Blogg gratis Logga in

WANTED

21 Jun, 2009

wanted | 21 Jun, 2009 | Huvudkategori | (1390 Läst)

Run Wanted Run.. Write for your life.

Som ett glashus i orkanens öga. Att göra en Forest Gump och jag snurrar vidare i tankar om egentligen inget.

Har tre olika kategorier. ”Huvud kategorier” består av min vardag, mina tankar och storys om mitt förra liv. ”Om skriva” lägger jag inlägg som handlar om tankar, ord, om att skriva och den branschen. Sedan har vi ”Matt” där jag lägger ut inlägg, fiktiva berättelser om just ”Matt”.

Sitter framför datorn som alltid. Hittade förut på seven några prylar som man fäster på datorns undersida och lyfter upp ena sidan av lapitopen några centimeter. Så fläkten kan snurra ostört och kyla ner det hela. Blev orolig förut, mitt enda verktyg idag började säga ifrån. Datorn sa ”Nej tack” när den blev för varm och det blev svart. Men nu som förut – tjugofyra. Fattar att jag måste köpa i senare skede en mer avancerad pryl, som kyler ner skiten. Degen är trots allt kort så jag får nöja mig med Seven elevens prylar för tjugo sek.

Sårbart är ordet. Hela min tillvaro är lika sårbar som ett glashus mitt i orkanens öga. Har cirka tretton tusen baht kvar, trollar man svenskt eller går till ett växlingskontor får man ca tretusenfemhundra skulle jag tippa. Så tankarna snurrar deg, ekonomi, stålar, cash, bananer. Hur fan ska jag överleva. Klarar mig ett tag, men vi är trots tre pers som ska knapra på de slantarna. Jag Nam och henns son. Så den delen är sårbar och ger ständig huvudvärk. Men jag skakar av och tutar vidare, får helt enkelt komma på något.

Sitter lyst och just den delen har jag slagit bort helt. Farligt. Slappnar av i min tillvaro, känner mig trygg. Den första tiden var jag på hugget, kolla över axeln och mitt gamla jag låg kvar med sinnen skarpa som en paparatsis lins. Nu känner jag mig trygg? Hur kan jag göra det? Men jag gör det. Borde spänna sinnena igen och kanske flytta, göra en rokad. Ska tänka på saken. Är ju inte internationellt lyst men ändå. Sårbart var ordet. Rör jag mig ute och något händer, minsta lilla måste jag hosta upp ett pass till snutarna. Men det kan jag ju inte, så då måste jag langa fram stålar, en muta utan kvitto. Stålar som jag inte har. Sugs jag in i arresten, får knata cell med tjugo thailändare, skita i ett hål och allt det där.. då rasar mitt korthus igen.

Tänk om datorn skulle lägga av helt. Backup, ja det har jag på allt jag skriver. Men vad fan ska jag göra då? Allt jag gör idag är andas text för att framtiden ska skingra ovädret. Glashus var det.

På bordet förutom datorn har jag en kaffe från seven, en flaska mineral water, ett paket cigg, en fjärrkontroll till tven och en askkopp. I bakgrunden har jag vinklat min tv. Den sprattlar olika crime serier. Ständigt är kanalen Universal och det är allt från Law and orders till Psyk. Men också olika komiska inslag. Har blivit förälskad i serien The Office. Sjukt bra och när den kittlar min tillvaro i kvarten tar jag paus. Flyr en halvtimma och skrattar loss. Utanför är vädret ok, mulet men svalt om man nu kan kalla cirka trettio grader svalt. Allt beror ju på perspektiv. Så egentligen har mitt glashus väggar av betong. Kunde ju varit värre.

Skriver på massvis olika saker och har schemalagt det hela. Förutom blogg och böcker är det andra projekt som kanske kan bidra till en slant, mat för dagen. Jag håller alla tummar och nyttjar mitt nya sätt att gå vidare. Tangentbordet är mitt allt och nätet är fönstret ut till Sverige. Förläggaren sa att jag är ett spännande projekt. Jag vet att min situation är skör, riskabel att satsa på om inte resultatet är färdig. Men jag vet, jag litar på mig själv. Ibland är risken värd, då chansen är stor att vinsten är tjitjing. Så jag fortsätter mitt eviga ordande på olika sätt och språkar eget.

Ibland suckar jag stort, skulle behöva en riktig jävla fylla och glömma allt för några sek. Men så länge psyket står på grönt gör jag en Forest Gump – springer och springer och bara springer. Hoppas ju på att det finns åtminstone en skillnad på Forest and me. Att han var en idiot. Men vi får se. Kanske är jag också det eller inte.

Jobbar hårt på Matt nu och presentation kommer strax. Sedan kommer första inlägget. Första storyn liggar på cirka 30 A4 och är uppdelat på tre delar. Kommer nog trycka ut alla tre delar i ett svep. Alltså i ett inlägg eller under samma dag. Håller på att strukturera upp och experimentera hur jag ska ha min hemsida. Matt är egentligen ett sidoprojekt för att jag ska få omväxling i mitt skrivande, flagga på om mitt sätt att skriva och kanske leder det till något i framtiden. Dessutom ett extra inlägg på bloggen för er läsare m.m.

Men hörs snart. Simm Cool och det rör på sig. En smula i taget.

Om min bok ”Jag är Wanted”

Min mejl är wantedblack@gmail.comKommentarer

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor