Blogg gratis Logga in

WANTED

08 Jul, 2009

wanted | 08 Jul, 2009 | Huvudkategori | (1298 Läst)

Blogglogg - time goes on and on

Kör en logg för att bara beskriva lite hur det är, vad jag gör och inte gör...

Har fyra olika kategorier. ”Huvudkategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”. Till sist”youtube och bilder” som det låter. Mina egna klipp och bilder plus andras youtube som jag rekommenderar.

Blogglogg

Söndag/måndag

Somnade någon gång vid fem på morgonen. Hade mejlat iväg några sista mejl bland annat inlägg till Crime News redaktör. Kände mig trött men hade svårt att somna. Stretchade ut benen. Brukar göra det, på något sätt känns det bättre som man drar ut springet ur dem. Somnade med teven på.

Måndag

10.00 – Vakna. Hade fått fem timmars sömn, det var okej. Nam åkte i lördags iväg med sin mor och son upp till norra Thailand. Där hennes mor bor. Hennes mamma har varit här nu ett tag och hjälpt till med hennes son. Jag har med hjälp från nära hemma lyckats skrapa ihop slantar så hennes son kan gå i skolan här. Så klockan sju varje morgon så hämtar en liten buss upp honom och han går i skolan till fem på eftermiddagen. Då bussen droppar av honom hemma hos Nam. Men runt fem tiden åker Nam till sin skola och kommer hem runt tio. Hennes mamma har varit här för att avlasta mig en smula. Jag brukar ta hand om sonen på kvällarna. Nam har en egen kvart bara fem minuters promenad från mig. Men nu har de tre åkt iväg för att hennes far är tydligen väldigt sjuk. De är riktigt fattiga där uppe och pappan och mamman bor inte tillsammans längre. Han är munk men bor i ett skjul helt ensam och är så dålig och gammal nu att han inte kan gå runt på morgonen som alla munkar gör för att samla in mat. Så nu åkte Nam upp till honom för att se hur dålig han är. ”I always cry when I see my father”, sa hon förut och jag kan nog inte föreställa mig hur illa det är nu och vad de varit med om. Hon sa att hon skulle vara borta en vecka. Kan inte ringa henne för vi sålde hennes telefon förut för. Nam sa att hon skulle försöka ringa, men telefonen var inte lätt att ta sig till då det varken har moped eller cykel så hon måste gå långt för att ringa. Jag blir lika förvånad varje gång det inträffar saker som gör situationen svårt här, imponerad av hennes styrka att gå vidare.

11.00 – Duschat och läst några mejl. Igår hitta jag en sida med väldigt bra dokumentärer så jag bestämde mig för att länka dem till min blogg ”Gangland”. Kikade på ett avsnitt och samtidigt gjorde blogginlägget. Tittade också över ekonomin. 12 500 bath kvar (ca 3100 sek). Den nionde är det dags för hyran 6500 baht (ca 1650 sek). Brukar betala vatten, internet och nu kabeltv också – 250 baht – 350 baht – 200 baht (ca 200 sek). Total den nionde ska 7300 baht betalas och jag har då kvar 5200 baht (1300 sek). Jag gör nog slut på ca 800 baht tills Nam kommer tillbaks. Men sedan måste vi klara oss på resten, jag, Nam och henns son ca två, tre veckor. Ger Nam pengar varje dag till mopedtaxi så hon kan ta sig till skolan och vi brukar äta tillsammans. Så vi gör kanske av med tre, fyra hundra baht varje dag och då snålar vi. Mat, mopet och cigg, tre pers, ca 80 sek varje dag.

12.30 – Läste nyheterna på internet och var klar med blogginlägget. Gick ner till seven eleven. Det regnade ute och jag köpte en kaffe 13 baht (ca 3 sek). Struntade i promenaden eftersom det regnade. Gick upp igen och internet strulade. Det brukar göra det här, ibland så stänger myndigheten av kopplingen ut till alla internetsidor helt. De gör det ibland någon timma, vet inte varför. Men denna gång var det något annat. Vissa sidor fungerade och vissa inte. Min dators fläkt har också blivit dålig men jag har köpt något slags stöd som höjer upp bakdelen så fläkten ligger fri.

13.00 – Min far ringde på skype. Vi brukar snacka ungefär en gång per vecka. Han hade köpt en ny dator och ville testa skype och vi talade om väder och vind. De stöttar mig fullt ut i mitt skrivande och boken. Allt var bra med familjen. De är lite oroliga sedan när boken kommer publiceras. När min anonymitet kommer brista kommer det nog bli tungt för dem men farsan säger att det är en fas som kommer gå över den också. Hela familjen har verkligen varit stöd på många sätt.

14.00 – gick ner och åt chicken och rice 30 baht. Sedan upp igen till kvarten. Skrev på boken ”Aldrig mer Wanted”.

16.00 – Började städa lite. Så fort Nam sticker iväg så rasar städ och disk fortet. Måste skärpa mig och styra upp rutiner. Gjorde lite armhävningar också. Ovädret började avta och internet strulade fortfarande.

17.00 – vilade lite, somna till tven.

18.00 – Upp och hoppa. Ovädret hade lagt sig men jag pallade inte att gå ut. Läste lite i Svensk Maffia och väntade på att internet skulle börja funka. Inget bra på teven fastän man har åttio kanaler. Same same shit.

20.00 – Internet funka och jag surfade runt lite. Kollade dokumentär och läste mer kulturnyheter. Uttråkad och lite fortsatte skriva på ”Aldrig mer Wanted”. Började också på ”Matt – Pundarkaliber del III”.

22.00 – Trött på att skriva. Ibland så faller inspirationen eftersom man sitter vid datorn i stort sätt hela tiden. Det började klia i benen och jag ville hitta på något. Funderade på att dra ut en sväng och spela biljard på någon pub men när jag kollade över ekonomin igen så – nope. Onödigt. Billigare att stretcha ut benen. Det skulle kanske kosta med moppe taxi och en bira plus några game pool ca 500 bath (ca 120 sek) och det fick va. Gjorde lite armhävningar istället.

24.00 – Mer slösurfa och tv. Försökte sova men nope. Orka inte heller skriva. Hittade en gammal Arnold film som visades på en thaikanal – Commando. He he.. den fick det bli. Fast den var dubbad till thai så var det tidsdödande.

03.00 – Somna tror jag.

12.00 – Vakna hade visst sovit bra länge. Sol ute. Tven rullade och jag klev upp och rakt in i duschen. Ner till seven tjacka kaffe och upp till kvarten. Fuck – internetdött. Gick ner till de som jag hyr kvarten av och klagade lite på skiten. Men de sa det inte kunde göra något. Kände inte alls för att skriva idag. Ville göra något annat. Gick en promenad och tog med mig kameran. Tog lite bilder här och där och blev sugen på att göra ett till youtube klipp.

14.00 – Hade köpt med mig lite mat upp till kvarten vid promenaden. Började fixa lite med ett nytt klipp men ville ge något nytt. Inte en promenad till. Klippte sönder en tröja och gjorde en maskering och började filma små intervjusnuttar. Satt och lekte med klippet. Pussel och Windows Media Maker, med ljud, film och foton. Kul värre. Tiden gick. Hel dagen flög iväg.

18.00 – Väntade på att en kille från förlaget skulle ringa. En kille som skulle prata blogg med mig. Han ringde och vi talade i en halvtimma. Första kontakten med honom. Han fick mina koder till bloggen och skulle undersöka om vad han kunde göra för att spetsa till den. Me layout m.m. Vill stanna på den här adressen men det kanske är väldigt begränsat med bilder osv. Men han skulle kolla allt. Sedan talade vi lite om själva bloggandet m.m. Alltid kul att snacka lite lur och man undrar om man talar på i tvåhundra knyck för man inte dribblar tunga annars med någon.

19.00 – internet funka. Svarade på en del mejl och surfade en smula. Men hyresvärden dök upp och sa någon skulle komma och kolla över mitt internet. Jag har ju olika adresser och trådlöst som är kopplat till en annan kvart, för att göra det komplicerat. Så jag slog igen nätet och jobbade på youtubeklippet istället.

20.00 – gick ner till Lotus, en livsmedelsbutik. Köpte spagetti och köttbullar. Micro mat som de värmer i butiken, 55 baht.

21.00 – väntade på internetkillen men internet funkade, så jag snackade med en polare i Sverige på msn som brukar förvränga rösten på mina klipp. Skicka över ljudfilerna och sedan vänta. Det ringde och någon som snackade thai och ingen engelska försökte förklara att han jobbade med internet. Efter ett tag så fick jag tala med en annan som förklarade att de skulle komma imorgon istället. ”Tjaj” – sa jag som betyder ja och när jag surfade så fatta jag nada för vissa sidor funka utmärkt men en del .se sidor bara snurra blindo. Suck.

23.00 – Skrev mer bok men fann ingen ro i tanken att skriva. Så jag kollade på tv. Gjorde lite armhävningar och städa lite. Satt bara ute i natten på balkongen och rökte. Var lite orolig för Nam och hennes familj. Hon hade inte ringt och jag vet att hon har svårigheter att ta sig till en telefon men ändå. Orolig en smula.

01.00 – Gick ner till ett internetkafe och kollade min mejl som jag inte kom in på. Skrev några rader på några forum också som jag inte kom in på. Gick en nattpromenad, en snabbis. Köpte en coca cola och cigg, ca 100 baht, 20 sek.

03.00 – M Jackson begravning på foxnews och jag fick tillbaks ljudfilerna. Pussla in dem i klippet samtidigt som begravningen var på burken.

05.00 – Somnade till teven. Efter jag började ladda upp youtube klippet till själva youtube. 12 timmar stod det att den skulle ladda.

10.00 – Vaknade. Var jävligt trött men kunde inte sova. Vädret var ok men lite mulet. Duschade och gick ner till seven, kaffe. Upp till kvarten och var skrivsugen. Fortsatte på Matt och gick sedan över till några mejl. Internet funka perfa men youtubeklippet hade avbrutits av någon okänd anledning. Fan. Tryckte uppladda igen och det knacka på dörren. En kille som inte snacka eng, kika in och sa han fixat internet. ”Tjaj” sa jag igen och han försvann.

12.00 – Började skriva detta blogginlägg och påbörjade ett annat blogginlägg till crimenews. Samtidigt som jag hade ett öga på burken om något bra program skulle dyka upp.

13.00 – Gick ner ock köpte mat. Chicken and rice, åt där. Upp till kvarten och det hade började regna. Skrev mer blogg och 14.46 precis så gick strömmen. Brukar göra det när det regnar. Hade inte, dum som jag var sparat det här blogginlägget så jag fick skriva om en del, dock inte allt. När strömmen kom tillbaks - 15.03. Och dessutom fick jag börja ladda upp youtube från början.

Så tutar det på dag för dag. Men när Nam och hennes son är här så är rutinerna lite annorlunda. Ville bara tuta ut en logg för spegla mina dagar. Så fort youtubeklippet laddad klart någon gång om evigheter så lägger jag ut det. Matt skriver jag nog klart idag och kommer förhoppningsvis ut imorgon, men ibland så finner jag ingen ro att skriva och behöver break på något sätt – hitta kul i annat.

GF – Jo jag försökte skriva på eran sida förut efter jag skrev det lilla inlägget men kom inte in. Kan lösen osv men jag försöker ingen sen. Angående om jag känner oro för att de kan hitta mig pga videon. Nej inte alls. Jag vet att jag inte är internationellt lyst så jag är ingen topp prio och även skulle det vara väldigt svårt att hitta mig efter det jag givit på videon. Det finns ett ställe en uppgift på videon som man kan gå efter om man vill söka efter mig. Är man uppmärksam så kan man se den. Men jag är dock inte orolig. Den kan leda till vilka kvarter jag är i – men sen då? Har lagt ut lite trådar som förvirrar också om man vill analysera videon till sista bildrutan.

Jo här hittar ni förresten W&Ws höstkatalog – ni kan hitta min bok där och texten om den. Man kan bläddra och klicka förstoring om man vill.

Nu regnar det som fan och jag ska skriva idag mer Matt plus som vanligt bara göra det vanliga – inte mycket. Glöm inte bort mina inlägg på crimenews. Simma cool.

bok

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.com

Min andra blogg på CrimeNewsKommentarer

  1. hehe, la faktiskt märke till sekvensen i videon där man skulle kunna klura ut på ett ungefär var i BKK du befinner dig. Kul att läsa om dina dagar, samtidigt är det lite sorgligt..ångestframkallande. Så cred till dig som lyckas hålla dig sysselsatt och inte flippa ut.
    Sköt om dig W, vi hörs.

    Skrivet av Earthbridge — 08 Jul 2009, 16:30

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor