Blogg gratis Logga in

WANTED

28 Maj, 2009

wanted | 28 Maj, 2009 | Huvudkategori | (2031 Läst)

En Guran, En Muhamed och en Volkan Del III

Old groll väcker ont troll. Inte så mycket våld i sälj och köp. Guran stod bara där som en nöt. Agera absolut noll. Muhamed hade svartbälts koll.


Visste exakt vem liraren var. Det var ju snubben som cutta Andy för ett par år sedan utanför haket Tiger på drottninggatan. Det hade blivit ett jävla liv. Andy, jag och några till hade väntat på en Jesper, en kille ur Wolfpack utanför haket. Vi skulle vidare men Jesper hade ett ärende inne på Tiger och vi stod utanför och trampa vänta. Då dök plötsligt ett uppstudsigt gäng yngre generationens wannabe förortsgangsters upp och en killen hade stött in i Andy. Lite släng med ord att hade uppstått och Andy lappa till en snubben. Den här Sammy hade då dragit upp en jävla rambokniv och vevat den mot Andy som lyckades parera men hugget hade tagit strax under ögat och givit Andy ett ganska djupt sår. Helvetet hade brakat loss och efter vi spöat några av dem så sprang de. Men Andy var vansinnig. Den här Sammy hade lyckats komma undan och det blev sy under ögat för min vän. Någon cemtemeter till och han hade garanterat blivit blind på ena ögat. Stockholm är litet och det tog inte många dagar förrän vi visste vilka lirarna var. Just för att snubben dragit kniv och huggt mot huvudet satte Andy en böteslapp på Sammy på sjuttiotusen. Sammys storebrorsa kände en del lirare och de försökte dra i en del trådar. Men ingen ville hjälpa dem så böteslappen blev fastställd och Sammy skulle betala inom två veckor. Efter en vecka betalade han tio tusen men sedan när två veckor kilat och ett möte bestämds för resten av degen dök inte Sammy upp. Hans brorsa var också bortblåst och vi leta snubben i några veckor men han var som bortblåst. Nu satt han här i baksätet på Gurans bil nästan i knät på Volkan.

”Stanna”, röt jag nästan fram igen.

Guran tvärnitade.

”Vad fan är det om?” sa Guran och vände sig mot mig.

Tände taklampan och såg att Volkan drog upp sin gun och pekade den mot det andra. Men han haka bara på mig och hade ingen aning om vad det handlade om förmodligen.

Såg Sammy nog klart och visst fan var det han. Muhamed såg ut som ett stort frågetecken.

”Snubben är skyldig oss deg, han alltså”, jag pekade med pistolen mot Sammy.

Alla tittade på honom där han satt inklämd mellan stora Muhamed och breda Volkan. Minen på Sammy var chock.

”Sammy Tam va!?” sa jag högt. ”Du din jävel cutta en polare till mig för bra längesedan och skulle betala böter men stack.”

Sammy satt helt tyst och fast som i ett skruvställ.

”Va faan”, ojade sig Muhamed. ”Kör Guran, för fan, kör härifrån.”

Men Guran lyssnade inte på Muhamed.

”Han cutta Andy”, sa jag och tittade på Volkan.

”Ofan”, sa Volkan och nästan tryckte in pistolen i örat på Sammy.

”Ut ur bilen!” sa jag högt. ”Ta ut honom”. Tittade på Volkan som dog ut liraren i mörkret. Jag klev ut bilen och runt kärran. Drog fram luren och ringde Andy.

Fick svar efter fem, sex signaler. Andy låg och knoppa lät det som. Snabbt förklarade jag läget att jag var i Sundsvall och stod mitt i skogen tillsammans med Sammy.

”Vad fan gör du i Sundsvall?” frågade Andy.

”Äh, skit i det nu, förklarar sen men vad ska jag göra med liraren?”

Efter lite snack så kom vi fram till att vi bara skulle spöa skiten ur honom och säga att böteslappen stigit till en hundring. Lämna honom på platsen och skita i honom. Egentligen hade Andy inge tid att hålla på med liraren. Andy skulle under morgondagen dra en repa till Norge för en grej och hade inte tid med Sammy. Men en rejäl omgång och höja lappen och skrämma skiten ur honom nu när vi ändå hade snubben i paket. Alternativet var att banka ner honom, binda ihop honom och ta liraren till Stockholm för att sätta honom på jobb. Men det krävdes tid och massa annat skit. Jag själv skulle ju tillbringa morgondagen på någon sorts skol-pappa-dag med Jack i hans skola. Så jag hade ingen tid heller.

Volkan hade tagit Sammy framför bilens lyktor. Såg Guran sitta med båda händerna på ratten och kika. Sammy i kriminalvårdens mjukiskläder och Volkan med pistolen riktad mot honom.

”Varför stack du?” frågade jag hårt.

”Kom igen...” Rösten lät ynklig. ”Det var ju evigheter sen...”

Bitchslapp – Volkan gav honom en med vänster baksida av handen. Det small till en skvätt.

”Hur länge har du kvar på voltan?” fortsatte jag fråga.

Han svarade inte utan stod helt tyst. Såg ut som han önskade sig tillbaks in på kåken.

”Svara!” röt Volkan.

”Ett halvår”, pep han fram.

”Du får helt enkelt vända tillbaks och göra ditt halvår, mucka och skaka fram hundra papp, inom en månad. Söka upp mig eller Andy och ge degen. Capish!?”

Han nickade med sänkt blick. Jag fortsatte...

”Egentligen så borde vi ta med dig till Stockholm så du fick jobba av dig skulden men vi har fan inte tid med dig.”

Hörde hur de andra klev ur bilen. Titta upp. Både Guran och den där Muhamed klev ut och de kom fram till oss i skenet av billyktorna.

”Vad fan gör ni?” Frågade Muhamed. Han stod raklång upp och ner och glodde på mig. Jag håll i glocken i höger och vände mig åt Guran. Med en blick som sa typ – ska vi inte spö Muhamed nu? Men Guran sa inget.

”Killen är som sagt skyldig mig och min polare massa deg och ja..” Istället för att fortsätta snacka tog jag ett steg fram och slog ett slag med pistolkolven i huvudet på Sammy. Han vek sig och jag gav honom en krokig vänster i samma veva. Träffa vid örat och han föll bakåt och slog huvudet i bilen.

”Skit i honom då!”, utbrast Muhamed. ”Bara vi kommer hårifrån.” Han fäkta ut med armarn som visade att han bara vill sticka.

Jag tittade på Guran. Tyckte det var läge att spöa båda som sagt. Men Guran gjorde ingenting. Stod bara där och glodde. Fick i det läget för mig att Guran inte hade våldet i sig. Utan var mer än köp och sälj och sedan mycket snack. För han borde tagit tag i situationen, det var ju hans show egentligen. Placerade gunen bak och drog upp Sammy i kragen. Han gjorde inget motstånd alls. Tänkte precis ge honom en skalle då Muhamed klev fram.

”Nu räcker det, vi sticker”, sa han i steget.

Volkan reagerade och agerade. Klev emellan och vifta med pistolen.

”Håll käften mannen, backa eller smaka bly!” sa Volkan hårt.

Men i ren reflex och helt överraskade såg det ut som, så grep Muhamed tag i Volkans hand och med ett kast, slängde Turken till marken. Och för att slänga bergsturken till marken så där vips krävs mycket teknik och kraft. På någon sekund tugga Volkan grus och med ena armen i helt fel vinkel och med en Muhamed knä i ryggen. Jag släppte genast Sammy. Backade ett steg och drog upp glocken igen.

Volkan skrek. Guran stod stilla. Sammy blödde. Muhamed över turken och försökte vrida pistolen ur handen och i ögonvrån såg jag ett par billyktor närmas sig långt därborta på den smala skogsvägen.

Fortsättning följer...

Ja.. I am back. Men jag kan inte lova hur länge och hur ofta. Vet som sagt inte. Har ännu inte haft någon dialog med förlaget om bloggen igen. De vill tillsammans med mig bygga upp någon struktur hur jag ska blogga för att bygga upp största möjliga ... till boksläppet. Men vi får se. Just nu läggar jag bara ut lite text och storys i den utsträckning jag har tid att rodda hem det. Ska så småningom djupdyka i min fängelseroman igen. Har första delen inskickad till förlaget och väntar på respons. Ska snart läsa genom hela ”Jag är Wanted” för en sista läsning innan tryck. Boken går i tryck nästa månad och det känns mäktigt. Stort på alla sätt och vis. Tårta helt enkelt. Så fort den är tryckt kommer Jonas Malmsjö börja läsa in ljudboken och kanske inom kort så kommer Bonniers släppa lite smakprov i form av ljud på deras hemsidan.

Men framtiden är ovis och jag pinnar på med chicken and rice and allt som erbjuds här på orten. Cliffhangers mina vänner.. så det gör ont. Men det är mitt liv i ett nötskal. Hänga fritt på en klippkant och inte riktigt veta vad som komma skall.

See you soon.Kommentarer

 1. Låter soft.
  Drägligare tillvaro i landet ris och kyckling?

  Du får väl helt enkelt köra vidare tills förlaget ger dig på fingrarna? :)

  Skrivet av Henrik — 28 Maj 2009, 15:10

 2. Tja,

  Skön blogg. Jag har en fråga. Hur mycket pondus har gängen egentligen? Du nämner Wolfpack. Är de något att komma med även utanför murarna? Eller, har de ens något innanför?

  Skrivet av Per — 29 Maj 2009, 18:48

 3. Då var de det... en del av dem var riktigt elaka killar.

  Skrivet av Dunno — 01 Jun 2009, 00:28

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor