Blogg gratis Logga in

WANTED

26 Jun, 2009

wanted | 26 Jun, 2009 | Huvudkategori | (1341 Läst)

The King of Pop is dead

Vem vet vad som gömmer sig bakom miljarder, rykten, slott och ett helt liv gjutet i musik. Vem vet hur varm solen var bakom? Men hans musik har vaggat mina år som ung i sköna toner.

Har tre olika kategorier. ”Huvud kategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”.

Michael Jackson

Säga vad man vill om Michael Jackson, att han var både det ena och andra. Men vem vet? Ja, inte jag. Har ingen aning om sanningen bakom alla rubriker, rykten och tugg som spridits genom tiderna. Det gigantiska rampljuset som The King of Pop stått i har förmodligen haft en stor baksida för honom. Visst, enligt mig så var det en del saker som verkade skumt. Men o andra sidan? Vem fan vet? Bakom dessa miljarder, bakom denna mur av media, skydd och slott byggda för att isolera stjärnan mot förtal, vad hände där?

I hela mitt liv har denna superstar funnits som en megatjärna där borta. När jag var kort i rocken diggade jag Michael stenhårt. Musiken, rytmen, dansen och han sätt att andas fram en ny värld. Han var och blev och är en ikon. En ikon för musiken. Jag hoppas verkligen att bakom all smutskastning, fanns i slutändan en oskyldig Michael. Det är vad jag vill. Det är vad jag vill tro.

En del säger att bakom varje rykte finns en sanning. Men när man är en sådan megastjärna som Michael var så blev nog den röda mattan ibland verkligen svart. Bakom denna miljarindustri lurar mer än guld och gröna skogar. Musik, rättegångar och i detta fall en sanning. Som ingen egentligen vet förutom en. Men jag tror vad jag tror.

Så, som sagt i hela mitt liv har hans musik funnits där. På senare dagar, år har jag inte brytt mig om vad som sagts utan tagit Michael som en självklarhet, tagit föregivet att nya rykten ska spridas och att nya låter ska komma. Han fanns i bakgrunden. När jag var ung dansade jag stort till hans musik, hade han på väggen och han var en av mina idoler. Han var stor. Han gav världen mycket och när jag slog upp nyheterna i morse kände jag ärligt talat något. Jag kände kanske sorg, en tomhet jag kände att något var inte som det skulle.

En bit av min barndom, mina ungdomsår hade dött. Vad som än hände bakom kulisserna har han givit mig otroligt mycket förut. Jag brukar inte bry mig när kändisar går bort eller om det hänt något så kallat fruktansvärt. Men idag brydde jag mig.

Vila i frid Michael som man säger.

Who´s Bad? Kanske jag.

Aftonbladet

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Expressen

Kulturbloggen

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.comKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor