Blogg gratis Logga in

WANTED

10 Feb, 2009

wanted | 10 Feb, 2009 | Huvudkategori | (2134 Läst)

Thanx - It means a lot. And I realize...

Får kanske köre en varannan, på något sätt. Gå i korta shorts jämna dagar kanske - dressa lite längre andra. Fick mail.


Det trilla en fralla över bordskanten och vattenkokan lös färdigt. Såg två mycket små myror kila mellan den tomma koppen och äppelskålen. Tallrikarna låg tomma och jag tittade på honom. Nams son tittade tillbaks på mig – det var inte hans fel att brödbiten trilla golv.

”No”, sa han. ”Food” och pekade på frallan.

Tog upp den och blåste på den. Ingen skada skedd. Nam stod bakom mig och jag hörde hur hon skramlade i det lilla pentryt. Hon ställde fram en skål med soppa och ett fat med ris och kött. Slog sig ner och vi började äta i tystnad. Hällde upp hett vatten i koppen och blanda ner lite kaffepulver. Även om vi inte snacka så mycket så var det trevligt när vi åt såhär. Jag nöjt av det lilla plus att det fanns mat på bordet.

När maten var i magen och kaffekoppen var nästan tom snackade vi lite om bloggen och boken - eller jag talade och hon lyssnade. Text är mitt liv idag. Grabben tvätta händerna och lekte toy.

Idag blir det lite annorlunda. Imorgon fortsätter jag med ”Skinnskallarna och Kungsan”. Har fått förfrågan hur det gick med ”To Big to Fight” vi tar den storyn efter det.

Men kör en kortis idag. Det kommer nog bli så nu – typ ”varannan dag grej” med kanske smått i mellan. Vi får se.

Okej.

Läste i ett forum om Rickard Flinga. Tog kontakt med honom via mail och länkar till hans hemsida. Vem är det kanske många frågar? Känner honom inte personligen men han har en del att berätta om man vill lyssna el läsa. Hemsidan är dock inte uppdaterad så värst nyligen men det finns en del intressting stuff där. Han har dessutom skrivit en bok som heter ”Iskallt och Stenhårt”. Han håller idag föreläsningar om sina erfarenheter. Killen tillbringade tjugo år i USA.s brutala fängelsesystem. Lång tid – Fy fan.

Bokens bakside text:

År 1981 dömdes Rickard Flinga för mord i USA. Han hade skjutit en man som förgripit sig på hans minderåriga dotter. Nu väntade tjugo år i fängelse, varav tretton i isoleringscell. Det var en tillvaro där misshandel och mord tillhörde vardagen. Efter avtjänat straff utvisades Flinga till Sverige, hans pappas hemland som dittills varit okänt för honom.

Iskallt och stenhårt handlar om den långa, grymma vägen ut ur helvetet. Om hur ett skoningslöst system gör människor till monster. Och om en ensam mans kamp för ett värdigt liv.

Länken finns längst ner på inlägget plus bland mina länkar till höger.

Det var det och nu till annat. Får mail från lite allt möjligt folk och det förgyller dagen något enormt. Fick bland annat ett mail igår från en kille som frågade om han kunde skriva om min blogg och länka till den – Givetvis skrev jag tillbaks och är det så att ni som läser länkar till min blogg så länkar jag tillbaks. Men skicka mig ett mail då så jag vet. Det är ju det det handlar om här ute i cyberspace att hitta hit och dit. Så vill du kan jag lägga din länk under bloggar om du bloggar. Spelar ingen roll vem du är – du är en läsare och givetvis så kan vi klia rygg.

Fick ett annat mail igår också. Ett mail som gjorde hela mitt bloggande betydande. Att det var värt varenda ord som jag har skrivit här ute på bloggen. Det kändes riktigt bra faktiskt. Det var en man som börjat beblandad sig med de tunga lirarna – MC gängen. Men efter lite strul hit och dit och tjafs så blev det lä ett tag. Han tog det easy och i samma veva hitta han hit till bloggen. Börja läsa min blogg och efter – bestämde sig för att aldrig mer strula till det – byta väg. Göra rätt. Han sa han systematisk börja undvika folk som är kvar och vissa accepterar andra inte. Men efter han läst min blogg så blev det så självklart att det inte var värt att leta tjusning på andra sidan. Han maila mig och visade sin uppskattning. Ledsen ”mannen” som Volkan skulle säga – om jag tog upp detta men det kändes som jag var tvungen då hela bloggen plötsligen fick en helt annan mening för mig. Den lyftes upp ett snäpp på något sätt. Det kändes oerhört bra på något sätt och jag önskar dig all lycka till - I mean it.

Hanna frågade när boken skulle släppas. Till hösten 2009 kommer den finnas i butikerna.

Alltid kul när nya läsare dyker upp och kul att se att gamla finns kvar. Ja youtube. Jag vet – jag lät full. He he.. men men. Det var lite amatörstuk på det hela och jag hittade ett program i Windows som man kunde klippa och klistra så i try to do my best.

Var det något mer jag tänkte på nu när jag har er på tråden? Jo.. Jag hade ett långt samtal med min förläggare igår. Denna sa att de väljer ut vissa böcker. Typ tre fyra av de som ska publiceras för att sälja in dem extra mycket till deras återförsäljare. Min var bland dem – de tyckte jag var skitkul. Kändes riktigt bra. Det var något annat också men jag kommer inte ihåg riktigt vad. Sitter i bakhuvudet – något jag ville snacka om. Ja.. Ja.. vi får ta det sen.

”You gone be rich?” frågade hon och började plocka av bordet.

”No, but maybe I can try to sell my other book and get some money for that book to.” Hade precis snackat om vad jag och förläggaren tala om. Nam började diska.

”Maybe this is something I can do for a living.” Sa jag och hällde upp nytt vatten och blanda ner nytt kaffe.

”I hope you book sell good.”

“Me too” sa jag. “Me too”

Mina tankar gick mot framtiden – den, lika ovis som vanligt. Men nu låg en svag dimma av trygghet på något sätt och viskade att det kunde kanske bli bra. Lång väg att vandra men det kanske fanns en väg åtminstone att vandra på. Tänkte på när jag talade med min far på skype han sa om vädret. ”Det är grått här nu. Molnen släpar i marken.” Det är precis så jag känt ett bra jävla tag. Men snart kanske det spricker upp.

Länk till Rickard Flingas hemsida;

http://www.rickflinga.se/

Pressentation om bloggen på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=Gi_uJZFbiws

Min mail om du vill mig något;

wantedblack@gmail.com

See U soon – over and out.

WantedKommentarer

 1. Kul att du har börjat skriva igen wanted!
  har träffat på Rickard Flinga en gång riktigt skön kille, lång va han också och bröt på svengilska Mvh

  Skrivet av Tunisia — 10 Feb 2009, 19:05

 2. Fan vad gott att du kört igång igen!
  I like!

  Från nada till att spotta inlägg. :)

  Fortsätt kör.

  Tack

  Skrivet av Henrik — 11 Feb 2009, 08:11

 3. Intressant blogg.

  Detta är blir lite OT, hoppas det är ok: Hur ser du på brottslighet idag? Har du hoppat av för att du inte tycker att det är lönt det, eller för att du tycker att det är genuint fel?

  Hur ser du på diverse vanligt förekommande småbrott, såsom cykelstölder, stöld på jobbet etc?

  Tycker du att straffen främst ska försöka rehabilitera brottslingarna, eller vara så hårda att de avskräcker från brott?

  Vad tycker du om dödsstraff?

  Skrivet av Johan — 12 Feb 2009, 01:09

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor