Blogg gratis Logga in

WANTED

01 Jul, 2009

wanted | 01 Jul, 2009 | Youtube och foton | (1459 Läst)

More pictures - in the start

Lite bilder. Hade ingen aning här vad som väntade mig. Hade varit i landet ca två månader och behövde ta mig till Laos för att få stämpel i passet.


Har tre olika kategorier. ”Huvud kategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”.

Foton.

Dessa foton är tagna från i början här i Thailnad. Vid det här läget visste jag inte om jag var lyst eller inte. Jag hade bott i landet strax under två månader och var tillsammans med en flickvän som vi kan kalla Lin. Det var hon jag var tillsammans med innan Nam. Men hon kasta ut mig. Hon jobbade i köket på en restaturang jag brukade äta på och vi blev tillsammans ungefär efter en månad efter jag kom till landet. Dessa är tagna när jag ska ta mig till gränsen för att få en stämpel i passet, så jag kunde vara i landet lagligt. Jag misstänkte att jag var lyst men tog risken ändå. Men jag tog mig långt bort. Flög till Obone tror jag det heter. Därefter tog vi en taxa och åkte ca fyra timmar ut till en liten passkontroll. För att gå över till Laos, få en stämpel och sedan tillbaks. Efter det kunde jag vara i landet en månad till. Tro mig när jag säger det. Det var ett äventyr. Inte en kotte snacka engelska där upp.

Första bilden är på byn vid gränskonrtollen. Hit tog taxichaffisen oss och väntade på oss medan vi knata över gränsen. Och detta var verkligen långt ut i ingemansland.

Andra bilden är tagen strax bredvid passkontrollen. Lin var tvungen att ta ett kopior på sitt pass av någon anledning för att hon skulle kunna gå över gränsen. Det är Lin på bilden.

Tredje bilden är tagen där man går in för att komma till gränsen. Vi var över i Laos cirka en timma och strulade med passet. Det lämnades in i en lucka och kom ut i en annan. Man skulle betala olika avgifter och osv. Men till slut var allt klart.

Fjärde bilden är tagen i Laos. Detta var precis när man kommit över gränsen, ett hundratals meter in. En riktig upplevelse kan jag lova på många sätt.

Femte bilden är tagen hos en vän till Lin som vi bodde hos relativt nära gränsen i Thailand. Vi bodde där i två dygn.

Sista bilen är på mat vi åt. Köttet på tallriken, den vita övre är landsråtta. Landsråttorna är inte alls som stadsråttorna, skitig. Dessa gick tydligen att äta och de smakade faktiskt förjävligt gott. Till höger är en tallrik gräshoppor. De sälja även här i Bangkok mycket av, men de där ute på landet smakade helt annorlunda.

Japp, det var det. Då och då kommer jag lägga ut lite bilder som jag tagit. Detta var alltså i början på denna resa. Då hade jag ingen aning om vart det hela skulle leda till.

Simma cool.

bok

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.comKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor