Blogg gratis Logga in

WANTED

19 Jul, 2009

wanted | 19 Jul, 2009 | Huvudkategori | (1495 Läst)

Robbery Dundee

Om man först rånar men det slår slint.. sedan blir nockad av en reklamskylt och hamnar i skottlossning och...

Har fyra olika kategorier. ”Huvudkategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”. Till sist”youtube och bilder” som det låter. Mina egna klipp och bilder plus andras youtube som jag rekommenderar.

Misslyckat transportrån på Åland

Ja, i artikeln från aftonbladet läste jag om ett rån. Lägger ut hela texten här den är inte så lång och sedan ska jag skriva lite om civilkurage.

Två personer greps och två fick föras till sjukhus med skottskador efter ett misslyckat rånförsök mot en värdetransport i centrala Mariehamn på söndagen. De båda rånarna slog till mot två väktare när dessa anlände till banken med pengar från helgens trav. När rånet misslyckades försökte männen fly på moped. Flykten avbröts dock av ett vittne som kastade en reklamskylt på dem och i bråket som följde avlossades flera skott. En av väktarna, som följt efter rånarna till fots, träffades i skottlossningen och blev lindrigare skadad. En av rånarna greps därefter av väktaren och vittnet, medan den andre greps av en förbipasserande civilpolis. Vem som mer blev skadad är inte känt och polisen har inte sagt hur allvarliga skador personen ådragit sig.

Jag vet inte mer om det än ni, om ni inte var direkt inblandade eller vittne, men det slår mig lite saker när jag skumma genom den här korta artikeln. Jag rånade ju en och annan transport och genomförde andra typer av rån. Från första rånet som femton bast tills tunga värderån i sen ålder. Nu vet jag inte om det här var någon sådan värdetransport men tydligen om man ska gå efter vad som står, så misslyckade rånarna totalt och greps.

Av någon anledning så misslyckades skiten och rånarna försökte fly. Men en av väktarna sprang efter rånarna till fots? Varför i helvete springer väktarn efter. Okej vi återkommer till det. Men ett vittne lyckas tydligen pricka rånarna med en reklamskylt? Rena jävla crocodile dundee – men okej bravo. Sedan så braka helvetet lös och rånarna öppna eld, skottlossning. Den springande väktaren träffades men lyckades tillsammans med vittnet brotta ner en av rånarna och den andra greps av en förbipasserande civilpolis.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Kan bara föreställa mig kaoset. Men okej lite allvar. Nu lyckades ju rånarna gripas men några skadades, en väktare blev träffad. För det första är väktarna tillsagda att göra exakt som de blir tillsagda. Allt annat är egentligen grova regelbrott, om det inte har ändrats sedan jag var i farten. Men som sagt, väktarna i sig ska INTE göra motstånd för att det uppmuntrar till våld och omgivningen kan då bli drabbad. Att en väktare gör motstånd är bara totalt dumdristigt, av vilken anledning då? Spela Hero? Rånarna är oftast eller vi var varjefall – beredda på att skjuta och då inte bara skjuta i luften utan avlossa heta skott. Om folk vi hota inte gjorde vad vi sa. Oftast så är personer som rånar transporter, banker m.m. inställda på det värsta. Och drar sig INTE från att trycka in avtryckaren. Oftast så är det inga dunungar som latjar utan det är på liv och död. Men att nu väktaren sprang efter? Ja, vill man dö så varsegod. Vissa kanske tycker det är jävligt hero. Men, ja enligt mig jävligt dumt.

Att sedan en civilperson bryter in – civlkurage, kan man tycka. Men lika där, är det fel personer som det ofta är bakom rånarluvan så smäller det. Kom ihåg för länge sedan när en civil person följde efter ett par rånare med sin unge i framsätet och skottlossning bröt ut. Rånarna sköt mot den som följde efter med tunga automatvapen och jag kommer faktiskt inte ihåg om någon dog, kanske barnet. Skakar på huvudet – det är inte så att jag tycker att man inte ska uppmuntra till civilkurage men i vissa lägen ska man fan låta bli. Vid våldtäkter eller jag såg när ett fyllo gick lös med en yxa i en butik. Och butikbeträdet la sig i och räddade skinnet på en gammal man. Det är kurage. Men att bryta in vid ett rån, inte bra.

Det varken skrämmer, de flesta rånarna, eller gör oftast någon skillnad. Mer våld tas då bara fram och det hela blir blodigare. Nu gick ju denna story jävligt bra, eller otur då för rånarna att det dessutom var en civilsnut som var ute och traskade och grep in. Skottlossning bröt dock ut men att det inte blev mycket blodigare och att någon dog – är enligt mig ett under nästan.

Så mitt tips, väktare – följ regelboken. Civila strunta i att kasta skyltar eller följa efter med ungar i bilsätet. Ett hett tips bara. Låt snuten sköta biffen helt enkelt. Vill bara säga det nu snart morgon här i Thailand.

Ps: Nams son kom hem från sjukhuset för några timmar sedan och har fått en spruta och medecin, han mår prins nu. Eller ja lite bättre varje fall. Simma cool.

bok

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNewsKommentarer

 1. Rånarna var svenskar.

  Skrivet av Pelle — 20 Jul 2009, 13:01

 2. Intressanta kommentarer till artikeln. :)

  Skönt att höra att Nams son mår bättre.

  Skrivet av Gf — 20 Jul 2009, 15:27

 3. Härligt att höra att grabben mår bättre nu!

  Skrivet av Karlsson — 21 Jul 2009, 02:16

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor