Blogg gratis Logga in

WANTED

13 Aug, 2009

wanted | 13 Aug, 2009 | Om att Skriva | (2285 Läst)

Wanted - Bok 090903

En resa i X2000 speed .. ett år. Satans vilken chans!

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Om att Skriva – Skrivandet har förändrat mitt liv. Eller ja, vi får se man ska inte bugga små grodorna innan musiken satt igång. Men det har varit och är ett otroligt stöd i den situation som jag lever. Det handlar inte bara om att skriva av sig, eller lätta på skit, utan för mig är det också en ren flytväst. Jag hoppas som sagt att jag kan flyta vidare i denna väst så pass länge och mycket så det blir någorlunda stabilt i tillvaron.

Det har varit en resa nu i snart över ett år här på bloggen, som ”Earthbridge” skriver. Och inte vilken sträcka som helst. Inte ”Sthlm – Västerås X2000” utan – ”Wanted – bok 090903”. Det har hänt jävligt mycket under den resan och den slutar nog int 090903 utan det är då tåget startar igång på riktigt kanske. Men kommer jag lägga av nu för alltid? Kommer jag skjuta in våldet i garderoben, låsa och slänga bort nyckeln. Så köttet får ruttna bort och blotta enbart skelettet av mitt gamla liv?

Dum vore jag annars. Har nu fått en otrolig möjlighet, för jag har hittat något som kan skala av våldet och mitt gamla sätt att leva. Vi kan kalla det hopp, vi kan kalla det intresse eller en hjälpande hand. Vissa säger att jag har mig själv att tacka, andra att jag har haft otroligt tur som fick ett avtal med förlaget W&W. Jag kanske inte är värd denna chans, upp till var och en att bedöma. Men jag kommer ta den med öppen famn. Och jag kommer kämpa in i det sista för att ska kunna leva på att skriva eller att mitt skrivande kommer bli en så pass stor del i mitt liv, så jag kan dra mig ur skiten. Mitt liv är som ett missbruk som någon sa, och ja det är det. Som ett riktigt förbannat missbruk med våld, rån, snabba cash och glida på en räkmacka genom dagar, år och liv. Det är som en ond cirkel för mig eller vi ska säga ”var”. En ond cirkel som jag levde i över tjugo år men det känns, och det känns jävligt ärligt när jag säger att detta är chansen. Eller – ”This is it”, för att låta mer dramatisk.

Så ”This is it” – nu jävlar. Mins mitt första inbrott som mycket ung tonåring, kvartersgården på skolan. Kommer ihåg mitt första personrån som en förvirrad aggressiv tonåring full av hat. Kommer ihåg ihåg min första riktigt grova misshandel, mitt första bråk med gnagetklackan. Mitt första värdetranspårtrån och min första indrivning. Mitt första riktiga grova bedrägeri sitter som ett klistermärke i minnet och jag minns mycket. Glömt otroligt mycket också. Men är det något som jag kommer minnas är det min första BOK. Men inte bara själva boken utan resan Wanted – bok 090903. Mitt första inlägg på bloggen tills nu. Tills snart. För nu är det nära.

”Men nära skjuter ingen hare” var ett ordspråk som jag tidigt lärde min son när han knappt kunde tala. Och han sa frasen utan att ha en blekaste om dess innebörd. Så om jag inte tar denna chans nu och träffar – rätt eller gör rätt med den och allt som kommer med så hamnar jag fel, igen. Jag är inte lagt att hamna nära utan mitt i och denna gång, oavsett hur boken säljer, så har jag gjort något bra för mig. Hittat rätt, känns det som. Fullträff helt enkelt och det känns jävligt ”tårta”.

När resan tog fart gick det förjävligt fort, nu på senaste tiden har jag försökt utveckla mitt spåk i skrift så mycket jag kan och har inte legat på latsidan för fem öre. Jag fattar vidden i chansen jag fått. Har i stort sätt levt i artiklar om branschen och i hur jag kan utveckla mitt skrivande. Jag har skrivit milstal och åter milstal med text i olika former. Så jag fattar vidden av det hela. En vän skev att det finns folk som skulle mörda för att få sitta i min position, debutera med ett sådan stort förlag i ryggen. Och ja, det är nog snudd på sant. Men jag hade aldrig och då menar jag aldrig – börjat skriva eller fortsätta skriva om det inte var för de kommentarerna jag fick här på bloggen. Så förbannat mycket tack för dem. Precis alla som har kommenterat!

Sedan så fick jag mejl och feedback av läsare här och utan dessa – skulle jag aldrig bli headhuntad av förlaget. Någon skickade ett mejl till förlaget och bad dem kika på bloggen. Jag vet exakt vem det var. Och på den vägen är det. Förlaget skicka tillbaks ett mejl och frågade denna person om han/hon kunde förmedla kontakt med ”Wanted”. Och här sitter vi nu. En jävla resa helt enkelt och den har just börjat. Shit alltså.

Wanted

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Det är spännande som åskådare också! :)

  Skrivet av Evert — 13 Aug 2009, 00:33

 2. Ja du, snart är dagen D här då boken släpps! Väntar med spänning=) Klockan är 02.08, nyss hemkommen från krogen här i förorten. Jävligt länge sedan man visade sig ute här över huvudtaget men jag lovar dig en sak... Du har inte missat ngt på den fronten hehe! Ha det gött tills vi hörs igen

  Skrivet av N.H — 13 Aug 2009, 02:10

 3. Jag tycker bara det är otroligt att man skall få en andra chans efter allt som du har gjort och alla liv som du har förstört. Är man värd det?

  Skrivet av John — 13 Aug 2009, 11:51

 4. Har precis upptäckt din blogg genom att klicka mig från länk till länk. Väldigt intressant läsning och otroligt välskrivet. Blir dessutom otroligt sugen på att läsa din bok!

  Skrivet av Hannah — 13 Aug 2009, 15:33

 5. De har varit en ära att få vara med på denna resa...

  Skrivet av Earthbrigde — 13 Aug 2009, 16:21

 6. John- Jag förstår lite hur du tänker men sen är frågan om man gör detta för att bli "rik"..? Skulle nog mer vilja säga att det hans enda chans att kunna släppa den gamla skiten och komma igen som vilken svenne som helst. Men detta är bara vad jag uppfattar det som.

  Ja på release dagen besöker jag bokhandlen som sagt.

  Så jävla kul att se din glöd nu, det fullkomligt bara sprutar ju ut texter!

  Ibland skämms man ju lite för att man inte lägger några kommentarer. Man är ju inne och läser så gott som var dag, speciellt när man vet att det betyder mkt för dig.!

  Skrivet av Bandit — 13 Aug 2009, 19:12

 7. Men what, så den släpps alltså om några veckor? Sjukt! Jag ska, likt Bandit, hänga på låset till bokhandeln så fort boken kommer ut.

  Skrivet av Gf — 18 Aug 2009, 01:42

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor