Blogg gratis Logga in

WANTED

19 Aug, 2009

wanted | 19 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1587 Läst)

Mixed - and letter from a Cop

Det är blandad - brev, rökpaus, ilska och tävling snart?


”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Det springer en resa över åkern. I trasiga skor och med ett leende lika stort som clownen som gråtit färdigt. Vilken tripp, vilket åk som denna tid har varit. I väntan, glöd, förväntan och samtidigt jobbigt jävla skit. Ja, ett år har nu gått snart sedan första stampet under detta bloggtak. Visste fan inte vad en blogg var fören grabben frågade mig om jag inte skulle börja blogga.

Och tveksamt med tröga tangenter skrev jag mitt första inlägg. Vilken jävla tur. För nu är man liksom bakom nya dörrar. Och tack vare kommentarer från läsare och nya kontakter så stärktes mitt självförtroende och nu så sitter man och kikar på listar där ens bok klättrar. Mäktigt och otroligt overkligt. Men det är verkligt och jag påminner mig dagligen om att det är just det här som händer.

Samtidigt som en hård nutid varje dag vaknar när jag slår upp gardinerna och tänder min första cigg. För det är det första jag gör när jag stiger upp. I natt vaknade jag av att Nam inte kunde sova. Hon låg i gnagande tankar om vad som skulle hända med henne och hennes son i framtiden. Hon funderade skarpt på om hon skulle ta kontakt med lillkillens pappa i England och kanske trodde hon att lillkillen skulle få ett bättre liv hos honom. Hon grät. Sa att hon visste ju inte vad som skulle hända mellan henne och mig, fastän hon finner stor trygghet i ”oss”... men skulle vi separera så... hur skulle hon klara ta hand om honom? I England så skulle han få ett tryggt liv. Hon brydde sig inte om vad som hände med henne...

Jag blev arg. Sköt lakanet åt sidan och klev ur sängen, ut på balkongen och tände en cigg efter jag sagt på engelska ”Han har inte brytt sig om sin son hittills, så hur kan du vilja lämna din son .. to a bad person.” Men efter jag rökt klart gick jag tillbaks in och min ilska hade försvunnit. Jag försökte sätt mig in i hennes situation och det kunde inte vara lätt. Hon är hur glad som helst för min skull men hon har det svårt och utan mig skulle det kanske inte gå. Vi talade mitt i natten och jag förstod att min ilska var obefogad. Hur hon än bestämde sig så får jag lov att stötte henne. Men lillkillens far är ett stort arsle som inte stöttat henne i något, inte ringt en enda gång för att höra hur det är med hans son, inte givit henne en enda spänn fastän hon mejlat att de näst intill stått på gatan. Mina föräldrar sponsrar lillkillen, så han kan gå i skolan och få träffa andra barn.

Egentligen så kanske jag mest var arg för hur det påminde mig om hur jag varit som pappa. Jag vet inte men tillslut somna vi hur det än blir så får jag stötta henne. Att lillkillen häromdan när han och jag var nere vid seven eleven och han helt plötsligt lyst upp som en sol, blev nervös och pekade på en liten flicka som gick in på seven med sin far. Och sa – ”Friend, friend!” Han blev helt i extas och ville springa in efter i butiken för att prata. Det fick mig varm, då han inte tidigare haft någon vän. Nu när han börjat skolan så umgås han med andra barn. Ja, ibland så är saker och ting komplicerat.

Ja, men vi vaknade upp i morse och allt var okej. Hon mådde bättre efter vi snackat och jag vakna med ett leende för att min förläggare hade mejlat att hon skulle försöka ringa igen och det gjorde hon. Hade gjort en lång lista på vad jag ville snacka om och samtalet blev över en och en halv timma. Kan bara säga så här.. Allt går enligt planerna. Det går mycket bra om man får säga så. Media har vaknat och det händer mycket smaskens inom kort. Vi talade om allt mellan bok och bok och det kändes som jag var mättad och belåten efter vi lagt på. Ska skicka andra manuset snart till henne och ja... shit säger jag bara – helt overkligt.

Jo vad menade jag med att fråga ”om jag får mår bra”. Ja, ni som läst hela bloggen och varit med ett tag känner ju mig, kan man säga. Men folk som kanske bläddrat någon tidning och stampar in här gör ju inte det. De har kanske fått en syn och tänker och går in för att läsa. Det första de mötts av då är en glad fd kriminell som är efterlyst som sitter nere i soliga Thailand med ett bokkontrakt och kliar sig i magen, ler och skrattar och mår bra. Riktigt så här det ju inte men det kan tolkas så av vissa på något sätt. De kanske anser att saken borde vara värre. Att jag nu glider räkmacka fram med ett förlag under vingarna in i ljusare tider då jag bör piskas hårt. Och det är den moraliska biten som kanske är viktig ibland att lyfta fram. För jag kommer att få möta hugg om just den biten. Jag som är på flykt – hur kan man stötta denna person m.m. Men jag kommer vara öppen för folk som frågar och gärna hålla en öppen dialaog om detta.

Nu det något helt annat. Jag fick ett mejl från en polis. Ja, Inte så farligt som det låter. Jag mejlade tillbaks till honom och frågade om jag kunde få lägga ut mejlet på bloggen. Och det fick jag svarade han efter han talat med sin son också, som mejlet handlade om delvis. Jag vill lägga ut det, inte för att glänsa, utan för att visa att text kan påverka och text kan betyda. Vill förövrigt tillägga att det värmde förbannat mycket att få detta mejl. Here we go..

-----

Hej David

Mitt namn är Peter och jag arbetar inom Stokholmspolisen sedan åtta år tillbaks. Jag läste reportaget i Aftonbladets söndagsbilaga för ett tag sedan och även hört kollegor tala om dig. Har nu börjat läsa din blogg.

Det är upp till var och en att bedöma om du är sann eller inte men dina berättelser är enligt mig mycket trovärdiga. Det kan kanske vara omoraliskt av mig att kontakta dig då du säger dig vara efterlyst. Jag har även läst din blogg på Crime News. Jag hoppas du någon gång kommer ta ditt straff om du blir dömd. Men varför skriver jag till dig?

Det ligger nämligen till såhär att min frus son har tydligen följt din blogg sedan ett halvår tillbaks, fick reda på det när jag gav som förslag att han skulle läsa den. Fast jag är Polis och har god kontakt med min frus son så har han kommit på glid de senaste åren. Han är i de sena tonåren och haft problem nu under ett tag. Men jag tror han har svårigheter ibland att tala om saker med mig eftersom jag är just Polis.

När jag gav som förslag att han skulle läsa din blogg för ett par dagar sedan sa han, att han följt den sedan ett halvår tillbaks och att han påverkats mycket av den. Tolka mig rätt. Han har påverkats positivt i många aspekter. Det kan vara en av anledningen till att han faktiskt skött sig bättre under den senare tiden i skola och mot sin mamma och inte hamnat i trubbel. Han har till och med börjat skriva, säger han.

Men när jag tog upp bloggen med honom så blev det som en öppning för oss att prata om saker och ting berörande din situation och kriminalitet i det stora hela. Och samtalet ledde in på oss och honom och blev mycket bra. Jag tror att han har haft mycket lärdom av dina texter och fått en del att tänka på. Dessutom så öppna det upp för oss på en helt annan nivå att tala om saker som behövs att talas om. Ville bara att du skulle veta detta och önskar dig trots allt lycka till med din bok och hoppas du bryter med ditt gamla och får en bra framtid. Vi kommer garanterat köpa din bok.

Med vänliga hälsningar

Peter

-----

Ja, det värmde att få det mejlat och jag hoppas allt kommer gå super för Peter och grabben. Har fått flera mejl, bland annat från en kille som rört sig bland grova snubbar och efter en händelse klivit av och i den vevan stötte han på min blogg som blev ett stort stöd för honom.

Så att skriva kan ha betydelse. Sedan så har ju flera velat ha boken signerad och det e faktiskt lite problems. För jag kan ju inte skicka flagga på med min adress och ja.. ni fattar. Att skicka boken till förlaget som är de enda som har min adress och sedan vidare och sedan tillbaks blir för krångligt. Så idag har jag ingen lösning. Men om vi kommer till lite roligt så kommer jag faktiskt här på bloggen dela ut två signerade böcker som priser i två olika tävlingar. Kommer gå ut med dessa tävlingar imorgon eller senare idag och vinnarna i dessa två får ett ex som är signerat på posten. Jag kommer själv kommer vara domare och bödel och utse vinnarna och priset kommer skickas härifrån Thailand den 3 september. Jag skulle kunna ge fler böcker men det kanske kommer – just nu så kommer jag betala porto själv som kanske ligger på runt 40 – 50 sek per bok och ja.. det kanske låter snålt men fan det är mat för oss här nere om man säger så. Så när jag har lite mer deg i framtiden kanske jag kan komma med lite mer tävlingar. Just nu är det tajt men jag lovar att skicka dessa böcker till de som vinner. Om det finns intresse som sagt att delta.

Återkommer snart om detta.. simma lugnt så länge.

Wanted

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

  1. Det var ju det jag sa..att din blogg kanske skulle få några ungdommar att välja en annnan väg
    Nu har du förmodligen räddat en unge.
    Bra jobbat.

    Skrivet av Marie-Louise — 19 Aug 2009, 21:09

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor