Blogg gratis Logga in

WANTED

18 Aug, 2009

wanted | 18 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1358 Läst)

Can I be Happy and Sthlm City krönika

Ja det stampas in på en lista och sedan så nämndes jag i City och får jag vara glad?

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Hur mår du? Frågade någon för några dagar sen. Och då mådde jag faktiskt bortskämt bra. Ni vet sådär så man sjunger i duschen och man tror att fåglarna kvittrar utanför som din egen bakgrundskör och när man drar på sig kläderna så blir det som i film – närbilder och varje rörelse är som ljuv musik och helst så slår man upp skjortkragen två gånger så effekten blir moviestar. Det liksom flöt fram den dagen och man gled ner till lunchhaket, hälsade på folk med diskra nickar men med glad min och självsäkra steg, kisade mot solen och livet kändes som spa – en skön macka för en stund, för man mådde bra i sitt universum och där dansade jag för mig själv. Tillät mig göra en självsäker John Travolta och le.

Det kändes lite som jag glömde allt för ett tag. Blev ganska så snabbt påmind när chicken med rice serverades och musiken tog slut. Men ibland så lyser det extra och det är ganska så skönt. Bortskämt skönt. Men då slår mig en tanke. Vågar jag må bra? Alltså vi har talat lite ångest och lite ånger nyligen och jag förstår folk som vill eller tycker att personer som jag ska dränkas i ”inte må så bra”. Jag nickar och håller med smått för ilskan som finns bland många mot folk som valt att leva som kriminell, är trots allt befogad. Det är okej. Men jag frågar mig själv – vågar jag skriva att jag mår bra? Ja, varför inte för det finns en linje som jag valt att gå på nu när media nosar och det är att vara ärlig. Ärlig i känslan och ärlig i tanken i mitt svar och i min text. Så mår jag bra så kommer jag berätta det. Likväl som om jag mår piss eller åskväder om det nu inte är samma sak.

Var faktiskt ganska så rädd förut för hur jag skulle vara och förhålla mig till media om det visade sig intresserade, men är inte det längre. För det enda jag kan göra är att just vara ärlig och det på något sätt har givit mig ro i den rädslan. På tal om media så nämndes jag i Stockholm City igår i en krönka skriven av Jesper Högström som ni hittar här – Gangstern i folkdjupet.

Den handlar inte bara om mig utan det generella intresset för kriminalitet idag. Mycket bra skrivet tycker jag av Jesper och man bugar och bockar för att mitt alias nämndes. Jag blev också kontaktat av tidningen Stockholm City igår och fick typ trettio frågor som jag ska svara kort på och som ska publiceras snart. Någon slags grej de har att på sista sidan göra något litet porträtt av någon.

Sedan hade vi det här med ”Wanted hem nd” – vad nd står för och jag förklarade det i en kommentar i förra inlägget och ”hämnd” är ju ett starkt ord som helst ska serveras kall. Men jag fick några oroliga mejl och don´t worry – min hem nd är en del av mitt knyta upp knuten där hemma, en lösning så jag kan komma hem någon gång. Även om den delvis redan är utförd och den inte blev som jag önskade till hundra så ska jag inte ge mig ut Nu på farligheter. Nu kan jag bara vänta som sagt och se och arbeta med min skrift. Och på tal om skrift, text och bok så...

Idag vid tretiden, svensk tid så ska jag tala med min förläggare. Har inte talat med henne nu när ni haft semester där hemma. Så det ska bli intressant att se och höra hur det hela går. Hon mejlade och sa att nu har hon kommit tillbaks och att på hennes skrivbord låg min bok. Ja, där ser man så nu existerar den i fullt format som en bok ska. Mäktigt på alla sätt och vis helt enkelt. Och i morse så tittade jag till förlagets lista på tio i topp. En lista på W&Ws böcker som bygger på mest sålda böcker till återförsäljare de sju senaste dagarna. En tio i topp. Och nu rör den ju på sig titt som tätt men idag klampa min bok in på nummer nio. Och det är stort tycker jag att den ligger där – för W&W är ändå en av de stora jättarna vi har som förlag i Sverige. Du hittar lista här. Bara för att du kommer gå in och kolla så kanske jag trillat under strecket, he he..

Det rör på sig som sagt. Kul kul, eller förbannat kul. Spännande och ska man bli en sådan där jobbig jävel som sitter och kikar på listor hela dagarna och googlar sitt namn hela tiden eller ska man bara var Ice Cold och.. jaha så det säger du, ja men det var ju kul. Nej ärlighet var det och jag kommer nog sitta här som en spänd sträng på en harpa och spela nervösa toner med en stråk av oro.

Idag så är det same same, det är skriva som gäller och jag ska skriva ihop ett inlägg nu till CrimeNews som har rubriken ”Brottslingar borde ta skådespelarkurser”. Sedan ska jag skriva mer bok och vänta tills klockan slagit tre. Få uppdatering i örat. Avslutar med en kort hemlig dikt, eftersom man börjar bli blödig. Men jag återkommer sen efter jag talat med min förläggare. Ha det så länge.

--

rummet

när tiden tystnar och rummet står stilla

bildas ett vakuum av våld

och väntan

...

tyst

...

hör du

hur inget slår ihjäl

och varje gång jag andas

suckar hårt

går vi likt förbannat

ett steg närmare

vår egen död

...

som borde vara liv

så passa på att lev

sa rummet och kvävde tystnaden

****

skrivet den 6 augusti 2009 nr 20 av 309

****

Om min bok ”Jag är Wanted”

Mina självinspelade youtubeklipp

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Helt ok att skriva att man mår bra, varför skulle du inte göra det? ta istället till vara den dagen du mår bra...för det kommer dagar då allt är nattsvart, och då är det bra att veta att det även kommer bra dagar, och som du säger ska man vara ärlig så ska man, många +++++ för det
  Hoppas det går bra med förläggaren.

  Skrivet av marie-louise — 18 Aug 2009, 13:44

 2. Värt att notera är att din bok är den enda på topplistan som ännu ej har släppts! :)

  Skrivet av Evert — 18 Aug 2009, 14:06

 3. nej det var visst inte helt sant såg jag nu, men nästan.

  Skrivet av Evert — 18 Aug 2009, 14:12

 4. Be happy dont worry!

  Man ska ta vara på livets glada dagar, dem är periodvis inte alltid så många.

  Skrivet av NoName — 18 Aug 2009, 15:27

 5. Appropå Happy, blir det några fler kapital av Tatuerat Bröder? Dem gjorde mina dagar lite gladare.

  Skrivet av NoName — 18 Aug 2009, 15:29

 6. Man får vara lite blödig emellanåt. Speciellt när man skriver så bra om du gör ;)

  Skrivet av N.H — 19 Aug 2009, 06:56

 7. Nr 6!!!

  Skrivet av Earthbridge — 20 Aug 2009, 16:33

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor