Blogg gratis Logga in

WANTED

09 Jul, 2009

wanted | 09 Jul, 2009 | Huvudkategori | (1475 Läst)

Wanted - a lot

Fler som sagt och jag misstänker han från Gävle var skum. Men jag drog igen för säkerhetskäl - No name som sagt.

Har fyra olika kategorier. ”Huvudkategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”. Till sist”youtube och bilder” som det låter. Mina egna klipp och bilder plus andras youtube som jag rekommenderar.

No name – Din kommentar fick mig att tänka på hur många egentligen som är lysta här i Thailand. Jag hade en telefon intervju idag och talade lite om just det också, en skvätt. Förut hade jag lite kontakt via nätet med han som låg bakom bedrägeriet bakom arvsfonden. De kom över strax över 50 miljoner. Han mejla mig och vi hade lite kontakt men jag vill inte ha för mycket kontakt med honom då han var internationellt lyst och förmodligen väldigt ”het”. Nu grep dem tydligen honom, visste inte det förrän idag när jag googla om det. De grep honom i mars och han ska ha fått fem år i straff men överklagat. Då hade han varit i Thailand i två år.

Det är en del här som jag stött på som förmodligen sitter i samma situation, jag misstänker det. En tjejkompis till Nam var tillsammans med en snubbe från Sverige som verkade förbannat skum. Vi snackade inte så mycket, jag ville inte heller bre ut min story så han senare skulle koppla mig till mitt alias och boken. Men han hade varit här i över tre år och hade egentligen inget jobb. Så jag misstänker att det är ganska många som gömmer sig här. Sedan om man har cash så gör det ju saken genast mycket enklare. Men det finns som sagt klassiska fällor som röjer folk – ligger man lågt så är det nästan omöjligt här att bli hittad. Nu gör jag lite mer än det normala med min blogg och bok och därför är extra försiktig.

Men bortser man från Svenska medborgare så måste det ju vara en jävla massa som stuckit till Thailand. Ett annat land är ju Brasilien också. Jag har som sagt knappt inte någon kontakt med andra här i landet och är ganska härdad med att ligga lågt och isolerad. Vet att många just faller dit på att röra sig för mycket och så helt plötsligt måste man visa pass för snuten här och när man inte kan det – jail. Och där vill man ju inte va så då kläcker folk sig ut sin identitet och så back to Sweden. En gång har de velat se mitt pass och det var jävligt klumpigt av mig. Var vid en park i Bangkok och innan jag klev in i själva parken, utanför fimpa jag en cigg på gatan. Runt dessa parker är de extra hårda bland annat och plötsligt så dök snuten upp från ingenstans och ville se pass och ge mig böter. Sa jag hade passet på hotellet och de började fråga saker men när jag sa att jag inte behövde ”kvitto” på böterna fick jag en turistkarta istället mot att jag dega dem 2000 baht.

Men som sagt – som jag sa till journalisten när han sa att det första han tänkte efter han läst boken var ”att det inte var sant”. En efterlyst i Thailand som skrivit en bok. Men som sagt situationen i sig är ju inte särskilt ovanlig. Det ovanliga med mig nu är ju att jag har fått ett förlag att sälja min bok. Men det i sig är ju heller inte så ovnaligt att folk blir publicerade – kombinationen är dock ovanlig om inte unik, men separat är de ju inte unika.

Många efterlysta vet jag dödförklarade sig själva på något vänster förut i tsunamin och det är ju också ett sätt. Jag tycker att det jobbigaste är som jag sa på videon just att man är så jävla beroende av någon annan. Nu litar jag väldigt mycket på Nam men vi har haft våra krig och duster och då står man där helt jävla naken. Inget pass, inge konto, så man kan inte få ner någon deg och i värsta fall kan hon se till att man ställs på gatan. Eftersom kvarten står på henne. Så förut när vi bråkade kändes det förjävligt jobbigt. Nu har vi krigat en del och hon har visat på många sätt att jag kan lita på henne. Bland annat ställa upp på vissa saker som att ge mig tid att få pengar nerskickade m.m. Men vi har alltid innan en slutlig separation blivit sams igen. Visst man kan få någon annan att gå till westion union men gillar inte att blanda in för mycket folk.

Men No name – hoppas du är försiktig och att det reder upp sig för dig, tror dock inte våra situationer är så ovanliga. Men som du sa skrämmande lika på något sätt ändå.

Simma Cool

bok

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNews

Min youtubesida med alla mina klippKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor