Blogg gratis Logga in

WANTED

21 Jul, 2009

wanted | 21 Jul, 2009 | Huvudkategori | (1350 Läst)

Some answer

Svarsruta då det trilla in en del kommentarer. Som julafton mitt i Thailand.. när det blir ös under kommentarerna.

Har fyra olika kategorier. ”Huvudkategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”. Till sist”youtube och bilder” som det låter. Mina egna klipp och bilder plus andras youtube som jag rekommenderar.

Hej Alles!

Fan, riktigt tack för kommentarerna. Det är förbannat uppskattat. Dagen igår var lite slapp, gjorde inte så många knop. Men det behövs ju det också. Jo, som sagt tack för kommentareran och kul att ni diggar Matt. Bandit – du skriver bland annat att det är typ filmiskt att man ser som i en film och det är kul för jag tänker i scener när jag skriver. Kul också med läsare som varit med länge, Sara tack för din ord och ja så länge det finns hopp så har man något. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag skulle ta mig till om jag inte hade boken att se fram emot nu, eller min skrift. Förmodligen skulle jag kanske kämpat i någon annan riktning. Och kanske skulle jag hoppas, kunna se framåt – kanske inte. Det viktiga är att ha något, att styrkas i det och se hopp. Har många gånger fått uppmuntran och beröm, fått feedback här på bloggen och även från andra som tagit del av mina texter. De orden är stor del att jag orkat gå vidare.

Så oavsett situation och läge, och vi har varit inne på det förut. Sitter man i en jävligt illa situation och försöker ta sig ur skiten så behövs stöd, uppmuntran och hjälp. Men man behöver också ”något” istället för ”det”. Det första är som sagt att fatta själv men efter det när vägen är milslång så behövs det ibland att något sparkar in en på rätt bana igen. För ingen ändras på en dag. Ibland så behöver man gå in i väggen, leva bissart eller kanske se döden i vitögat. För att förstå värdet i det hela – att ta vara på ting, simpla ting som sitt eget liv, typ.

Sebbs – Ja, Tatuerat Bröder skickade jag förut till förlaget, det som var färdigt då. Vid det läget hade jag gjort en del förändringar. Och använt det som låg ute förut som en grundbult. Jag fick tillbaks från förläggaren att hon tyckte det var skitbra och jag fick beröm, men ville att jag skulle lägga till lite djup, lite mer känslor. Förlaget har flera gånger sagt att de vill ha en relation med mig, alltså flera böcker. Men vid det läget så sa förläggaren att hennes drömbok just nu skulle vara en fängelsebok. För det är ingen renrakad svensk fängelseroman som släppts. Så jag skrev ihop CIKK. Har skickat den också, delar av den. Och har fått credit men det är som sagt upp till mig och jag tror. Att det absoluta bästa är att efter ”Jag är Wanted” släppa en direkt fortsättning på den. Därför skriver jag på ”Aldrig mera Wanted” nu.

Jag kommer jobba ganska mycket med den boken för att jag vill visa på utveckling. Jag tror att bok ”två” faktiskt är viktigare om man ska se detta som en ”karriär” för mig. Ska vi tala klarspråk och det vill jag. Så tror jag att många läsare här kommer bli en smula besvikna på ”Jag är Wanted”. För det är stor skilnad på att skriva en bok på 450 sidor och blogg inlägg som ligger på ca 5 till 8 sidor. Själva action blir mer utdraget och det krävs mer så kallad ”spänningsuppbyggnad”. Men sedan så varierar jag med egna känslor och försöker röra om på djupet på ett annat sätt också. Med barndom och allt. Hade ju bara några månader på mig att skriva ihop boken så vissa saker kommer ni känna igen från bloggen. Jag har tagit några avsnitt och finslipat dem lite, men inte så mycket. Varför tror jag bok ”två” är viktigare, vi kommer till det snart.

Först vill jag bara tala om målgrupp. Jo målgruppen är faktiskt enligt förlaget ”kvinnor mellan tjugo och fyrtio”. De är de som köper böcker och här är det viktigt för mig att boken går hem. Så jag får chans till att släppa flera böcker. För det hela handlar i slutändan om boken säljer eller inte. Det är mycket action i boken men också djupare känslor och tankar. Jag vill nå bred skala, även så kallade badboys själva och folk som är intresserade av kriminallitet. Men jag håller faktiskt inte med förlaget om att blanda mer känslor i ”Tatuerat Bröder”, den boken som faktiskt är tänkt som en serie på tre böcker – vill jag ha rå gäng action. Och kanske läsas av en mindre skala. Därför tror jag dock jag måste vänta med den boken/serien tills jag blir mer ”känd” som skribent. Jag tror boken ”Aldrig mer Wanted” kommer ha mer tyngd i det litterära och att jag kommer kanske bli av allmänheten mer accepterad som ”författare” än om jag skulle punga ut tung gängaction.

Nu ska man ju inte ändra stil och språk efter efterfrågan kanske många tycker, utan man ska hålla sig till sin stil och säljer den inte så säljer den inte. Men ska man spåna ”karriär” så måste jag tänka till noggrant vilken följd jag vill att böckerna ska komma. ”Tvåan” tror jag är riktigt viktig för att där kommer det visa om jag kan utvecklas, och klara av att skriva mer än En bok. Ettan kommer kritiseras, ris och ros och alla debutanter blir synade. Men nummer två är det riktiga testet om man är så kallad ”författare” enligt mig. Om man håller i mer än en bok. Blir den en flopp kommer det nog bli svårt att ”slå” genom igen. Blir den en ”hit” så kommer jag ha stora möjligheter till att pumpa ut mig ytterligare böcker och då kanske få skriva helt utan att anpassa mig för målgrupp.

Allt handlar dock inte bara om ”en bra story” eller ”ett eget språk”. Utan man måste också helt enkelt sälja för att få kunna sälja. Här på bloggen så kan jag ju skriva vad fan vad jag vill.. här kan jag ju faktiskt rapa ut mig eget utan att någon ska lägga sig i. Men det är så stort maskineri bakom en bok – och jag har förstått nu att kugghjulen för att det ska bli en bästsäljer är hur många som helst. Mer än jag någonsin tidigare kunde fantiserat om. Nu talar jag om som ”Jag är Wanted” redan slagit. Och visst jag har förväntningar på säljarsiffron men jag har fått backup från förlaget på många sätt. Och responsen från återförsäljarna har varit stort. Visst jag ska hålla ner mina förväntningar men som sagt, jag tror på mig själv i detta och jag tror faktiskt utan att skryta att den kommer sälja duktigt. Men mycket tack vare en jävligt bra förläggare som puschat boken ända ut till hyllorna i butikerna.

Nu kommer jag kämpa stenhårt för att kunna leva på att skriva, som väldigt få i Sverige klarar av. Men jag kommer verkligen göra allt jag kan för att få detta att gå hem. Men tillbaks till ”Tatuerat Bröder”. Vi kan ha en vecka nu när – ”Krigsögat” i serien Matt är klart. Då kan jag mata ut kanske ett kapitel per dag av boken ”Tatuerat Bröder”. Men bara under en veckas tid så ni som inte läst kan få läsa. Samtidigt är det mycket ändrat då jag använde första utlägget som en grundbult, så ni som har läst kommer även få nytt. Det kan bli en så kallad teaser kanske. För dig Sebb!

Fundersam – Japp, jag har tränat allt möjligt. Bland annat Taekwando på det glada 80-talet, men även boxning och thaiboxning. Men det var ett tag sedan. Jag tränade till och med en privat liten grupp i lånade lokaler. Kommer inte ihåg men jag tror jag tränade den lilla gruppen i ungefär ett år. Läsaren ”Evert” här är en av dem jag träna. Han är för övrigt en av de killar som stått på min så kallade ”bra” sida och har inte varit inblandad i något av mitt skit. Han har funnits med på sidan om bland hundratals fikor, middagar i normal vardagsanda där vi tuggat boys talk och knappt en sekund crime. Han kan om han vill berätta hur det var att vara elev under mig he he...

Jaro – tack för rådet. Jag ska läsa om det och se vad det är. Jo jag är en jobbig jävel. He he. Du vet som en kackerlacka, I never gone die och ständigt kila över golvet ovavsett. Våldet har jag lagt ner och hoppas aldrig mer jag kommer bruka det.

En tanke till Jari som håller i sidan bloggsite.se. Om du läser det här men jag kanske ska skicka dig ett mejl också. Ett önskemål vore om man kunde ha en knapp på sidan om till höger kanske. Där läsarna kunde bli länkade till de senaste kommentarerna. De fem senaste kommentarerna kanske eller liknande. Misstänker att när boken kommer säljas så kommer läsarna öka och det kanske blir en del mer kommentarer. Jag får ju mejl när en ny kommentar kommit men läsarna kanske har svårt, om de vill se de senaste. Bara en tanke.

Nej, nu ska jag titta på lite tv med lillkillen. Han mår som sagt bättre men är hemma från skolan idag.

Simma cool så länge.

bok

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNewsKommentarer

 1. Tack så mkt, det uppskattas verkligen att du lägger ut lite tatuerat=)
  Matt diggar jag som fan, han känns "äkta"...

  Ha det bra i regnet

  Skrivet av sebbs — 21 Jul 2009, 17:58

 2. Tack Tack tack för en underbar blogg och för dina texter.
  Boken vill jag ha nu nu nu! Det går liksom inte att sluta läsa din blogg och det är då jag undrar hur det kommer gå när boken är i min hand om jag börjar läsa första raderna.

  Fortsätt och all lycka till i framtiden wanted.

  Skrivet av joee — 21 Jul 2009, 18:42

 3. Herr Wanted var en god tränare...blandade pedagogik med sadism och små fula tricks.

  Minns när han i rent pedagogiskt syfte knockade mig. Så jag skulle lära mig hur det kändes ;)

  Skrivet av Evert — 22 Jul 2009, 01:40

 4. Ja Evert

  Jag kommer ihåg det som igår. Har en filosofi när det gäller slåss eller kampsporter och det är att man måste bli av med känslan, rädslan av egen smärta. Att slåss/sparras i någon konstigt ovetande att aldrig ha känt hur det är att bli knockad - så blir det som en spärr. Men vet man hur det känns att ta emot lite stryk så vet man vad som gäller om man säger så. Så första gången/lektionen var det väll? Tror jag att det var - så knockade jag Evert. Och mycket av mina träningar gick ut på härdning. Som faktiskt gav riktigt bra resultat för Evert med flera.. Gamla goda tider he he..

  Sebbs - det e lugnt!

  joee - Tack för de orden.. kommer mera!

  Skrivet av Wanted — 22 Jul 2009, 15:34

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor