Blogg gratis Logga in

WANTED

25 Jun, 2009

wanted | 25 Jun, 2009 | Huvudkategori | (1428 Läst)

Walk one day more

Same same men inte lika. Varje dag tick tack.. väntar och skriver. Burkkaffe är slut och time för lite sömn. Vakna upp och bara berättar läget.

Har tre olika kategorier. ”Huvud kategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”.

Klockan är snart tolv när jag börjar skriva detta. Tolv på natten svensk tid och här fem på morgonen. Onsdag till torsdag för er, torsdag för mig. Balkong dörren står öppen och det är kolsvart ute. Hönsen kacklar en smula nedan för balkongen och bönerna har precis slutat. Bönern från mosken kommer lite oregelbundet och fyller flera block här i denna del av stan. Ljudet tränger in i min kvart när jag har glasdörren öppen. På något sätt en skön trygghet, på ett annat sätt en påminelse att jag är allt annat än i Svergie. Har inte kunnat sova en blund i natt. Dribblat mellan datorn och tven. Sena repriser av Law and Order och artiklar, nyheter och kolumner på nätet. Sängen gapar tom och obäddad och burkkaffen är slut. Har försökt att sova men det gick inte. Det värker lite i vänstra axeln, sitter vid datorn och skriver för mycket. Musaxel? Eller använder ju inte mus, tangentaxel kanske.

Back to Back, Law and Order, kör de på burken. Typ sex säsonger på raken. Diggar den serien, har alltid gillat polisserier. Men imorgon ska de visa ett nytt avsnitt av The Office, great, digg it. Klocken sex kommer det ljusna ute. Först en släng av grått men ljust, sedan kikar solen fram och tar över helt. Ska nog försöka sova, tror jag jo...

Somnade tillslut, nu står uret på tolv. Sju i Svealand. Det första jag gjorde var borsta gaddarna, tända en cigg. Slå av airconditon och öppna upp. Sol strömade in och de är väll runt trettio grader. Tven på och kolla datorn. Några mejl, Crimenews och kommentar på bloggen. Ja du Per, tack för kommentaren. Jag trivs i kvarten, men om man stampar på samma golv stup i ett så blir det boring. Ungkarl, he he, jo det är inte mycket blomster här och en släng av kvinnlig touch är lika närvarnade som strömen av folk – de nada. På tal om folk ja. Räknade ut att förutom familjen på fyra och min son, hans mamma och hennes snubbe så är det sex som vet att jag skriver. Fem personer som jag litar på. En är Timo, sedan har vi Evert en av mina bättre vänner som inte strulat omkring i skuggan av samhället. Efter det så är det PV, en av samma model en icke kriminell då. Till sist dessa systrar som jag känt i snart kanske sju åtta år. Hon som skrev, T, fick förmodligen reda på bloggen av systern. Har inte haft kontakt med T på ganska länge men syrran vet att jag bloggar. Men efter det så är det inga andra än så länge som vet vem jag är. Inte vad jag vet. Har scannat av nätet regelbundet i olika forum och kollar. Men icke. Är ju medveten om att förr eller senare så kommer det ut. Folk kommer gissa hej villt när boken släpps och visst, men vem vet säkert. The bad boys? Kanske kanske inte. De flesta storys har jag kammouflerat eller pusslat ihop så två blir en, eller en inehåller två. Dribblat lite. Men om Andy kommer läsa kommer han fatta. När boken kommer ut så kommer flera att fatta, men kanske inte veta hundra. Den sista personen som vet, kan jag inte säga vem det är för snubben är nämnd flera gånger här och har tagit kontakt med mig. Han kommer också finnas med i uppföljaren som en av huvudkarraktärerna.

Men visst, vissa kommer veta och olika namn kommer cirkulera, jag kanske till och med sprider egna namn om mitt dyker upp. Vi får se, oavsett så har jag nu valt att göra detta och det ja.. om folk kommer bli griniga och jiddra för att jag drämmer ut skiten i bok och blogg? Kanske kanske inte för det ligger ju i mitt intresse att vinkla det hela så ett brott i min text inte kan förknippas med ett specifikt brott där ute. Så snuten inte kan koppla och säga just ”det”, så jag tror inte det kommer bli så mycket pådrag. Men förmodligen kommer massvis med uppkäftiga ungtuppar och cool badisar skrika högt – Golbög och Tjallare! Men då utan att ha kött på benen. Har inte lagt ett namn och är noga att min text inte ska leda till några efterföljder i straff för mig själv eller någon annan. Ett av mina syften är att lyfta fram världen och visa en verklighet, få er läsare att känna hur det kan vara. Jag har mitt liv som grund till det – om du hajar Per.

Kul att du vill boka boken. Det borde nog gå. Ska kolla upp var man kan göra det och till vilket pris den kommer säljas för. Om du beställer över nätet så hittade jag fort nu på Bokus för 165 sek ink moms och ljudboken för 222 sek. Men jag vet inte om man kan boka. Borde ju kunna det i butik om du har någon lokal bokbutik. Snart ska Jonas Malmsjö börja läsa in ljudboken och som det ser ut nu så kommer även en liten intervju kanske vara med på den. Känns tårta.

Tänder en till pinne och fan.. borde egentligen sluta. Ska snart, när jag skrivit ner detta take a jump in to duschen. Sedan ta en repa och köpa något att äta, gå över till Nam och se. Hon har sin mamma nu hos henne. Vi krigade ju, jag och Nam, inte mamman. Lite fredspipa är det nu men alla puckar ligger inte rätt på isen. Hon hade lite feber igår så jag ska dribbla förbi där och se hur hon mår. Efter det, upp till kvarten igen och skicka iväg lite mejl, läsa artiklar och skriva bok.

Ser fram emot sammarbetet med Crimenews och ni får följa mig där också. Kommer nog lägga ut cirka tre remsor text i veckan. Kanske lite mer ämnetsspecificerat än här. Nä nu dusch.. hörs snart. See you.

Loggar ut 12.50 thaitime

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.comKommentarer

 1. Soft. Hoppas det inte blir nått strul.

  Har satt boken på bevakning nu. Vet inte vad det betyder men antar att de skickar ett mail eller nått när den är klar.

  Schysst med svaret förresten. eftersom du verkar gilla polisserier kan ja rekommendera the wire som tack. grym som fan. eller sopranos. fast det lär du väl hunnit med att se vid det här laget. passa dig för sista säsongen bara. kass som fan.

  både går säkert att få tag på via piratebay om du pallar se det på bärbar.

  simma lugnt.

  Skrivet av per — 25 Jun 2009, 21:40

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor