Blogg gratis Logga in

WANTED

23 Jun, 2009

wanted | 23 Jun, 2009 | Huvudkategori | (1450 Läst)

Who has balls - CrimeNews

Vem ska hoppa först? Vem ska gå gata i blått eller lugnt? Och här sitter man... med en cigg i munen, lite filmiskt sådär.


Har tre olika kategorier. ”Huvudkategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”.

Varför kliva fram, ta steget med en tung AK4a och hota? Varför stå där med skyddsäkerväst, rånarluva och riskera kåken. Ingen kaffevolta direkt utan en saftig volta och i värsta fall livstid för kanske mord. Tänk om snuten dyker upp, då gäller bara reagera och agera. Sprida tunga kaliber runt sig som sliter allt i dess väg i stycken. Men varför? Det solklara svaret är deg, stålar, cash. Eller är det så jävla solklart?

Sitter här i Thailand i mina solbrillor och funderar. 100 baht kostade de, brillorna alltså. Och det är fan inte så solklart att det är cashen. Har inget direkt svar, men det är en blandning mellan mycket. Mix och självklart hade degen en stor faktor men det var så mycket annat också. Spänningen, att få organisera skiten och själva utförandet. Men hur fan kunde jag?

Ja, den frågan ställer jag mig själv. Vickar lite på stolen och suger på ciggen. Vilket jävla liv man levt och det svider illa, rimmar fel på något sätt. Eftersom man bara lever en gång. Får egentligen rysningar när jag tänker på vilka risker och inte bara när det var transport, väst och fyra kilo död i händerna, utan även allt annat skit. Alla uppgörelser, alla möten som kunnat spåra ut helt. En del spåra ju ut helt också men shit... det kunde skenat ännu värre.

Och här sitter man som sagt. Skrattar nästan av ironin i det hela, jägaren blev bytet och vad har jag kvar? Time to sadla om. Häromdan så snackade jag med Suzanne Kordon på skype. Hon är journalist och driver sajten Crimenews. En sida som samlar alla nyheter om skiten som händer där hemma i Sverige. Sidan snappar upp alla crimenews på en fläck så man lätt kan hänga med om man är intresserad av det. Jag kommer inleda ett samarbete med henne och i slutet av denna månad börja blogga där. Kommer driva denna blogg vidare men två, tre gånger kommer jag också blogga där. Skriva lite tycke, åsikta och ja.. kanske berätta om mig själv en smula. Kika gärna in där och reka, en mycket bra sida på många sätt och vis. Men jag flaggar på mer om det sen. Så klicka här på ”Crimenews” efter du läst klart.

Så har vi det här med media. Vem ska ta första steget? Nu spekulerar jag bara men som sagt. Flera olika typer av media ligger i startgropen för att göra något av mig. Intervju, dokumentär eller slakt. Men vem ska börja? Vem av de har mest stake? Har ju snackat med massa olika journalister nu i förberedande syfte. De är ungefär som de står på en trampolin. Ni vet den där som har långt ner till vattnet och ingen vågar riktigt ta första steget. Men jag gissar på när en av dem hoppar så kommer resten att följa efter. För situationen jag sitter i är lite udda. Moral, etik och allt det där som jag tappade förut när jag sprang efter deg. Men också är jag sann? Tänk om jag nu inte är det. Fintar Sveriges media och där står de med lång nästa. Gör en tunnel, retsamt slår bollen mellan benen på dem. Nej, då. Men det ska bli intressant att se hur det här utvecklar sig. Min förläggare sa förut att just den punkten kommer många tveka på – men inte pga min situation utan för att boken är så förbannat bra. Att mitt språk är så förbannat bra m.m. och etc.

Jag menar kriminella kan ju inte skriva eller hur? Vi är ett pack som jagar cash och bananer med hot och AK4or. Hur fan kan en kriminell skriva en bok? Ja flera har ju gjort det men om språket och berättartekniken är fem kofötter av fem. Då kan det inte vara apan som satt bur utan bananer. Då måste det vara fejk helt enkelt. En sak håller jag med om.. "vi är ett pack." Eller jag ett fd pack.

Nu är jag ju en fd. Men ändå, skriva är omöjligt för ex busar som föredrar en kall och armbrytning istället för rödvin och kultursidorna. Och här kommer vi till en twist. En twist i mig själv. För när jag vaknar på morgonen nuförtiden eller under sen eftermiddag så slår jag på datorn. Det första jag gör är kollar av vissa sidor. Det är i obestämd ordning, min mejl, min blogg, Aftonbladet, Expressen, Dn och Svd. Men tidningarnas hemsidor scannar jag av fort, kollar in om något hänt och sedan läsar jag allas kultursidor! Japp. Har aldrig någonsin tidigare intresserat mig för dessa men nu läser jag, intressanta kolumner och artiklar. Sedan går jag in på svensk bokhandels hemsida och kollar deras nyheter och andras nyheter inom bokbranschen. Och nyss stod man med en tung AK4a på ett torg eller slog bort knäskålen på någon jävel som var skyldig smet. Twist i livet var det ja. Fattas ju bara att man ska börja spela golf eller studera filosofi.

Men över till annat. Jag läste en artikel om att ”Polisen bryter med Lugna Gatan”, tror det var i GP. Den handlade om att polisen i Göteborg bryter med organisationen Lugna Gatan för att deras inställning är att inte gola ner brott och polisen tycker att de som föredöme måste göra det. Suck. Säger jag bara. Trångsynta snutar som sitter byrå och tror livet är svart eller vitt. Heder till alla unga killar och tjejer som har kapat med sitt aggressiva liv och är ute on the streets och gör en god gärning. Men som sagt livet är i gråskala och ska storebror förändra på buset så måste de fan börja öppna upp och inte stänga igen. Denna organisation gör säkert ett kanon jobb med att bara finnas där och som individ i denna grupp så kanske man inte vill gå hela linan ut och lägga andra. Räcker det inte med att man lagt av och försöker göra rätt? Måste man klä om helt i blått för att få stöd? Och här sitter man lyst på sin röv och ropar högt för att snuten inte stöder Lugna... konstigt det kan bli.

Ja. Läste för ett tag sedan om mig på flashback, det var några jeppar som trodde de hade avslöjat mig. Eller att när jag la ut en bild förut på någon så trodde det att jag la ut en bild på mig själv men att jag förändrat ljussättningen m.m. Och då sa någon att de labbat med fotot och fått fram min ansikte eller något i den stilen, så efter hans inlägg där var jag puts väck. Rädd för att blogga vidare. Jo, surru, så nykläckt är jag inte. Skulle i dagsläget när jag vill behålla min anonymitet självklart inte lägga ut en bild som skulle kunna avslöja något. Men analyser denna om du kan... (se till höger).

Strul, strul, strul i ett kaos. Ska vi bli personliga så ligger jag i krig med Nam. Ja, det händer. Kulturkrockar kanske, inte vet jag. Men illa är det. Krig där också. Life goes on...

Hörs snart och senare under dagen lägger jag ut andra delen av Backup i serien Matt. En fråga var om sanningshalten i Matt. Svårt att säga.. men jag bakar ihop olika storys och lägger de i en och samma person plus möblerar om lite så berättelsen inte kan knytas till något specifikt brott. Sedan twistar jag om det en smula för att få själva berättandet att flyta på men i grunden ligger en sanning och gror i allt Matt gör.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.comKommentarer

 1. Problemet med lugna gatan är att de har varnat kriminella om tillslag, razzior och skyddat brottslingar. Sen är det också så att bara för att någon säger att den ändrat sig och går med i lugna gatan betyder det inte alltid att han har det. Vilket gör att de har haft flera stycken som fortfarande är aktivt kriminella i sin organisation, som då haft en perfekt täckmantel.

  Skrivet av Göteborg — 23 Jun 2009, 10:19

 2. Hallo Göteborg.

  Nu har jag sagt att jag inte ska kommentera under kommentarer här för andra kan kommentera i mitt namn men om jag gör det som nu så kan jag bekräfta min kommentar med vad nästa inlägg kommer att heta eller liknande. Nästa inlägg heter "Matt - Backupp del II" och därefter kommer en recension av Snabba Cash.

  Jo. Det är sant Göteborg. I alla organisationer finns det rötägg. Och Lugna gatan är inget undantag. Var faktiskt själv en gång i tiden på g att bli medlem där, för väldigt länge sedan. Och visst det förvånar mig inte ett dugg att det förekommer förvarningar m.m. Men, samtidigt tycker jag att ett samarbete inte borde avbrytas pga av det. Ett samarbeta kan ju betyda så mycket. Lugna gatan borde ju inte kanske inte få veta allt eller lite. Men att gå ut i media och trycka på att man avbrutit samarbetet med Lugna Gatan skapar mindre trovärdighet för organisationen som trots allt har en grundkärna i att förebygga. Ledningen i organisationen borde rensa sitt hem om det nu förekommit rena tips som uppmanar till brott eller hindrat gripanden av folk. Men vinklingen på artikeln var just att Polisen avbröt banden med Lugna för att mentaliteten var att inte gola på folk - snacka ner andra. Och det är stor skillnad på argument.

  Saxat ur artikeln "Polisen avbryter samarbetet med Lugna Gatan i Göteborg. - Vi kan inte medverka i ett system där man inte ska gola, säger polismästare Lars Klevensparr."

  Artikeln http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=501985

  Wanted

  Skrivet av Wanted — 23 Jun 2009, 10:44

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor