Blogg gratis Logga in

WANTED

25 Maj, 2009

wanted | 25 Maj, 2009 | Huvudkategori | (1575 Läst)

robbery thought

Snackar lite tankar om rån och det öser vatten i Thailand... Slowmotion.

Sitter platt här i BKK och regnet smattrar, slår hårt mot plåttaket över mig. Tungt regn. Det är sådan period nu när vädret spelar spratt och svajar mellan ilska och solsken. Men på något sätt är det skönt med regnet. Det urholkar och rensar Bangkok som är överbelastat av tunga avgaser, svettig sol och vimmel av folk. Regnet rensar, spolar bort och vaggar in nästa timmas liv.

På andra sidan klotet smäller det. Depåer. Umeå var det va, Danmark and so on. Tunga cash bakom lyckta dörrar. 60 mille, 30 mille, 50 mille istället för en eller två väskor. Varför inte slå till, vifta AK4a, där pengarna bevaras istället för levereras, där degen är säckar och ligger upptravade på hög. Det smäller inte lika ofta nuförtiden. Förut var det värdetransport rån mer än nästan en gång i månaden. Runt om i Stockholmsområdet small det ofta. Men inte nu. Det var som en trend och när vetskapen om hur man fick upp väskorna spred sig så - godis för många. Trots det så är det en mycket liten klick egentligen som ligger bakom dessa rån. Att vara en bifigur i det hela är inge svårigheter men de som befinna sig i spetsen var inte så jävla många ändå. Världen är liten, Sverige är liten och Stockholm är som att bo på en knappnål, mini.

Men många trilla dit, satt länge och flera har kommit ut. Så varför smäller det inte lika mycket nu då? Ja, jag kan ju bara filosofera utifrån mina egna erfarenheter men summan kardemumma är nog att det är inte värt det. Några miljoner i väskorna delat på fyra fem personer. En halv mille är inte lite deg men folk växer upp och hur långt kommer man egentligen idag med en halv mille eller en. Många som lyckats har också förmodligen lyckats bränna skiten ganska fort och investeringsplanerna blev det bara skrot utav. Förmodligen är man trött på skiten, några års trygghet eller ett mot risken, en långvolta och ger sig på större byten. Egentligen i samma riskskala men mer att vinna. Men det krävs betydligt mycket mer att råna en depå än en transport. Det krävs betydligt mycket mer. Jag kan nästan med hundra procent, eller med nittionio procent säga att i alla dessa lägen så handlar det om en inside. För att kunna råna en depå. Jag vet att det planteras folk för bra länge sedan på vissa vaktbolag som jobbat sig upp i företaget för att sedan efter år - ge ut information. Jag vet att det finns folk som läcker såll och vid dessa depå rån så är det ett måste att ha. Vid en transport kan du lista ut tid, summa m.m. granska rutiner och sedan slå till. Det kan du inte med depåer. Man chansar inte helt enkelt även om det rör sig om deg på hög. Du måste veta exakt.

Gubbarna nu senast i norra Sverige åkte ju dit - de i Danmark också. Jag har försökt att följa skiten men har nog missat mycket. Det förekom förut ett försök i Sverige för ett tag sedan som misslyckades också men ingen trilla kåk. Allt eller inget. Men nu senast så lyckade snuten gripa fyra eller var det fem? Men förmodligen ett väldigt långt spaningsarbete. De var kört från ruta ett och eftersom klicken inte är särskilt stor på gubbar som gör detta så är det ganska så lätt att punktmarkera gubbar. Vaktbolaget är ju tvungen att säga att rånarna inte var i närheten av stålarna eller de låter bättre. Och kanske misslyckades något, vid sprängningen av dörren. Men jag är helt övertygad om att rånarna visste vad och hur de skulle gå tillväga. Tyvärr för deras skull så hade de inte de små marginalerna med sig om man bortser från span. För det är en jävla massa saker som kan gå snett vid själva action.

Det är en grov planering som måste göras vid en sådan här grej. Senast läste jag att typ femton personer blivit häktade för det i Danmark. Många kanske tycker det låter mycket. Men själva kärnan består förmodligen inte alls av så många. Man ska ha i åtanken att det är många bifigurer som inte alls har med själva rånet att göra. Men som snuten kanske kan dra nytta av - så det sugs in. Känner jag dessa boys - vågar jag svara på det? Kärnan alltså eller frontfigurerna. Tunga gubbar är det vilket fall som har inställningen allt är inget.

Men man ska inte underskatta farbror blå och deras span. De smyger i buskarna effektivt som fan och har koll på betydligt mycket mer än vad man tror. Förmodligen har jag själv varit uppe på tapeten som någon som bör kollas upp. Och eftersom jag inte går att hitta på vanlig mark så kanske jag till och med är misstänkt. Men ja.. not me.

Vid en transport rån är det ingen konst att vifta AK4a egentligen och roffa åt sig, om man vet hur man får upp väskan. Konsten ligger i att fly och ligga lågt. Att kunna använda degen sedan i trygghet. Att råna en depå är betydligt med svårare. Och ligga lågt med 60 mille, kan man inte säga man kommit undan förrän brottet egentligen är preskriberat eller stålarna slut. Men det kommer smälla mer depå. Det kan jag nästan lova. Och det ända som egentligen kan hindra är ett grovt spaningsarbete, punktmarkering och kunskap om vilka som have the balls och informationen.

Det var tankar om det. Jari - Tack för din kommentar. Vet egentligen inte varför jag inte vänt mig till dig tidigare. Men jag kommer i fortsättningen få möta mycket att tackla och någonstans påvägen så har jag lärt mig att svälja. Försöka hålla igen och skita i vad folk tycker och tror. Sant/icke sant, plast eller riktig. Kommer få ta mycket sedan om moral m.m och andra saker. Har redan blivit anklagad på annat håll att jag stulit text och använd det som blogginlägg. För att locka till mig ögonen hos förlagen. Sedan när jag ställde personen mot väggen så sa denna att texten har nu tagits bort och var skriven i augusti 2008. Jag började blogga i september men skulle i augusti lagt ut text som jag knyckt från denna person!? Ja, just det. Mycket har jag stulit i mina dagar men inte ett enda ord. Det kommer förmodligen komma upp både det ena och det andra så småningom, så hela processen har varit en skola för mig för framtiden. Kommer nog skita totalt i vad folk tror. I know och det får fan räcka.

Men som sagt. Det smattrar regn här på andra sidan klotet. Inte fulla dagar men troget varje dag nu. Livet kilar på i slowmotion. Som en stillbild i taget. Det händer saker trots allt - försöker reda upp ett och annat. Men hur kan jag inte riktigt gå in på för allt som händer bokför jag och vem vet om slutet blir happy. Vi får se.

Simma cool vänner och ovänner - och nej jag tänker inte skita på en tallrik och posta det till någon. Det var ju någon som sa det förut om jag gav ut en bok. Skulle han äta och lägga ut på youtube? Eller hur var det - men ja här är länken till boken som sagt. Lägger ut första delen på en story imorgon på tisdag, som heter ”En Guran, en Muhamed och en Volkan.”

WantedKommentarer

  1. Du hade rätt i att det inte var några duvungar som slog till mot Loomis i Umeå. Alla hade varit med för. Förmodligen välkända för dig.

    http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/26/umea-ranarna-namngivna-och-begarda-haktade/

    Skrivet av nandrolon — 27 Maj 2009, 14:31

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor