Blogg gratis Logga in

WANTED

18 Feb, 2009

wanted | 18 Feb, 2009 | Huvudkategori | (2289 Läst)

New and I tell - Wanted Action

Är fd yrkeskriminell och lyst. Bor nu i Thailand och bloggar om mitt liv och mina erfarenheter från den undre världen. Men också om min vardag som lyst. Kommer till hösten 2009 släppa en bok som heter ”Jag är Wanted”. Men läs om...


bild blogg ny

Värdetransport rån - indrivningar - kidnappningar - ekobrott - våld - fängelse - och cash plus mycket mera.

Välkommen till min värld

------------------------------------------------------------------------------------------------------

wantedblack@gmail.com

Hörde hur det knastrade, hon tugga frukt. Mörkt i rummet men det dova ljuset från toaletten låg på henne som en tunn rökridå, där hon satt vid kökspentryt. Jag halvsatt i sängen och det enda ljud som hördes var droppande från kranen och fläkten som snurrade för evigt. Den var alltid på och spred en svag svalka. Har nu varit i Thailand över ett år. Det känns långt och tiden springer iväg. Igår när jag tala med Evert kändes det som de sex åren som gått sedan vi två lärde känna varandra blixtrat förbi. Den dagen som vi lärde känna varandra låg nära. Som jag kunde sträcka ut handen och snudda vid. Men den låg långt bort och sex år är lång tid. Inte bara lång tid utan även över många gränser bort. Hav och oceaner. Berättade ju förut att min son Jack ska komma på besök. Det blev uppskjutet men han kommer snart. I slutet av mars. Nervöst.

Hon slutar tugga frukt och reser sig upp från stolen. Stolen skrapar i klinkersplattorna. Nam försvinner in på toa och stänger dörren. Det svaga ljuset som trotsa mörkret försvann helt och det blev mörkt nu. Bäcksvart och kranen går igång. Ljud från vatten ur kranen och jag tänker på ting i mörkret som får tiden att stå stilla. På förr – när man stod där. Tung beväpnad och andades – djupa andetag – fokus. Fingret på avtryckaren. En liten fingerrörelse kunde skapa död. En liten millimeter rörelse kunde få tunga kaliber att sprida skräck, slita bort levande, skapa evig natt och den metalliska svarta vapnet sa till mig; jag är makt – du min herre – hota – svep över torget – fokus. AK4:an var 4 kilo död och den vilade i mina händer som ett djur som aldrig får vakna. Jag andades tungt och vände mig till vänster. Lugnt – inga snutar. Såg en man. En gammal man. En orädd man med käpp. Mötte hans blick och jag förstod vad han tänkte, den genomborrade mig. Blicken sa mer än hela Sveriges rikes lag i ett ögonblick. Ljus, slog bort delar av mörkret vid pentryt när hon öppnade dörren. Hon kom ut och drog av sig sig sina shorts. Jag såg konturerna av henne och det svaga ljuset låg på hennes hud. Nam vek ihop shortsen och la dem på en stol. Kröp ner under lakanet. Jag visste hon ville ha dörren till toaletten öppen så mörkret inte var totalt. Så det fanns något som belyste i det svarta. Hon kröp in i min famn och jag tänkte på farbrorn som med en blick, talade om för mig, att jag var helt – ryggradslös, för länge sedan på ett torg i en stad som jag glömt namnet på.

Hej reader. Ungefär som ”Hej kära dagbok”. Idag har jag ändrat lite – möblerat om och det är så här vi kommer ha det i rummet nuförtiden. Man kommer direkt in på inlägget och varje sida kommer starta med en liten bild. Kommer ha ca tre inlägg på framsidan och sedan så måste man börja bläddra under nyast inlägger eller i kalendern. Böka stöka och röka inte en holk. Red Marlboro, box please. Men jag får alltid tillägga – Marlboroooo deng, box please. För de brukar se ut som krokiga frågetecken. I oförsig så börjar de känna igen mig nu och hala fram skiten innan jag säger något. Men man måste vara övertydlig när det är nya bakom kassan – ibland rena rama charaderna. Vifta fram ett ciggpacket i luften med armar och händer stort hur man behöver ”a lighter to”. God dam it. So hard some times.

Svarsruta

Kul med frågor. Ni som vill ha prison. Det kommer – kanske fortare än vad ni tror. Sedan har vi Henrik. Tja ba! Frågan var. Om det är några av karaktärerna som jag fortfarande har kontakt med. De enda jag har kontak med över huvudtaget via skype är. Min son, hans mamma Sofia, min far och mor, Timo, Evert och Elin. Timo enbart via msn. Sedan förläggaren och redigeraren. Thats it. Förutom lite folk härifrån via mail. Och i samma fråga undrade Henrik vilka som skulle stå upp för mig om jag visade min nuna i Sdala. Samma folk plus säkert flera underground folk men de vet jag inte till hundra. Sista frågan kan jag tyvär inte avslöja men hela utlägget om just detta kommer att finnas med i boken. Då kommer poletten falla ner och på plats helt och hållet. I promise.

Och så var Reklam

Två böcker från BOK-SM på Kapitel1.se (länk se mina länkar).

Idag ska vi börja med att presentera ”Monster” av Camilla Thompson. Presentation av boken: Rebecka har levt ett överbeskyddat liv i den norrländska kuststaden, omgiven av föräldrarnas ständiga oro på grund av en hemsk olycka. Så bestämmer hon sig för att bryta sig fri och börja leva igen. Hon flyttar ännu längre norrut där hon får jobb på ett nytt projekt på socialkontoret och livet tycks leka. Hon vet inte om att hon faktiskt är med i en lek - en katt och råttalek där hon är råttan....

Sedan boken ”Dödisgropen” av Kristina Roos. Presenetation: När två flickor hittar ett lik långt ner i en dödisgrop skakas en hel by av händelsen. I jakten på kvinnans identitet uppdagas hemligheter, som till slut leder poliserna till ett fall tre år tidigare. Då dog mördaren med sitt offer. Men likheterna mellan fallen är slående. Denna gång måste de lyckas, och när ytterligare en kvinna försvinner måste de hitta den skyldiga innan denna hinner döda henne. Samma mördare, som tycks ligga steget före poliserna gång på gång. Skall de hinna i tid?

Dagens brott?

Åklagaren backar, ja ni vet rättegången mot Pirate bay. Läs artikeln. Själv så följer jag inte med detta, utan länkar bara för att de var många andra som bloggar om just detta. Kan inga detaljer och så om fallet men om jag ska tycka till utifrån det lilla jag vet så. Jag skulle tycka det var brottsligt om någon ladda ner min bok gratis. Men och andra sidan så laddar jag själv ner både filmer och annat så egentligen har jag inte så mycket att säga till om – de nada.

Skulle dock vilja snacka innan vi ger oss i kast med början på nästa story om en sak. Indrivning och utpressning. Ibland så blandas begreppen ihop även bland luttrat folk i branschen. Indrivning är när det helt enkelt finns en skuld. Utpressning oftast när det handlar om böter, att någon gjort något skit och får en böteslapp på sig i den undre världen. Tyvärr så delas det ut böter hejvilt och under nittiotalet och vid sekelskiftes var det kaos när det gällde folk och böter. Kunde räcka med lilla minsta felsteg och så sa någon jävel att denna var skyldig femtio papp. Då försvinner ju själva vitsen på något sätt om det delas ut för lätt. Golningar är ett solklart fall där jag tyckte att böter skulle delas ut. Indrivare är också en grej som många sätter etikett på sig själva, efter dragit in en eller två skulder med lite ränta. Men enligt mig så ska det upp i belopp och här börjar (när jag var verksam) de stora organisationerna var väldigt noga med att det fanns konkreta bevis på att skulden faktiskt fanns. Ofta så var det ju ord mot ord men det krävdes även papper eller andra bevis. Många svenesson kröp dock ner i den undre världen då lagens korta arm inte räckte till när de blivit blåsta. De stampa då på en farlig gräns då det finns en ilska som gror mot svensson som helt plötsligt vill leka när de tidigare tyckt att lådan är för skiten. Så moralen här är ibland noll. Så svensson. Lek med de du känner annars blir du av med spade och hink på en vink. Men det är en sandlåda och folk sprider att folk är skyldiga både den ena och den andra.. mycket. Fablernas värld kan man säga – inte så tårta och vem ska man Di leva tro på? Nu så time för dagen story. ”Wanted action” kan vi kalla den.

Wanted Action

Jag vill innan vi börjar berätta detta. Jag skriver om vissa fängelsevistelser i boken och jag vill inte att någon ska börja gräva och kunna lägga pussel. Så i denna story kommer jag INTE berätta vilken anstal jag är på. Bara så ni vet.

Fem dagar kvar till muck. Inte för mig utan för Elias. Greken Elias skulle mucka strax. Han hade suttit lite mer än fyra bast. Grovt rån. Han plus två andra snubbar skulle ta en bank, handelsbanken tror jag det var, på södra sidan stan. Men skiten hade gått åt helvete då ena killen balla ut totalt mitt under action. Fick nervsammabrott – bröt ihop helt – mitt i banken. Det blev kaos och de stannade i banken längre än beräknat. Fick snutjag och blev plockade inte långt därifrån. Nu om fem dagar fri som en liten pippi – dock med delen över sig. Men skötte han sig så bird för greken Elias.

Jag och C satt i min cell. Han kallade bara så, ett enkelt C. Namn var Cross tror jag, jänkare men nu svensk medborgarskap sedan länge. Kom hit med några kusiner för över tio år sen. C satt för drogs, två år. Själv så satt jag för en enkel jävla misshandel denna gång. Tidigare var jag på en öppen kåk men fick knall till sluten för jag spöa på en snubbe i köket där. Så nu blev det hårdare bullar och här satt man i cellen.

C tog plats, han var ganska stor. Inte musklig utan mer tjock. Gissa på hundra pannor. Han satt på den lilla bänken vid skrivbordet. Själv satt jag i sängen. C - rakad skalle, köttnacke och tatuerade armar. Magen syntes under den förkorta t-shirten. Ett mindre, men synligt ärr gick över ena kinden.

”Skickar du på asken” sa Jag och nicka mot en tändsticksask på skrivbordet. Han sträckt den till mig och hel kroppen gunga tjockis. Tog emot. Svaveldoft i cellen när jag drog stickan mot asken och lågan flamma upp. Tände ciggen.

”You know”, sa han. ”Den där jävla Elias lovade betala innan muck. Mother fucker.” Såg hur han var grinig. Visste Elias hade en spelskuld – lirat för mycket mulle – till C. Tolv tusen var han skyldig och stålarna skulle föras över till C kusins konto. Tydligen så hade de inte kommit än.

”Har han inte degat än?” frågade jag fast han redan svarat.

”No not yet” C nickade mot mitt ciggpacket och jag nickade tillbaks - ta du, det är lugnt. Han tände en pinne och jag öppnad upp en lucka under fönstret så cellen inte blev helt jävla inrökt. Den gröna celldörren stod på glänt och man hörde folk kila förbi där ute. Tittade på klockan. Sex på kvällen, Inlåsning vid åtta.

”No” sa han igen. ”Den jäveln har inte pröjsat och försvinner han innan stålarna finns på kontot så ska jag knäcka benen på greken.”

Flyttade mig upp i sängen och askade i den silvriga standard koppen alla hade. Rätta till kudden bakom ryggen och tittade på ett kort jag hade på väggen. Grabben och jag. Han inte många varv gammal och jag såg ut som jag svalt en kanonkula. Helt jävla konstig i ansiktet.

”När muckar du?” Frågade han.

”Om en månad och tio dagar.” svarade jag. Hade ingen lust att ställa till det nu så man fick backning och inte kom ut. Jag visst han ville att jag skulle snacka med greken. Jag hade bättre relation till honom. Inte bra men bättre. Visste också att C ville, om han inte Elias dega att jag skulle ta kontakt med honom på utsidan. Men va fan – C var inte min homie. Gillade honom men inte så pass att jag gjorde vad som helst. Tolv lappar är inte mycket på utsidan men här inne kunde det vara allt. Det knacka på dörren. Murat kika in – halvtung turk som var okej.

”Träna?” frågade han och tittade på mig.

”Visst, ge mig fem bara, så kommer jag.”

Murat nickade och försvann.

”Så vad ska du göra då?” jag vände mig till tjockisen och fimpade ciggen snyggt då jag bara rökt halva. Spar resten. Den som spar han har här inne bakom murarna.

”Kan inte du snacka med honom innan jag slår in skallen på jäveln?”

”Visst visst, får väll göra det.” sa jag och reste mig från sängen. Spottade i handfatet och sköljde av ansiktet. Tog en handduk och bytte t-shirt. C reste sig upp. Vi stampa ut i korridoren. Innan C försvann in i hans cell så sa jag,

”Jag tar det imorgon”

”Tack gubben.”

Åtta – nio – tio – andades, stannade i sträckt läge. Det värkte skönt i bröstet. Låg i målet på gymmet och träna bringa. Drog handtagen med något vinklade armar upp över ansiktet. Elva – tolv – tretton – fjorton. Tungt. Brukade köra åttor men nu vid start, när kroppen inte var varm så blev det fjorton till femton reps. Satt mig upp på bänken. Murat cyklade sig varm. Jag hatade att sitta bike. Han var i min längd men inte lika vältränad. Tydligen så hade han aldrig tränat utanför men börjat nu. Hade en tvåårs volta och passa på. Smal, med ett litet pipskägg och hetsiga ögon – gissade på tjugofem år någonstans. Det ryktades att snubben var helt jävla galen. Först gången han satt och andra dagen hade han dragit en kopp i skallen på en snubbe i Wolfpack. Men det var inte bara det – utan hade hört på utsidan att han var skokstokig, snittat av öronen på folk och ja.. en jävla massa. Han cyklade som en jävla vilde. Benen gick som trummpinnar och överkroppen gungade fram och tillbaks i ryckigt hårt tempo. Gymmet var litet och trångt. Få vikter slitet men det funkade. Inga speglar, kala väggar lite maskiner och mindre lösa vikter. Kalt, vita väggar. Vi två var de ända nu som tränade. Brukade vara en del folk men just nu lugnt. Plötsligt kom Elias in och Skåningen. Vi nickade mot varandra och jag vinkade åt Elias att komma. Greken kom mot mig. Ganska stor, vältränad. Lite lustig pojkfrisyr men man såg han varit med i gamet. Blicken, stilen, tatueringarna och snacket – han visste, varit med. Kände inte honom på utsidan men man fatta direkt här inne vilka som varit med.

”C va?”, sa han så fort han kom fram.

”Ja, det stämmer, degen.”

”Kommer inte dega den där tjockisen, inte ett öre.”

Ja. Vi fortsätter i nästa inlägg. Nu ska jag slipa bok, maila och äta. Dricka kaffe på burk. Planera, surfa en smula och framför allt – gå och röka. Men simma cool alla där ute och hemma och jag hoppas, trots rusk och slask, moln som släpar i marken – att ni fattar – Det spricker upp, snart. Evert – ryck upp dig för fan. Gå till gymmet NU.

Gå in på bloggportalen.

Min mail wantedblack@gmail.com - Min youtube här rösta på min - bloggbokreklam här och gå in till slut på min lilla skitblogg - ”Want

// WantedKommentarer

 1. Måste bli klar med min PM först ;p

  Skrivet av "Evert" — 18 Feb 2009, 14:50

 2. klart dom inte har pengar dom har ju skänkt bort statskassan till usa och fyllt sina egna fickor med dem.

  Från 4000 miljarder i överskott till minus.

  Vilket skämt.

  Jag söker en investor som vill utveckla en ide med mig och delat ägarskap.

  Någon som har inflytande och pondus och stå emot dom stora bolagen.

  Min uppfinning berör en generator som kan ersätta motorerna i bilar och bränslet.

  Ersätta bränsle i alla fordon och ge hus värme och el.

  Det är lustigt men jag har hört runt lite med mina vänner som några har eget företag och några är uppfinnare.

  en av dem berättade hur han uppfann en pump till bilmackarna som kunde leverera vatten,luft, och olja.

  Han hade beställningar från Ok,shell och jet.

  Prototypen var klar och patenten tagna.

  Utvecklingsfonden hade lovat han hjälp.

  Sen när det gällde hade den ansvariga slutat på sitt jobb och statens utvecklingsfond hörde aldrig av sig.

  Lustigt men ännu roligare med tanke på all reklam staten bombar oss med ang miljön och alla extra skatter vi ska betala så finns inget stöd eller intresse för min uppfinning.

  Tycker det säger en hel del om att bibehålla monopol.

  Det ska se bra ut utått men igentligen är samhället ett stort skämt.

  Det är som när man lär ut rättigheter till barn i skolan men i verkligheten existerar dom inte annat än i ens eget huvud och avgörs av den stora massans indoktrinerade medvetenhet.

  Föressten jag är inte född i sverige men uppväxt här.

  Har ochså en gång i livet begått grovt brott.

  Jag hjälpte min Ms sjuka vän odla cannabis.

  Så ta och utvisa mig jag måste ju vara en tagg i statens öga.

  Skitregering.

  Folket är för dumma för att ha det gott.

  Vill man ha det gott agerar man och kräver.

  Något som den passiva svenska befolkningen tycks ha glömt hur man gör.

  Osämja och att folk inte samverkar är vad som ger psykopat ledarna makt till att ljuga mera för oss till sina privata agendor.

  Skrivet av Mike — 18 Feb 2009, 20:29

 3. Det har aldrig funnits 4000miljarder i överskott i statskassan, och det är bankerna som gjort dåliga investeringar i usa som inte betalades tillbaka.

  Att de inte tar din uppfinning på allvar kan bero just på att du är en konspirationsteoretiker som röker majja? Som om det spelar någon roll om din vän har ms? majja gör en inte frisk...

  100spänn på att du tror att tupac lever, att bush planerade 9/11 och att månlandningen är fejkad.
  Väx upp!

  För övrigt så är det en schysst blogg wanted, tänkte jag skulle läsa allt från början men det var så många inlägg, har plöjt igenom två månader iaf, keep it up!

  Skrivet av Ärligt mike? — 03 Jun 2009, 10:21

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor