Blogg gratis Logga in

WANTED

10 Aug, 2009

wanted | 10 Aug, 2009 | Huvudkategori | (2297 Läst)

Feels strange and I hide

Så vad och hur känns det? När det tapetseras wanted öppet sådär?

”Huvudkategorier”- skriver jag om mitt liv och mina tankar. ”Om skriva” – om skrivbranschen och recensioner bla. ”Matt” – är fiktiva crime storys. ”Tatuerat Bröder” – försmak på en fiktiv bok jag skriver. ”youtube och bilder” – som det låter

Idag har jag skrivit så det brinner i knutarna. Förresten, välkomna hit ni nya. Ja, jag håller på med fortsättningen på ”Jag är Wanted” som jag tidigare döpt till ”Aldrig mera Wanted” men nu har jag bestämt mig för en ny titel – ”Wanted hem nd”. Då det speglar exakt vad boken denna fortsättning handlar om. Som är en direkt fortsättning på första boken. Snart har jag skrivit så pass mycket så förlaget ska kunna ta ställning men jag har dock blivit lite petigare. Den kommer bli betydligt mycket djupare än ettan men ändå action, våld och jävla massa spänning.

Men över till gårdagens artikel i Aftonbladets Söndagsbilaga. Tror man måste vara plusmedlem eller nått om man ska hitta den på nätet så Evert (min trogna it-vän och även bara vän) har scannat in artiekeln. Tre uppslag och sex sidor – här har ni länkarna till den.

http://i29.tinypic.com/149qs21.jpg

http://i31.tinypic.com/343kmxl.jpg

http://i28.tinypic.com/ajwfao.jpg

Så vad tycker jag om denna artikel? Svante Linden som ringde upp mig på bestämd tid för ett tag sedan höll en ganska så lång intervju med mig. Inntervjun kändes helt okej för att vara min första. Hade bestämt mig för att vara helt öppen och ärlig, så pass att jag inte avslöjade något smaskigt då. Man kan ju sätta upp vissa typ milstolpar hur man vill styra intervjun själv och tala om lite i vissa ting och mer i andra men jag sket i detta och talade rakt ut bara hur jag kände och tyckte.

Sedan dök artikeln upp igår utan att jag hade en aning om att den skulle komma då. Blev mejlad av en vän som läst den. Så Evert fick i Sverige fick springa och köpa och scanna. Ja ordet ”Torped” har jag aldrig sätt mig som men det är ju en tolkningsfråga kanske. Vissa kanske tycker jag handlade torpedigt om man säger så. Våld mot deg. Men jag accepterar Svantes syn på det hela och sedan var den ju lite smaskig om man säger så. Att jag gillar riva upp folks ansikten med cyckelkedja – men i stora hela tycker jag den var riktigt bra. Vilket fall för bokens skull om man ska vara ärlig. Andra tidningar kanske kommer ha andra utgångspunkter och vill lyfta fram annat om det blir fler intervjuer. Nej, jag är nöjd fastän den var ”rå”.

Men sedan har vi ju mina nära. Hoppas inte mina föräldrar läser och jag tror faktiskt inte de gör det. Men om de gör det så är det en försmak på vad som komma skall och vi får helt enkelt tala om det. Har inte snackat med dem idag. Min son hade jag på msn medan han läste och vi snackade om artikeln, kan ju inte vara hip hurra att läsa detta om sin farsa. Sofia, hans mamma tyckte också den var ”rå” och inte spegla hela bilden, den mer känsliga kanske. Men det är ju så här det kommer vara och bli sen. Ju mer spotlight ju mer snack och jag hade ju egentligen inte räknat med något annat. Det är ett måste och en fas som kommer gå över den också – som min far brukar säga. Ett måste för att få boken utpmumpad, ett kast man får ta för att senare kanske kunna leva på att skriva.

För det är det jag vill göra. Leva på att skriva och det är det jag kommer att satsa på. Nu kommer det bli mycket fokus på min situation och min bakrgrund, nu på denna bok. Men jag hoppas att det kommer visa sig att jag också har betydligt mycket mer att ge än detta. Och att blotta mig på detta sätt, att fläka ut mig även om jag sitter lyst och jagad, så måste jag göra det för att korka upp skiten. Så jag kan stampa in i ett nytt liv med nya redskap och mål.

Det ser min familj och min son – att trots hårda rubriker och hårda ord om en verklighet som inte kanske är lätt att ta, framför allt inte framför hela svenska folket, så är det en utväg till det bättre. Men ni ska få se att jag kommer och det ska ni fan hoppa upp och rista kryss i taket på, att det kommer hostas upp fler böcker från mig. Och efter jag tömt mig själv i biografi så har jag samtidigt byggt upp en fiktiv värld, som inte har några gränser.

Hur mår jag då? Frågade någon via mejl. Och hur känns det? Ja dubbelt måste jag säga. Jävligt dubbelt. Det är nära nu och det börjar röra sig. Men jag försökter fokusera så mycket som möjligt på skrivandet så jag glömmer det där andra – väntan. Visst fan är jag spänd som en jävla fiolsträng. Men jag försöker kasta mig in i mitt skrivande så jag slipper tänka och känna. Känna kan jag göra sen när boken publiceras. Det är inget ide att känna för mycket redan nu, försöker jag intala mig själv och ligger vaken hela nätterna.

Men ärlig så är det dubbelt. Visst jag är glad som fan över den här chansen jag fått. Och glad är väll att underdriva, förbannat glad är jag. Men samtidig så ligger en viss oro på olika nivåer. Först är jag orolig för nära, sedan är jag orolig att jag målar upp för stor bild plus orolig att folk ska generellt sätt tycka det är skit. Inte storyn utan mitt språk och sätt att skriva. Ja ja, vi får se – den som lever får se.

Det var det. Efter jag slängt ut detta så lägger jag ut första avsnittet på Tatuerat Bröder. Det är alltså en bok som jag håller på att skriva och som handlar om en fiktiv kriminel organisarion som byggs upp. Tre bröder som bygger upp denna för er som är nya. Jag kommer lägga ut början på boken denna vecka. Vet inte hur mycket men en del varjefall och ni som läst redan så kan jag säga att det har blivit en del förändringar.

Hörs sen och simma cool.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

bokKommentarer

 1. Gillade inte artikeln riktigt, den gav en för rå/okomplicerad bild av dig och ditt skrivande, tycker jag. Men men, vad ska man förvänta sig, som sagt. Bra jävla PR är det ju hur som helst. Det börjar kännas väldigt verkligt att släppa en bok nu, va? :) Omskriven i AB och grejer.

  Simma lugnt.

  Skrivet av Gf — 10 Aug 2009, 19:58

 2. Cykelkedja??. Vem fan använder en cykelkedja, det måste vara bland det sämsta skit man kan använda. Känns sådär trovärdigt.

  Skrivet av svempa — 13 Aug 2009, 07:45

 3. Instämmer med kommentar 1. För okomplicerad bild.

  Skrivet av Ali M — 18 Aug 2009, 10:28

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor