat Stickan, snubben som skulle stå målis på lagret. Snubben hade varit ute vid Zinken, de hade givit honom en lax och sagt att de skulle höras så snart de hittat ett lämpligt lager. Då skulle han få mer. Snubben hade varit skitglad för tusingen. Den hade tydligen kommit som regn i öknen, en skänkt från ovan. Snubben såg sliten ut, halvalkis och speltorsk. Han hade tydligen sått tidgare på lite bolag åt en polare åt Tony och han gjorde nog vad som helst för några lusingar. Men det skulle återkomma, nu var de påväg ut till en annan lirare som Mackan kände. Han lagersnubben. Någon Kali som tydligen satt på flera lager. De hade ringt honom och bestämt att kika på ett i lager i Årsta. 55 kvadrat. Piskan körde, svenskt på radion, Uggla. Ut på liljeholmsbron bar det. Rolle satt med huvudet lutat mot rutan. Han tittade på vänster underarm. Hans tunna tröja var uppkavlad så tatueringen syntes tydligt. Sedan slängde han en blick på Piskan. Denna hade en grå t-shirt och hans tatuering lös, när han höll i ratten. Mäktigt tänkte Rolle - BRÖDER. Solen sken där ute, ljuset stack i hans ögon. Glömt solbrillorna hemma. Och vilken jävla godmorgon han hade varit med om. Vatten rakt i nyllet. Jävla Tony.

De passerade över bron och mot Ärsta.

”Du”, sa Rolle.

”Yes”

”Vad har du sagt till Kim om BRÖDER, egentligen?”

Piskan körde om en röd volvo och la sig framför.

”Nja, inte så mycket. Hon undrade ju om gaddningen. Men jag sa att vi gjorde den tillsammans... ja för att vi kände oss som bröder.”

”Aha, så du förneka organisationen?” frågade Rolle mer på skämt och log. ”Du vet att det finns en paragraf som säger...”

”Ja, ja, käften på dig, vakna till nu istället.”

”Men det är ju det jag gör, det är ju därför jag snackar med dig.”

”Berätta istället varför du är så jävla sliten, vad hände igår kväll?”

Rolle berättade kort om gårdagens bravader. Han och en snubbe som kallades Bagera var ute och slira. Stureplan all night long, slutat på Spyan och han och Bagera hade dragit hem några katter till Bageras kvart på Kungsholmen. Brudarna hade börjat hångla med varandra och dansa villt i kvarten. Rolle skitfull och Bagera dragit några linor för mycket. Men Rolle hade satt på en av tjejern. Tillsluta hade han tydligen tagit en bulle hem, minnet sviktade kraftigt och luckorna var många. Och helt plötsligt vakna han med att bröderna kasta vatten i nyllet på honom.

”Men jag minns jag satte på den där bruden varjefall.” avslutade han med. ”På Bageras köksbord.”

”Tur att man inte är unga och snygg”, sa Piskan ironiskt och log.

”Du har ju Kim.”

”Jo och henne skulle jag inte byta ut ens, om jag fick pippa alla stureplansluder samtidigt, det kan jag lova.”

”Hon är alldels för snygg för dig”, sa Rolle. ”Du är ju för fan ful ju.”

”Käften på dig.”

Rolle gillade smågnabba med Piskan. Det var lite deras grej och oftast sluta det med att Piskan sa, ”käften på dig”. De svängde in vid Årsta industriområde och stannade vid en lasktkaj. Nr 12, här skulle de möta den där Kali, om typ tio minuter.

Tony stod i baren och räknade lite på restaurangens ekonomi. Den gick runt med det var nätt och jämt. Han hade anställt en ekonomi tjej som jobbade hemifrån. Helena hetten hon, bra som fan men han ville ändå ha lite egen kontroll.

Saga satt barstol på andra sidan disken. Tomt i lokalen. Söndagarna hade de slagit igen storköket på dagen, bara servera sallader och annat lätt, öppnade sen vid femtiden för riktigt krubb. Det brukade ramla in några få matgäster och några stamkunder som hinka lite bira, fast det var söndag.. Kim skulle hålla i köket ikväll och det räckte med att Rolle stod i baren, om han inte var allt för bakis.

”Tony”, sa Saga med lite extra gull på tonen som hon skulle be honom om något.

”Jaa”, sa han utdraget och slog lite lätt på en räknare utan att titta upp.

”Jo jag skulle behöva ett förskott, på typ en tusing, om det är lugnt.”

Tony kikade upp på henne.

”Visst”, sa han och la undan miniräknaren. ”Du, när vi ändå snackar. Jag tror att du kommer behövas mer, framöver. Du snittar ju nu på tjugofem timmar i veckan ungefär, skulle tippa att vi behövde dig nästan heltid. Runt fyrtio timmar. Vad säger du om det?”

Hon ryckte på axlarna.

”Ja, jag hade faktiskt tänkt att fråga om mer timmar”, svarade hon. ”Men varför då? Jag menar, med mig är vi ju sex pers som dirver det här stället och så värst mycket är det inte att göra.”

”Nä det är sant”, sa Tony och tog sin mobil från bardisken. ”Men vilket fall som helst så, mer timmar då?”

Hon nickade.

”Bra Saga”, sa han och försvann ut i köket.

Saga satt kvar. Tony var skum ibland tyckte hon. Hon fattade att något var i görningarna. Alla fyra hade helt plötsligt tatuerat in samma tatuering och den senaste veckan hade det varit mer hysch hysch än vanligt på dem. Till och med Piskan hade börjat vara lite smygande med saker och ting. Hon trummade lite på bardisken och tittade sig runt i lokalen. Ja, Tony var skum tyckte hon, men hon gillade honom på något sätt. Det var som om själva nonchalerandet från honom var attraktivt. Eller han noncha ju inte henne, men visade inte direkt något heller. Men det var något mellan dem. Eller hade hon fel? På senaste tiden hade hon börjat tänka på honom mer och mer och ibland kom hon på sig själv att kila ner till restaurangen för att hon var rastlös, men i själva verket var det nog för att se om han var där. Farligt, tänkte hon. Vad visste hon egentligen om bröderna. Vad visste hon egentligen om Tony, var de maffia? De höll ju på med både det ena och andra, men i vilken skala? Nej, hon måste skärpa sig. Det fanns så många andra...

Tony kom tillbaks och svängdörren slog igen bakom honom.

”Kan du laga till lite lunch, typ pasta och köttbullar eller nått?” frågade han.

”Javisst, bara till dig eller?”

”Nej, för tre pers. Gör ganska mycket, för ena snubben är nog stor i maten.” Han tittade på klockan och försvann ut i köket igen. Saga hoppa ner från barstolen och gick ut i köket. ”Javisst, bara till dig eller?” hade hon svarat, som en självklarhet på något sätt. Tänk om hon skulle säga. ”Nej inte idag, är ju ledig och har annat att göra”. Hon hade ju inte annat att göra men ändå. Det var som en självklarhet att alla gjorde som Tony sa. Hon drog fram några kastruller, såg Tony sitta inne på kontoret, dörren stod på glänt. Det fick bli makisar och köttbullar. Hon kanske skulle göra stuvade makaroner, det gillade ju Tony visste hon.

En halvtimma senare klev Mackan och Otto Garas in på haket. Garas stega in med stora kliv. Han titta sig omkring, hade aldrig varit där. Helt tomt på folk.

”Du kan sätta dig vid ett bord, jag hämtar Tony.” sa Mackan och gick ut i köket. Det dofta mat. Saga stod och rörde i en kastrull. Han såg T sitta inne på kontoret.

”Tony!” ropa Mackan lite lätt, ”Han är här nu.”

”Okej, jag kommer. Ge mig en minut bara.” hördes från kontoret. Mackan gick tillbaks ut till Otto, utan att säga något till Saga. Otto hade slagit sig ner vid ett bord. Mackan satta sig mitt emot.

”Så det är här bröderna Jacksson håller hus”, sa Otto.

”Japp,”

”Skyst”

Tyst. Otto fortsatte att titta sig runt.

Tony kom ut. Han höll i lite papper och såg lite fundersam ut. Vände i dörröppningen men kom tillbaks efter någon minut igen.

”Tjena gubben”, sa han sen och hälsade på den stora bjässen Otto.

Otto skakade hans hand.

”Skyst ställe ni har” sa han.

”Man tackar, det var ett rishak förut, men vi slängde ut skiten och gjorde om lite.” Tony satte sig ner. ”Käket är snart klar, om du är hungrig?”

”Jo som fan.” sa Otto och sneglade mot köket.

Tony tittade allvarligt på Otto som Otto gjort något fel. Därefter sa han allvarligt;

”Hur är det med dig?”

Mackan satt tyst.

”Vadå, vad mener du T?”

”Ja, var ärlig och berätta hur det är, ska vara rak på sak. Men först undrar jag hur det egentligen är med dig?”

Otto skruva lite på sig på. Det knakade om trästolen och han pilla på duken.

”Ska jag vara ärlig T?”

”Ja det tycker jag, det är därför jag frågar dig.”

Bjässen satt tyst ett tag, sedan sa han;

”Det är inge bra alls, ekonomiskt rent förjävligt och ja... du vet Hässelby suger. Söker jobb och måste ja... fan jag var på soc i fredags. Skäms som att bara säga det.”

Tyst.

Tony bröt in.

”Men drar du inte in något deg från annat håll då?”

”Nej, har fått lite erbjudande men ja... de är inget bra gubbar. Du vet jag stod ju i dörren och har levt på det. Har inte busat på ett tag, om du fattar vad jag menar. Har liksom ingen lust att hoppa på vad som helst heller.” Han suckade en aning.

”Hmm”, sa Tony. ”Jag vet ju att du är jävligt bra. Du höll ju käft förut när du fick en tvåårs volta och det egentligen var Tassen som skulle åka in. Du pep inte en knyst”

Tony talade om en händels som skedde för ett bra tag sedan, när någon hade pekat ut Otto vid en riktigt brutal misshandel, men egentligen var det en annan snubbe som var skyldig, Otto var där men rörde inte killen som misshandlades. Ändå fick Garas sitta.

”Sen har vi ju känt varandra i stort sätt hela våra liv.” sa Tony och tystnade. Tittade på Otto. Han såg förvirrad ut, förstod nog inte riktigt vad Tony ville komma fram till.

Saga kika ut genom plastglasen på köksdörrarna. Tony och Mackan satt där ute med något riktigt stor kille. Hon kunde inte höra vad de sa men de såg ut att snacka allvar. Hon höll i tre tallrikar med stuvade makaroner och köttbullar. Puttade upp svängdörrarna med rumpan och backade ut. Gick fram till deras bord.

”BRÖDER kallar vi organisationen”, sa Tony. ”Och den är till för att totalt trygga alla medlemmars ekonomiska situation, bygger på total lojalitet.”

Saga ställde ner tallrikarna på bordet, kikade lite försiktigt på Tony, men han tittade på den stora killen. Va knappt som han la märkte till att hon kommit in med maten.

”BRÖDER”, sa den store.

”Ja BRÖDER”, upprepade Tony och höll fram vänster underarm, visade tatueringen.

Saga försvann in i köket. Vad håller på att hända, undrade hon. Har de format någon sorts organisation som de där Mc-klubbarna? Hon rotade fram lite bestick och glas på en bricka och tog en tillbringare med saft från kylen. Eller? Hon ville höra så mycket som möjligt, så hon ställde av tillbringaren för att kunna gå ut ytterligare en gång. Sedan gick hon ut.

Till sin besvikelse satt de tysta, den store läst några papper. Hon duka av besticken och glasen.

”Har du pepper och salt också?” frågade Mackan.

”Visst, vad vill ni dricka?”

”Ta ut tre öl”, sa Tony.

Hon försvann igen och tillbaks efter några minuter. Ställde ut tre flasköl och försökte kika lite på pappret som killen läste, men hon såg bara massa paragrafet, inte vad de stod.

”Tack Saga”, sa Tony. ”Om det kommer några gäster, tar du hand om dem är du snäll?”

”Visst, nemas problemas”, sa hon gick ut i köket. Hon ställde sig vid plastglaset och kikade på dem. BRÖDER tänkte hon, ja det var så det stod på deras tatuering. Hon blev lite nervös men kände också en pirrade känsla av spänning på något sätt. Hon viste ju att det höll på fuffens men inte alls på vilken skala, kanske större än vad hon misstänkte. Telefonen ringde och hon tittade sig runt, den trådlösa låg på en bänk.

”Restaurang Piskan” svarade hon. ”Ja vi har öppet”...”Nej, inge lunch men lättare..”

Han la ner papprena på bordet, det var organisationens paragrafer och regler. Mackan hade redan börjat äta. Tony satt tyst. Otto visste inte vad han skulle säga. Han var helt paff. Tog upp ena pappret igen och läste. Brydde sig inte om maten. Hade han fattat rätt att han Otto Garas blev erbjuden att sitta i styrelsen för deras organisation BRÖDER, ekonomisk trygghet? Han tittade upp från pappret.

”Men vad ska jag göra eller jag menar vad kräver ni av mig?” frågade han.

”Lojalitet” sa Tony kort och hårt. ”Vad som än händer kommer du aldrig vara ensam, utan alltid ha vårat stöd, i allt.”

Han blev nästan lite rörd, varm, över att de erbjöd honom en plats. Aldrig någonsin trodde han detta när han vakna i morse.

”Men...” sa han.

Tony avbröt honom.

”Du är bra. Det är allt. Du är riktigt jävla bra på alla sätt och jag, eller vi litar på dig, har känt dig sedan barndommen, så att inte erbjuda den en plats vore totalt respektlöst och fel. Jag vet att du skulle vilja flytta från Hässelby eller hur?”

”Jo, har ju fan bott där i hela mitt liv.”

”Om du vill, så har jag ett förstahandskontrakt här, i det här huset som vi sitter i nu. På tredje plan. En tvåa på sextiotre kvadrat.”

”Va?” Han tittade på Tony. ”Vad säger du?”

”Ja, jag har en tvåa här, ett förstahandskontrakt, den är din om du blir medlem.” Tony tog fram ett kuvert. ”Här är trettiofem lax. Jag bjuder på en tia och resten kan du dega tillbaks när vi börjat jobba.” Tony tog en klunk på sin bira. ”Så du kan handla lite nya möbler.”

Otto visste inte vad han skulle göra. Det var som hundra kila betong föll av axlarna på några sekunder. Han var helt ställd. Allt kom som en total chock. Helt otroligt. Hässelby – godbye. Skitkvarten – Adios. Pengarproblem – Hej då. Men framför allt, ensamheten – aldrig mer. Overkligt. Som att få en ny familj.

”Är du med?” frågade Tony. ”Behöver du tänka?”

”Så fan heller T, jag är med. Du kan fan lita på mig. Jag är med.”

-----

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Hej, Ville bara lamna en liten kommentar om att du skriver otroligt bra, och jag vantar som fan pa din bok rent ut sagt. skall bli spannande att lasa den. Jag hoppas att du har det bra dar du ar.

  Ha en skon dag :)

  Skrivet av vickan — 23 Aug 2009, 18:40

 2. Världsklass, då ser det ut som man får vänta på boken då för att få mer Tatuerat Bröder.

  Skrivet av NoName — 23 Aug 2009, 18:52

 3. Tack både Vickan och NoName.

  Efter jag är klar med "Wanted hem nd" så ska jag ta mig en funderare på hur jag ska gå vidare. Antigen så skriver jag klart Tatuerat Bröder och fortsätter på den serien eller så kanske jag börjar på en ny roman av Matt. Men jag har inte bestämt mig. Och vi får se hur allt går nu med "Jag är Wanted" först. Men Tatuerat kommer leva vidare på ett eller annat sätt det kan jag lova. Som inlägg här i senare skede eller i bokform är inte bestämt.

  Har fått en uppfattning att karaktären "Matt" är omtyckt och ja det lockar lite att göra något större av honom.

  Skrivet av wanted — 23 Aug 2009, 18:58

 4. Att göra något baserat på Matt tror jag är klokt. Det var en väl avvägd serie med trovärdiga historier samtidigt som man kunde ha lite respekt eller snarare förståelse för Matt. Mycket bra!

  Skrivet av NoName — 23 Aug 2009, 19:03

 5. Nu har jag läst sen day 1, och första gången du visa tatuerat bröder, å den har blivit mkt bättre,din bok kmr sälja som smör garanterat, ska själv köpa alla dina böcker,F.T.P

  Skrivet av Tunisia-sami — 23 Aug 2009, 19:55

 6. God damn, ska du lägga av med storyn nu när det börjar bli riktigt intressant? Blir tokig, haha.

  Skrivet av Gf — 23 Aug 2009, 20:07

 7. Grymt.

  Fast det finns väl inget som hindrar att du lindar ihop det här med Matt? Kan väl bli en bok med parallella historier? Vore ju soft att få hela förespelet till de där kriget som Matt medlade i.

  Det stör mig lite att ja tycker det du skriver är så bra. Nånstans vill jag kunna intala mig själv - vafan ska ja bry mig om massa gansterhistorier, men, ja är fan helt fast. Känns som dina böcker kan bli hur bra som helst.

  Go nuts.

  Skrivet av per — 23 Aug 2009, 20:08

 8. Måste hålla med Per.
  Det finns väl ingenting som hindrar att du väver in Matt med Bröder?

  Kanske inte som medlem utan som en fristående karaktär. Du har ju redan skapat dig rätt många karaktärer som borde gå fint att väva in i Bröder?
  Tänker mig Danny, Volkan, Andy tex.

  Hursomhelst. Grovt bra, du bara växer och växer.

  Skrivet av Henrik — 24 Aug 2009, 08:51

 9. Per och Henrik, ni har inte tänkt på att Tony, bagera och organisationen bröder var med i Matt historierna? Som jag fattat det är Tatuerat en spin-off från Matt.

  Bra gjort wanted, gillar historierna bättre när det inte behövs hemlighållas massa detaljer.

  Skrivet av Oliver — 24 Aug 2009, 10:33

 10. fan va bra skrivet.jag tycker du ska skriva böcker om bröder och matt med..du får gärna lägga in ett kapitel till av bröder ikväll.så man har något att läsa ikväll.mvh chobban

  Skrivet av chobban — 24 Aug 2009, 17:53

 11. Om man bara ska leka me tanken skulle de va grymt me en triologi i böcker, 1a med matt, 2a med bröder, o den 3e matt+bröder =)..skulle kanske sälja bra me tanke på att alla andra "krim böcker" som snabba cash, svensk maffia osv sålde hur bra som helst.
  Grattis till boken också!

  Skrivet av SB — 24 Aug 2009, 22:32

 12. Läsvärt! Keep it up!

  Skrivet av Olle — 06 Nov 2009, 05:42

 13. Jaha då har man läst klart alla 10 kapitel på en och samma dag och jag väntar spännt på mer :) Sjukt bra!

  Ps. Kul att du kikade in på min blogg och lämnade ett avtryck...

  Ha det bra och skriv mer, jag kan inte sluta läsa ;)

  Skrivet av robiN — 18 Jan 2010, 16:58

 14. Riktigt grymmt läst alla 10 på rad , väntar på MERA :D keep on the good work

  Skrivet av Mr h — 30 Mar 2010, 03:47

 15. Vadå boken riktar sig till folk upp till 25 årsåldern jag e 50 bast å lusläste boken tro mig det är böcker som fängslar läsaren som är intressantas och den här är riktig bra bok ser fram mot nästa bok fortsätt o skriv ditt yrke va nog författare från början Mvh Leffe

  Skrivet av Leifen — 08 Maj 2010, 22:13

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor