Blogg gratis Logga in

WANTED

12 Aug, 2009

wanted | 12 Aug, 2009 | Huvudkategori | (1170 Läst)

Squeeze a life into movie

Svar till Sebbs om liv till bok och bok till film. Vill jag att mitt 35 åriga liv ska tryckas ihop till en och en halv timma soffa?

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla.”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Movie – jag är uppvuxen med film eller jag har sätt miltals med film och älskar att koppla av med någon slaskig rulle. Tyvärr är jag ingen finsmakare och polare som Evert brukar förkasta min filmsmak. Men smaken är som baken med ett hål i mitten och enligt mig så är Everts smak som det som kommer ut ur hålet. Jag gillar action, thriller och Maffia, spänning och rullar som får adrenalinet att rulla. Piano släng dig i väggen drama och komedi – spola.

Men det handlar för mig att bara få koppla av och inte behöva tänka på sitt eget skit. Försvinna för några timmar. Rocknrolla ska ni se, action på hög nivå. Vad har vi mer.. ja det var faktiskt en komedi som fick munnen att le och magen att skrocka skratt, Hangover heter den. Nu görs ju Snabba C som film och den ska ju ses. Men ofta sägs det att böcker som blir film inte alltid är lika bra på rulle. Har inte så mycket att jämföra med.

Om någon skulle vilja göra movie på min bok? Jag skulle faktiskt tacka NEJ och jag ska förklara varför. För det första så betalas det bara femtio tusen till författaren för bolaget ska få filmrättighet. Och det är ju inte världens största hög med deg. Det är väldigt mycket deg för min del idag, just här och nu. Men i det stora hela så är det inte mycket. Siffran är någon standardsiffra har jag hört och som kanske är förhandlingsbar men det rör sig inte om mycket smet. Och min bok är ju en självbiografi. När jag skrivit det så har jag ju full kontroll på vad jag skriver och vad läsaren får läsa. Ja, förutom det förlaget klippte bort he he... men i stora hela har jag sista ordet och det är för mig gnaska så viktigt eller förbannat viktigt. Det är ju mitt liv vi talar om. Hur det speglas om man säger så. Skulle jag lämna över boken i någon annans hand, sälja filmrättigheter om den så vet jag katten. Det skulle kännas väldigt olustigt att någon annan skulle få ha kontroll över hur mitt liv speglades. Skulle jag däremot få vara med och säga till om ett och annat så skulle det vara en annan sak, men det skulle ju vara svårt rent praktiskt.

Min bok är på 424 sidor (har jag för mig) och det tar ett tag att läsa den. Det är inte världens tyngsta tegelsten men heller inte en tunnis. Och om jag så småningom kompliterar med forstättningen som förlaget snart ska få ta del av då kanske vi kommer upp i 800 sidor. Att trycka ner ett liv på en eller två böcker är svårt. Svårt att få det rättvist och helt rättvist blir det ju aldrig. Vissa sidor, händelser är inte lika spänande men som har haft betydligt lika stor del av mitt liv som rån och våld. Så verkligheten kommer ju aldrig riktigt fram ändå om ni förstår hur jag menar. Att sedan trycka ner detta i en rulle på en och en halv timma. Ja det skulle kännas mycket konstigt att se på själv.

Men vi får se, sista ordet är ju inte sagt och tänker man PR så skulle det ju vara skitbra i framtiden att boken blir rulle, bra för boken då. Om rullen blir bra dvs. Men det handlar väll som allt annat om storleken på deg. Vi får se.

Ja, det var ett kort svar till – sebbs.

Simma cool så länge.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer