Blogg gratis Logga in

WANTED

17 Jul, 2009

wanted | 17 Jul, 2009 | Huvudkategori | (1333 Läst)

Friday bloody Friday

Lite rader en fredagskväll och jag måste krama mat och skriver lite tugg bara...

Har fyra olika kategorier. ”Huvudkategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”. Till sist”youtube och bilder” som det låter. Mina egna klipp och bilder plus andras youtube som jag rekommenderar.

Ja väntans tider. Som en transportsträcka till september. Kan vi inte radera ut augusti från kalendern helt? Sitter i kvarten och väntar på Nam ska komma hem från sin skola. Lillen sover bredvid men en transformers i famnen och det surrar fläkt. Precis klar med Matt IIII och Evert kanske stör sig på min romerska variant.

Snacka med Sofia på skype för inte så länge sedan och hon hade i sin tur snackat med förlaget. De ska göra en intervju med henne och med Timo i mitten av augusti och de två håller nu på att plöja genom boken. Det käns långt till höste eller tills eran höst då, men vips säger det och fyrtio luncher med chicken and rice senare så sitter vi september. Spännande och nervöst måste jag säga.

Vi håller fortfarande att skaka ihop deg till Nams pappa och jag har fått erbjudande av läsare. Tusen tack! Men som sagt kan liksom inte ta emot stålar på något sätt om man säger så. Svårt utan att ge någon länk till en själv. Tänkte bara skriva ett par fredagsrader för det är väll fredag? Här har man liksom ingen vecka. Inga rutiner och dagarna flyter samman till massa. Jo Law and Order repriser bara under helgen och massa annat trams, burken visar sämre under helgen faktiskt.

Har fått några frågor om kommentarer och så.. jag kan ju om jag vill censurera och godkänna kommentarerna innan de syns – men tycker inte det. Lästa att Gynning och Birro slänger igen sina bloggar för att de blivit nätmobbare, de pallar inte mera. Gynning hade slängt ut någons ip-adresser på sin blogg och namngivit tror jag de som kastat lite skit på henne. De skriver att usch och fy nu orkar jag inte blogga mer för att de blir attackerade och orättvist behandlade. Andra journalister så som Aschberg stöttar och höjer rösten. Vad fan, lite skit får man väll räkna med? Jag menar offentliga personer måste räkna med att folk inte drar sams med dem. Nu är ju jag anonym men ändå – jag kommer nog få tugga mycket skit sen. Men någon gång kommer ju min anonymitet blottas, det fattar jag ju och bakom mina texter, min bok finns ju jag, så visst tar man åt sig. Men som sagt ska man vara med i leken får man väll tåla lite skit. Och jag kommer köra på öppna kommentarer full ut – ingen censur alls helt enkelt. Bära eller brista. Ska göra sen en tio i topp ”värsta kommentaren” och leta på andra forum också. Man får härda sig lite.

Annars är det som vanligt – när någon frågar nuförtiden ”Hur är läget?” så svarar jag – same same. För det är precis exakt likadant varje dag. Inrutat som schack och lagom gult psyke. Fattar liksom inte. Egentligen så är situationen helt bisarr. Sitter här under solstrecket och är lyst plus jagad och lever på luft men har fått avtal med ett storförlag som ska släppa en bok jag skrivit om lite mer än en månad. Bisarrt som sagt. Har ju varit i många udda lägen förut men nu står man ändå på okänd trampolin totalt. Skulle någon sagt till mig för några år sedan att jag skulle sitta här i väntan på boksläpp skulle jag bara garvat – pula lite eko och tuta vidare.

Svårt att beskriva hur man känner, för det är blandat. Visst är man happy för boken och allt samtidigt som jag lever för var minut. Försöker vrida ur mat och sjukhusbesök ur en torr sten och få tiden att sprattla iväg. Men glad för att bättre tider vankas men bisarrt för att byta om till penna istället för gun. Glad är väll lite att vara snål, men som sagt min nutid dämpar gladheten. Hungern liksom skaver om man säger så, så happyface trillar av stolen lite då och då. Ja vi får se var vägarna bär.

Funderar ockå på om jag ska vara mer noggran med vad jag skriver – tänker på stavning och texter i huvudtaget. Eftersom jag kommer bli mer granskad snart och luppen kommer tryckas i fejan på mig. Jag skriver ju, även Matt och alla texter bara rakt upp och ner, lägger in dem i ett rättstavningsprogram och sedan läser genom en gång och tutar ut. Orkar inte se över och tycker att man inte ska redigera för mycket – det ska bara få komma på något sätt. Men ska jag vara mer noggrann nu? Nej tycker jag inte, fuck it. Om någon litteratursnut dyker upp och klagar på språk och gramma så vassegod. Så klart när jag skriver bok att jag är noggran men jag tänker här och på andra forum. Inte för att jag vill vara mindre dissig – att inte tycka texten är viktigt. Nej, det är mer för att jag tycker utrapad text är mer ärlig i många lägen.

Ja, vi får se där också om man blir piskad mycket för sånt. Jag märker ju själv att jag gör fel ibland i efterhand, som i rubriker och ibland när jag läser ser jag fel – men låter det va. Nej nu måste jag fan krama ut lite mat ur någon sten. Nu kurrar det fan högt.

Hörs sen och simma cool så länge.. och ha en nice fredag!

bok

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNewsKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor