Blogg gratis Logga in

WANTED

01 Jun, 2009

wanted | 01 Jun, 2009 | Huvudkategori | (2910 Läst)

En Guran, en Muhamed och En Volkan del IIII

En resa för litet. Ganska slitet, att bila många timmar, för att någon limmar. Men värre har man gjort i Sundsvalls ort...

Såg lyktorna på avstånd. En bil kom emot oss. Volkan skrek som en stucken gris med armleder i fel vinkel och Guran stod blixt stilla. Sammy tugga grus. Rikta pipan mot Muhamed.

”Skjut han!” skrek Volkan.

”Stilla!” fick jag ur mig.

I en sekund mötte jag Muhameds blick och han frös till. Jag tvekade, men skulle precis avlossa ett skott mot hans ben, när snubben släppte Volkan och sträckte upp labbarna i mörket.

”Okej, okej”, sa han ”Jag vill bara härifrån.”

Billyktorna kom närmare. Guran rörde inte en fena. Volkan rullade runt på vägen och upp på fötterna. Hans pistol låg på marken och han greppade den fort som fan. Riktade den mot Muhamed. I tummultet vackla Sammy mot skogsbrynet och jag tog ett steg närmare honom. Gav honom en rejäl känga i revbenen när han stod på alla fyra och han rullade ner i diket med ett stön.

”In i bilen för fan!”, skrek jag samtidigt och vi alla hoppa in i kärran. Precis då stanna den andra bilen, tiotal meter bort. Sammy låg kvar bland gyttja och kvistar i mörket och Guran greppa situationen. Guran vid ratten, Volkan och Muhamed bak och jag i passagerarsätet. Bilen igång och innan vi rivstarta från stället såg jag Sammy kravla sig upp och springa in i skogen som om han var full, sicksackade iväg med snabba ben. Mörkret slukade honom och bilen bakom stod stilla. Vi iväg. Däcken slira grus och Guran trampa gas, växla och skogsrally. Slängde en snabb blick mot baksätet. Volkan höll pistolen i handen och gjorde grimars – ont. Han såg ut att ha smärtor i armen, Muhamed arg och glodde på Guran.

Efter ett kort tag kom vi ut på en upplyst väg men trafiken var noll och bilen tog astfalt. Guran svängde höger. Fortfarande skog på båda sidorna och vi hade ingen efter oss. Plattan i botten och bilen for fram i Sundsvalls skogarna. Ingen sa något. Fem minuter senare pallade inte Volkan. Han var lack. Lack för att ha blivit nerlagd och lack fö r att sitta och tiga som en jävla kärring. Så han skrek;

”Stanna för faan!”

Vi alla hoppa till en aning. Jag vände mig om. Guran bormsa in vid vägkanten. Volkan ut. Muhamed förvånad. Turken sprang runt bilen och slet upp bildörren på Muhameds sida och ryckte ut fanskapet. Jag ut och Guran satt stilla med båda händerna på ratten. När Volkan fick sina vredesutbrott så spelade det ingen roll vilken färg på bältet eller kostym den andra snubben hade. Hann se Volkan skallade snubben hårt och sedan halvt stående haglade det Bergsturks slag på en Muhamed som låg asfalt. Armarna gick väderkvarn på turken och knytnävarna i sikte mot ansiktet på Muhamed. Precis när jag kom fram parrerade Muhamed några slag och grep tag i Volkans ena ben och så sköt han höften uppåt och slängde benen upp för att ta lägga dem runt nacken på Volkan i någon konstig brasiliansk judo variant. Men jag la en riktig jävla fotbollsspark, vrist Pele, Zlatan och Brolin i ett – rakt i sidan på skallen på den sprattlande judo fantasten. Tack och godnatt blev det för honom. Hans kropp föll ihop som en potatis säck utan potäter och där låg han vid sidan om bilen.

”Jävla fittjävel!” utbrast Volkan.

Såg på Volkan att han ville slå mera men snubben var medvetslös. Sneglade mot bilen och Guran klev ut.

”Han är ju ditt problem Guran”, sa jag. ”Vad fan tar det åt dig!”

Guran gick runt bilen. Både Volkan och jag glodde arg på honom.

”Jag vet”, sa snubben. ”Men ja.. jag är inte riktigt van med...”

”Fan Guran”, avbröt jag. ”Man ska fan inte ge sig in på saker man inte kan hantera.” Var lack på honom. Vad fan trodde han, att det skulle bli en jävla picknick. Hur mycket hade snubben egentligen varit med om eller var han helt nykläckt. Volkan kliade sig i skallen och tittade på Muhamed.

”Vad ska vi göra med honom?” Frågade han samtidigt.

Jag blängde på Guran.

”Jaa Guran vad fan ska vi göra...” fyllde jag i.

”Vi drar in honom i skogen och lämnar honom”, svarade han tillslut.

”Men då fattar han ju inte varför han fick spö?” sa jag. ”Det var väll det som var själva vitsen med att DU skull spöa honom, för att han golat eller?”

Men efter några arga ord drog vi in honom i skogen. Volkan och Guran tog ett varsit ben. Bara några meter in så vaknade han till. Groggy som fan och han fattade inte var han var eller vad som hänt. Han mumlade något som man inte nappa och dreglade. Ett tiotal meter in så stannade vi och jag hade gunen uppe om snubben skulle kvickna till och trolla fram grepp och kampsport ur rockärmen.

”Vad fan... vad fan händer?” mumlade han och låg vid stammen av ett träd. Vi stod runt honom.

Jag tittade på Guran och det var mörk här inne bland buskar och skog men man såg något från gatubelysningen. Nickade mot honom som om han nu hade chansen att säga något, som han gjorde.

”Muhamed”, sa Guran. ”Du gola ner mig i en massa skit till snuten.”

”Vadå? Vafan jag har inte golat.”

”Jo, jag åkte in på tre förhör och blev misstänkt för både det ena och andra bara för att du inte riktigt hajar var du säger din dumma fan.” Guran gick fram till honom, böjde sig över honom och gav Muhamed en höger. Rakt i nyllet. Det var inte värsta Mike Tyson direkt och den såg jävligt fjollig ut. Slaget alltså men Muhamed gjorde inget motstånd. Guran backade.

Jag gick fram till Guran och gav honom min Glock.

”Skjut honom i benet, så drar vi”, sa jag. Men Guran tittade på mig förvånat. ”Ja om vi åkte upp ända hit för att du skulle ge honom det där fjolliga slaget så var det fan en resa för inte mycket, Guran”, fortsatte jag.

Guran tog pistolen och vägde den i handen. Jag tittade inte ens på Muhamed utan nickade mot Volkan att vi skulle gå tillbaks till bilen.

Så vi lämnade Guran med en vingklippt Muhamed och klev ut på asfalten igen. Satte mig i förarsätet och Volkan tog passagerarsätet.

”Vem fan är den där Guran egentligen?” Frågade Volkan efter vi slängt igen dörrarna.

Jag tittade på Volkan men sa inget. Nyklarna satt i och jag drog igång bilen istället. Hade lust att lämna båda gökana kvar i skogen men väntade. Väntade på att det skulle smälla och att Guran skulle komma ut.

”Tror du han skjuter honom?” sa Volkan i väntan.

”Nej”, svarade jag kort.

Och mycket riktigt, efter tre minuter till och utan det ekat skott i skogen kom Guran. Han hoppade in där bak och sa bara;

”Kör.”

Så jag körde, mot Stockholm.

Epilog

Vi kom hem senare på onsdagen och resan hem hade varit halvskumm. Mycket snack och lite verkstad på många och det blir aldrig som man tänkt sig. Hade inte så värst mycket kontakt med Guran efter det utan tycket han skulle vara med rak i att han verkligen ville ha hjälp i att spöa Muhamed. Det kändes som själva resan egentligen var för att Guran ville ställa sig in på något jävla vänster. Men som sagt – snubben var mer köp och sälj utan egen backup kanske. Fick höra senare av en polare som suttit på Viskan samtidigt som detta hände att Sammy hade hoppat in igen över staketet och smygit in i barracken. Min polare hade bott i en annan barack men sätt honom vid frukosten och han hade jävligt ont i kroppen verkade det som. Vad som hände med Muhamed vet jag inte riktigt. Det sas från Guran flera år senare att snubben blivit tagen vid någon tågstation och blivt omplacerad eller nått men jag vet inte. Detta var ganska många år sedan och några år efter så gjorde jag en volta på den kåken.

Har inte sätt Sammy efter det – han gjorde väll sin volta och sedan flytta någon annan stanns. Men men.. han var ju en bonus på resan som inte gav utdelning. När vi kom hem så tog jag mig direkt till Jacks skola och gjorde en skol-pappa-dag. Hängde rast och kolla lite på lektionen. Spela fotboll med busfröna och snacka skötsel med fröken. Som i sin tur var en gammal skolkamrat till mig. Lustigt, världen är liten ibland – sa Sammy och klättra tillbaks in på kåken.

Min mejl wantedblack@gmail.com

Min bok ”Jag är Wanted” hittar du här på W&W: hemsidan

WantedKommentarer

 1. Och där kom den!
  Finally. :)

  Då är det kanske dags att bjuda på en ny historia snart?
  Kanske fortsättningen på "Too big too fight"? :)

  Skrivet av Henrik — 01 Jun 2009, 16:27

 2. Hehe...det ska vara "IV", inte "IIII" ;)

  Skrivet av Emil (you know who) — 01 Jun 2009, 17:02

 3. Visste väl att du skulle dyka upp igen..
  Ser fram emot boken!

  Skrivet av Earthbrigde — 05 Jun 2009, 20:18

 4. har du försvunnit igen? eller kanske det bara är strömmen som krånglar,väntar spänt på nytt inlägg..

  Skrivet av oscar — 07 Jun 2009, 13:07

 5. Som vanligt grymt skrivet, ska garanterat köpa boken när den kommer ut iaf.

  Skrivet av Tunisia — 08 Jun 2009, 16:28

 6. Hej X.
  Ledsen att höra att det är som det är för dig. Vi var vänner en gång och jag tänker på dig då och då. Jag brydde mig om dig och min familj likaså... Hoppas hursomhelst att det ordnar sig för dig. Slutligen tack för din hjälp när syster var som sjukast... (nu vet du vem jag är)... det kommer jag aldrig glömma.

  Skrivet av T — 09 Jun 2009, 20:06

 7. Wanted när kommer nästa "inlägg"

  Skrivet av Tunisia — 16 Jun 2009, 00:43

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor