Blogg gratis Logga in

WANTED

12 Feb, 2009

wanted | 12 Feb, 2009 | Huvudkategori | (1880 Läst)

Can I ask you to do something

En fråga. Ganska enkel. Men det skulle betyda mycket för mig och bloggen..

Deg.

Håller på med gårdagens inlägg och det kommer snart under dagen. Men först detta.

Så här är det. Som ni förstår så lever jag inte i rikedom precis. Visst förlaget har betalt ett visst förskott men om ni visste siffrorna skulle ni kanske garva. De räcker inte långt och vi sparar stålarna in i det sista - lever så knapert vi kan. För jag har ingen aning om när nästa inkomst kommer. Från boken så får jag inte pengar förrän till hösten 2010. När boken har sålts ett år så räknar de ihop nuffrorna och så får man klirr i kassan. Men det är långt till hösten 2010.

Jag kanske har fått lite kontakter som kan utveckla bloggen. Att jag kanske kan dra in några få kronor på lite annonsörer och länkar. Men jag behöver besökare. För mig så handlar det här om att överleva - kan ju inte dra nytta av degen som kommer till hösten 2010 om jag hungrat ihjäl.

Nu kanske många tycker att jag är jag värd det. Svält alltså - och det är jag kanske. Men win win - kan ju heller inte skriva blogg six feet under - Så om du nu inte tycker om mig men tycker ämnet är intressant, mint text är av intresse eller om du tycker vill stödja mig av andra anledningar. Så skulle jag vilja be dig - Ja just DIG, om en tjänst.

Jag behöver läsare till bloggen. Så inte jag och bloggen dör ut. Tjänsten är att gå in på hemsidan kapitel 1 som jag har länkat till i detta inlägg (längst ner) eller till höger. Det är det där författarforumet. De har en tävling där som heter BOK-SM. Tävlingens samarbetspartner är AFTONBLADET. Ja och de är ju stora. Aftonbladet har haft fler annonser om tävlingen och media har skapat stort intresse. Nyss var några med i soffan på tv4 och talade om tävlingen. Det är tusentals besökare som ska rösta fram en vinnare. Jag har precis nu lagt ut en bok som heter "Lyst - Wanted". Anmält den till tävlingen. Men den är en ren reklamsnutt för att dra läsare till denna blogg. Jag har kopierat inlägg från bloggen och klistrat ihop till en bok och uppmanar läsare att gå till min blogg.

Vill alltså inte vinna tävlingen utan bara dra folk hit. Så vad är tjänsten. Jo PLEASE - kila in på forumet och registrera er. Det tar max någon minut. Det ända ni behöver är en mail. Inga andra uppgifter behövs egentligen. Och rösta på min bok. Ju mer röster jag har. Desto mer klättrar jag på deras lista och ju mer besökare får jag. Ju mer som läser desto mer kommer hit. Och jag behöver läsare som sagt till bloggen.

Det tar max tio minuter kanske med registrering och allt. Men ni måste rösta på två andra böcker också för att eran röst ska räknas. Ni kan ju alltid rösta på Ont Blod som jag tidigare rekommendera.

Det låter mer komplicerat än det är - men det skulle betyda mycket för mig och för bloggen.

Alltså hemsidan är;

www.kapitel1.se

Direktlänk till min bok är;

http://kapitel1.se/david-larsson/lyst---wanted

Min mail;

wantedblack@gmail.com

Det var det. Håller nu som sagt på att skriva klart gårdagens inlägg och det kommer ganska snart. Ska bara duscha och äta först och skriva klart. Så har ni inget för er till dess eller inget viktig - ta några minuter och rösta på mig. Men snart kommer inlägget. Det här var bara ett - Jag ber om en tjänst inlägg.

Försöker jobba upp på alla möjliga håll och kanter nu för att att finna läsare till bloggen, med youtube m.m. har ni några förslag. Maila mig! Man känner ju sig lite handikappad här i kvarten, inte så många stenar att vända på.

Men TACK på förhand. Syns mycket snart!Kommentarer

 1. Wanted!

  Det är PRECIS det här jag menade när jag riktade kritik mot dig under din tystnad kring jul och nyår. Du måste förändra dig och förstå att du lever i symbios med dina läsare! Både bloggläsare och bokläsare! DU måste VÅRDA dina trogna väl och du kan inte leva ditt egoistiska jag och skita i blogg för "det är knappa bok för hela slanten".

  Den egoistiska kalla kriminella Wanted måste bort! Du vet inte när du som mest behöver dina läsare och nu står du där. Vem vet? Det kan vara en hel del läsare som du har tappat och en annan del läsare som känner mindre sympati för dig efter din "flykt" till kapitel1?

  Skrivet av DOOBA — 12 Feb 2009, 11:44

 2. Men förstår du inte DOOBA att snubben har haft det svårt och att rtycka ut långa inlägg varje dag om sig själv samtidigt som man skriver en lång roman på 500 sidor om sig själv. INTE är så lätt psykiskt alltid.
  Det är klart han behövde en ta en break.

  Vi ska vara glada för allt vi får och inte kräva något. Ser du inte vad mannen presterar.
  Trött på folk som klagar på Wanted hela tiden.

  Skrivet av Dedde — 12 Feb 2009, 12:06

 3. Jag har själv levt ett mycket svårt liv och hårt liv i fattigdom. Håller med Dedde. Tror ingen av oss förstår vad han faktiskt åstakommit på väldigt kort tid. Skrivit en bok som ska publiceras på några måndader. Det krävs energi och vilja. Självklart så tog grabben slut rent psykiskt. Och i den situation som han befinner sig i, det kan inte vara lätt.
  Ska gå in och rösta på dig och hoppas andra gör det också så vi kan läsa vidare, så du kan skriva vidare. Gör det ikväll ska nämligen nu ta mig till arbetet.

  Tack

  Skrivet av Rickard — 12 Feb 2009, 12:55

 4. Menar inte att klanka ner på Wanted - se det mer som ett gott råd.
  Det är inte bullshit jag skriver - det är fakta. Hårt jobb och "kundvård" är enda rätta medicin och jag kräver inte samma frekvens och omfattning under en tuff period men att bara dissa bloggen helt är inte ok. Han orkade trots allt skriva på kapitel1!?

  Skrivet av DOOBA — 12 Feb 2009, 13:27

 5. Men som jag förstått så är det ett forum för författare och ganska självklart han var där när han själv skrev sin bok. Vi kan ju knappast hjälpa honom här som de kan där. Har förstått han fått mycket hjälp därifrån.

  Skrivet av Dedde — 12 Feb 2009, 14:07

 6. Jag förstår vad Dedde och alla som klankar ner på oss som är kritiska mot hans tidigare frånvaro menar men jag tycker Dooba har en poäng.
  Vi som läser hans blogg är minst lika viktiga som något annat han sysslar med , det visar han ju med detta inlägget.
  Han var ju knäpptyst i flera veckor, då är det inte lätt att få en blogg som genererar pengar.
  Dem där blondinbrudarna som tjänar massor med pengar på sina bloggar skriver fler inlägg om dagen, på så vis får dem ju också besökare.

  Som ni ser är ju Wanted ute efter besökare , då tycker jag att man har ansvaret mot sina besökare att åtminstonde lägga ett kort meddelande om att man inte har ork med bloggen för tillfället, och det har han ju också erkänt lite varstans , bla på Flashbacks forum tex. Visst det är hans blogg , men när saker och ting börjar handla om pengar som kommer i form av besökare så kommer också ett ansvar mot dessa besökare.
  För hur ska man annars tjäna pengar om man inte tar hand om sina besökare, och speciellt inte dem allra trognaste som vart med väldigt länge och läst och besökt hans blogg?
  Du ,jag och alla andra som besöker hans blogg kommer bli mat på hans bord i form av reklamintäkter. Alltså är Du ,jag , dem , väldigt viktiga att ta hand om i form av en välskött blogg. Under ett par veckor var bloggen illaskött och dess besökare inte så välbehandlade, det är fakta.

  Med detta inlägget från Wanted visar han ju att han behöver oss besökare.

  Skrivet av Funderare — 12 Feb 2009, 15:25

 7. Vad jag menar är att har man många bollar i luften så måste man orka med dem bollarna, man kastar inte upp en ny boll och hoppas att den studsar upp i handen igen efter att ha landat på marken.

  I hans fall hadde han under hans frånvaro 3 bollar i luften och det var Boken ,Kapitel 1 och Bloggen. Bloggen bollen släppte han i marken ett tag och nu plockar han upp den igen, och nu kommer den bollen vara den viktigaste för honom till Hösten 2010.

  Så då blir det till att inte försvinna igen om den bollen ska stanna i hans hand.
  Eller om man försvinner så är ju ett kort inlägg på bloggen inte mycket begärt.

  Jag minns ett inlägg från honom där han skrev att "om jag försvinner så kan det bero på att jag blivit haffad eller något annat"
  Det är inte ordagrant men ungefär så skrev han nånstans tidigare på sin blogg.
  Så det är inte konstigt att det blir spekulationer om det ena och det andra när han försvann då.

  Nåja nu e han tillbaka och kommer med en heldel inlägg så nu kanske bloggen kommer fortsätta i god takt när det förhoppningsvis för honom kommer generera mat på bordet.

  Skrivet av Funderare — 12 Feb 2009, 15:39

 8. Det är såklart han vill ha besökare men vad har vi givit honom under detta halvår? Inte en spänn. Och vad har han givit oss. Typ två till tre böcker fast i bloggform utan fått en krona tillbaks. Så vad har vi att komma med? Inte mycket. Klart han satsar och är där det kan generera i mest pengar.

  Du kan inte jämföra andra bloggar med hans blogg av två anledningar. Han får inte en krona idag plus att hans blogg är helt annan. Jag tänker på storleksmässigt på texten. Hur lång tid tror du det tar för blondibella att skriva fem rader lite då och då. Och hur lång tid tar det för wanted att skriva ett inlägg. Han skrev förut säkert mer varje dag än vad en normal författare skriver som jobbar på en bok.

  Så var tacksamma istället. Man ska vårda sina läsare. Men det gör han ju som bara den med alla dessa riktigt goa storys och långa inlägg.

  Hur många har egentligen gått in och röstat på hans bok idag? Jag var inne och röstade. Såg han nyss hade 4 röster. Tror du att det känns tacksamt? Då säkert tre av dem kommer från kapitel1.

  Skrivet av Dedde — 12 Feb 2009, 15:45

 9. Nu är jag irriterad. HAr läst din blogg en bra tid, men aldrig kommenterat något. Du kan inte hålla på att hoppa från historia till historia, som många redan skrivit, du tappar, läsare då. Det är irriterande att leta fortsättningen på historier, de ligger inte ens i ordning om du förstår vad jag menar. Annars hoppas jag att du har det bra där nere i Thailand och att du en dag kan komma hem, till dina nära och kära - även om det bara är 1 eller 2 stycken. Fred broder.

  Skrivet av Söderort, Sthlm. — 12 Feb 2009, 15:46

 10. Det är högre kvalité på inläggen här än på exempelvis Flashback. Det lustiga är att ni alla egentligen har rätt. Både med wanteds brister och plus. Han har aldrig hymlat. Jag skulle vilja se någon av bloggbrudarna skriva ett inlägg om sin egen egoism. Finns inte.

  Han har jobbat stenhårt med en bok. De som aldrig skrivit en bok på två månader ska nog tänka till en stund. Hur många skulle inte krascha efter det. Speciellt när det handlar om en själv och all den rannsakan som följer med det. Sen att komma in i en blogg om en själv... Fan jag kan knappt se mig själv i spegeln ibland :=)

  Skitsamma, jag vet att wanted är medveten om det här och nu hittat glädje att skriva stories igen. Ge honom en chans, han är iaf ärlig vilket man inte hittar på många ställen. Ingen är skyldig någon ett skit egentligen. Vill man ta avstånd så vet alla var dörren är.

  Skrivet av Farbror Grön — 12 Feb 2009, 19:24

 11. DOOBA har visat uppskattning! Trots allt... :-)
  Inte långsint. *blink*

  Skrivet av DOOBA — 12 Feb 2009, 21:08

 12. Dedde: Har inte jämfört bloggarna på något sätt.
  Jag skrev bara att om man ska få besökare som är hans mål så bör man ju lägga upp information om vad som händer. Under 2 veckor fanns ingen information alls.
  Spelar ingen roll att han skrev utan förtjänst innan, nu vill han ju ha besökare så han kan tjäna sitt levebröd. Då är ju inget i det jag skrev fel.

  Farbror Grön: Jag är fullt medveten om att man inte skriver böcker på kort tid. Det skrev jag ju också i mitt inlägg att jag vet om.
  Men en sak angående krash....jag vet att när jag arbetat mig trött så orkar jag inte med något alls....Han orkade ju hänga på Kapitel 1 sidan så helt krashad va han inte.
  Då hadde han ju orkat lägga upp en liten notis om att han inte pallar med bloggen nu och inte ser det som hans prio 1.

  Jag och Dooba är ju kvar trotts frånvaron tidigare. ;)
  Men ska han tjäna pengar på oss besökare så kan man inte försvinna. Det var det jag menade Dedde, jämförde inte bloggar, påpekade bara att man inte kan försvinna om man vill ha annonsintäkter och besökare.

  Jag läser inte heller blondinbrudarnas bloggar då dem är skit, men dem tjänar ju trotts allt pengar på att dem har många besökare och således får annonsintäkter, tänk på det ;)

  Skrivet av Funderare — 12 Feb 2009, 23:51

 13. Funderare din smygare, vi vet att du är Blondibellas största fan :)

  Allvarligt, det handlar om prioriteringar. Han hängde på Kapitel1 för att få tips och hitta vinklar till att skriva boken, inget konstigt. Sen krascha han på allt som hade med sig själv att göra. Min teori och wanted får själv svara. Jag är inte hans advokat. Kul att se dock att han engarerar :)

  När du kraschat efter att jobbat halvt ihjäl dig så funkar du fortfarande, betyder inte att du fortsätter jobba. Eller? Känner dig inte.

  Han skriver inte ens en notis? Måste han det i cyberrymdens plastiga värld? Kan man kräva det av en bloggare som inte har betalt? Tycker inte det.

  Skulle han nu satsa på bloggen och börja tjäna deg samt6 göra oss alla delaktiga till att dra hit follk, ja då jävlar har han en moralisk skyldighet att synas och mata oss med saftiga stories.

  Skrivet av Farbror Grön — 13 Feb 2009, 08:24

 14. Tillägg

  Jag har full respekt för negativa åsikter. Jag förstår bara inte kravet. Det vore som att kräva att jan Giljotin ska ha en blogg så att de som köper hans böcker ska kunna ha kontakt med honom.

  Eller att Reinfelt ska ha en för att vi betalar fet skatt till fanskapet :) Ja jag vet, jag tar i men ändå...

  Kanske för att det är nya tider i gryningen.

  Skrivet av Farbror Grön — 13 Feb 2009, 08:44

 15. "Skulle han nu satsa på bloggen och börja tjäna deg samt6 göra oss alla delaktiga till att dra hit follk, ja då jävlar har han en moralisk skyldighet att synas och mata oss med saftiga stories."

  Är det inte just det som han vill ska ske?
  Och det var väl mera som ett framtida tips med "kritiken"?

  Jag läser med glädje denna blogg. Förövrigt enda bloggen jag följer. Var dock jäkligt nära att ta bort denna sida i favoriter. Är glad att jag inte gjorde det.

  Ser fram emot kommande inlägg!

  Skrivet av P — 13 Feb 2009, 10:19

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor